Web Analytics Made Easy - Statcounter

تجربه سکوت بر دنیای پیرامون یکی از تلخ‌ترین تجربه‌ها به شمار می‌رود، این سکوت زمانی، سخت و غیر قابل تحمل است. تصور عجز از درک صداهای اطراف زمانی سخت به شمار می‌رود که بدانیم دنیای ناشنوایان با سکوت سهمگین ناشی از نبود یکی از حواس پنچگانه گره خورده است.

شنیدن صدای گرم تسلی بخش مادر، صدای باد و چکه‌های باران، یا موسیقی آرام‌بخش آب و صدای پرندگان خوش‌الحان از جمله مواهبی است که یک ناشنوا هرگز تجربه نکرده یا شانس بسیار کمی برای تجربه آن دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اهمیت حس شنوایی با سخنان «هلن کلر» نویسنده شهیر آمریکایی که در کودکی بینایی و شنوایی خود را از دست داد، بهتر درک می شود که می‌گوید: اگر این فرصت به من داده می‌شد که یکی از دو حس خود را بازیابم، ترجیح می‌دادم بشنوم تا ببینم.

 همه ما می‌دانیم محرومیت‌ها سخت و فرساینده هستند، بویژه اگر مجبور باشیم تمام عمر آن را تحمل کنیم و امیدی به رفع یا پایان آن نداشته باشیم. اما نباید ناامید شد زیرا در جهانی بدون صدا شاید موهبتی وجود دارد که انگیزه و امید به زندگی در روزهای ساکت پیش‌رو را ساده‌تر و تا حدی خوشایند کند. این ابزار چیزی ورزش نیست که به راهی برای غلبه بر محدودیت‌ها تبدیل شده است.

ناشنوایان معلولانی هستند که بر حسب تقدیر یکی از حواس پنجگانه خود را از دست دادند اما فدراسیون جهانی ورزش‌های ناشنوایان، ناشنوایی را معلولیت نمی‌داند.

ناشنوایان در آوردگاه‌های جهانی تلاش می‌کنند و در زندگی اجتماعی برای برقراری ارتباط با دنیای پیرامون این تلاش‌ها مضاعف می‌شود اما برخلاف تصور فدراسیون جهانی که ناشنوایی را معلولیت نمی‌داند در جامعه دید خاصی نسبت به این قشر وجود دارد به گونه ای که افراد درگیر با این مشکل و ورزشکاران آن پس از دوران قهرمانی با مشکلاتی مانند اشتغال، تحصیل، ازدواج و مسکن مواجه هستند؛ مشکلاتی که عمده آن توانایی نداشتن در ارتباط‌گیری این قشر با جامعه است که زمینه را برای برخی تبعیض‌ها فراهم می‌کند.

تبعیضی که گلایه دائمی و مستمر ورزشکاران ناشنوا بود و هست تا جایی که رئیس فدراسیون ورزش‌های ناشنوایان نیز در هر فرصتی به این مطلب اشاره می کند.

«مهران تیشه‌گران» تاکید دارد که باید نگاه تبعیض‌آمیز بین ناشنوایان و افراد سالم و به تاسی از آن بین ورزشکاران سالم و ورزشکاران ناشنوا برداشته شود و حذف این نگاه در دیدگاه مدیران کشور و ورزشی اهمیت بیشتری دارد.

رئیس فدراسیون ورزش‌های ناشنوایان با بیان اینکه  پاداش قهرمانان ما نسبت به قهرمانان المپیک و پارالمپیک بسیار ناچیز است، معتقد است: این ظلمی است که در حق ملی‌پوشان ناشنوا روا داشته می‌شود در حالی که ناشنوایان به دلیل معلولیتی که دارند، باید مورد حمایت جدی‌تری از سوی مسئولان قرار گیرند.

وی اضافه کرد: چنانچه امکان حمایت بیشتری برای آنان وجود ندارد، می‌بایست در برخورد با موفقیت‌ها و افتخارآفرینی این ورزشکاران نگاهی بدون تبعیض و متناسب با میزان موفقیت‌های آنان داشت.

به گفته تیشه‌گران در حالی که قهرمانان المپیک و پارالمپیک ۳۰۰ سکه به عنوان پاداش دریافت می‌کنند به قهرمانان المپیک ناشنوایان ۷۰سکه پرداخته می‌شود.

یکی از مهمترین خواسته‌های ورزشکاران معلول به ویژه ناشنوایان رفع مشکلات اقتصادی است. مشکلاتی که بدون شک بسیاری از جنبه‌های زندگی آنان را تحت تاثیر قرار می‌دهد. اگر مشکل اشتغال این گروه حل نشود، ورزشکاران ناشنوای کشور که شمار آنان کم نیست پس از دوران بازنشستگی با مشکلاتی مانند تامین هزینه‌های ازدواج، مسکن، تحصیل و تامین ابزارهای درمان و ارتباط‌گیری با محیط  مواجه می‌شوند.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: بازماندگی از تحصیل تسهیلات اشتغال فدراسیون ناشنوایان ناشنوایان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۹۶۳۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فریاد‌هایی که سکوت نقش‌جهان را شکست (عکس)

به گزارش ورزش سه، بازیکنان استقلال خوزستان پس از گلزنی جواد آقایی‌پور شادی زاید الوصفی انجام دادند و در گوشه‌ای از زمین به خوشحالی پرداختند، این خوشحالی‌های از ته دل پس از پایان سوت مسابقه هم ادامه داشت و در هر گوشه‌ای زمین تعدادی از بازیکنان به خوشحالی مشغول بودند.

آقایی‌پور که گل فوق‌العاده زیبا و ارزشمندی را به ثمر رسانده بود پس از گل به سمت سکوهایی رفت که هواداران استقلال خوزستان حضور داشتند و به همراه دیگر بازیکنان تیم با مشت کردن دست‌های خود و فریادهای بلندی که می‌زدند انرژی و هیجانشان را تخلیه می‌کردند.

این مسابقه در نهایت با نتیجه تساوی به پایان رسید و این تک امتیاز از خانه تیم قدرتمند سپاهان به اهواز برده شد و در ادامه فصل می‌تواند برای آبی‌های خوزستان سرنوشت ساز باشد.

پس از پایان بازی هواداران استقلال خوزستان بازیکنان و کادرفنی این تیم را به شدت تشویق کردند و بازیکنان استقلال خوزستان هم با هیجان خاصی به آنها ابراز احساسات می‌کردند.

در ادامه تصاویری جالب از خوشحالی بازیکنان استقلال خوزستان را مشاهده می‌کنید:

دیگر خبرها

  • هیات های ورزشی ناشنوایان تقویم منسجم داشته باشند
  • فریاد «نه به نسل‌کشی در رفح» قلب لندن را لرزه درآورد
  • امروز دولت ۲۳۰ میلیارد تومان به ورزشکاران پاداش داد + فیلم
  • پناهگاه قوطی کنسروی فلسطینی‌ها: فریاد رنج در میان جنگ (+فیلم)
  • قهرمانان ورزشی پیشتازان ایجاد امید و غرور ملی هستند
  • فریاد‌هایی که سکوت نقش‌جهان را شکست (عکس)
  • حاشیه‌های دیدار استقلال - ذوب‌آهن؛ فریاد‌های نکونام در آزادی
  • دیالوگ جنجالی وزیرخارجه آمریکا درباره اسرائیل
  • تیم فوتسال زیر ۲۱ سال ناشنوایان عراق در شاهرود اردو زد
  • این زن شوهرش را با چاقو کشت