Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت صنعت، معدن و تجارت، رضا رحمانی در حاشیه دومین همایش بین‌المللی چشم‌انداز صنایع غیرآهنی و فناوری‌های وابسته، با اشاره به اینکه در سال های اخیر اقدامات زیادی در زمینه توسعه صنایع معدنی در کشور صورت گرفته است، اظهار داشت: در حال حاضر ظرفیت ها و زنجیره تولید ما در بخش فولاد و مس به حالت توازن رسیده است و هر چند که اقدامات انجام گرفته بسیار نتیجه بخش بوده، اما همچنان پیگیر هستیم تا با تکمیل ظرفیت ها، مواد اولیه ما تبدیل به ارزش افزوده بیشتر و در نهایت منجر به ایجاد شغل بیشتر برای جوانان شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در چند سال گذشته ایران ۲۳ میلیون تن سنگ آهن صادر می کرد که این رقم در سال ۹۷ به زیر ۸ میلیون تن رسیده است و این نشان دهنده کاهش فروش مواد خام معدنی و تبدیل آن به فرآیند افزایش ارزش افزوده و مصرف در صنایع داخلی است.

وزیر صمت با بیان اینکه تمام مواد خام، فلزی و غیرفلزی در راستای این هدف مورد توجه هستند، خاطرنشان کرد: به همین منظور تقویت تولیدات داخلی، جلوگیری از خام فروشی و توجه به شرکت های دانش بنیادن در سرلوحه کار قرار گرفته است.

وی در ادامه در پاسخ به این پرسش که تا چه اندازه می توان به درآمدهای حاصل از معادن اتکاء و آن را جایگزین نفت کرد، گفت: ظرفیت های موجود در معادن کشور به اندازه ای است که می تواند به عنوان یکی از گزینه های جدی در جایگزینی درآمدهای نفتی در کشور باشد.

رحمانی افزود: ارزش تولیدات معدنی و صنایع معدنی ما تا سال گذشته، ۲۰ میلیارد دلار بود که با برنامه ریزی های صورت گرفته قصد داریم، امسال این رقم از مرز ۲۱ میلیارد دلار عبور کند و با توجه به آمار ۶ ماهه نخست امسال می توان گفت این امر قابلیت تحقق فراوانی دارد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با دعوت از سرمایه گذاران داخلی و خارجی برای حضور و مشارکت در طرح های توسعه ای بخش معدن کشور، اظهار داشت: آینده سرمایه گذاری در بخش فلزات روشن است و به همین دلیل دولت سرمایه گذاران را به فعالیت در این بخش ترغیب و از آنها حمایت خواهد کرد.

وی با اشاره به اینکه بسیاری از معادن هنوز بکر هستند و در کشور مناطقی وجود دارند که فعال شدن آنها برای دولت در اولویت است، گفت: در سال گذشته بخش عمده ای از نیازهای ارزی ما از طریق پتروشیمی و فولاد و مس تامین شد، بنابراین می توان جایگاه بهتری برای سودآوری در این زمینه ها ایجاد کرد.

رحمانی از تدوین و ابلاغ نقشه راه معدن برای اولین بار در کشور خبر داد و افزود: فعالسازی معادن کوچک نیز در دستور کار قرار دارد و علاوه بر این در حوزه اکتشافات، فعالیت هایی که امسال برنامه ریزی کردیم و انجام خواهد شد به اندازه کل سال های گذشته است.

وزیر صنعت، معدن و تجارت در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران مبنی بر سیاست های دولت برای تشویق سرمایه گذاران در بخش صنایع و معادن، گفت: دولت از اعطای تسهیلات و انجام حمایت های مالی بلاعوض و در اختیار قرار دادن معادن و اختصاص زمین در شهرک های صنعتی به سرمایه گذاران با حداکثر تخفیف، دریغ نخواهد کرد.

وی در پاسخ به سوالی مبنی براینکه در ۶ ماهه نخست امسال میزان جذب سرمایه گذاری چه اندازه بوده است، اظهار داشت: آمار مربوط به این بخش به طور رسمی از سوی وزارت صمت منتشر شده است و برخلاف تصور برخی ها، تقاضای سرمایه گذاری در حوزه های صنعت، معدن و تجارت افزایش پیدا کرده است.

رحمانی خاطرنشان کرد: دنیا می داند که اقتصاد ایران ظرفیت های زیادی دارد از این رو سرمایه گذاران علاقه مند هستند تا در کشورمان حضور فعالانه تری داشته باشند.

وی در پایان در پاسخ به سوال یکی دیگر از خبرنگاران که معتقد بود عرضه و تقاضا باید در قیمت گذاری نقش داشته باشد و نه دولت، گفت : اگر شرایط کشور عادی باشد این یک منطق درست است، اما نباید اجازه بدهیم در کشور عده ای با ایجاد رانت، بطور نامشروع و غیر قانونی صاحب درآمد شوند لذا مجبوریم که در این زمینه کنترل های لازم را داشته باشیم.

کد خبر 4734497

منبع: مهر

کلیدواژه: وزارت صنعت معدن و تجارت معدن صادرات غیرنفتی رضا رحمانی صنایع معدنی بانک مرکزی ایران قیمت دلار قیمت نفت وزارت جهاد کشاورزی وزارت صنعت معدن و تجارت شرکت نفت آرامکو عربستان بازار سهام اربعین 98 تولید نفت قیمت یورو بورس گمرک ایران ایالات متحده آمریکا قیمت سکه بهار آزادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۱۱۸۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۴۸درصدی تجارت خارجی کشور در فروردین ۱۴۰۳

گمرک جمهوری اسلامی ایران اعلام‌کرد که با افزایش ۴۸درصدی تجارت خارجی کشور در نخستین ماه امسال، تراز تجاری کشور با و بدون احتساب نفت مثبت شد.

به گزارش شانا به‌نقل از ایرنا، تجارت خارجی کشور (مجموع صادرات و واردات) با احتساب نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی مهندسی و برق در فروردین امسال با ۴۷.۶۳درصد افزایش به رقم ۱۰ میلیارد و ۴۲۰ میلیون دلار رسید.

از مجموع صادرات و واردات کشور، ۷ میلیارد و ۶۸۰ میلیون دلار به صادرات و ۲ میلیارد و ۷۴۰ میلیون دلار آن به واردات اختصاص داشت.

براساس این گزارش، تراز تجاری کشور با احتساب نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی مهندسی و برق در فروردین امسال نسبت به مدت مشابه پارسال، ۴ میلیارد و ۹۴۰ میلیون دلار مثبت بوده است.

این گزارش با اشاره به اینکه صادرات بدون احتساب نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی مهندسی، برق و صادرات از محل تجارت چمدانی در این مدت ۳ میلیارد و ۱۷۰ میلیون دلار بوده است، می‌افزاید: تراز تجاری کشور بدون نفت هم در فروردین ۱۴۰۳ در مقایسه با مدت مشابه پارسال ۴۳۰ میلیون دلار مثبت بود.

این گزارش حاکی است، صادرات نفت خام، کوره و میعانات گازی در فروردین ۴ میلیارد و ۱۸۰ میلیون دلار بوده است.

همچنین، ارزش صادرات کشور در فروردین ۱۴۰۳ نسبت به مدت مشابه پارسال ۱۶.۸۵درصد کاهش نشان می‌دهد.

در این مدت، ۹ میلیون و ۷۰۰ هزار تن کالا به خارج از کشور صادر شد که نسبت به مدت مشابه سال پیش، ۹.۶۶درصد کاهش داشته است.

چین، مقصد نخست صادرات

عمده‌ترین مقاصد کالاهای صادراتی ایران در فروردین شامل کشورهای چین، عراق، امارات‌متحده عربی، ترکیه، پاکستان، افغانستان و عمان بوده است که این هفت کشور، ۷۸درصد از وزن و ۸۳درصد از ارزش کل صادرات کشور را به خود اختصاص دادند.

این گزارش می‌افزاید: در بین ۱۰ قلم عمده کالاهای صادراتی، گازهای نفتی و هیدروکربورهای گازی‌شکل مایع‌شده، اوره و میله‌های آهنی و فولادی بیشترین افزایش را داشتند.

گزارش گمرک درباره واردات کالا به کشور در فروردین امسال، می‌افزاید: در این مدت ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تن کالا به ارزش ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار وارد کشور شد که به‌لحاظ وزن ۳۳.۳۸درصد افزایش و از حیث ارزش ۱۱.۳۶درصد کاهش داشته است.

دیگر خبرها

  • افزایش ۲۰۰ درصدی میزان سرمایه‌گذاری در معادن فعال آذربایجان شرقی
  • «رامهرمز» ظرفیت مناسبی برای تولیدات پایین دستی پتروشیمی دارد
  • معادن کلید مهم توسعه کردستان/جاده‌های معادن موجب نارضایتی مردم
  • ۸۲ کشور خریدار خرمای ایران/ خرمای مضافتی در صدر صادرات خرما
  • ۸۲ کشور خریدار خرمای ایران/خرمای مضافتی در صدر صادرات خرما
  • پرچم تجارت بالا می‌رود؟
  • سرمایه‌گذاری ۱۸ همت در بخش معدن و صنایع معدنی آذربایجان شرقی
  • معادن؛ ثروتی نهفته در خاک/ بی بهره چون کهگیلویه و بویراحمد
  • ۸۲ کشور خریدار خرمای ایرانی
  • افزایش ۴۸درصدی تجارت خارجی کشور در فروردین ۱۴۰۳