Web Analytics Made Easy - Statcounter

چند روزی می‌شود که کارگران کارخانه نیشکر هفت تپه دوباره دست به اعتراض زده‌اند و خواستار رسیدگی به مطالباتشان از سوی مسئولان استانی و کشوری شده‌اند.

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، هانا چراغی؛ ۳۱ شهریورماه بود که به بهانه پایان قرارداد کاری، ۲۰ نفر از کارگران کارخانه نیشکر هفت تپه اخراج و از کار بیکار شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
کارگرانی که در چند سال اخیر همواره با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم کردند تا به فعالیتشان در این کارخانه ادامه دهند.   اعتراضات کارگران کارخانه نیشکر هفت تپه از آبان ۹۷ شروع شد؛ کارگران در اعترض به نحوه مدیریت کارخانه و عدم پرداخت حقوقشان در خیابان‌های اهواز، فریاد گرسنگی و بی پولی سر دادند، اما با وعده مسئولان اعتراضات خاتمه پیدا کرد و به کارشان برگشتند.    بیشتر بخوانید: آنچه در کارخانه نیشکر هفت تپه گذشت / صدای اعتراض کارگران گوش فلک را کرد کرد؛ اما مسئولان نشنیدند
حالا بعد از گذشت کمتر از یک سال ۲۰ کارگر به بهانه پایان قرارداد به دستور امیر اسدبیگی، برادر امید اسدبیگی (مدیرعامل کارخانه که در زندان به سر می‌برد و اهلیت ندارد) اخراج شده اند. این موضوع بهانه ای برای برگزاری مجدد تجمعات مسالمت آمیز کارگران شد. البته کارگران بخش تجهیزات و کارخانه نیز در حمایت از آنها و به دلیل نگرانی از بابت مشخص نبودن وضعیت کاری خودشان در پایان قرارداد کاری، در این تجمع حضور پیدا کرده اند.

بیشتر بخوانید:  تداوم اخراج کارگران کارخانه نیشکر هفت تپه / اعتراضات از سر گرفته شد

 

موضوع تجمعات به گوش مسئولان رسید، فرماندار شهرستان شوش در واکنش به این اعتراضات اعلام کرد که پیگیر بازگشت به کار ۲۰ کارگر اخراج شده هستیم. حتی معاون وزیر کار نیز در جمع کارگران حاضر شد و به آنان قول بازگشت به کار داد.

 

اما این وعده به طور کامل عملی نشد؛ منابع آگاه از بازگشت به کار ۱۷ نفر از این کارگران اخراجی خبر دادند و گفتند که فعلا تکلیف سه نفر دیگر مشخص نیست و همین مسئله باعث شده اعتراضات کارگران ادامه دار شود.


کارگران معترض خواستار حضور حجت الاسلام رئیسی، رئیس قوه قضائیه در هفت تپه هستند تا به حل مشکل خصوصی سازی این کارخانه و پرونده سازی ها، اخراج‌ها و اهانت‌ها به کارگران و مردم منطقه بپردازد و پای صحبت‌های این کارگران بنشیند.  
با اوج گیری اعتراضات، دانشجویان، طلاب و فعالان فرهنگی و اجتماعی در این چند روز با سفر به  استان خوزستان پای کار آمدند و حتی در بیانیه‌هایی از اوضاع به هم ریخته شرکت نیشکر هفت تپه و عدم نظارت مسئولان و دادستانی انتقاد کردند و خواستار رسیدگی به آن شدند.

بیشتر بخوانید: جمعی از طلاب و دانشجویان کشور از اوضاع به هم ریخته شرکت نیشکر هفت تپه انتقاد کردند / در کنار کارگران می‌مانیم
دانشجویان و طلاب انقلابی استان خوزستان نیز امروز با حضور در کارخانه نیشکر، قول دادند صدای کارگران شوند، اما حراست کارخانه اجازه ورود نداد. کارگران و دانشجویان و طلاب در فضای بیرون از کارخانه با هم حرف زدند و مشکلات و راه کارها را بررسی کردند.
کد ویدیو دانلود فیلم اصلی سخنان کارگران هفت تپه در جمع دانشجویان
حیدری: کارگران هفت تپه از مسئولان استانی و کشوری طلب یاری دارند مصطفی حیدری، دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان خوزستان که امروز به همراه جمعی از دانشجویان در جمع کارگران هفت تپه حاضر شد، به خبرنگار خبرگزاری دانشجو، می‌گوید: برای رسیدگی به وضعیت کارگران معترض هفت تپه و حمایت از آنان، تصمیم گرفتیم به همراه جمعی از دانشجویان و طلاب استان به کارخانه هفت تپه برویم، اما حراست کارخانه به ما اجازه ورود به شرکت را نداد و اعلام کرد که دادستانی خوزستان خواستار ممانعت از حضور دانشجویان و طلاب به کارخانه نیشکر هفت تپه شده است.
حیدری می‌افزاید: با اینکه حراست مجموعه اجازه ورود به کارخانه را به دانشجویان و طلاب نداد، کارگران معترض از کارخانه خارج شدند و در جمع ما حضور پیدا کردند و مطالبات خود را با دانشجویان و طلاب در میان گذاشتند و خواستار رسیدگی به آن از سوی مسئولان استانی و کشوری شدند، چرا که این کارخانه اکنون توسط فردی که اهلیت ندارد و در زندان به سر می برد، مدیریت می‌شود و تکلیف قرارداد‌های کارگران مشخص نیست و ۲۰ نفر بدون هیچ علتی از کار بیکار شده اند.
دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان خوزستان ادامه می‌دهد: خصوصی سازی و ابهاماتی که در مدیریت کارخانه وجود دارد، یکی دیگر از دغدغه‌های کارگران معترض هفت تپه است و در تجمعات خود بر این موضوع تاکید دارند و در همین راستا خواستار حضور رئیس قوه قضائیه در هفت تپه هستند تا به این موضوع رسیدگی کند و دردی از کارگران هفت تپه دوا کند.
وی با بیان اینکه قول بازگشت به کار به ۱۷ نفر از کارگران اخراجی کارخانه نیشکر هفت تپه داده شده و تکلیف ۳ نفر دیگر هنوز مشخص نیست، یادآور می‌شود: اعتراضات این کارگران کاملا مسالمت آمیز برگزار می‌شود و حتی در این تجمعات، اقدامات مثبتی همچون تغییر پرچم فرسوده جمهوری اسلامی ایران که از چهار سال پیش در کارخانه برافراشته شده بود، را انجام دادند. کارگران با هزینه شخصی پرچمی خریداری کردند و در کارخانه برافراشتند. مطالبات این کارگران به حق است و از مسئولان استانی و کشوری طلب یاری دارند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: کارخانه نیشکر هفت تپه اعتراضات کارگری قوه قضائیه خصوصی سازی مطالبه گری دانشجویی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۱۱۸۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۸۰ درصد جمعیت اصفهان جزو جامعه کارگری هستند

آفتاب‌‌نیوز :

امیر کشانی در سی و پنجمین رویداد تجلیل از نخبگان جامعه کار و تولید استان گفت: اصفهان از جایگاه ویژه‌ای در تولیدات صنعتی، معدنی و کشاورزی کشور برخوردار است که از دلایل آن می‌توان به جایگاه خاص کار و تولید در فرهنگ مردمان این دیار اشاره کرد.

وی ادامه داد: اصفهان در روز‌های گذشته میزبان هیأت‌های تجاری از ۲۲ کشور عضو مجمع گفت‌وگوی همکاری آسیا بود که این تعاملات زمینه‌ساز جهش تولید در سال جاری خواهد بود.

کشانی تاکید کرد: بار اصلی تولید بر عهده کارگران است و بسیاری از مسائل تولید با این گروه پیوند خورده است از این رو بر این باورم که برای بهبود وضعیت معیشتی این قشر همه باید دست به دست هم دهیم و از جامعه کارگری حمایت کنیم.

وی خاطرنشان کرد: مجلس شورای اسلامی پارسال مصوبه‌ای داشت که درآمد بالای ۱۲۰ میلیون ریال را مشمول مالیات کرد، اما گرچه در بسیاری از جوامع سکولار اصل بر مالیات ستانی است، ولی این امر از فردی که زیر خط معیشت درآمد قرار دارد، زیبنده کشور ما که خود را طرفدار کار و تولید می‌داند، نیست و باید در این زمینه بازاندیشی کرد.

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان تصریح کرد: شاید رقم مالیاتی که از کارگر دریافت می‌شود برای دولت عدد زیادی نباشد، اما این ارقام برای کارگران گزاف به حساب می‌آید.

کشانی تصریح کرد: رسیدگی به این مساله پیامی را به جامعه می‌دهد که کشور ما برای تولید کارگران ارزش قائل است.

وی در قسمت دیگر سخنان خود با اشاره به موضوع تعطیلی روز‌های پنجشنبه تاکید کرد: آمار نشان می‌دهد که تعطیلی روز‌های پنجشنبه می‌تواند افزون بر هشت میلیارد دلار به تجارت فراملی کشورمان ضرر بزند و این خسارت تنها مختص عده‌ای خاص نیست.

وی ادامه داد: زیان هشت میلیارد دلاری تجارت کشور باعث کاهش درآمد ارزی کشور و افزایش نرخ ارز می‌شود که تاثیر سویی بر زندگی مردم خواهد داشت.

 یک میلیون و ۹۰ هزار نفر کارگر بیمه شده در اصفهان وجود دارد که حدود ۸۰۰ هزار نفر آن‌ها مرد و حدود ۳۰۰ هزار نفر از آن‌ها را زنان تشکیل می‌دهند.

پنجم تا یازدهم اردیبهشت " «فته کار و کارگر» نامگذاری شده است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • اصفهان پرجمعیت‌ترین استان کارگری کشور
  •  مسکن کارگری در راه است؟
  • متقاضیان خانه بخوانند / مسکن کارگری به کجا رسید؟
  • خبر خوب به متقاضیان خانه؛ مسکن کارگری در راه است؟
  • کاهش ۲۱ درصدی حوادث ناشی از کار در ایلام
  • اختصاص بخشی از ظرفیت مسکن ملی برای کارگران
  • مراسم روز کارگر در شرکت نیشکر (+عکس)
  • اعتراضات ضد صهیونیستی به مدارس آمریکا رسید+ فیلم
  • چگونه دانشجویان، اساتید و طلاب بن خرید نمایشگاه کتاب را فعال کنند؟ + عکس
  • ۸۰ درصد جمعیت اصفهان جزو جامعه کارگری هستند