Web Analytics Made Easy - Statcounter

استاندار گیلان گفت: سالانه حجم بالایی از کالاهای موجود در گیلان صادر می‌شود که این حجم تبادلات در توسعه تجارت در دریای خزر مؤثر بوده و نشان‌دهنده اهمیت منطقه آزاد، گمرک و بندرانزلی است. ۰۹ مهر ۱۳۹۸ - ۱۴:۰۲ استانها گیلان نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، ارسلان زارع صبح امروز در مراسم گشایش بیست و دومین اجلاس دانشگاه‌های دولتی حاشیه دریای کاسپین ضمن قدردانی از عوامل برگزارکننده این مراسم اظهار داشت: دیپلماسی علمی در واقع مقدمه‌ای برای دیپلماسی سیاسی، اقتصادی و اجتماعی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استاندار گیلان با اشاره به نقش‌آفرینی متخصصان و اندیشمندان استان‌های ساحلی در زمینه‌های ارتباطات علمی و ارتباطات بین سازمان‌ها و نهادهای اجرایی افزود: متخصصان استان‌های ساحلی قادر هستند که زمینه لازم برای برقراری ارتباط بین سازمان‌ها و نهادهای اجرایی را فراهم کنند.

زارع، برگزاری این نشست‌ها را فرصتی مناسب برای شناخت بهتر از امکانات و قابلیت‌های کشورهای عضو این اتحادیه دانست و گفت: مسائل و برنامه‌ریزی‌های مشترک علمی بین کشورهای منطقه دریای کاسپین موجب برگزاری این‌ گونه نشست‌ها با عنوان اجلاس دانشگاه‌های دولتی حاشیه دریای کاسپین شد.

گلستان| دریای خزر خشک نمی‌شودسمنان| طرح انتقال آب دریای خزر با جدیت در حال پیگیری استرئیس مجمع نمایندگان مازندران: انتقال آب دریای خزر خطرات زیست‌محیطی بالایی دارد

وی با بیان اینکه گشایش بیست و دومین اجلاس دانشگاه‌های دولتی حاشیه دریای کاسپین می‌تواند بشارت‌دهنده سال تحصیلی سودمندی باشد افزود: در سومین دهه از فعالیت اتحادیه، فصل جدیدی از همکاری‌های علمی و چند جانبه پیش روی کشورهای حاشیه دریای کاسپین قرار دارد.

نماینده عالی دولت در استان گیلان تصریح کرد: یکی از مصوبات و دستاوردهای 21 اجلاس گذشته دانشگاه‌های دولتی حاشیه دریای کاسپین این بوده که همکاری‌های علمی مفید بین دانشگاه‌ها، پارک‌‌های علم و فناوری و مراکز تحقیقاتی این کشورها شکل گرفته است.

استاندار گیلان با اشاره به سوابق فرهنگی، تاریخی و توانمندی‌های علمی و فناوری کشورهای حاشیه دریای کاسپین گفت: این‌گونه نشست‌ها زمینه لازم برای نزدیکی و ارتباط بیشتر میان کشورهای مختلف حاشیه دریای خزر را فراهم می‌کند.

زارع، دریای کاسپین را دریای صلح و دوستی دانست و بیان کرد: کشورهای حاشیه دریای خزر دارای اشتراکات فرهنگی بسیار هستند و بیگانگان در این کشورها جایی ندارند و امروز دریای خزر به عنوان یکی از موهبت‌های الهی موجب برقراری ارتباط بین ملت‌ها شده است.

نماینده عالی دولت در استان گیلان با بیان اینکه اکوسیستم شکننده دریای خزر تحت فشار فعالیت‌های انسانی کنترل‌نشده قرار دارد افزود: کلید حل این مشکل در دست دانشمندان و محققان کشورهای حاشیه دریای خزر است و باید کمیته‌های علمی برای حل مشکلات اکوسیستم دریای کاسپین شکل گیرد. 

وی با اشاره به موهبت‌های الهی استان گیلان اظهار داشت: استان گیلان از نظر استراتژیک، امکان برقراری ارتباط با 4 کشور و استان‌های ساحلی آن کشورها را دارد و البته بنادر شمال ایران به ویژه منطقه آزاد انزلی نیز باعث ایجاد فرصت مناسبی برای برقراری ارتباط با کشورهای شمالی شده است.

استاندار گیلان تصریح کرد: وجود دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی متعدد در استان گیلان و همچنین تحصیل بیش از صد هزار دانشجو می‌تواند پشتوانه مناسبی برای توسعه ارتباطات علمی و منطقه‌ای باشد.

زارع، امکانات زیاد دانشگاه‌های حاشیه دریای خزر را عاملی مهم برای توسعه همکاری‌های بین دانشگاهی در این منطقه دانست و افزود: امکانات دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی کشورهای حاشیه دریای خزر می‌تواند زمینه لازم برای تحقیقات مشترک علمی را فراهم کند.

نماینده عالی دولت در استان گیلان با اشاره به ظرفیت‌های علمی این استان عنوان کرد: گیلان در کنار ظرفیت‌های علمی از موقعیت اقتصادی مناسبی نیز برخوردار است و در بخش گردشگری می‌تواند پذیرای سرمایه‌گذاران و گردشگران کشورهای حاشیه دریای کاسپین باشد.

وی وجود برندهای معتبر و کالاهای صادراتی را از مزیت‌های اقتصادی استان گیلان دانست و خاطرنشان کرد: استان گیلان در بخش درمان نیز دارای بیمارستان‌ها و مراکز درمانی پیشرفته‌ای است که سالانه پذیرای بیماران کشورهای همسایه است.

استاندار گیلان برخورداری این استان از راه‌های ترانزیتی را مزیتی مناسب برای افزایش تجارت دانست و گفت: سالانه حجم بالایی از کالاهای موجود در گیلان صادر می‌شود که سهم به سزایی در توسعه تجارت در حاشیه دریای کاسپین داشته و این حجم تبادلات، نشان‌دهنده اهمیت منطقه آزاد، گمرک و بندرانزلی است.

وی با بیان اینکه جنبش علمی و فرهنگی جدیدی در جمهوری اسلامی ایران در حال شکل‌گیری است گفت: فصل جدیدی از حیات تاریخی ایران در حال سپری شدن است، دوره‌ای که با وجود تنگناها و مشکلات متعدد اما شاهد شکوفایی و رشد ایران به ویژه در عرصه‌های مختلف علمی و دانشگاهی هستیم.

نماینده عالی دولت در استان گیلان افزود: در این مسیر پرفراز و نشیب برای رسیدن به قله‌های افتخار باید بتوانیم همکاری‌های بین‌المللی خوبی با دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی و علمی کشورهای حاشیه دریای کاسپین داشته باشیم و امیدواریم که این همکاری‌ها گسترش یابد.

به گزارش تسنیم، بیست و دومین اجلاس اتحادیه دانشگاه‌های دولتی حاشیه دریای خزر با هدف تقویت روابط بین دانشگاه‌های عضو اتحادیه و توسعه فعالیت‌های بین دانشگاهی به مدت 2 روز در دانشگاه گیلان در حال برگزاری است.

دانشگاه گیلان به عنوان یکی از بنیانگذاران و اعضای این اتحادیه از سال 1996 و همچنین دبیرخانه دائمی دانشگاه‌های ایرانی عضو اتحادیه، میزبان این نشست بین‌المللی هستند و در این اجلاس رؤسا و معاونان بیش از 30 عضو اتحادیه از کشورهای روسیه، قزاقستان، جمهوری آذربایجان و ایران حضور دارند.

از میان دانشگاه‌های خارجی شرکت‌کننده در این اجلاس نیز می‌توان به دانشگاه‌های دولتی آستراخان، دانشگاه دولتی داغستان، دانشگاه علوم پزشکی آستراخان، دانشگاه معماری و مهندسی عمران آستراخان، دانشگاه دولتی کالمیک و دانشگاه فنی آستراخان از فدراسیون روسیه، دانشگاه‌های آکتائو و نفت و گاز آتیرائواز کشور قزاقستان و دانشگاه دولتی باکو از کشور آذربایجان اشاره کرد. 

اتحادیه دانشگاه‌های دولتی حاشیه دریای خزر شامل 57 عضو است که 7 دانشگاه از کشور آذربایجان، 12 دانشگاه، 2 پارک علم و فناوری و 13 مرکز تحقیقاتی از ایران، 11 دانشگاه و 5 موسسه تحقیقاتی از فدراسیون روسیه شامل داغستان و کالمیک، 4 دانشگاه و 2 موسسه تحقیقاتی از کشور قزاقستان و یک دانشگاه از کشور ترکمنستان است.

انتهای پیام/ ت

R7877/P/S6,71/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۰۷۵۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رییس دانشگاه شاهد : باید بورسیه دانشجویان کشورهای جبهه مقاومت را در دستور کار خود قرار دهیم/ سال گذشته ۵۰ دانشجو از کشورهای مقاومت را بورسیه کردیم

رییس دانشگاه شاهد با تاکید بر اینکه این نظام جمهوری اسلامی حق دارد دانشگاهی داشته باشد که دانشجویان متناسب با ارزش‌های خود تربیت کند، گفت: در حوادث ۱۴۰۱ حتی یک مورد بی‌احترامی به نظام از سوی دانشجویان ندیدیم.   به گزارش ایسنا، احمد چلداوی در نشست خبری که امروز در ساختمان معاونت پژوهشی دانشگاه شاهد برگزار شد، به تحصیل بیش از ۶۰۰۰ دانشجو در سطوح مختلف در دانشگاه اشاره کرد و گفت: جمعیت دانشجویی این دانشگاه متشکل از ۵۰ درصد دختر و ۵۰ درصد پسر است. همچین تعداد ۳۴۴ عضو هیات علمی در دانشگاه شاهد مشغول تدریس هستند.   رییس دانشگاه شاهد با بیان اینکه در حال حاضر سرانه متوسط مقالات بین المللی این دانشگاه  ۱/۵ مقاله به ازای هر استاد است، اظهار کرد: در حوزه پژوهش نیز بودجه پژوهشی دانشگاه شاهد ۱۰ برابر شده است و پژوهانه اساتید نیر به همین میزان افزایش یافته است.   وی همچنین از راه اندازی یک‌هزار متر مربع مرکز نوآوری و  مرکز رشد دانشگاه شاهد خبر داد و گفت: قراردادهای ارتباط با صنعت دانشگاه شاهد در طول دو سال اخیر ۱۷ برابر و مبلغ آن نیز ۱۴ برابر شده است.   رییس دانشگاه شاهد با اشاره به اینکه این دانشگاه وابسته بنیاد شهید است، افزود: پذیرش دانشجو در این دانشگاه به واسطه کنکور سراسری و به صورت غیر متمرکز است و چهار برابر ظرفیت دانشجو به این دانشگاه معرفی که با برگزاری مصاحبه دانشجویان نهایی پذیرش می‌شوند.   چلداوی گفت: خوابگاه متاهلی نداشتیم و در اولین اقدام یک خوابگاه ۳۳ واحدی در مرحله تدوین نقشه است که در محوطه دانشگاه احداث خواهد شد. همچنین در سال جاری ۲۰ هزار مترمربع به فضای آموزشی دانشگاه در حوزه پزشکی اضافه خواهد شد که احداث آن از خرداد ماه آغاز می‌شود.   وی با بیان اینکه دانشگاه شاهد سیاست زده نیست، اما منفعل سیاسی هم نیست، گفت: در حوادث ۱۴۰۱ حتی یک مورد بی‌احترامی به نظام در بین دانشجویان این دانشگاه ندیدیم و دانشجویان درگیر مسائل نشدند، در واقع نظام جمهوری اسلامی حق دارد دانشگاهی داشته باشد که دانشجویان متناسب با ارزش‌های خود تربیت کند و دانشگاه شاهد همان دانشگاه مورد نظر است.   عضو هیات علمی دانشگاه علم و صنعت تاکید کرد: تعداد زیادی گردهمایی دانشجویی داشتیم و مناظره‌های سیاسی برگزار کردیم و در دو سال اخیر ۸۹۹ عنوان برنامه تشکل‌ها برگزار کردند.   رئیس دانشگاه شاهد در ادامه با اشاره به واگذاری دیپلماسی علمی جبهه مقاومت به این دانشگاه از سوی بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: براساس این ماموریت داشگاه شاهد باید بورسیه دانشجویان کشورهای جبهه مقاومت را در دستور کار خود قرار دهد که سال گذشته ۵۰ دانشجو را از کشورهای مختلف مقاومت بورسیه کردیم و امسال نیز این تعداد افزایش خواهد یافت که در رشته‌های مختلف دانشجویان ۱۸ کشور را جذب و تربیت خواهیم کرد.   وی خاطرنشان کرد: بودجه این ماموریت به صورت جداگانه از سوی بنیاد شهید و امور ایثارگران به دانشگاه شاهد اختصاص داده شده است. کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • اهمیت تلاش برای توسعه پژوهش‌های کاربردی در جهان اسلام
  • افزایش ظرفیت تبادل برق با کشورهای همجوار به ٥ هزار مگاوات
  • آغاز ساخت پایانه مکانیزه مواد معدنی در مجتمع بندری امام خمینی
  • پذیرش دانشجویان خارجی نمایشی از مرجعیت علمی مراکز دانشگاهی
  • علاقه مندی روس‌ها برای سرمایه گذاری در بندر امیرآباد
  • اعلام آمادگی روس‌ها برای سرمایه گذاری در بندر امیرآباد
  • مقوله حجاب اولویت دانشگاه است
  • رییس دانشگاه شاهد : باید بورسیه دانشجویان کشورهای جبهه مقاومت را در دستور کار خود قرار دهیم/ سال گذشته ۵۰ دانشجو از کشورهای مقاومت را بورسیه کردیم
  • افزایش تولیدات علمی و فرهنگی دانشگاه در راستای تحقق شعار سال
  • صدور ترور و خشونت به جهان/کارکرد واقعی اتحادیه اروپا چیست؟