Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایلنا، سرانجام «محمد بن سلمان»، ولیعهد عربستان سعودی پذیرفت که مسئولیت قتل «جمال خاشقجی»، روزنامه‌نگار منتقد سعودی متوجه اوست. با این حال، وی همچنان مصرانه تاکید دارد که خود نقشی در آن ندارد. 

جمال خاشقجی، روزنامه‌نگار سعودی، سردبیر پیشین روزنامه الوطن و ستون‌نویس واشنگتن‌پست، دوم اکتبر سال گذشته میلادی برای امور اداری به کنسولگری عربستان در استانبول مراجعه کرد ولی هیچ گاه زنده از این ساختمان بیرون نیامد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از آن زمان تاکنون روایت ها و اخبار مختلفی درباره نحوه قتل این روزنامه‌نگار توسط نزدیکان محمد بن سلمان در رسانه‌های مختلف مطرح شد. سعودی‌ها ابتدا هرگونه ارتباط با این ماجرا را منکر شدند و بعدها و در اثر افزایش فشارهای بین‌المللی پذیرفتند که برخی مقام‌ها و ماموران امنیتی عربستان در قتل جمال خاشقجی نقش داشتند. 

پروفسور «جان گوردن میلر» استاد روزنامه‌نگار بازنشسته در دانشگاه ریرسون است. وی به مدت ۲۰ سال به‌عنوان سردبیر اخبار خارجی و مدیر در روزنامه‌هایی چون «ساندی استار» فعالیت کرده است. وی در سال‌های ۲۰۰۰ و ۲۰۰۳ توانست دو جایزه ملی برای گزارش‌های تحقیقاتی‌اش دریافت کند. 

جان میلر با اشاره به سالگرد قتل جمال خاشقجی و اظهارات اخیر «محمد بن سلمان»، ولیعهد عربستان، در این‌باره به خبرنگار ایلنا گفت: بن سلمان در مصاحبه با شبکه تلویزیونی سی‌بی‌اس دست داشتن شخص خود را در این قتل رد کرد، اما عنوان کرد که «به‌عنوان رهبر عربستان سعودی مسئولیت این عمل را می‌پذیرد». این اظهارات بن سلمان بسیار فریبکارانه بود. وی مسئولیت را به‌عهده گرفت، اما گفت که دستور آن را خودش نداده و ممکن نیست که بداند تمام سه میلیون کارمند دولتی چه می‌کنند! او از پرسش آشکاری که به دنبال این اظهارات می‌آید، شانه خالی کرد. تردیدی نیست که او می‌دانسته نزدیک‌ترین اطرافیانش چه می‌کردند. تیم ۱۵ نفره قتل سعودی که خاشقجی را به سفارت عربستان در استانبول ترکیه کشاندند و به قتل رساندند شامل برخی از نزدیک‌ترین مشاوران بن سلمان نیز می‌شدند. البته نهایتا او تایید کرد که «افرادی در دولت عربستان» دست به این اقدام زده‌اند و این موضوع مهمی است. اما بعید می‌دانم عربستان نهایتا مسئولیت تمام و کمال و شخصی این اقدام را برعهده بگیرد!

وی در رابطه با تقش ترکیه در اشفاگری قتل خاشقجی و واکنش جامعه جهانی به این اتفاق گفت: «رجب طیب اردوغان»، رئیس‌جمهوری ترکیه، پیشتر گفت که کشورش همچنان به تلاش‌ها برای تاباندن نور بر این ماجرا ادامه می‌دهد. در حقیقت، این ترکیه و نه عربستان سعودی است که دنیا را از جزئیات مرگ خاشقجی آگاه کرد. حال این‌که ترکیه چه منافعی در این زمینه دارد مشخص نیست. اما این تغییری در نتیجه اصلی نمی‌دهد. 

میلر افزود: داغ شرم ماجرای خاشقجی بر پیشانی دولت آمریکا است. کاخ سفید جز محکوم کردن مرگ خاشقجی هیچ کاری نکرد. آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) به این نتیجه رسید که بن سلمان دستور قتل خاشقجی را صادر کرده، اما «دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری ایالات متحده، گفت که دروغ‌های بن‌سلمان را باور می‌کند. ترامپ نمی‌خواهد اقدامی علیه عربستان صورت دهد. متاسفانه بیشتر کشورهای دنیا وضعیت مشابهی دارند. واقعا مایه شرمساری است. کانادا نیز از همین مشی پیروی کرده است. 

وی در ادامه گفت: جهان، به‌خصوص آمریکا، چشمش را بر قتل خاشقجی بسته است. شماری از کشورها، از جمله کانادا، خواستار تحقیقات بی‌طرف در این رابطه شده‌اند، اما هیچ اقدامی در جهت عملی شدن این امر صورت ندادند. این در تضاد کامل با آزادی رسانه‌ها قرار دارد که یکی از حقوق مهم بشر است. قتل خاشقجی قسی‌ترین اقدامی است که در جهت ساکت کردن یک روزنامه‌نگار صورت گرفته است. به یاد ندارم جهان اقدامی مشابه را به چشم دیده باشد. اما همه سکوت کرده‌اند! حال تصور کنید اگر کشور دیگری دست به این اقدام می‌زد چه جنجالی به پا می‌شد!

این روزنامه‌نگار کهنه‌کار در رابطه با احتمال رعایت عدالت در پرونده قتل خاشقجی گفت: شک دارم تغییری در این موضوع ایجاد شود. عربستان سعودی ۱۱ نفر را به همکاری در قتل متهم کرده است و مدعی است که پنج نفر از این تعداد را به این خاطر اعدام می‌کند. اما این‌ها همه‌اش حرف است! خودِ این دادگاه‌ها نوعی نقض حقوق بشر است و باید در رابطه‌شان تحقیق کرد. این دادگاه‌ها در پشت درهای بسته برگزار می‌شود و هویت کسانی که متهم شده‌اند مشخص نشده است. نکته دیگری که باید در نظر داشت این است که چندان نمی‌توان به اظهارات مقام‌های سعودی اعتماد کرد. در عربستان چیزی به نام آزادی مطبوعات وجود ندارد و هر گزارشی که اندک تردیدی در نسخه حکومت از ماجرا داشته باشد غیرقانونی و نامعتبر انگاشته می‌شود. بنابراین نمی‌‌توان چندان به تغییر در روند پرونده خاشقچی امید بست.  

 

 

منبع: ایلنا

کلیدواژه: عربستان سعودی محمد بن سلمان جمال خاشقچی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۱۴۴۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اقدامات خشن دولت آمریکا برای خفه کردن گفتمان آکادمیک در مورد حقوق بشر است

مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه شهید چمران کرمان با محکوم کردن برخورد نامطلوب با اساتید و دانشجویان دانشگاه‌های آمریکا در خصوص حمایت آنان از مردم مظلوم غزه گفت: اقدامات خشن دولت آمریکا برای خفه کردن گفتمان آکادمیک در مورد حقوق بشر است.

حسین زنجانی راینی، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه فنی و حرفه‌ای شهید چمران کرمان در گفتگو با خبرنگار گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو، با محکوم کردن برخورد نامطلوب با اساتید و دانشجویان دانشگاه‌های آمریکا در خصوص حمایت آنان از مردم مظلوم غزه گفت: اقدامات خشن دولت آمریکا برای خفه کردن گفتمان آکادمیک در مورد حقوق بشر است.


وی افزود:دانشجویان دانشگاه‌ها به عنوان حافظان آموزش عالی و آزاداندیشی، باید به عنوان سنگری جهت تبادل آزاد نظرات و ایده‌ها عمل کنند. 

او اظهار کرد: ما در دانشگاه شهید چمران، عمیقاً احساس می‌کنیم که باید نگرانی خود را نسبت به سرکوب تظاهرات مسالمت‌آمیز دانشجویان و اساتید دانشگاه‌های غربی علیه جنگ غزه، و به طور مشخص‌تر، اقدامات و سیاست‌های بی‌رحمانه اسرائیل ابراز کنیم.

زنجانی گفت: اقدامات خشنی که برای خفه کردن گفتمان آکادمیک در مورد این مسائل مهم حقوق بشری انجام شده، عمیقاً نگران‌کننده است. 

مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه شهید چمران کرمان افزود: این نه تنها قداست و حرمت آزادی آکادمیک را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد، بلکه مانع تلاش جمعی ما برای دستیابی به حقیقت و عدالت می‌شود.

او تاکید کرد: با توجه به تأثیر مخرب جنگ بر زندگی انسان‌های بی‌گناه از جمله کودکان، این وظیفه اخلاقی ماست که اقداماتی که حقوق بشر را نقض می‌کند، محکوم و در مورد این نگرانی‌های فوری و حیاتی جهانی، گفت‌وگوی باز را تشویق کنیم. 

وی گفت: ما به عنوان دانشجو، باید از آرمان صلح و عدالت دفاع و اطمینان حاصل کنیم که جوامع دانشگاهی ما فضای امنی برای طرح انتقاد و حمایت از آرمان صلح و عدالت هستند.

زنجانی در پایان بر لزوم احترام به آزادی اندیشه و کرامت انسانی در دانشگاه‌های آمریکا تاکید کرد.

دیگر خبرها

  • اقدامات خشن دولت آمریکا برای خفه کردن گفتمان آکادمیک در مورد حقوق بشر است
  • نخست‌وزیر مالزی: برای برقراری عدالت در قبال فلسطینی‌ها قاطعانه عمل می‌کنیم
  • افشای گفت‌وگوهای مخفیانه عربستان با اسرائیل در جریان جنگ غزه + جزئیات
  • گفت‌وگوهای پنهانی عربستان با اسرائیل در جریان جنگ غزه
  • بایدن هم مثل ترامپ عربستان را قربانی می‌کند؟
  • تأکید بن سلمان بر مخالفت عربستان با کوچ اجباری مردم فلسطین
  • ریاض: به توافق امنیتی با آمریکا نزدیک شده‌ایم
  • لیندسی گراهام خواستار توافق عربستان و اسرائیل شد
  • دیدار و گفت‌وگوی وزرای خارجه آمریکا و عربستان درباره غزه
  • شاهکار بن سلمان؛ حیف و میل پولی به اندازه ارزش ۳ لیگ ژاپن، کره و ایران!