Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

روز جهانی گیاهخواری در سال ۱۹۷۷ میلادی توسط انجمن گیاهخواران آمریکای شمالی (NAVS) به عنوان راهی برای ترویج سبک زندگی گیاهخواری در بین غیر گیاهخواران پایه‌گذاری شد و یک سال بعد در سال ۱۹۷۸ میلادی مورد تأیید اتحادیه بین المللی گیاهخواری قرار گرفت.

گیاهخواری با گذشت سال‌ها و به دنبال افزونی یافتن اهمیت مشکلات زیست محیطی مربوط به مصرف گوشت برای مردم، محبوبیت بیشتری پیدا کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیروی از رژیم غذایی گیاهخواری هم‌چنین خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی، سکته مغزی، سرطان و سایر بیماری‌های مزمن را کاهش می‌دهد، هر چند به تازگی برخی از محققان مدعی شده‌اند که گیاهخواریِ مطلق ممکن است خطر بروز سکته مغزی را افزایش دهد.

گیاهخواری بخش مهمی از بسیاری از فرهنگ‌ها نیز هست و برخی از گیاهخواران به دلایل فرهنگی خاص آن را دنبال می‌کنند.

برخی از گیاهخواران نیز برای محافظت از محیط زیست از این نوع رژیم غذایی پیروی کرده و بر این باورند که کشتن حیوانات در تعداد زیاد برای تهیه غذا تأثیری منفی بر محیط زیست می‌گذارد.

علاوه بر این‌ها برخی از افراد برای مزایای سلامتی که رژیم غذایی گیاهخواری دارد از آن پیروی می‌کنند.

گیاهخواری انواع مختلفی دارد که در ادامه انواع این نوع از رژیم غذایی به نقل از "بولداسکای" آورده شده است:

- شیر زرده گیاه‌خواری (گیاهخواری لاکتو اوو): این نوع گیاهخواران علاوه بر غذاهای گیاهی، لبنیات و تخم مرغ نیز مصرف می‌کنند.

- شیر گیاه‌خواری: این نوع گیاهخواران علاوه بر غذاهای گیاهی، انواع محصولات لبنی مانند شیر، پنیر، ماست، روغن حیوانی، کره، خامه و کفیر را نیز مصرف می‌کنند. این گیاه‌خواران انواع گوشت (گوشت قرمز، مرغ، آبزیان، ماکیان و…) و تخم مرغ مصرف نمی‌کنند اما لبنیات مصرف می‌کنند.

- زرده گیاه‌خواری: این نوع گیاهخواران علاوه بر غذاهای گیاهی، تخم مرغ نیز مصرف می‌کنند. این گیاه‌خواران انواع گوشت (گوشت قرمز، مرغ، آبزیان، ماکیان و…) و لبنیات مصرف نمی‌کنند.

- گیاهخواری مطلق (وگانیسم): وگان‌ها یا گیاهخواران مطلق فقط غذاهای کاملا گیاهی مصرف می‌کنند و از مصرف تمام محصولات حیوانی مانند شیر، کره، پنیر، ماست، دوغ و عسل خودداری می‌کنند.

- ماهی‌خواری (پسکتاریانیسم): این نوع گیاهخواران از یک رژیم غذایی نیمه‌گیاهی پیروی می‌کنند؛ به این معنی که علاوه بر غذاهای گیاهی، ماهی و غذاهای دریایی را نیز مصرف می‌کنند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: گیاهخواری رژیم غذایی تغذیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۰۵۰۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ببینید | آشنایی با خواص شیربرنج

تعداد بازدید : 0 کد ویدیو دانلود فیلم اصلی


شیربرنج یکی از غذاهای مقوی برای افراد وگن یا گیاهخواران است، این غذا طعم خاصی ندارد و عملاً برای هر ذائقه ای مناسب نیست اما تنها خوراکی است که برای گیاه خواران و کسانی که تحمل لاکتوز را ندارند مفید واقع می شود. همچنین این ترکیب هیچ نوع چربی و کلسترولی ندارد و معمولاً منابع معدنی بدن با مصرف این ترکیب تامین می شود.

دیگر خبرها

  • این غذاها را با هم نخورید!
  • آشنایی با کابل نسوز
  • گیاهی که برای جلوگیری از ریزش مو معجزه می‌کند
  • معدوم سازی سه تن انواع موادغذایی تاریخ مصرف گذشته در زاهدان
  • رنگین شدن سفر‌ه ها با رویش گیاهان در مناطق کوهستانی مراغه
  • رنگین شدن سفر‌ه ها با رویش گیاهان کوهی مراغه
  • ببینید | آشنایی با خواص شیربرنج
  • انگلیس رکورددار سوء مصرف الکل در کودکان و نوجوانان
  • ببینید | آشنایی با خواص گل سرخ
  • نودل برای کودکان؛ ممنوع!