Web Analytics Made Easy - Statcounter

افروز بهرامی مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات ایران در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا در خصوص افزایش سرمایه این صندوق گفت: متاسفانه میزان سرمایه صندوق به صورت ریالی تعیین شده در حالی که تعهدات ما همگی ارزی است و به طور کلی در بحث صادرات همیشه ارزهای خارجی مطرح می‌شود.

وی ادامه داد: با بخشنامه جدید بانک مرکزی دیگر صادرات به عراق و افغانستان که تا پیش از این ریالی بود به صورت ارزی منظور می‌شود و ما نیز به عنوان یک بیمه‌گذار و پوشش‌دهنده ریسک تعهد ارزی می‌‌دهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

افروز بهرامی با اشاره به الزام افزایش سرمایه در شرایط فعلی اقتصاد کشور گفت: سرمایه صندوق چون ریالی بود به مروز زمان از میزان آن کاسته شد، در حالی که دو سال پیش سرمایه ما نزدیک به 300 میلیون دلار بود اما اکنون به 100 میلیون دلار رسیده است. در حالی که سرمایه ثبتی همتای ما در ترکیه 2 میلیارد و در عربستان 4 میلیارد دلار است.

بهرامی تصریح کرد: نکته قابل توجه این است که ما با وجود این محدودیت منابع توانستیم سال گذشته در بین کشورهای اسلامی رتبه اول را در بحث پوشش ریسک صادرات غیرنفتی به دست آوریم.

وی با اشاره به تحریم‌های اعمال شده بر علیه کشورمان و نقش این صندوق در این برهه زمانی گفت: صادرات مهمترین راه مبارزه با تحریم‌ها است و با این میزان سرمایه صندوق نمی‌توان از صادرات کشور حمایت کرد. در حالیکه صندوق ضمانت صادرات فعلا نقش اصلی را در بحث تبادلات مالی صادرات به عهده دارد اما سرمایه آن 0.3 درصد صادرات غیرنفتی کشور است.

بهرامی با اشاره به استانداردهای بین‌المللی در صندوق‌های ضمانتی گفت: مطابق این استانداردها، ما می‌توانیم تا 10 برابر سرمایه ثبت شده پوشش بیمه‌ای داشته باشیم یعنی نزدیک به یک میلیارد دلار، اما اکنون من و اعضای هیات مدیره با مسئولیت شخصی برای اینکه صادرکننده‌ای پشت درب نماند و اخلالی در روند صادرات کشور، آن هم در شرایط فعلی اقتصادی به وجود نیاید، تا 2.5 میلیارد دلار ضمانت نامه صادر کرده‌ایم. بر همین اساس سعی کردیم از طریق سران قوا، شورای عالی صادرات و هیات دولت نسبت به افزایش سرمایه اقدام کنیم و خوشبختانه قرار است در 26 مهر ماه در شورای عالی صادرات که به ریاست معاون اول رئیس جمهور برگزار می‌شود بحث افزایش 200 میلیون دلاری سرمایه صندوق مطرح شود که با توجه به نگاه مثبت دولت به صادرات احتمالا مشکلی در روند تصویب آن به وجود نخواهد آمد.

وی تصریح کرد: با توجه به تحریم بانک مرکزی وظیفه ما بسیار سنگین شده و نقش مهمی را در مبادلات بین‌المللی خواهیم داشت. بر همین اساس این افزایش حداقلی اجتناب‌ناپذیر است آن هم برای مجموعه ما که یک سازمان بین‌المللی است و رقابت سختی با همتایان ترک و عربستانی خود دارد.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: ترکیه دلار رقابت سرمایه عربستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۰۲۴۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۴۸درصدی تجارت خارجی کشور در فروردین ۱۴۰۳

گمرک جمهوری اسلامی ایران اعلام‌کرد که با افزایش ۴۸درصدی تجارت خارجی کشور در نخستین ماه امسال، تراز تجاری کشور با و بدون احتساب نفت مثبت شد.

به گزارش شانا به‌نقل از ایرنا، تجارت خارجی کشور (مجموع صادرات و واردات) با احتساب نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی مهندسی و برق در فروردین امسال با ۴۷.۶۳درصد افزایش به رقم ۱۰ میلیارد و ۴۲۰ میلیون دلار رسید.

از مجموع صادرات و واردات کشور، ۷ میلیارد و ۶۸۰ میلیون دلار به صادرات و ۲ میلیارد و ۷۴۰ میلیون دلار آن به واردات اختصاص داشت.

براساس این گزارش، تراز تجاری کشور با احتساب نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی مهندسی و برق در فروردین امسال نسبت به مدت مشابه پارسال، ۴ میلیارد و ۹۴۰ میلیون دلار مثبت بوده است.

این گزارش با اشاره به اینکه صادرات بدون احتساب نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی مهندسی، برق و صادرات از محل تجارت چمدانی در این مدت ۳ میلیارد و ۱۷۰ میلیون دلار بوده است، می‌افزاید: تراز تجاری کشور بدون نفت هم در فروردین ۱۴۰۳ در مقایسه با مدت مشابه پارسال ۴۳۰ میلیون دلار مثبت بود.

این گزارش حاکی است، صادرات نفت خام، کوره و میعانات گازی در فروردین ۴ میلیارد و ۱۸۰ میلیون دلار بوده است.

همچنین، ارزش صادرات کشور در فروردین ۱۴۰۳ نسبت به مدت مشابه پارسال ۱۶.۸۵درصد کاهش نشان می‌دهد.

در این مدت، ۹ میلیون و ۷۰۰ هزار تن کالا به خارج از کشور صادر شد که نسبت به مدت مشابه سال پیش، ۹.۶۶درصد کاهش داشته است.

چین، مقصد نخست صادرات

عمده‌ترین مقاصد کالاهای صادراتی ایران در فروردین شامل کشورهای چین، عراق، امارات‌متحده عربی، ترکیه، پاکستان، افغانستان و عمان بوده است که این هفت کشور، ۷۸درصد از وزن و ۸۳درصد از ارزش کل صادرات کشور را به خود اختصاص دادند.

این گزارش می‌افزاید: در بین ۱۰ قلم عمده کالاهای صادراتی، گازهای نفتی و هیدروکربورهای گازی‌شکل مایع‌شده، اوره و میله‌های آهنی و فولادی بیشترین افزایش را داشتند.

گزارش گمرک درباره واردات کالا به کشور در فروردین امسال، می‌افزاید: در این مدت ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تن کالا به ارزش ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار وارد کشور شد که به‌لحاظ وزن ۳۳.۳۸درصد افزایش و از حیث ارزش ۱۱.۳۶درصد کاهش داشته است.

دیگر خبرها

  • چگونه بازار مرغ ترکمنستان را از دست دادیم؟
  • ریل گذاری ایران و امارات برای افزایش صادرات
  • حمایت‌های صندوق ضمانت صادرات از صادرکنندگان
  • افزایش دو برابری سقف ضمانت‌نامه‌های صنایع کوچک
  • افزایش ۲ برابری ضمانت‌نامه‌های اعتباری و غیراعتباری صندوق سرمایه‌گذاری صنایع کوچک
  • سقف ضمانت‌نامه‌های صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری صنایع کوچک افزایش یافت
  • افزایش ۲ برابری سقف ضمانت‌نامه‌های صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری صنایع کوچک
  • در راستای جهش تولید؛ افزایش دو برابری سقف ضمانت‌نامه‌ها
  • افزایش ۴۸درصدی تجارت خارجی کشور در فروردین ۱۴۰۳
  • باید ضمانت نامه‌های بانکی شرکت‌های دانش بنیان تسهیل شود/بودجه اندک در مقایسه با دانشگاه‌ها