Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از خبرگزاری رویترز، الیوت انگل، رئیس کمیته امور خارجه؛ آدام شیف، رئیس کمیته اطلاعات؛ و الایجا کامینگز، رئیس کمیته نظارتی مجلس نمایندگان، با انتشار بیانیه‌ای مایک پمپئو، وزیر امور خارجه این کشور را به ترساندن شاهدان در رسوایی اوکراین گیت متهم کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این در حالی است که پمپئو روز سه شنبه ضمن انتقاد از تحقیقات دموکرات‌ها درباره استیضاح ترامپ گفته است آن‌ها از تاکتیک‌های قلدرمآبانه استفاده می‌کنند.

وزیر خارجه آمریکا پیش از این بیانیه گفته بود با درخواست دموکرات‌ها برای احضار ۵ کارمند این وزارتخانه که در ماجرای اوکراین گیت درگیر بودند، مخالفت خواهد کرد.

سران سه کمیته مجلس نمایندگان آمریکا اعلام کردند اگر گزارش‌ها درباره حضور پمپئو در جریان گفت‌وگوی تلفنی ترامپ با ولادیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین صحت داشته باشد او در جریان تحقیقات مجلس نمایندگان درباره استیضاح ترامپ، به عنوان شاهد حقیقت قلمداد خواهد شد.

در این بیانیه تاکید شده است: «هرگونه تلاش برای ارعاب شاهدان یا جلوگیری از گفت‌وگوی آن‌ها با کنگره از جمله کارکنان وزارت امور خارجه غیرقانونی است و برابر با شواهد کارشکنی در تحقیقات استیضاح خواهد بود. کمیته‌های مجلس نمایندگان به حفاظت از شاهدان در برابر آزار و اذیت و ارعاب متعهد هستند و انتظار تبعیت کامل شاهدان و وزارت امور خارجه را دارند.»

پمپئو پیش‌تر در نامه‌ای به الیوت انگل، رئیس کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا نوشته است: «نسبت به ابعاد درخواست این کمیته که می‌توان آنرا تلاشی برای ارعاب، زورگویی و رفتار نادرست نسبت به متخصصان برجسته وزارت خارجه دانست، نگران هستم.»

وزیر خارجه آمریکا در این نامه همچنین نوشت: «من چنین تاکتیکی را تحمل نخواهم کرد و از تمام ابزار‌هایی که در اختیار دارم برای جلوگیری و افشای هرگونه تلاش برای ارعاب متخصصانی که با افتخار برای هدایت و خدمت در کنار وزارت خارجه هستند، استفاده خواهم کرد.»

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: آمریکا کنگره آمریکا دونالد ترامپ فساد مالی اتحادیه اروپا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۱۳۹۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح ترور رئیس جمهور اوکراین توسط روسیه در آستانه مراسم تحلیف پوتین

به گزارش جماران به نقل از یورونیوز، سرویس اطلاعاتی اوکراین اعلام کرد که به جزئیات توطئه‌ای برای طراحی قتل ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری این کشور دست یافته و آن را خنثی کرده است.

به ادعای مقامات اوکراینی، طراحان این توطئه در آستانه مراسم تحلیف پنجمین دوره ریاست جمهوری ولادیمیر پوتین قصد اجرای آن را داشتند.

این مراسم روز سه‌شنبه برگزار شد تا ولادیمیر پوتین برای پنجمین بار رسما عهده دار سکان هدایت روسیه طی شش آینده شود.

سرویس‌های اطلاعاتی اوکراین می‌گویند دو شهروند این کشور که در طراحی توطئه ترور ولودیمیر زلنسکی پیش از برپایی مراسم تحلیف ولادیمیر پوتین نقش داشتند، شناسایی و دستگیر شدند.

واسیل مالیوک، رئیس سرویس امنیت دولتی اوکراین در بیانیه‌ای اعلام کرد که عوامل اطلاعاتی روسیه برای انجام این مامویت به دنبال افراد نزدیک به سرویس اطلاعات امنیت رئیس جمهوری در ارتش بودند.

به ادعای این مقام ارشد اطلاعاتی اوکراین، افراد به خدمت گرفته شده برای ماموریت قرار بود رئیس جمهوری را به گروگان‌ گرفته و سپس او را به قتل برسانند.

به گزارش آسوشیتدپرس، دو سرهنگ عضو گارد دولتی اوکراین که بر امنیت مقامات عالی نظارت داشتند، به ظن مشارکت در این طرح بازداشت شده‌اند.

گفته می‌شود که این افسران بلند‌پایه پیش از تهاجم نظامی تمام‌عیار روسیه به اوکراین در فوریه ۲۰۲۲ به استخدام سرویس‌های اطلاعاتی روسیه درآمده بودند.

به گزارش آسوشیتدپرس، دست زدن به جرم خیانت بر اساس قوانین کشور اوکراین مشمول مجازات حبس ابد است.

گفته می شود که مسکو هدایت این عملیات را برعهده داشته و سه جاسوس روس که از آنها به عنوان «همدست» یاد شده در طراحی و اجرای آن مشارکت داشته‌اند.

بنا به برخی گزارش‌ها، طرح دیگری نیز شامل شناسایی مکان دقیق حضور مقامات ارشد اوکراینی و هدف قرار دادن آنها ابتدا با راکت و سپس با موج دیگری از حملات پهپادهای و موشکی در دست بررسی و اجرا بوده است.

اوکراین پیش‌تر نیز مدعی شده بود که تلاش‌هایی هدایت شده از سوی روسیه برای کشتن رئیس جمهوری این کشور را شناسایی و خنثی کرده است.

ولودیمیر زلنسکی، خود نیز سال ۲۰۲۲ میلادی ادعا کرده بود که دست کم ۱۰ بار هدف سوقصد طراحی شده از سوی روسیه قرار گرفته است.

دادستانی در لهستان ماه گذشته اعلام کرد که یک تبعه کشورش به اتهام تدارک جاسوسی برای سرویس اطلاعات نظامی کرملین با هدف اجرای توطئه ترور رهبر اوکراین دستگیر و بازداشت شده است.

 

 

جاسوسان روسیه چگونه به حامیان اوکراین در خاک آمریکا و اروپا ضربه می‌زنند؟

 

مقامات اروپایی به تازگی نسبت به افزایش اقدامات خرابکارانه منتسب به روسیه در خاک کشورهای عضو ناتو هشدار داده‌اند.

گزارش فایننشال تایمز در این خصوص که به تازگی منتشر شده توجه سایر رسانه‌ها از جمله فرانس‌۲۴ را نیز به خود جلب کرده است.

کارشناسان اطلاعاتی که با فرانس۲۴ گفتگو کرده‌اند ضمن تایید مستندات ارائه شده از سوی فایننشال تایمز به این رسانه‌ خبری فرانسه گفته‌اند که شاهد افزایش قابل توجه اقدامات مخفی روسیه در اروپا بوده‌اند.

گزارش‌ها حاکی از آن است که این اقدامات خرابکارانه شامل حملات سایبری، انفجارهای فیزیکی و اقدامات مختل‌کننده علیه زیرساخت‌های حیاتی مانند شبکه‌های برق و خطوط لوله گاز بوده است.

مقامات اروپایی معتقدند که این اقدامات تلاشی از سوی روسیه برای تضعیف ثبات و ایجاد ترس در میان کشورهای عضو ناتو است.

فایننشال تایمز نیز در گزارش یکشنبه ۵ مه خود آورده است که علاوه بر خرابکاری، مقامات اروپایی از افزایش آتش‌سوزی‌های عمدی و سایر اقدامات خشونت‌آمیز توسط سرویس‌های اطلاعاتی روسیه در خاک اروپا و کشورهای عضو ناتو نیز خبر می‌دهند.

توماس هالدن وانگ، رئیس اداره حفاظت از قانون اساسی (اطلاعات داخلی) فدرال آلمان پیش‌تر در جریان یک کنفرانس امنیتی که ماه آوریل در کشورش برگزار شد، خاطرنشان کرد: «ارزیابی‌های ما نشان می‌دهد که خطر اقدامات خرابکارانه تحت حمایت دولت (روسیه) به طور قابل توجهی افزایش یافته است.»

اظهارات مقام ارشد اطلاعاتی آلمان بازتاب‌دهنده نگرانی‌های فزاینده مقامات اروپایی در مورد اقدامات تهاجمی روسیه است.

چندین کشور اروپایی طی ماه‌های اخیر در راستای تهدیدهای موجود نسبت به فعالیت‌های جاسوسی و خرابکارانه اقدام به اخراج دیپلمات‌های روس کرده‌اند.

آتش‌سوزی‌ها و تلاش‌های خرابکارانه

این یافته‌ها توسط آژانس‌های اطلاعاتی سه کشوری که یافته‌های خود را در اختیار فایننشال تایمز قرار داده‌اند، به اشتراک گذاشته شده است.

به گفته یک مقام سیاسی اروپایی که خواست نامش فاش نشود، «اطلاعات روشن و قانع‌کننده‌ای از دسیسه‌های روسیه» توسط سرویس‌های امنیتی ناتو جمع‌آوری شده است.

این در حالی است که دمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین روز دوشنبه ششم مه، اتهامات مطرح از سوی مقامات اروپایی و مسئولان ناتو را در این خصوص «بی اساس» و «غیر جدی» توصیف کرد.

هشدار مقام‌های اطلاعاتی اروپا و ناتو در واقع در پی اطلاعات بدست آمده از منشا رویدادها و حوادثی مشکوک است که پیش‌تر در سراسر اروپا و حتی فراتر از آن روی داده است.

بر اساس این اطلاعات، گمان می‌رود که سرویس‌های اطلاعاتی روسیه عامل آتش سوزی ۲۱ مارس گذشته در انبار متعلق به یک تاجر اوکراینی در لندن بوده‌اند.

یک ماه پس از این حادثه، در ۱۵ آوریل گذشته نیز انفجاری در بریتانیا، کارخانه غول دفاعی بریتانیا BAE را هدف قرار داد که در آن سلاح هایی برای اوکراین ساخته می شد.

چند روز پس از این حادثه، پلیس لهستان افرادی را که مظنون به جمع آوری اطلاعات در مورد فرودگاه «رزسزاوشو» برای روسیه بودند، دستگیر کرد.

در همان روز، دو تبعه آلمانی-روسی دستگیر و به اتهام برنامه ریزی برای عملیات خرابکارانه در خاک آلمان متهم شدند.

گفته می شود جاسوسان روس در اواسط آوریل یک کارخانه مهمات را نیز در ایالات متحده آتش زده‌اند.

«غرب پلید»

جنی ماترز، متخصص و کارشناس آشنا به سرویس‌های اطلاعاتی روسیه در دانشگاه آبریستویث می‌گوید: «احتمالا شاهد شتاب گرفتن روندی هستیم که بیش از یک سال پیش آغاز شده و شامل افزایش اقدامات پنهانی در خاک کشورهای ناتو است.»

مقامات چک ماه آوریل نسبت به تلاش ماموران روسیه برای خرابکاری در شبکه ریلی اروپا از بهار ۲۰۲۳ هشدار داده بودند.

آنها حتی بیش از یک هزار مورد تلاش برای هک این زیرساخت‌های حیاتی را که زمینه انتقال تجهیزات غربی به اوکراین را فراهم می‌کند، به ثبت رسانده بودند.

کوین ریله، متخصص سرویس‌های اطلاعاتی در دانشگاه برونل لندن می‌گوید تشدید تنش‌های اخیر در شرایطی رخ می دهد که مقامات روسی به طور فزاینده ای از «جنگ علیه غرب» سخن می‌گویندد و مدعی هستند که مسکو باید در برابر تهدید‌های «غرب پلید» از خود دفاع کند.

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه در همین راستا روز ۲۸ مارس گذشته طی سخنانی، پایگاه های نظامی ناتو در اروپا را به عنوان «اهداف مشروع» در جنگ اوکراین معرفی کرد.

مارک گالئوتی، مدیر شرکت مشاوره اطلاعات «مایاک» و نویسنده کتاب «جنگ‌های پوتین؛ از چچن تا اوکراین» معتقد است: «هرچه روسیه بیشتر این تصور را داشته باشد که غرب حامی نظامی اوکراین است و مسکو را تحت فشار قرار می‌دهد، بیشتر باید منتظر واکنش مسکو باشیم.»

به اعتقاد این متخصص مسائل امنیتی روسیه «افزایش عملیات مخفیانه روسیه همزمان با شدت گرفتن حملات اوکراین به خاک روسیه تعجب‌آور نیست. برای مسکو، کی یف فقط یک عروسک در دست ناتو است، به این معنی که مقامات روسی غرب را به طور مستقیم مسئول این حملات در روسیه می دانند. این امر انجام عملیات خشونت آمیز را برای آنها بسیار مشروع تر می کند.»

ارتش از یک سو، جاسوسان از سوی دیگر

سرویس‌های اطلاعاتی روسیه معتقدند که اکنون زمان مناسبی برای افزایش فشار بر کشورهای اروپایی است.

دانیل لومس، متخصص سرویس‌های اطلاعاتی در دانشگاه ناتینگهام که در حال حاضر روی موضوع «استفاده روسیه از ابزار جاسوسی پس از آغاز جنگ اوکراین» تحقیق می کند، معتقد است که بحث‌های پارلمانی اخیر در ایالات متحده در خصوص ارسال تسلیحات بیشتر به اوکراین نشان داد که «بخشی از مردم از حمایت از اوکراین خسته شده‌اند. حمله به خاک اروپا به آنها یادآوری می کند که این حمایت هزینه امنیتی دارد و این امر می تواند تردیدها را در بین افراد شکاک و بدگمان افزایش دهد.»

دامن زدن به افزایش اختلافات و ایجاد تفرقه در افکار عمومی غرب دقیقاً همان چیزی است که روسیه می‌خواهد. به خصوص که ارتش این کشور در حال حاضر در تلاش برای شکستن خطوط دفاعی اوکراین است.

جنی ماترز معتقد است: «اگر سرویس های اطلاعاتی بتوانند با ایجاد تردید در بین کشورهای اروپایی در مورد ارسال تسلیحات به اوکراین، سرعت ارسال این تسلیحات را کاهش دهند، این امر از نظر نظامی نیز یک پیروزی استراتژیک خواهد بود.»

این متخصص مسائل امنیتی می‌افزاید: «این اقدامات علاوه بر تأثیر روانی، خسارات مادی نیز به بار می‌آورند.»

اکثر اهداف اقدامات یا تلاش‌های خرابکارانه‌ای که به جاسوسان روسی نسبت داده می‌شود، انبارهایی از مهمات در نظر گرفته شده برای ارسال به اوکراین و یا زیرساخت‌های زنجیره تامین و تحویل این تجهیزات (شامل شبکه‌های ریلی یا فرودگاه‌ها) هستند.

دانیل لومس در این خصوص می‌گوید: «آژانس‌های اطلاعاتی روسی به شدت در تلاش هستند تا در روند ارسال تجهیزات به اوکراین اخلال ایجاد کنند.»

جنی ماترز نیز ضمن تایید این دیدگاه معتقد است: «این امر نشان دهنده هماهنگی واقعی بین ارتش و سرویس‌های اطلاعاتی روسیه است.»

 

دیگر خبرها

  • مجارستان: در ماموریت ناتو در اوکراین مشارکت نخواهیم کرد
  • طرح ترور رئیس جمهور اوکراین توسط روسیه در آستانه مراسم تحلیف پوتین
  • درخواست جالب غربی ها ۲روز قبل از زدن اسرائیل
  • پیش‌نویس لایحه تحریم مقامات دیوان لاهه در مجلس نمایندگان آمریکا در دست اقدام است
  • مقامات آمریکایی: اسرائیل در کنترل گذرگاه رفح از خط قرمز بایدن عبور نکرد
  • روسیه در واکنش به تهدید انگلیس، حمله به تاسیسات این کشور را حق خود دانست
  • روسیه سفرای انگلیس و فرانسه را احضار کرد
  • رهبر دموکرات‌های مجلس نمایندگان آمریکا از احتمال دخالت نظامی در اوکراین خبر داد
  • بالاگرفتن جنگ لفظی بین مقامات فرانسه و روسیه
  • نظر رهبر اقلیت مجلس نمایندگان آمریکا درباره احتمال اعزام نیرو به اوکراین