Web Analytics Made Easy - Statcounter

«سید احمد زرهانی» معاون امور راهبردی، دولت و مجلس مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در گفت‌و‌گو با خبرنگار حوزه جامعه خبرگزاری تقریب به مناسبت سالگرد تاسیس مجمع جهانی تقریب اظهار داشت: مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی  با تدبیر مقام معظم رهبری در سال 1369 تاسیس شد، علت اساسی این اقدام از سوی رهبری، شناخت جامع الاطراف ایشان نسبت به جهان اسلام بوده است، ایشان از قبل انقلاب اسلامی آثار و کتب اهل سنت را از عربی به فارسی ترجمه می‌کردند و دغدغه دیگر مذاهب اسلامی را در سر داشتند و نسبت به جهان اسلام احساس مسئولیت می‌کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی ادامه داد: مقام معظم رهبری در دوران مسئولیت و مبارزاتی که قبل و بعد از انقلاب داشتند، از دو پدیده که یکی، پدیده استعمار و دیگری تفرقه بود همواره رنج می‌بردند؛ لذا بزرگترین هدف ایشان سست کردن پایه‌های تفرقه و گسترش اتحاد و انسجام بین مذاهب اسلامی بوده است.

زرهانی با اشاره به تاریخچه ای از تقریب در زمان آیت الله بروجردی و شیخ محمود شلتوت و همچنین دارالتقریب مصر افزود: مقام معظم رهبری برای مبارزه با استکبار و سلطه استعمار دشمنان در جهان اسلام، مجمع تقریب مذاهب اسلامی را پایه گذاری کردند ، اینک بیش از سه دهه از تاسیس این مجمع میگذرد و  ما همچنان شاهد آن هستیم که با تمام قوا به سوی هدف اصلی خود که «وحدت و انسجام کشورهای اسلامی» بوده، در حال حرکت است؛ بسیاری از سیاست مداران جهان اسلام، جمهوری اسلامی ایران را به عنوان پرچمدار وحدت و تقریب بین پیروان مذاهب اسلامی می‌شناسند و قبول دارند.

معاون امور راهبردی در مورد موفقیت و عملکرد مجمع تقریب مذاهب اسلامی تصریح کرد: با وجود پدیده استعمار و تفرقه، اقدامی همانند اقدام مجمع تقریب مذاهب اسلامی برای مقابله با آن ضروری است، اما مسئله اصلی این است که باید بدانیم در این مسیر آیا دشمن بیکار نشسته است؟ خیر، دشمنان و استعمارگران هر لحظه به دنبال ایجاد تفرقه و نزاع در بین حکومت های اسلامی هستند و شعار معروف تفرقه بینداز و حکومت کن در همین مورد صدق می‌کند، بنابر این باید به منظور مقابله با آنان با آگاهی هرچه تمام تر قدم برداریم.

وی افزود: در حال حاضر در یمن، عراق، سوریه و ... در سراسر جهان،  شاهد جنگ و ستیز‌های این استعمار گران هستیم و یکی از رسالت های  مصلحان دینی و متفکران اسلامی قیام و ایستادگی در مقابل این ظلم و جور است؛ در حقیقت الان شاهد دو جبهه هستیم؛ یک جبهه به رهبری آیت الله العظمی خامنه‌ای تحت عنوان اتحاد، دیپلماسی وحدت، تقریب بین مذاهب اسلامی و جبهه دیگر به رهبری ترامپ و کشور‌های عربی مرتجع منطقه، که پرچمدار تفرقه و ایجاد نفاق و افراطی گری در دنیای اسلام هستند که اتفاقا جبهه دوم در این راه سرمایه گذاری بیشتری را انجام میدهد.

 زرهانی تصریح کرد: تقریب در سطح ملت‌ها جا افتاده است و در این زمینه میتوان به برنامه‌ریزی ها و تالیفات کتب، سفرهایی که علما و بزرگان این نهضت به کشور‌های دیگر اسلامی داشته‌اند و رسانه های اجتماعی اشاره کرد؛ مجمع تقریب مذاهب اسلامی توانسته است یک استدلال محکم ارائه دهد، مبنی بر اینکه ضروری است تفرقه از بین برود و ریشه کن شود، چرا که باقی ماندن آن باعث ایجاد برادر کشی در جهان اسلام است؛ به همین دلیل چار چوب هایی در جهت اتحاد ارائه کرده‌ایم؛ در این چار چوب‌ها، مذاهب ملحق و ادغام نشده اند، بلکه به صورت جداگانه به کار خود ادامه می‌دهند و بیشتر تمرکز بر روی اصول و مشترکات دین از جمله توحید و نبوت و قبله مشترک و ... است.

زرهانی خاطر نشان کرد: مسئله اتحاد اسلام جزء مسائلی است که جانب داران فراوانی در جهان دارد؛ امروز مفاهیم تقریبی بسیار روشن شده است که با مطالعه کتاب ها و احادیث هر متفکر اهل سنت و یا اهل تشیع  متوجه می‌شوند که چقدر به هم نزدیک هستند و اشتراکات فراوانی دارد.

وی با بیان اینکه ما در دوره ای قرار داریم که بیداری اسلامی بسیار گسترش یافته است، گفت: با ایجاد ساز و کار جدید در مسیر امت واحده، می توان به اتحاد چشمگیری دست یافت.

زرهانی در پایان تأکید کرد: بر اساس اندیشه های مقام معظم رهبری باید دست به ایجاد تمدن نوین اسلامی زد که پایه های آن به وسیله انقلاب اسلامی بنا شده است.

انتهای پیام/

منبع: تقریب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۱۵۰۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران اسلامی به حاکمیت عقل و عدل در جهان نزدیک شده است

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها گفت: بر همه اندیشمندان حوزه معارف اسلامی لازم است تا گنبد آهنین فکری که توسط تمدن غربی بر جهان سایه افکنده را با فناوری های قرآنی و معارف الهی نابود و ناکارآمدی آن را نمایان سازند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، حجت الاسلام والمسلمین مصطفی رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، در کنگره بین المللی اندیشه های قرآنی حضرت امام خامنه ای و اجلاسیه اساتید معارف اسلامی سراسر کشور که در دانشگاه معارف اسلامی قم برگزار شد، اظهار داشت: معلمی شئون و حوزه های مختلفی دارد.

وی با بیان اینکه پیامبر اکرم (ص) برای تاسیس جامعه کوچک مدینه النبی رنج های دلسوزانه ای را متحمل شدند، افزود: با وجود بسیاری از کاستی ها اثر قرآن آنقدر موثر و ملموس بود که برخلاف محرومیت جامعه از مفسران قرآنی شاهد انقلابی علمی در جهان بودیم، و تمدنی در جهان رقم خورد که تمام تمدن های علمی و سیاسی و اقتصادی پیش از خود را در محاق قرار داد، به گونه ای که در قرن ششم تا هشتم شاهد جریان فزاینده علمی بودیم.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها به سیر تطور جهان اسلام در گذرگاه‌های مختلف تاریخی اشاره کرد و گفت: آثار عمل به قرآن در قرن‌های ابتدایی آغاز اسلام مشاهده شد. «حیرت نامه» نوشته نخستین جهانگرد ایرانی و نشان دهنده تسخیر جان انسان ها توسط مبانی اسلامی و قرآنی بود؛ انسان شرقی وقتی با این تمدن مواجه می شد، قالب تهی می کرد.

وی عنوان کرد: در مواجهه با غرب و تمدن غربی شاهد روشنفکران احیاگر و کنشگرانی بودیم که عمل به قرآن و توجه به معارف قرآنی را انکار دستاوردهای بشری می پنداشتند و دنبال این بودند که آموزه های غرب و شرق را مخلوط کنند.

حجت الاسلام والمسلمین رستمی با بیان اینکه گروهی با اصالت دادن به دستاوردهای تمدن غربی به دنبال توجیه دینی و اسلامی بودند، تصریح کرد: گروهی به دنبال کشف علل عقب ماندگی تاریخی مسلمانان و کاوش گنجینه های تمدن خفته اسلام در سرزمین‌های اسلامی بودند.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها با بیان اینکه ما به دنبال مقابله با روش های مختلف استعماری، اتفاقات جنگ ها، دوران مشروطه و انحرافات جریان واداده غرب گرا بودیم، اظهار داشت: در پیام سیاسی امام خمینی (ره) قرآن و دعوت به این کتاب آسمانی اولین حرکت سیاسی امام(ره) برای رهایی اسلام از چنگال غرب است. در اندیشه‌های امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب باور به قرآن و تحقق وعده‌های قرآنی جایگزین وعده‌های بی پایه اندیشه‌هایی است که بر خلاف قرآن و بر پایه اندیشه‌ای مادی بنا شده است.

وی اسلامی شدن علوم انسانی را مهمترین جلوه حرکت قرآنی در علوم انسانی دانست و افزود: در علوم انسانی مبانی و پیشرفت‌ها، ابتدا علم را متحول کرده و این امر مهم، موضوع بنیادی تفاوت علوم انسانی با سایر علوم است.

حجت الاسلام والمسلمین رستمی در ادامه به برجسته ترین تحولات سیاسی جهان در ماه‌های اخیر اشاره و مقاومت مردم غزه را تجلی مقاومت و صبر قرآنی امت اسلام دانست و تشریح کرد: اسرائیل با اینکه چند برابر بمب‌های اتمی هیروشیما و ناکازاکی و در سایه حمایت، تایید، سکون و سکوت غربی ها، غزه را مورد حمله قرار داده است اما غرب در مقابل مقاومت مردم فلسطین درمانده است.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها به فرازهایی از نامه امام خمینی (ره) به گورباچف پرداخت و گفت: امامی که به فروپاشی شوروی از دو سال قبل ندا داد، به تاریخ انقضای لیبرال دموکراسی در گذر زمان نیز تصریح کرده است.

وی به وعده‌های صادق معارف قرآنی اشاره و خاطرنشان کرد: بر همه اندیشمندان حوزه معارف اسلامی لازم است تا گنبد آهنین فکری که توسط تمدن غربی بر جهان سایه افکنده را با فناوری‌های قرآنی و معارف الهی نابود و ناکارآمدی آن را نمایان سازند.

حجت الاسلام والمسلمین رستمی در پایان ضمن تأکید بر اهمیت بازشناسی رسالت تاریخی، با بیان اینکه ایران اسلامی به قله‌های کرامت انسانی و حاکمیت عقل و عدل در جهان نزدیک شده است، عنوان کرد: الزامات نقش آفرینی در قله عقل و عدل جهانی نیازمند حضور پرشور و مخلصانه اساتید معارف اسلامی حوزه و دانشگاه است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • معرفی رئیس تبلیغات اسلامی جغتای
  • ایران اسلامی به حاکمیت عقل و عدل در جهان نزدیک شده است
  • چهره فقاهت و قرآنی رهبر انقلاب به جهان معرفی می‌شود
  • دیدار مؤسس جمعیت آموزش و فرهنگ مقدونیه با دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی
  • برپایی نمایشگاه دائمی مهدویت در دانشگاه آزاد اسلامی قزوین
  • طراحی سامانه «آی محسن» برای کمک به محرومین جهان اسلام
  • شهریاری: ظرفیت جهان اسلام را برای کمک به غزه استفاده بگیریم
  • شبکه خیریه‌ها و خیران خارج از کشور ایجاد می‌شود
  • آیت‌الله رمضانی: دشمنان می‌خواهند شریعت اسلام را تعطیل کنند
  • امضای تفاهم‌نامه همکاری میان کمیته امداد و مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی