Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساعت 24-پس از چهار افزایش متوالی، روز گذشته دلار مسیر خود را تغییر داد و سکه تمام بهار آزادی در گیر و دار مرز ۴ میلیون تومانی قرار گرفت.

 در چهارمین روز هفته، شاخص ارزی ۵۰ تومان از ارزش خود را از دست داد و به بهای ۱۱ هزار و ۴۸۰ تومان رسید. این کاهش نرخ در حالی رقم خورد که دلار از روز پنج‌شنبه در مسیر افزایشی قرار گرفته بود و طی ۴ روز متوالی رشد قیمت، توانسته بود به فرای سطح مقاومتی ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومانی قدم بگذارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بسیاری از فعالان باور داشتند، اگر دلار در روز گذشته به رشد خود ادامه می‌داد، حرکت دلار به سوی سطح مقاومتی دوم یعنی سطح ۱۱ هزار و ۸۰۰ تومانی کلید می‌خورد. با این حال، کاهش نرخ روز سه‌شنبه برای فعالان و بازیگران بازار ارز این تصور ذهنی را تداعی کرد که شرایط معاملاتی تغییر خاصی نکرده است؛ نرخ وقتی در سطح ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومانی قرار می‌گیرد، با افزایش فروش‌ها مواجه می‌شود و زمانی که به مرز ۱۱ هزار تومانی میل می‌کند، افزایش خریدها کلید می‌خورد. در واقع از نظر این گروه از معامله‌گران، کاهش دلار در روز گذشته نیز یک اصلاح قیمتی عادی بود و دلیل بنیادی خاصی نداشت.

این در حالی است که گروه دیگری از فعالان کاهش بهای حواله درهم را عامل مهم‌تری می‌دانستند که زمینه‌ساز افت نرخ دلار در بازار آزاد داخلی شد. دیروز در کانال‌های اطلاع‌رسانی معامله‌گران عنوان می‌شد که نرخ حواله درهم ۱۰ تومان از ارزش خود را از دست داد و به بهای ۳ هزار و ۱۴۵ تومان رسید. گروهی از فعالان نیز کاهش نرخ دلار را به افزایش عرضه ارز توسط بازارساز نسبت می‌دادند. از نظر آنها، میزان افت حواله درهم به اندازه‌ای نبود که زمینه‌ساز افت ۵۰ تومانی دلار شود. به باور آنها، افزایش عرضه بازارساز موجب شد که خریداران داخلی از بازار عقب‌نشینی کنند و در نتیجه نرخ از سطح ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومانی پایین برود.

 در روزی که نرخ دلار به زیر مرز مقاومتی ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومانی رفت، سکه تمام بهار آزادی نیز پا در راه کاهشی گذاشت و ۳۳ هزار تومان از ارزش خود را از دست داد و به بهای ۳ میلیون و ۹۹۷ هزار تومان رسید. فلز گران‌بهای داخلی در هفته‌های اخیر نتوانسته بود به بالای سطح ۴ میلیون و ۱۰۰ هزار تومانی برود و هم‌زمان تا حد زیادی در برابر نزول به زیر مرز ۴ میلیون تومانی مقاومت کرده بود. افت روز سه‌شنبه به زیر مرز ۴ میلیون تومانی از نظر برخی فعالان انتظارات کاهشی را در بازار فعال‌تر کرده است و در صورت افت بیشتر اونس و دلار، نرخ سکه می‌تواند نوسان در سطوح پایین‌تری را نیز مورد آزمون قرار دهد. یکی از عوامل مهمی که دیروز سکه را جهت کاهشی قرار داده بود، کاهش بهای اونس در بازارهای جهانی بود که در مقطعی تا محدوده هزار و ۴۶۰ دلاری عقب‌نشینی کرده بود. البته ارزش ذاتی سکه هم اکنون نیز از نرخ بازاری آن بیشتر است و همین عامل شاید بتواند به‌عنوان یک متغیر حمایتی مانع از افت بیشتر فلز گران‌بهای داخلی شود. یکی از مهم‌ترین مشکلاتی که پیش روی معامله‌گران افزایشی بازار سکه وجود دارد، نبود تقاضا در این بازار است. گفته‌های معامله‌گران نشان می‌دهد که افراد عادی دیگر تمایل زیادی برای خرید سکه به‌عنوان یک کالای سرمایه‌ای از خود نشان نمی‌دهند. به دلیل بالا رفتن شدید قیمت‌ها طی سال ۹۷ نیز افراد زیادی دیگر توان خرید سکه تمام را ندارند و در نتیجه تقاضای مصرفی آن نیز پایین آمده است و در مراسم عروسی و اعیاد تمایل برای دادن سکه‌های کوچک‌تر بالا رفته است. به عبارتی نرخ سکه در صورتی می‌تواند به سطوح بالای سال‌های ۹۷ و ۹۸ بازگردد که این کالا یک بار دیگر به‌عنوان یک کالای سرمایه‌ای برای حفظ ارزش دارایی در نظر گرفته شود و معامله‌گران بزرگ به این بازار بازگردند. در غیر این صورت سکه به نوسانات خود در دامنه‌ای محدود و همسان با دلار و اونس ادامه خواهد داد.

منبع: دنیای اقتصاد

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۱۵۶۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راهکارهای رئیس کمیسیون اقتصادی برای تعدیل قیمت خودرو؛از واردات تا کاهش قیمت بهای تمام شده

به گزارش «نماینده»،محمدرضا پورابراهیمی در پاسخ به اینکه چرا سهام شرکت‌هایی مانند خودروسازی‌ها با وجود گران شدن قیمت محصولات تولیدی آن‌ها، رشد نمی‌یابد، گفت: برخی از شرکت‌ها زیان انباشته سنگینی دارند و هرچه که سود نیز کنند، تازه بخشی از زیان آن‌ها کاهش می‌یابد و با این سود شرکت به درجه مطلوبی نمی‌رسند، مانند فردی که به درآمد مناسبی می‌رسد اما تازه باید بدهی‌های قبلی خود را پرداخت کند، البته این افزایش قیمت می‌تواند به عنوان یک خبر مثبت باشد.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی درباره وضعیت صنعت خودرو، بیان کرد: اولین نکته این است که بهای تمام شده تولید اقلام مصرفی در کشور ما بالاتر از متوسط قیمت تولید در کشورهای پیشرفته و متوسط است؛ به طور مثال اگر قیمت تولید هر تن آهن در ایران یک عدد مشخص باشد در سایر کشورها این عدد کمتر است.

وی در تشریح دلایل افزایش بهای تمام شده تولید، اضافه کرد: دانش فنی و تکنولوژی پایین در بخشی از صنایع و ارزان بودن قیمت حامل‌های انرژی که انگیزه‌ای برای بهبود این وضعیت ایجاد نمی‌کند و سوء مدیریت موجب شده بالا بودن بهای تمام شده تولید شده است.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم تصریح کرد: نکته دوم این است که ما نمی‌توانیم با سیاست دستوری قیمت‌ها را مدیریت کنیم، این سیاست موجب شده که یک قیمت بازار و یک قیمت کارخانه ایجاد شود این تفاوت قیمت به جیب دلالان می‌رود و سهمی از آن نصیب مردم نمی‌شود، عملا مردم در حال حاضر با قیمت‌های بازار خرید و فروش می‌کنند که پیشنهاد ما این بود که با سازوکار بازار سرمایه می‌توان کشف قیمت انجام داد تا با این روش قیمت بالا شکسته و کاهش یابد در واقع زمانیکه خودرو در حجم سنگین در قیمت بالا عرضه شود، قیمت خود به خود پایین می‌آید.

وی در ادامه توضیح داد: به جای اینکه ما قیمت را پایین نگه داریم که به واسطه این وضعیت تقاضا افزایش یابد، در قیمت بالا حجم زیاد عرضه شود تا قیمت به تدریج کاهش یابد، روش رسیدن ما به قیمت‌های پایین این نیست که دستوری قیمت را پایین نگه داریم باید قیمت بازاری را از بالا با عرضه سنگین و ایجاد مزیت‌هایی در کیفیت خودروها مهار قیمتی کنیم.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه سیاست دولت در دو قیمتی کردن تحریک تقاضا است، ادامه داد: این سیاست موجب شده که فردی که به خودرو نیز نیاز ندارد، به منظور کسب سود برای خرید خودرو ثبت‌نام کند این در حالی است که در هیچ کشوری این گونه عمل نمی‌کنند.

وی همچنین به تصویب پایه‌های مالیاتی و سوداگری و ابلاغ آن ظرف ماه‌های آینده اشاره کرد و افزود: باید سوداگری در بازار خودرو حذف کرد تا تقاضا در بازار واقعی شود.

پورابراهیمی درباره واردات خودرو نیز بیان کرد: واردات خودرو باید انجام شود تا شرکت‌های داخلی با خارجی رقابت کنند، در بلندمدت نیز از طریق سرمایه‌گذاری مشترک به تولید خودرو با بهای تمام شده پایین و باکیفیت که صادراتی نیز باشد، برسند؛ زمانی می‌توانیم ادعا کنیم که خودروی باکیفیت تولید می‌کنیم که سایر کشورها این خودرو را خریداری کند، این مهم زمانی اتفاق می‌افتد که انرژی، فولاد و... در کنار سرمایه گذاری که دانش فنی دارد، لحاظ شود.

دیگر خبرها

  • راهکارهای رئیس کمیسیون اقتصادی برای تعدیل قیمت خودرو؛از واردات تا کاهش قیمت بهای تمام شده
  • قیمت طلا، سکه و دلار در بازار چهارشنبه۱۲ اردیبهشت
  • جزییات قیمت ارزهای مبادله ای؛ ثبات دلار و درهم و رشد یورو
  • پیش‌بینی قیمت دلار ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ / دلار زیر چتر کدام رخداد جان گرفت؟
  • ثبات دلار و درهم و رشد یورو در معاملات امروز مرکز مبادله
  • حرکت بازار ارز به سمت ثبات/ نوسان یک یا دو هزار تومانی قیمت دلار طبیعی است
  • ترمز طلای جهانی در مسیر صعود
  • پیش‌ بینی قیمت طلا و سکه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ / سکه امامی به کانال ۴۱ میلیونی صعود کرد
  • قیمت دلار و یورو امروز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • پیش بینی قیمت طلا و سکه 11 اردیبهشت 1403 / سکه امامی میلیونی رشد کرد