Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-01@07:43:45 GMT

بیماری‌های قلبی، تهدید اصلی سلامت

تاریخ انتشار: ۸ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۲۹۸۰۶۱

بیماری‌های قلبی، تهدید اصلی سلامت

قلب انسان در هر دقیقه بین ۶۰ تا ۱۰۰ ضربان دارد که ریزمغذی‌ها و اکسیژن را از طریق عروق خونی به اندام‌ها می‌رساند. حتی چند ثانیه اختلال درعملکرد آن به سرعت در اندام‌های مختلف تاثیر می‌گذارد و باعث مرگ سلول و آسیب‌های جبران ناپذیر می‌شود.

بیماری‌های قلبی؛ رتبه اول تهدید سلامت
بیماری‌های قلبی، عروقی عامل حدود ۳۰ درصد آمار مرگ و میر در جوامع مختلف است که به نظر می‌رسد بیش از ۲۳ میلیون فوت در سال مربوط به این بیماری‌ها باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
تا پیش از جنگ جهانی اول، این بیماری‌ها دومین عامل فوت محسوب می‌شد، زیرا بیماری‌های عفونی تهدید جدی سلامت بود، اما طی دهه‌های اخیر، با کنترل بیماری‌های عفونی و افزایش امید به زندگی این مسئله بارزتر شد.

در واقع زمینه ابتلا به اختلالات قلبی، عروقی با افزایش سن افزایش می‌یابد به طوری که مثلا خطر آنفارکتوس قلبی در ۶۰ سالگی نسبت به ۴۰ سالگی، ۹ برابر است

علل زمینه ساز بیماری‌های قلبی
عوامل زیادی در بروز این بیماری‌ها نقش دارد که اگرچه برخی مانند افزایش سن اجتناب ناپذیر است، اما بیشتر عوامل مربوط به سبک زندگی است. فعالیت بدنی منظم (۳۰ دقیقه ورزش روزانه)، پرهیز از چاقی، تغذیه سالم و ترک سیگار از مهم‌ترین اصول زندگی سالم است که تاثیر جدی درپیشگیری از بیماری‌های قلبی، عروقی دارد.

البته باید اشاره کرد که علل شناخته شده، حدود ۵۰ تا ۷۰ درصد زمینه‌های خطررا دربرمی گیرد و به همین دلیل همیشه گزارش‌هایی از بروز آنفارکتوس قلبی در افراد کاملا سالم و بدون هیچ زمینه بیماری وجود دارد.

آیا مردان نسبت به زنان آسیب پذیرترند؟
تغییرات هورمونی خانم‌ها پس از یائسگی و توجه بیشتر آن‌ها به اصول سلامت در مقایسه با آقایان مهم‌ترین عللی است که آمار بیماری‌های قلبی، عروقی در مردان را افزایش می‌دهد. البته محققان براین باورند که احتمال خطر در خانم‌ها نباید بی اهمیت تلقی شود چراکه این بیماری‌ها در همه جوامع، اولین عامل مرگ و میر است.

ابتلا به دیابت یا پرفشاری خون در دوران بارداری یائسگی پیش از ۴۵ سالگی و ابتلا به آندومتریوز می‌تواند زمینه بروز بیماری‌های قلبی، عروقی را در خانم‌ها تشدید کند؛ بنابراین ضرورت دارد خانم‌ها نیز به طور جدی این مسئله را مدنظر قرار و مراقبت‌های لازم را انجام دهند.

امید به درمان‌های نوین
در کنار پیشرفت‌های چشمگیر درحوزه درمان بیماری‌های قلبی، عروقی، محققان کاربرد سلول‌های بنیادی در ترمیم سلول‌های آسیب دیده به دلیل آنفارکتوس قلبی را روش درمانی امیدبخش در آینده می‌دانند. به عقیده آن‌ها این روش به خصوص درباره ترمیم عروق خونی بسیار مؤثر است که پس از بررسی‌های تکمیلی می‌تواند وضعیت بسیاری از مبتلایان را بهبود بخشد.

زمانی که تشخیص گرفتگی عروق قلب بیشتر از ۶۰ یا ۷۰ درصد باشد، برای تسهیل خون رسانی، پزشک عمل جراحی یا قراردادن استنت را لازم می‌داند. ساز و کار گذاشتن استنت که به اصطلاح فنر نیز گفته می‌شود، به این شکل است که ابتدا قسمت گرفته رگ از طریق بالون، باز می‌شود و سپس برای این که دیواره‌های رگ مجدد روی هم قرار نگیرد، وسیله‌ای شبیه فنر را درون آن جای می‌دهند تا روند جریان خون به خوبی انجام شود.

استنت برای همه مبتلایان به گرفتگی عروق قابل استفاده است. شرایط استفاده از استنت به عوامل متعددی مانند؛ سن بیمار، زمینه ابتلا به بیماری دیابت، عملکرد و ضعف قلب و... بستگی دارد.


ضرورت مراقبت‌ها پس از استنت قلبی
تا زمانی که دیواره رگ، لایه‌ای را روی استنت تشکیل دهد و استنت جزئی از بافت رگ شود، احتمال گرفتگی استنت و ایجاد لخته خونی وجود دارد. برای پیشگیری از این مشکل، مصرف دارو‌های رقیق کننده خون مانند آسپیرین، به مدت یک سال ضروری است. مراقبت‌های عمومی بیماران قلبی مانند کنترل قند خون، چربی، فشار خون، ترک سیگار و... بسیار مهم است.     منبع:سیمرغ

منبع: پارسینه

کلیدواژه: قلب سکته قلبی بیماری قلبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۹۸۰۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیماری‌های مُخِل سلامت کارگران

به گزارش «تابناک»، دکتر حسن اصیلیان مهابادی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه مشاغل گوناگونی در جوامع انسانی وجود دارد، اظهار کرد: بررسی وضعیت مشاغل بیانگر این است که هرکدام از گروه‌های شغلی بنا به ماهیت خود با مشکلات سلامت و ایمنی مواجه هستند.

وی با بیان اینکه سازمان بین‌المللی کار، «سلامت» را در کانون توجه قرار داده، خاطرنشان کرد: به طور قطع، رعایت‌نکردن اصول ایمنی و بهداشت در محیط‌های کار منجر به بروز مشکلات فراوان برای جامعه کارگری می‌شود که در صنایع مختلف مشغول به فعالیت هستند. براساس آخرین برآوردهای سازمان بین‌المللی کار، سالانه حدود ۳ میلیون کارگر به دلیل حوادث و بیماری‌های ناشی از کار، جان خود را از دست‌ می‌دهند.

استاد گروه مهندسی بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار دانشگاه تربیت‌مدرس ادامه داد: میزان مرگ و میر کارگران به دلیل حوادث و بیماری‌های ناشی از کار در سال جاری میلادی نسبت به سال ۲۰۱۵ بیش از ۵ درصد افزایش یافته است. بنابر بر گزارش سازمان بین‌المللی کار، بیشترین میزان مرگ‌ومیر کارگران به دلیل حوادث و بیماری‌های ناشی از کار مربوط به بیماری‌های شغلی می‌شود که معادل ۲.۶ میلیون از ۳ میلیون مرگ‌ومیر سالانه حوادث و بیماری‌های ناشی از کار در دنیا است. همچنین حوادث ناشی از کار که جزو مقوله ایمنی به حساب می‌آید باعث مرگ ۳۳۰ هزار کارگر در هر سال می‌شود.  
بیماری‌هایی که سلامت کارگران را تحت تاثیر قرار می‌دهند

رئیس انجمن بهداشت حرفه‌ای ایران با بیان اینکه برخی از بیماری‌ها تاثیر بیشتری بر سلامت کارگران دارند، اظهار کرد: بیماری‌های قلبی_عروقی، سرطان و بیماری‌های تنفسی جزو مواردی هستند که سلامت کارگران را تحت تاثیر قرار می‌دهند؛ به نحوی که سه‌چهارم مرگ‌ومیرهای ناشی از کار مربوط به این بیماری‌های است.

وی با بیان اینکه «ساخت‌وساز»، «جنگل‌داری»، «کشاورزی» و «ماهیگیری» جزو پرخطرترین مشاغل هستند، افزود: ۶۳ درصد از آسیب‌های شغلی منجر به مرگ برای مشاغل «ساخت‌وساز»، «جنگل‌داری»، «کشاورزی» و «ماهیگیری» است.  
وضعیت بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار در ایران

اصیلیان درباره وضعیت بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار کشور اظهار کرد: وضعیت بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار کشور نسبت به روزهای نخست انقلاب از وضعیت خوبی برخوردار است. بررسی وضعیت بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار ایران در مقایسه با برخی از کشورهای منطقه بیانگر این است که این مولفه، شرایط نسبتا خوبی دارد اما در مقایسه با کشورهای پیشرفته، با وضعیت مطلوب فاصله زیادی دارد.

لزوم به‌روزرسانی قوانین سلامت محیط کار

وی با بیان اینکه قوانینی در زمینه بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار تدوین شده، افزود: اگرچه قوانین حوزه بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار کشور طی سال‌های گذشته بهبود یافته، اما با سطح مطلوب فاصله دارد. وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور نسبت به ابلاغ قوانین سلامت محیط کار اقدام کرده و علاوه بر قوانین ابلاغی وزارت بهداشت، «قانون کار» نیز تدوین شده است. اگرچه قوانین ابلاغی وزارت بهداشت و قانون کار در کشور اجرا می‌شود اما این قوانین باید به‌روزرسانی شوند.  

ضرورت فرهنگ‌سازی در حوزه بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار

این استاد دانشگاه با بیان اینکه فرهنگ‌سازی در حوزه بهداشت حرفه‌ای و سلامت کار یک امر ضروری قلمداد می‌شود، خاطرنشان کرد: به طور قطع، فرهنگ‌سازی سبب بهبود وضعیت بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار می‌شود. فرهنگ توجه به نکات ایمنی می‌بایست در وهله نخست در میان کارفرمایان جاری شود؛ پس از ساری و جاری شدن فرهنگ‌سازی در میان کارفرمایان، کارگران باید به نکات ایمنی و بهداشتی خود توجه ویژه داشته باشند. فرهنگ‌سازی در زمینه توجه به نکات ایمنی می‌بایست در کانون توجه قرار گیرد و تلاش‌های فراوانی در این راستا باید محقق شود.  

اصیلیان گفت: سازمان بین‌المللی کار،  موضوع فرهنگ‌سازی توجه به سلامت را با توجه به میزان مرگ‌ومیر بیماری‌های و حوداث ناشی از کار در کانون توجه قرار داده و در این مسیر گام برمی‌دارد. سازمان بین‌المللی کار با توجه به ضرورت و اهمیت بهداشت حرفه‌ای و سلامت کار، ۲۷ آوریل را به عنوان روز جهانی «ایمنی و بهداشت حرفه‌ای» لحاظ کرده و هر ساله شعاری برای این روز تعیین می‌کند.  سال گذشته، شعار «محیط کار سالم و ایمن، حق مسلم هر نیروی کار است» را انتخاب کرد.

تاثیر تغییرات اقلیمی بر محیط کار

وی درباره شعار روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه‌ای نیز به ایسنا اظهار کرد:  «تغییرات آب و هوایی» در کانون توجه شعار سال جاری قرار گرفته است. دخل ‌و تصرف و توسعه فعالیت‌های انسانی در کره زمین سبب تغییرات اقلیمی و گرم‌شدن کره زمین شده و سبب بروز سیلاب، طوفان، کولاک و سونامی در نقاط مختلف کره‌زمین شده است. افزایش دمای کره زمین، تغییرات اقلیمی، افزایش اشعه ماورای بنفش خورشید و همچنین افزایش حشرات که عامل بیماری به حساب می‌آیند، می‌تواند برخی از محیط‌های کاری را تحت تاثیر قرار دهد.   

رئیس انجمن بهداشت حرفه‌ای ایران ادامه داد: کارگرانی که در مناطق رو باز فعالیت می‌کنند تحت تاثیر تغییرات اقلیمی قرار می‌گیرند. موضوع تاثیر تغییرات اقلیمی بر محیط‌های کار در کانون توجه سازمان بین‌المللی کار قرار گرفته است و با توجه به اهمیت این موضوع باید در داخل کشور نیز مهم قلمداد شود. سازمان محیط زیست، وزارتخانه‌های «بهداشت» و «کار» و انجمن بهداشت حرفه‌ای می‌توانند دست به دست یکدیگر دهند و در این زمینه اقداماتی انجام دهند.  

وی در پایان گفت: طرح جدید سازمان بین‌المللی کار، محیط کار سالم از سال جاری تا سال ۲۰۳۰ اجرا می‌شود و برای تحقق این منظور سه هدف در نظر گرفته است. نخستین راهبرد برای تحقق این موضوع، «بهبود چارچوب ایمنی و بهداشت کار» است. همچنین ۲ راهبرد «تقویت هماهنگ، مشارکت و سرمایه‌گذاری در زمینه ایمنی و بهداشت کار» "OSH" و "تقویت OSH"  نیز به عنوان دیگر راهبردهای سازمان بین‌المللی کار در زمینه ارتقای سلامت محیط کار به حساب می‌آید. اگر به سه راهبرد سازمان بین‌المللی کار توجه کنیم به حد مطلوبی در زمینه بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار نائل می‌آییم.  

دیگر خبرها

  • بیماری که با افسردگی مرتبط است
  • جوانی جمعیت نیازمند اغنا سازی است
  • 56 راز سلامت مردان که حتما باید بدانید
  • ارتباط افسردگی و بیماری‌های قلبی ‌وعروقی
  • مصرف این ۴ ماده غذایی برای مردان ضروری است
  • بیماری‌های مُخِل سلامت کارگران
  • مو روی لاله گوش نشانه چیست؟
  • پرخطرترین مشاغل برای کارگران/ این بیماری ها سلامت کارگران را تهدید می کند
  • آلودگی هوا باعث تشدید بیماری‌های زمینه‌ای می‌شود
  • پزشکان می‌گویند آسانسورسواری عمر را کوتاه می‌کند؛ جایگزین استفاده از راه‌پله!