Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-30@16:47:15 GMT

دلایل خروج آمریکا از پایگاه العدید قطر

تاریخ انتشار: ۱۰ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۳۱۵۴۹۶

آفتاب‌‌نیوز :

به گزارش گروه تحلیل، تفسیر و پژوهش های خبری ایرنا، ارتش آمریکا پس از ۱۳ سال، روز شنبه ۶ مهرماه به طور ناگهانی صدها تن از پرسنل خود را از پایگاه العدید قطر تخلیه‌ و مسئولیت کنترل نیروهای‌هوایی در منطقه را به تیم‌هایی در پایگاه نیروی‌هوایی آمریکا در کارولینا منتقل کرد. ارتش آمریکا در حالی ستاد فرماندهی نیروی هوایی خود را به طور ناگهانی از قطر خارج کرد که هم اکنون بیش از ۳۰۰ جنگنده این ستاد در مناطقی مانند سوریه، افغانستان، خلیج فارس حضور دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس از تخلیه ساختمان پایگاه العدید قطر، ستاد فرماندهی نیروی هوایی آمریکا هم اکنون ناوگان هوایی خود در خاورمیانه و شمال آفریقا را از ۷ هزار مایل دورتر در کارولینا هدایت می کند.

واشنگتن و جدی گرفتن تهدیدهای موشکی ایران

روزنامه «الشرق الاوسط» عربستان در گزارشی به قلم «ایلی یوسف» نوشت در شرایطی که تنش میان آمریکا و ایران به اوج خود رسیده است فرمانده نیروهای مرکزی آمریکا تمرین های بی نظیری را انجام داده اند که طی آن مرکز فرماندهی لجستیکی از پایگاه العدید قطر به ایالت کارولینا منتقل شده است. با وجود اینکه این انتقال موقتی است، اما این رویداد یک تحول تاکتیکی بزرگ به شمار می رود.

به نوشته روزنامه الشرق الاوسط، بسیاری از مسوولان نیروهای هوایی آمریکا گفته اند حوادثی که در منطقه خلیج فارس رخ داد در تصمیم آمریکا برای تخلیه پایگاه العدیده تاثیر گذار بود. ایران در ماه ژوئن گذشته موفق شد پهپاد تجسس آمریکا را ساقط سازد. همچنین ماه گذشته تاسیسات نفتی وابسته به شرکت آرامکو هدف قرار گرفت و مقام های عربستان، آمریکا، المان، فرانسه و انگلیس ایران را مسوول این حمله معرفی کرده اند. در این زمینه سرهنگ «فردریک کولمن» فرمانده مرکز ۶۰۹ عملیات های هوا فضای آمریکا گفت ایران بارها از طریق منابع مختلف گفته است که نیروهای آمریکا را هدف قرار خواهد داد.

به نوشته الشرق الاوسط، ایران تهدید کرده است که در صورت هرگونه درگیری با موشک های بالستیک خود پایگاه ها و ناوهای هواپیمابر آمریکا را در منطقه هدف قرار خواهد داد. پنتاگون نگران این است که در صورت وقوع هرگونه درگیری با ایران مرکز عملیات هوایی و فضایی مشترک آمریکا در پایگاه العدید هدف قرار گیرد و تضمینی وجود ندارد که از این پایگاه به خوبی دفاع شود.

به نوشته روزنامه الشرق الاوسط، کارشناسان پنتاگون ادعا می کنند با انتقال پایگاه و کارشناسان و نظامیان به مکان دیگری آمریکا سریع تر می تواند خود را آثار هرگونه حمله نظامی پیش بینی نشده به پایگاه های خود نجات دهد. در نتیجه این رویکرد اکنون پایگاه العدید قطر دیگر ارزش چندانی ندارد.

به نوشته روزنامه «العین» امارات، «داگلاس باری» کارشناس متخصص هوا فضا در اندیشکده بین‌المللی مطالعات راهبردی لندن گفت نیاز به قوه تخیل بالایی نیست که ببینیم و فکر کنیم هنگامی که زمان درگیری تمام عیار فرا رسد، این مرکز یکی از اولویت های دشمنان ما برای حمله خواهد بود.

به نوشته روزنامه «الوطن» سوریه، ترامپ ایران را به تهدید به جنگ می کند و جنگ سالارانی در کاخ سفید و رژیم اسرائیل و عربستان او را به جنگ تحریک می کنند، اما او از جنگ و تاثیر آن بر آینده سیاسی خود می ترسد. در این زمینه «جان میر شیمر» تحلیلگر مسائل سیاسی درباره سیاست فشار حداکثری علیه ترامپ علیه ایران گفت تا کنون هیچ شاخصی مبنی بر تسلیم ایران در برابر خواسته های آمریکا وجود ندارد. ایران ثابت کرده است که در برابر ماجراجویی ها آمریکا دست بسته نخواهد ماند. سیاست ترامپ آمریکا را منزوی کرده است و اکنون هیچ پنجره ای به روی دیپلماسی باز نیست. رهبران ایران هیچ اعتمادی به ترامپ ندارند و می دانند که اگر با او وارد مذاکره شوند و توافقی هم امضا کنند او احتمال دارد از آن عقب نشینی کند.

به نوشته شبکه «الحره» آمریکا، ایران دارای بزرگترین قدرت موشکی خاورمیانه است و این کشور می تواند اهدافی را در ۲ هزار و ۵۰۰ کیلومتری هدف قرار دهد. این کشور هنوز هم به ساخت موشک ادامه می دهد و برای بهبود برد، سرعت و افزایش سطح تخریب آن تلاش می کند. ایران می تواند از موشک های خود برای هدف قرار داد زیرساخت های عربستان و دیگر کشورها منطقه استفاده کند.

چشم پوشی امریکا از پایگاه العدید

روزنامه «العرب» چاپ لندن در گزارشی با عنوان «نیروهای هوایی آمریکا پایگاه العدید قطر را در طاقچه قرار دادند» نوشت: قطر با وجود هزینه بسیار برای پایگاه العدید دیگر برای امنیت آمریکا ضروری نیست. قطری های که میلیاردها دلار برای تمرکز پایگاه نظامی پیشرفته آمریکا در کشور خود هزینه کرده بود تا این کشور برای امنیت آمریکا و اجرای طرح های راهبردی آن ضروری باشد ناگهان برایشان مشخص شد که پایگاه العدید دارای ارزش نیست و می تواند از یک دستاورد به یک بار سنگین برای آنها تبدیل شود. اقدام شتاب زده مرکز فرماندهی عملیات هوا فضای آمریکا در تخلیه پایگاه العدید بسیاری از واقعیت های دردناک را برای رهبران قطر آشکار کرد و نگرانی آنها را به دنبال داشت.

به نوشته روزنامه «صدی البلد»، «طارق البردیسی» کارشناس مسائل بین الملل تخلیه پایگاه العدید را به منزله پایان حمایت آمریکا از قطر به شمار آورد. او گفت تخلیه پایگاه العدید به معنی چشم پوشی آمریکا از پایگاه های خود در منطقه نیست. منافع آمریکا در مناطق راهبردی کشورهای عربی در دفاع از رژیم اسرائیل و تامین منابع نفت ثابت است. همچنین امریکا در مقابل دریافت هزینه از کشورهای عربی دفاع می کند. البردیسی پیش بینی کرد که آمریکا پایگاه های بیشتری را در منطقه خاورمیانه تاسیس کند و این پایگاه های در نتیجه تامین هزینه آن از سوی اموال نفت کشورهای عربی از فناوری های مدرن برخوردار باشد.

به نوشته تارنمای مرکز مطالعات و پژوهش های راهبردی «المستقبل» امارات، تغییر محیط راهبردی منطقه خاورمیانه و همچنین تغییر رویکرد کلی آمریکا برای کاهش حضور نظامی در منطقه، معادلات سنتی را که در آن پایگاه نظامی العدید دارای اهمیت راهبردی بالایی برای منافع آمریکا بود، تغییر داده است. از این رو، احتمال دارد که در آینده شاهد کاهش اهمیت راهبردی این پایگاه برای منافع آمریکا باشیم.

منبع: خبرگزاری ایرنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: ایران توان موشکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۱۵۴۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلایل حذف یک سریال از پلتفرم‌های ایرانی

آفتاب‌‌نیوز :

مهدی سیفی مدیرکل نظارت و تطبیق ساترا گفت: سریال «حشاشین» محصول کشور مصر است و روایت آن از تاریخ اسلام متضمن تحریف‌های فراوانی است که به نظر می‌رسد با رویکرد سیاسی مغرضانه تولید شده است. بر همین اساس طبق نظر شورای صدور مجوز ساترا انتشار سریال «حشاشین» (The Assassins)، در رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر ایران مورد تایید نیست.

همچنین در این زمینه امید علی مسعودی؛ عضو شورای سواد فضای مجازی ساترا درباره این سریال و لزوم حذفش از پلتفرم‌ها می‌گوید: «پخش سریال حشاشین محصول شبکه تلویزیونی مصر از ماه مبارک رمضان از این شبکه و پلتفرم‌های نمایش خانگی در ایران و کشور‌های عرب زبان آغاز شد و همچنان این سریال در حال کسب مخاطب بیشتر از طریق سکو‌های نمایش خانگی است. سریال حشاشین با بودجه‌ای ۱۲ میلیون دلاری ساخته شده و یکی از پرخرج‌ترین سریال‌های تاریخ کشور‌های عرب زبان به شمار می‌رود. این سریال دست روی کاراکتری گذاشته که تاریخ درباره آن روایات متعددی را مطرح کرده و تاکنون دستمایه ساخت بازی‌های ویدیویی مشهوری با نام «اساسینز کرید» (فرقه آدمکشی) و تولید فیلم و سریالی به همین نام بر اساس این بازی و حتی نوشته شدن یک سری رمان و کمیک بوک (داستان مصور) از روی آن بوده است.» وی در ادامه یادآور می‌شود: «نوجوانان جهان با دنیای دروغینی که کمپانی فرانسوی بازیسازی یوبیسافت از جهان حشاشین ساخته آشنایی دارند و متاسفانه فریب قصه‌های دروغ این بازی و مشتقات آن (کتاب‌ها و سریال و…) را خورده‌اند. پیش از این بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای اقدام شایسته‌ای در برابر دروغ‌هایی که در این فرنچایز بازی ویدیویی مطرح شده انجام نداده بود و حالا با تولید و انتشار سریال مذکور از شبکه نمایش خانگی ساترا نیز در معرض آزمونی تازه قرار گرفته است.

برجسته کردن فرقه‌ها از پروژه‌های مهم صهیونیسم جهانی به شمار می‌رود و تصور می‌شود که تولید و پخش چنین سریال پر هزینه‌ای نیز با همین سیاست‌ها همسو باشد. این سریال با پخش در ایام ماه مبارک رمضان که ماه همدلی مسلمانان است، سعی کرد تا اختلافات مذهبی مسلمانان را به تبلور بکشد. یکی از اهداف سریال حشاشین این بود که ترور و سرآغاز ترور را به اسلام و به خصوص به شیعه‌ها ربط دهد. شاهد این نظریه آن است که در این سریال تاکید میشود که تروریست از جهان عرب متولد نشده است بلکه شهر‌های ری، قم و اصفهان را منشاء تروریست معرفی میکند.»

همچنین مسعودی در بخش دیگر صحبت هایش تصریح می‌کند: «تولید و انتشار این سریال که از نظر تاریخی محلی از اعراب ندارد و اشکالات ریز و درشتی به فیلنامه آن وارد است در پلتفرم‌های نمایش خانگی ایرانی همراه با انتشار در پلتفرم‌های عرب زبان، این ضرورت را بیشتر از گذشته مطرح کرد که لازم است انتشار تمام سریال‌های خارجی نیز همچون سریال‌های داخلی ناچار به اخذ مجوز از سازمان تنظیم مقررات رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی (ساترا) شود.

حالا که شورای عالی انقلاب فرهنگی در حال تدوین آیین نامه محتوایی شبکه نمایش خانگی است پیشنهاد میکنم در این آیین نامه انتشار سریال‌های خارجی نیز مشمول ممیزی پیشینی شود، چون زمانی که سریالی خارجی از شبکه نمایش خانگی پخش میشود، قطعا حتی اگر بعدا از شبکه نمایش خانگی حذف شود، دیگر این حذف کارایی لازم را نخواهد داشت، ضمنا توجه به این نکته ضروری است که پیشگیری بهتر از درمان است و چنانچه سریال‌های خارجی قبل از پخش ممیزی شوند، این امر آسیب کمتری برای خانواده‌های ایرانی خواهد داشت.»

منبع: همشهری آنلاین

دیگر خبرها

  • فرمانده حشد الشعبی: تهدیدهای آمریکا ما را نمی‌ترساند
  • مهم‌ترین دلایل خودکشی در استان وضعیت فرهنگی، اقتصادی و افسردگی می‌باشد
  • زهر چشمی که ایران در حمله به «نواتیم» از نتانیاهو گرفت، بی‌سابقه بود
  • دلایل «پاریس» برای انتخاب اسلام + فیلم
  • ویدیو کامنت| دلایل خستگی دائمی چیست؟
  • موفقیت بانک ملی ایران در جذب سرمایه اجتماعی با پرداخت تسهیلات خرد
  • تحرکات آمریکا در سوریه از بیم تشدید عملیات‌های مقاومت
  • دلایل حذف یک سریال از پلتفرم‌های ایرانی
  • شکست تلاش‌ آمریکا برای گسترش نفوذ در آفریقا
  • همه‌چیز درباره سردردهای بعد از ورزش؛ چگونه درمانش کنیم؟