Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-03@04:14:48 GMT

۵۰ درصد آب تولید شده در اهواز به هدر می‌رود

تاریخ انتشار: ۹ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۳۰۱۲۴۶

۵۰ درصد آب تولید شده در اهواز به هدر می‌رود

به گزارش ایرنا بهنام مریدی شامگاه دوشنبه در نشست تخصصی بررسی مشکلات آب و فاضلاب اهواز در استانداری خوزستان بیان کرد: حدود ۸۰ درصد آب مورد نیاز شهر اهواز از طریق خط انتقال آب غدیر و حیات و ۲۰ درصد نیز از طریق رودخانه کارون تامین می شود و یکی از مشکلات این شهر نبود مخزن ذخیره آب است.

وی ادامه داد: ۵۰ درصد میزان آب تولیدی در هر شهر باید در مخزن ذخیره نگهداری شود اما در اهواز به دلیل نبود مخازن مناسب تنها حدود ۲۰ درصد از این مقدار ذخیره می شود، در صورت بروز مشکل در تصفیه خانه ها نمی توان آب شرب مشترکان را تامین کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مریدی گفت: در اثر سیل اخیر ۲۲۰ نقطه از شبکه فاضلاب اهواز دچار ریزش شد که  ۳۰ مورد آن  شرایط بدتری نسبت به مابقی داشت به همین دلیل به مناقصه گذاشته شد و با ترک تشریفات پیمانکار آن انتخاب شد.

وی ادامه داد: سیل امسال حدود چهار هزار و ۴۷۰ میلیارد ریال به شبکه آب و فاضلاب اهواز خسارت زد که تاکنون حدود سه هزار میلیارد ریال پروژه برای بهبهود شبکه فاضلاب تعریف شده و برای تکمیل آنها به تزریق منابع مالی نیازمندیم تا پیش از آغاز زمان بارندگی بخشی از آنها را تکمیل کنیم.

مریدی یادآور شد: همچنین اسکله های شرکت آبفا در اثر سیل خسارت دیده اند که لایروبی آنها یکهزار میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.

وی ادامه داد: کلکتور فاضلاب شرق اهواز تاکنون سه بار به مناقصه گذاشته شده که شرکت کیسون به عنوان برنده این مناقصه انتخاب شده است، برآورد ریالی برای انجام این پروژه ۲هزار و ۲۲۰ میلیارد ریال است.

مدیرعامل آبفای اهواز درخصوص تصفیه خانه شرق اهواز گفت: درحال حاضر این تصفیه خانه ۲۰ هزار متر مکعب فاضلاب در شبانه روز را تصفیه کند، با اختصاص ۵۰۰ میلیارد ریال حدود ۸۰ هزار متر مکعب به ظرفیت این تصفیه خانه افزوده می شود.

وی ادامه داد: تصفیه خانه فاضلاب غرب اهواز نیز باید از طریق فاینانسور خارجی احداث شود که رقم مورد نیاز برای ساخت آن ۳۹.۱ میلیون یورو است، این پروژه حدود ۱۰ سال بر زمین مانده بود اما با پیگیری استاندار خوزستان خط اعتباری آن گشایش یافت.

مریدی خاطر نشان کرد: قرار است ۸۵ درصد اعتبار مورد نیاز این پروژه از طریق فاینانسور چینی و ۱۵ درصد توسط کشور ایران تامین می شود.

وی ادامه داد: طبق طرح جامع فاضلاب برای شهر اهواز ۶۶ عدد ایستگاه پمپاژ پیش بینی شده با این وجود درحال حاضر ۱۷۰ ایستگاه پمپاژ در این شهر وجود دارد.

حل مشکل فاضلاب پیش از بارندگی

استاندار خوزستان نیز در این نشست گفت: وضعیت فاضلاب مناطقی مانند کوی علوی، منازل منابع طبیعی، کیانشهر، حصیرآباد، پردیس و کوی ملت تا پیش از شروع بارندگی باید بهبود یابد.

غلامرضا شریعتی افزود: یکی از مصوبات هیات دولت در فرودین ماه سال ۹۵، حل مشکلات آب و فاضلاب اهواز است،  اگرچه اقدامات خوبی انجام شده اما هنوز به نتیجه مطلوب نرسیده است از این رو به دنبال تمدید زمان این مصوبه هستیم.

وی یادآور شد: در سال ۹۶ مبلغ چهار هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال از محل فاینانس داخلی برای تکمیل کلکتور فاضلاب غرب و شرق اهواز تعیین شد اما به دلیل کم کاری مسئولان شرکت آبفا و همچنین سختی های موجود در این مسیر هنوز پس از ۲ سال هنوز نوبت برای انتخاب فاینانسور تعیین نشده است.

شریعتی بیان کرد: در سال ۹۳ ساخت تصفیه خانه فاضلاب غرب اهواز در شورای اقتصاد مصوب شد که مدیرعامل وقت شرکت آبفای اهواز و معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خوزستان باید آن را پیگیری می کردند اما محقق نشد در سال ۹۵ با پیگیری های صورت گرفته مبلغ ۴۰ میلیون یورو از طریق فاینانسور برای این پروژه اختصاص یافت.

وی در بخشی دیگر گفت: کانال های سیلاب بر در بالادست شهر اهواز نداریم همچنین تاکنون اعتباری برای ساخت سیل بندها پرداخت نشده است.

لزوم اقدامات اورژانسی آبفای اهواز

فرماندار اهواز نیز گفت: شرکت آب و فاضلاب اهواز در کنار اقدامات اساسی برای حل مشکل فاضلاب باید یکسری اقدامات اورژانسی تا پیش از شروع فصل بارش های پاییزی انجام دهد.

جمال عالمی نیسی افزود: به گفته خود مسئولان شرکت آب و فاضلاب تمام پمپ های این شرکت در سیل اخیر سوخته اند بنابراین با کمترین بارش بارانی شاهد آبگرفتگی در خیابان ها خواهیم بود.

استاندار خوزستان همچنین امروز در نشست شورای حفاظت کیفی رودخانه کارون تداوم مشکل تصفیه خانه فاضلاب اهواز را ناشی از سوءمدیریت دانست و گفت:تکمیل نشدن و عدم بهره برداری از تصفیه خانه فاضلاب اهواز در ۱۵ سال گذشته نه به دلیل کمبود اعتبار، بلکه ناشی از سوءمدیریت بوده است.

اهواز با بیش از ۱.۴ میلیون نفر جمعیت، تنها دارای یک تصفیه خانه فاضلاب در غرب شهر است که با ظرفیت ۳۰ هزار مترمکعب در شبانه روز نمی تواند پاسخگوی حجم فاضلاب تولیدی باشد.

بازدید از پروژه متروی اهواز، طرح های آب و فاضلاب، حضور در نشست کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان با موضوع بررسی مسائل و مشکلات تولید گروه ملی صنعتی فولاد، نشست تخصصی آب و فاضلاب و نشست تخصصی مترو از برنامه های سفر معاون وزیر کشور به خوزستان است.

۹۸۸۷/۶۰۶۴

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت کشور آب و فاضلاب خوزستان اهواز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۰۱۲۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۳۱ درصدی صادرات در خوزستان

ناظر گمرکات خوزستان، گفت: میزان صادرات در یک ماهه امسال یک میلیون و ۶۶۶ هزار تن به ارزش ۵۲۳ میلیون دلار بود که به لحاظ وزنی ۲۴ درصد و ارزشی ۳۱ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد داشت. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهواز، بهروز قره‌بیگی، اظهار داشت: میزان درآمد گمرکات خوزستان در یک ماهه امسال 19 هزار و 879 میلیارد ریال بوده که نسبت به سال قبل از آن 30 درصد کاهش داشته است.

وی افزود: میزان صادرات به کشور عراق به عنوان یکی از اهداف راهبردی تجاری استان در مدت یاد شده به میزان 674 هزار تن به ارزش 198 میلیون و 788 هزار دلار بوده که از نظر وزنی 75 درصد و ارزشی 311 درصد رشد داشته است.

قره‌بیگی اظهار کرد: میزان واردات از گمرکات استان نیز در همین مدت یک میلیون و 326 هزار تن به ارزش 628 میلیون دلار بوده که از نظر وزنی 87 درصد و ارزشی 55 درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش یافته است.

مدیرکل گمرک اهواز افزود: تعداد مسافران ورودی از مرزهای شلمچه، چذابه و فرودگاه اهواز و مرز دریایی خرمشهر در یک ماهه امسال 118 هزار نفر و تعداد خروجی 177 هزار نفر ثبت شده است.

به گزارش تسنیم، خوزستان به واسطه داشتن هفت بندر تجاری و 2 مرز خاکی سومین استان در امر صادرات و دومین در واردات کشور است. 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رفع ۹۰ درصد آبگرفتگی‌های ناشی از بارندگی در اهواز
  • رشد ۳۱ درصدی صادرات در خوزستان
  • کاهش ۶۰ درصدی مصرف ازن با بهره‌گیری از سامانه نانو حباب در فرایند تصفیه آب
  • اخطار زیست محیطی به سه واحد خدماتی در نهاوند
  • تعریف ۷۵ پروژه در قالب ۵۲ تصفیه‌خانه برای ۹.۳ میلیون نفر
  • آزادسازی آب شرب از صنایع آذربایجان شرقی
  • حمایت آبفای کشور از پروژه های اولویت دار ایلام در حوزه آبرسانی
  • آماده سازی شبکه های آبرسانی البرز برای ورود به تابستان ۱۴۰۳
  • بهره مندی هشت روستای مجتمع امام علی (ع) شهرستان کرمانشاه از آب آشامیدنی
  • روایت ۲۰۰۰ نفری که بعد از چند دهه صاحب «آب» شدند