Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-29@15:35:25 GMT

داروی ایرانی و داروی خارجی در برزخ دلار رانتی

تاریخ انتشار: ۹ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۳۰۲۶۱۱

داروی ایرانی و داروی خارجی در برزخ دلار رانتی

ساعت 24 -درحالی که دولت خوب می داند نرخ هردلار دربازارآزاد ارز درایران نزدیک به 12 هزارتومان و نرخ دلار در شبکه نیما نزدیک به 8هزارتومان است اما اصراردارد بازهم دلار 4200 تومانی به برخی فعلیتها اختصاص دهد و رانت خواری را تداوم بخشد. تخصیص دلار با نرخ یادشده همچنان بازارکالاها را با اخلال مواجه کرده است و مابه التفاوت چشمگیر رانت موجود دردلار رانتی راه را برای لای گری بازنگ می دارد وبهتولید کالاهای اساسی مثل برنج ، شکر وحتی گندم آسیب می زند .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این اخلال حالا فریادتولیدکنندگان دارو در کشوررا به آسمان رسانده است.

به گزارش روابط عمومی اتاق تهران  هاله حامدی فر عضو کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق تهران معتقد است «بزرگترین مشکل صنعت دارو قیمت گذاری» است. او می گوید:« مسئولان وزارت بهداشت اعلام می کنند چون به دارو ارز 4200 تومانی اختصاص پیدا می کند، قیمت گذاری ها صورت می گیرد و قیمت نباید افزایش پیدا کند در صورتی که این موضوع تنها در خصوص داروهای وارداتی صدق می کند زیرا تمام هزینه های آن با ارز 4200 تومانی وارد می شود و قاعدتا هم نباید قیمت آن افزایش داشته باشد ولی ما در داروهای تولید داخل حداکثر تنها مواد اولیه را وارد می کنیم و ارز 4200 تومانی به آن اختصاص پیدا می کند در شرایطی که ما تعداد نهاده های زیادی در تولید دارو داریم که به این ها هیچکدام ارز 4200 تومانی اختصاص پیدا نمی کند و فعالان صنعت دارو یا با ارز نیمایی یا ارز آزاد این نهادهای تولید دارو را تهیه می کنند؛ بنابراین در حال حاضر بحث قیمت گذاری های وزارت بهداشت و فشار بر صنعت دارو که اجازه افزایش قیمت را نمی دهد، مشکلات بسیاری را برای تولیدکنندگان داخلی به وجود آورده است. یکی از درخواست های مشخص فعالان صنعت دارو و اقتصاد سلامت در شرایط کنونی حذف ارز 4200 تومانی دارو است. یشنهاد کارشناسان این است که دولت ارز 4 هزار و 200 تومانی ( که به فساد و رانت دامن می زند) حوزه دارو را کلا حذف و قیمت گذاری بر مبنای قیمت ارز واقعی صورت گیرد و برای اینکه هزینه بیماران افزایش پیدا نکند، ما به تفاوت ارز 4 هزار و 200 تومانی با ارز نیما و ارز واقعی را بیمه ها پرداخت کنند. اتفاقی که برای بیماران ضرری نخواهد داشت ولی در مقابل وضعیت تولید کننده را بهبود می بخشد زیرا می تواند دارو را به نرخ واقعی تولید و بفروش برساند؛ اتفاقی که باعث تشویق سرمایه گذاری های جدید هم خواهد شد.

محمد نجفی عرب رئیس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق تهران می گوید:« بحث قیمت گذاری به قفل شدن سیستم انجامیده است. باوجود اینکه نرخ ارز چند برابر شده دولت با قیمت گذاری دارو به زیان تولید عمل کرده است. نظام قیمت‌گذاری دارو در ایران در اختیار وزارت بهداشت است و از طرفی این وزارتخانه خود مصرف‌ کننده دارو محسوب می‌شود و اینکه خریدار و قیمت‌گذار یک ارگان باشند، در نهایت نوعی تعارض ایجاد می‌کند. وزارت بهداشت باید تنها وظیفه اصلی خود یعنی رگولاتوری و نظارت بر کیفیت را به عهده بگیرد و بحث تولید، واردات و تنظیم بازار به عهده بخش خصوصی و... باشد.» رئیس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق تهران معتقد است:« قیمت‌گذاری دارو در ایران درست نیست و همین موضوع سوددهی و سرمایه‌گذاری در حوزه دارو را دچار چالش کرده است. بعد از ماه ها مخالفت فعالان صنعت دارو با قیمتگذاری دارو از سوی سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت و همچنین اعتراض به پایین نگهداشتن قیمت دارو از سوی این نهادها؛ رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به «لزوم داشتن نگاهی واقع بینانه به قیمت گذاری دارو» اعلام کرد:« قیمت‌گذاری‌ها به نحوی اصلاح می‌شود تا بتوانیم از تولیدکننده در عرصه اقتصادی حمایت کرده و در عین حال ارزبری را هم کاهش دهیم.» محمدرضا شانه‌ساز با بیان اینکه برای بهبود وضعیت اقتصادی در حوزه تولید دارو موضوعاتی مانند قیمت‌گذاری منطقی‌تر دارو را پیش خواهیم برد، اعتراف کرد:« در گذشته برخی اقلام دارویی در داخل تولید می‌شدند و حتی چند برابر نیاز کشور هم ظرفیت تولید آن‌ها وجود داشت، اما به دلیل سخت‌گیری  در قیمت‌گذاری و منطقی نبودن قیمت‌گذاری‌ها، تولیدکننده به زیان می‌افتاد و این زیان چند ساله باعث می‌شد که دیگر تولیدکننده آن دارو را تولید نکند.» کارشناسان و فعالان بخش خصوصی ضمن استقبال از اینکه سازمان غذا و دارو در نهایت به فکر اصلاح قیمتگذاری دارو افتاده است؛ می گویند اصلاح شرایط کنونی باید با مشورت فعالان بخش خصوصی و نظر خواهی از کارشناسان و فعالان این حوزه باشد تا به نتیجه مطلوب برسد.

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۰۲۶۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلایل حذف یک سریال از پلتفرم‌ها ایرانی

همشهری آنلاین: مهدی سیفی مدیرکل نظارت و تطبیق ساترا گفت: سریال «حشاشین» محصول کشور مصر است و روایت آن از تاریخ اسلام متضمن تحریف‌های فراوانی است که به نظر می‌رسد با رویکرد سیاسی مغرضانه تولید شده است. بر همین اساس طبق نظر شورای صدور مجوز ساترا انتشار سریال «حشاشین» (The Assassins)، در رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر ایران مورد تایید نیست.
همچنین در این زمینه امید علی مسعودی؛ عضو شورای سواد فضای مجازی ساترا درباره این سریال و لزوم حذفش از پلتفرم ها می گوید: «پخش سریال حشاشین محصول شبکه تلویزیونی مصر از ماه مبارک رمضان از این شبکه و پلتفرم های نمایش خانگی در ایران و کشورهای عرب زبان آغاز شد و همچنان این سریال در حال کسب مخاطب بیشتر از طریق سکوهای نمایش خانگی است. سریال حشاشین با بودجه ای ۱۲ میلیون دلاری ساخته شده و یکی از پرخرج‌ترین سریال‌های تاریخ کشورهای عرب زبان به شمار می‌رود. این سریال دست روی کاراکتری گذاشته که تاریخ درباره آن روایات متعددی را مطرح کرده و تاکنون دستمایه ساخت بازی‌های ویدیویی مشهوری با نام «اساسینز کرید» (فرقه آدمکشی) و تولید فیلم و سریالی به همین نام بر اساس این بازی و حتی نوشته شدن یک سری رمان و کمیک بوک (داستان مصور) از روی آن بوده است.» وی در ادامه یادآور می شود:«نوجوانان جهان با دنیای دروغینی که کمپانی فرانسوی بازیسازی یوبیسافت از جهان حشاشین ساخته آشنایی دارند و متاسفانه فریب قصه‌های دروغ این بازی و مشتقات آن (کتاب‌ها و سریال و…) را خورده‌اند. پیش از این بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ ای اقدام شایسته‌ای در برابر دروغ‌هایی که در این فرنچایز بازی ویدیویی مطرح شده انجام نداده بود و حالا با تولید و انتشار سریال مذکور از شبکه نمایش خانگی ساترا نیز در معرض آزمونی تازه قرار گرفته است.
برجسته کردن فرقه ها از پروژه‌های مهم صهیونیسم جهانی به شمار می‌رود و تصور می‌شود که تولید و پخش چنین سریال پر هزینه‌ای نیز با همین سیاست‌ها همسو باشد. این سریال با پخش در ایام ماه مبارک رمضان که ماه همدلی مسلمانان است، سعی کرد تا اختلافات مذهبی مسلمانان را به تبلور بکشد. یکی از اهداف سریال حشاشین این بود که ترور و سرآغاز ترور را به اسلام و به خصوص به شیعه‌ها ربط دهد. شاهد این نظریه آن است که در این سریال تاکید میشود که تروریست از جهان عرب متولد نشده است بلکه شهرهای ری، قم و اصفهان را منشاء تروریست معرفی میکند. »
همچنین مسعودی در بخش دیگر صحبت هایش تصریح می کند:«تولید و انتشار این سریال که از نظر تاریخی محلی از اعراب ندارد و اشکالات ریز و درشتی به فیلنامه آن وارد است در پلتفرم های نمایش خانگی ایرانی همراه با انتشار در پلتفرم های عرب زبان، این ضرورت را بیشتر از گذشته مطرح کرد که لازم است انتشار تمام سریال های خارجی نیز همچون سریال های داخلی ناچار به اخذ مجوز از سازمان تنظیم مقررات رسانه های صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی (ساترا) شود.
حالا که شورای عالی انقلاب فرهنگی در حال تدوین آیین نامه محتوایی شبکه نمایش خانگی است پیشنهاد میکنم در این آیین نامه انتشار سریال های خارجی نیز مشمول ممیزی پیشینی شود چون زمانی که سریالی خارجی از شبکه نمایش خانگی پخش میشود، قطعا حتی اگر بعدا از شبکه نمایش خانگی حذف شود، دیگر این حذف کارایی لازم را نخواهد داشت، ضمنا توجه به این نکته ضروری است که پیشگیری بهتر از درمان است و چنانچه سریال های خارجی قبل از پخش ممیزی شوند، این امر آسیب کمتری برای خانواده های ایرانی خواهد داشت. »

کد خبر 847539 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها مصر خبر مهم فیلم و سریال ایرانی فیلم و سریال خارجی

دیگر خبرها

  • پیش بینی قیمت طلا و سکه 11 اردیبهشت 1403 / سکه امامی میلیونی رشد کرد
  • تشدید روند کاهشی نرخ‌ها در بازار/ دلار بدون خریدار؛ سکه به ۴۰ میلیون تومان رسید
  • راه‌اندازی سامانه برخط سراسری برای اعلام کمبودهای دارویی در کشور
  • راه‌اندازی سامانه بر خط سراسری برای اعلام کمبودهای دارویی در کشور
  • تداوم ریزش قیمت دلار و سکه در معاملات ۸ اردیبهشت
  • دلایل حذف یک سریال از پلتفرم‌ها ایرانی
  • تداوم ریزش قیمت دلار و سکه در معاملات
  • بلای وحشتناکی که یک قرص به ظاهر ساده بر سرتان می‌آورد
  • قیمت طلا، سکه و ارز امروز ۸ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ / طلای ۱۸ عیار روی مدار سقوط
  • چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از قیمت‌گذاری دستوری