Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصادآنلاین - مریم علیزاده؛ اعضای هیات مدیره اتحادیه صادرکنندگان فرآوره‌های نفت، گاز و پتروشیمی طی نشست خبری روز جاری بر الزام تصحیح روش نرخ گذاری خوراک صنایع پایین دست نفت تاکید کردند. یکی از مباحث قابل توجه این نشست، تکرار اشتباه سه سال پیش است که در زمینه نرخ گذاری خوراک صنایع پایین دست نفت و پتروشیمی اتفاق افتاد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این جلسه حمید حسینی یکی از اعضای هیات مدیره اتحادیه گفت: از مهم ترین نواقص موجود در فرمول نرخ گذاری خوراک، محاسبه نرخ فیول بر مبنای نشریه پلتس است درحالیکه وزارت نفت در حقیقت نمی تواند فیول را بر مبنای قیمت های منتشر شده بفروشد.

وی در ادامه افزود: گزارش ها حاکی از آن است که به دلیل مشکلات تحریم، وزارت نفت، نفت و فرآورده های نفتی را در بازارهای جهانی با تخفیف به فروش می رساند. حال سوال اینجاست که چرا در برخورد با بخش خصوصی این تخفیفات را قایل نیست و  نرخ ها را بر مبنای فوب خلیج فارس و یا نشریات بین المللی لحاظ می کند.

حسینی با اشاره به قیمت برخی فرآورده های نفتی و خود نفت در بورس انرزی گفت: یکی از مبناهای دقیق قیمت‌گذاری در داخل می تواند آمار فروش در بورس انرژی باشد. این در حالی است که شاهد ارائه تخفیفات نسبتا چشمگیر در این بازار هستیم. این موضوع نشان می دهد که برای فروش محصولات مذکور در بازارهای جهانی به خارجیان تخفیف داده شود ولی این تخفیف شامل تولیدکنندگان صنایع پایین دست در داخل کشور نمی شود.

حسینی همچنین به مبنای زمانی در نظر گرفته شده در فرمول نیز اشاره کرد و گفت: در این مدل قیمت‌گذاری تنها یک هفته آخر هر ماه ملاک قیمت‌گذاری است درصورتیکه منطقی تر است میانگین کل ماه را برای نفت خام و یا فیول در نظر بگیریم.

این عضو هیات مدیره اتحادیه صادرکنندگان نفت، گاز و پتروشیمی در خصوص عدم پذیرش رقابت منفی از سوی پالایشگاه ها در بورس کالا برای عرضه وکیوم باتوم و لوبکات نیز گفت: همانطور که رقابت در سقف قیمتی در این بازار وجود دارد و متقاضیان بعضا مجبور به خرید در این قیمت ها می شوند اما هیچ گاه پیش نیامده که پالایشگاه ها در زمانی که قیمت فرآورده های ویژه به شدت بالا می رود، رقابت در محدوده منفی قیمتی را بپذیرند که این موضوع خود سبب ایجاد انحصار در بازار و قیمت فرآورده های ویژه می شود.

وی در پایان پیشنهاد داد برای برطرف شدن این چالش ها سعی در بومی سازی شرایط و بازنگری در روش قیمت‌گذاری فرآورده های نفتی را در دستور کار قرار دهند چراکه در غیر این صورت نمی توان به تداوم صادرات و ارزآوری صنایع پایین دست نفت امیدوار بود.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: نفت فرآورده نفتی حمید حسینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۰۹۴۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بومی‌سازی دوربین های ضد انفجار برای صنعت دریایی در شرکت دانش‌ بنیان

یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان با ساخت و توسعه دوربین‌های ضد انفجار، پایه‌های پایدارساز و شبیه‌ساز نوسانات دریایی، اقدام به بومی‌سازی تجهیزات صنعت دریایی کرد.   فرهاد فتوره‌چی، مدیر عامل این شرکت‌ دانش‌بنیان در گفت‌وگو با ایسنا، شبیه‌ساز نوسانات دریا، دوربین‌های ضد انفجار، مونیتورهای ویژه شناورهای دید در روز و ضد آب را از محصولات تولیدی این شرکت ذکر کرد و گفت: آخرین دستاورد ما پایه‌های پایدارساز است. این محصول بر روی شناورها قرار می‌گیرد و جریان‌هایی را که موجب نوساناتی بر روی شناور می‌شود، کنترل می‌کند.   وی اضافه کرد: از طریق این محصول می‌توان کلیه تجهیزات بر روی شناورها را به صورت افقی نگهداری کرد؛ علی‌رغم نوساناتی که شناور بر روی این تجهیزات اعمال می‌کند.   فتوره‌چی با اشاره به کاربردهای این پایدارسازها، توضیح داد: آنتن‌های شناور برای ارتباط با ماهواره‌ها باید در وضعیت ثابت باشند، در غیر این صورت با نوسانات کشتی، امکان یافتن ماهواره برای آنتن از بین می‌رود و این پایدارسازها می‌توانند عملکرد این ماهواره‌ها را تضمین کنند.   وی با اشاره به ساخت شبیه‌ساز نوسانات دریایی، گفت: شبیه‌سازی نوسانات حرکتی مانند خودرو و شناور و هواپیما با تاکید بر نوسانات دریایی از اهداف ساخت این محصول است. راستی‌آزمایی سنسورهای دینامیکی و استاتیکی و ادوات بازی‌های رایانه‌ای از دیگر موارد استفاده این شبیه‌سازها به شمار می‌رود.   مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان، پیاده‌سازی نرم‌افزارهای شبیه‌سازها را از دیگر دستاوردهای این شرکت ذکر کرد و ادامه داد: این سیستم به منظور آموزش و تمرین در هدایت شناورها طراحی و ساخته شده است. از آنجا که آموزش هدایت این شناورها در محیط واقعی بسیار پرهزینه است، این سیستم به کاربران کمک می‌کند تا در محیط شبیه‌سازی شده بسیار واقعی شناور را هدایت کنند.   فتوره‌چی با بیان اینکه از آنجا که در این نرم‌افزار پارامترهای فیزیکی مؤثر تا حد بالایی مد نظر بوده است، کاربران به حس درستی از آنچه در عمل با آن مواجه هستند، دست می‌یابند، گفت: این موضوع توسط چندین قایقران حرفه‌ای تایید شده است. این سیستم طراحی همچنین دارای سه مود دید از ساحل، دید از روی شناور و دید از بالاست که هر سه همزمان قابل نمایش است. تدوین نرم‌افزار این سیستم از روی معادلات حرکت شناور که قبلاً در این شرکت طی سال‌ها مطالعه و آزمون به دست آمده، انجام شده است.   مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان با اشاره به کاربردهای دوربین‌های ضدانفجار این شرکت، اظهار کرد: این شرکت دوربین‌های ضدانفجاری متنوعی برای موارد صنعتی و دفاعی ساخته است که مشخصات فنی محصولات مطابق با نیاز مشتری طراحی و یا تغییر پیدا کرده است.   وی بدنه این دوربین را از جنس استیل و آلومینیوم و کاملا ضدآب دانست که این امر موجب افزایش مقاومت این دوربین‌ها در برابر ضربه و شکستگی شده است. کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: ربات صنعتی ایرانی با هفت درجه آزادی تولید شد دومين پل هوایی (ايربريج) در فرودگاه کرمان راه اندازی می شود متانول به جای صادرات تبدیل به بنزین می شود

دیگر خبرها

  • قیمت دلار در بازار باز هم پایین تر می آید؟
  • ارائه تکنولوژی‌های بومی در بخش کشاورزی/ رفع مشکل صادرات با آفت‌کش زیست‌سازگار
  • بومی‌سازی دوربین های ضد انفجار برای صنعت دریایی در شرکت دانش‌ بنیان
  • صادرات نفت خام با خط لوله نداریم
  • صادرات نفت با خط لوله نداریم
  • هشدار جایگزینی گندم تولیدی در واحد‌های خوراک دام و طیور
  • هشدار جایگزینی گندم تولیدی در واحدهای خوراک دام و طیور
  • شرکت‌های پتروشیمی بدهی خود را به شرکت گاز تسویه کنند
  • نیاز تولیدکنندگان به حمایت های عملی
  • قانون حمایت از صنایع پایین‌دستی نفت خام و میعانات گازی به تولید و اشتغال منجر می‌شود