Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه اخبار داغ گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، در گزارش قبلی به موضوع ماهیت جرائم سایبری و جرائم ناشی از فناوری مدرن و زمان و مکان ارتکاب جرم و همچنین فراوانی جرم و بزه‌دیدگان پرداختیم و در این قسمت به مقوله نظارت بر فناوری و بکارگیری نیروهای متخصص و مجهز به آخرین فناوری‌های روز خواهیم پرداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نظارت بر فناوری و بکارگیری نیروهای متخصص و مجهز به آخرین فناوری‌های روز

امروزه حفظ امنیت اطلاعات نقشی حیاتی در کشورها ایفا می‌کند در تمام کسب‌و‌کارهایی که از آی‌تی بهره‌مند هستند، نقش حفاظت از اطلاعات پررنگ‌تر می‌شود چرا که همیشه حملات سایبری در کمین اطلاعات است به همین دلیل وجود نیروهای متخصص در حوزه امنیت اطلاعات نیاز اساسی هر کشوری به شمار می‌رود و تربیت نیروی متخصص بومی بسیار حائز اهمیت است.

در دوران کنونی فناوری اطلاعات و حفظ امنیت اطلاعات نقشی حیاتی در کشورها ایفا می‌کند و چون تقریبا در تمام صنایع، فناوری اطلاعات، بانک‌ها، مراکز دولتی و هر کسب‌و‌کاری از IT (طراحی شبکه) به عنوان ابزار و بستر فعالیت و کسب‌و‌کار استفاده می‌شود؛ بنابراین نیاز فراوانی به متخصص این رشته وجود دارد. در دوران پساتحریم و با آسان‌تر شدن دسترسی به اطلاعات و ورود فناوری‌های روز، نیاز به وجود دانش تخصصی مرتبط برای استفاده صحیح از این فناوری‌ها و آشنایی با تهدیدات احتمالی و مقابله با ریسک‌های مربوطه بیش از پیش اهمیت خواهد یافت. با افزایش تعداد متخصصان امکان تعریف و انجام طرح‌های امنیتی، تحقیق و پژوهش و تولید دانش فنی، پیشرفت قابل ملاحظه‌ای خواهد کرد.

بسیاری از نرم‌افزارهایی که به کشور وارد خواهد شد امن و قابل اعتماد نیستند. باید بتوان نرم‌ افزارهایی که برای جاسوسی و جمع‌آوری اطلاعات هستند را شناسایی کرد تا زیرساخت‌ها دچار تهدید نشود. از این رو با مشکل کمبود نیروی متخصص مواجه خواهیم شد چرا که نرم‌افزارهای پیچیده نیاز به امنیت دارد و باید نیروی انسانی متخصص و تربیت شده باشد که امنیت آن‌ها را تامین کند.

بیشتر بخوانید:  فضای مجازی و تاریخچه جرائم سایبری

کمبود نیروی متخصص فقط مختص کشور ما نیست بلکه بقیه کشورها هم با چنین مشکلی رو به رو هستند اما این کشورها که بیشتر هم پیشرفته هستند کمبود نیروی متخصص خود را از دیگر کشورها مانند ایران به راحتی و بدون هرگونه تشریفات اداری و با کمترین زمان ممکن و پیشنهادهای وسوسه کننده تامین می‌کنند.

جذب فارغ‌التحصیلان در رشته امنیت و فناروی اطلاعات در دنیا بسیار بالاست به طوری که کشورهای خارجی پیشنهادهای وسوسه انگیز به فارغ‌التحصیلان رشته امنیت اطلاعات دانشگاه امیرکبیر می‌دهند. بنابراین برای اینکه نیروهای متخصص ایران که با هزینه‌های فراوان تربیت شده‌اند جذب کشورهای دیگر نشوند و در کشور بمانند، باید دولت از آن‌ها حمایت کند.

امروزه رسیدن به اقتصاد دانش‌بنیان و امنیت بومی و ملی از اولویت‌های مهم کشور است بنابراین در بخش‌های مختلف صنعت فناوری اطلاعات، نیازمند افزایش دانش هستیم و دانشگاه به عنوان یکی از مهم‌ترین مراکز کسب علم باید دانش روز و کاربردی را در اختیار دانشجویان قرار داده و متخصصان کارآمد تربیت کند.

امکان فیلتر کردن محتوا

یکی از اصلی‌ترین سرویس‌ها در مراکز ،SOC امکان فیلتر کردن محتوای ورودی به سرورها است. فیلتر کردن محتوا در SOC با هدف جلوگیری از دسترسی به سایت‌های غیرلازم، جلوگیری از دسترسی به انواع خاصی از فایل‌ها و محدودکردن حملات ویروس‌ها، WORMها، TROJANها (بسیاری از ویروس‌های خطرناک مانند NIMDA و CODE RED به عنوان برنامه‌های اجرایی با استفاده از HTTP و یا پروتکل‌های رایج دیگر " دیواره آتش" ها به آن‌ها اجازه ورود می‌دهند، وارد شبکه می‌شوند. در نتیجه کاربران به صورت ناآگاهانه این محتویات را از سایت‌های ایمن دانلود می‌کنند.) انجام می‌شود.

نرم افزارهای آدرس فیلتر کلیه صفحه‌ها را در گروه‌های از پیش تعیین شده دسته‌بندی می‌کند و بر طبق آن دسته‌بندی‌ها، دسترسی به یک صفحه را ممکن و یا غیر ممکن می‌سازد؛ همچنین قادر است فهرستی از سایت‌هایی که کاربران می‌توانند به آن‌ها دسترسی داشته باشند، تهیه نمایند.

به طور عمده لازم است این نرم‌افزار قادر باشد دسترسی به محتویات دسته‌بندی شده را فیلتر کند. همچنین لازم است بتواند استثناءهایی برای سیاست خاص خود بر مبنای فاکتورهای مختلفی از جمله گروه کاربران، موقعیت کاربران، ساعت استفاده و غیره قائل شود.

نرم‌افزارهایی که در این مراکز برای فیلتر کردن مورد استفاده قرار می‌گیرند، باید از متدهای مناسبی جهت جلوگیری از دسترسی، دسته‌بندی پایگاه‌های اطلاعاتی و فهرست‌های کنترلی برخوردار باشند. همچنین بروزرسانی‌ها باید با فواصل کوتاه انجام شوند و بهتر است به طور کامل صورت پذیرند؛ بروزرسانی‌ها نباید سیستم‌های عملیاتی را دچار وقفه سازند.

بیشتر بخوانید: ماهیت جرائم سایبری و جرائم ناشی از فناوری مدرن

برگرفته از کتاب حقوق جزاء درفضای سایبر؛ نویسنده و گردآورنده عباس امیری

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ارتباطات و فناوری اطلاعات فضای سایبر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۰۰۹۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز به‌کار سامانه نظارت و شفافیت اطلاعات و اسناد در صندوق ذخیره فرهنگیان

به  گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، محسن احمدی، مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان امروز تصریح کرد: این سامانه، نخستین اقدام برای دستیابی به سیستم‌های کنترل هوشمند و از مهمترین زیرساخت‌های نوین و فناورانه برای مدیریت و نظارت همه جانبه و داده محور فعالیت هلدینگ‌ها و شرکت‌های تابعه صندوق ذخیره فرهنگیان محسوب می‌شود و به طور دقیق تر، این سامانه پنجره‌ای برای نظارت مستمر و آنلاین بر جریان اطلاعات و اسناد عملکردی هلدینگ‌ها و شرکت‌های تابعه است.

وی افزود: هدف از طراحی و تولید این سامانه، ساماندهی و حفظ اسناد و اطلاعات شرکت‌های زیر مجموعه صندوق، حفظ و توسعه شفافیت و آگاهی، حمایت از حقوق سرمایه‌گذاران (فرهنگیان)، نظارت موثر بر حسن اجرای قوانین و مقررات، تسهیل فرآیند تهیه و افشای اطلاعات، ایجاد هماهنگی بین واحد‌های درون سازمانی و گام مثبتی در جهت پیشگیری از وقوع مشکلات است.

«پنجره» یک محصول دانش‌بنیان و بومی

مدیرعامل صندوق با اشاره به قابلیت‌ها و ظرفیت‌های این مجموعه بزرگ اقتصادی اظهار کرد: پنجره محصولی است که به صورت کاملاً بومی و اختصاصی، توسط شرکت دانش‌بنیان پژوهش و نوآوری صنایع آموزشی از شرکت‌های تابعه صندوق ذخیره فرهنگیان طراحی و تولید شده است. احمدی تاکید کرد: از آنجا که نظارت و شفافیت دو روی یک سکه هستند، این سامانه از طریق افزایش شفافیت، امکان پایش و ارزیابی دقیق، سریع و جامع برای کلیه ذینفعان را فراهم می‌کند.

ایجاد سامانه جامع صندوق ذخیره برای یکپارچگی سازمانی و افزایش انضباط مدیریتی و کنترلی

مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان با اشاره به اینکه سامانه پنجره، بخشی از برنامه و راهبرد جامع صندوق به منظور توسعه زیرساخت‌های نوین نظارتی و مدیریتی است، افزود: هدف پنجره نظارت همه جانبه و داده‌محور بر فعالیت‌ها و عملکرد هلدینگ‌ها و شرکت‌های تابعه است.

احمدی در همین زمینه افزود: در تکمیل این رویکرد، سامانه یکپارچه برنامه، بودجه و عملکرد، با هدف پایش منظم میزان تحقق اهداف کمی و کیفی برنامه و بودجه سالیانه هر یک از هلدینگ‌ها و شرکت‌های تابعه و مقایسه با شاخص‌های مختلف در دستور کار قرار گرفته است.

توسعه و تکمیل سامانه جامع هوش تجاری در آینده نزدیک

مدیرعامل صندوق با اعلام اینکه ایجاد و راه اندازی سامانه جامع هوش تجاری (BI) اختصاصی صندوق ذخیره فرهنگیان نیز هدف گذاری شده است اظهار کرد: سامانه هوش تجاری به منظور کنترل متمرکز بر روی شاخص‌های قابل اندازه‌گیری مدیریتی و در شرکت‌های تابعه، تحلیل مبتنی بر داده و اطلاعات عملکرد شرکت‌ها و مقایسه با یکدیگر و شرکت‌های فعال در صنعت مشابه، احصای چالش‌ها و مشکلات پیش روی شرکت‌ها و انجام اقدامات پیشگیرانه و پیش‌بینی روند درآمدزایی و سود و زیان بنگاه‌های اقتصادی در حال تکمیل و توسعه است. وی بیان کرد: اعمال مدیریت اثربخش‌تر و افزایش بهره‌وری سازمانی در تمام زنجیره ارزش اقتصادی صندوق ذخیره فرهنگیان از مزایای این سامانه است که در آینده نزدیک در چند فاز طراحی شده و در صندوق استقرار خواهد یافت.

امکان نظارت دقیق و برخط ذی‌نفعان بر کلیه فعالیت‌های صندوق

محسن احمدی همچنین اظهار کرد: در بخش حقوقی نیز سامانه مدیریت امور دعاوی با هدف نظارت اثربخش بر پرونده‌های حقوقی شرکت‌ها و به اشتراک‌گذاری درس‌آموخته‌های شرکت‌ها با یکدیگر پیش‌بینی شده است. وی در پایان تصریح کرد: این سامانه‌ها که در مجموع سیستم نظارتی و شفافیت صندوق ذخیره فرهنگیان را تشکیل می‌دهند، ابزار بسیار مهمی در اختیار کلیه ذینفعان به ویژه فرهنگیان عزیز خواهد بود تا از این طریق بر دارایی‌ها و سرمایه‌گذاری این مجموعه عظیم اقتصادی نظارت و کنترل دقیق داشته باشند.

مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان درخصوص چگونگی دسترسی به سامانه هوشمند پنجره خاطرنشان کرد: بعد از تکمیل مرحله ورود داده‌ها و اطلاعات به این سیستم و طی یک زمان‌بندی مشخص بتدریج همه ذی‌نفعان به اطلاعات سامانه پنجره دسترسی خواهند داشت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سامانه «پنجره» برای نظارت بر اسناد صندوق ذخیره فرهنگیان راه‌اندازی شد
  • آغاز به‌کار سامانه نظارت و شفافیت اطلاعات و اسناد در صندوق ذخیره فرهنگیان
  • اجرای پروژۀ فیبر نوری در هرمزگان تسریع می‌شود
  • آغاز به کار سامانه نظارت و شفافیت اطلاعات و اسناد در صندوق ذخیره فرهنگیان
  • آغاز به کار سامانه نظارت و شفافیت اطلاعات صندوق ذخیره فرهنگیان
  • آغاز به‌کار سامانه نظارت و شفافیت اطلاعات و اسناد صندوق ذخیره فرهنگیان
  • آغاز به کار سامانه نظارت و شفافیت اطلاعات و اسناد( پنجره) در صندوق ذخیره فرهنگیان
  • فرار کانون سردفتران از شفاف‌سازی عملکرد مالی
  • پاسخگویی به پرسش‎های مشترکین در سامانه ملی انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات
  • وب‌سایت‌هایی که برای هک اکانت تلگرام استفاده می‌شوند