Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، علی محمد طهماسبی در چهارمین نشست تخصصی سازمان‌های مردم نهاد محیط زیست و منابع طبیعی کشور با موضوع بررسی ابعاد جدید زیست محیطی آلودگی هوای کلان شهرها و شهرهای صنعتی در سازمان محیط زیست، با اشاره به بودجه این ستاد افزود: در سه سال گذشته از محل صندوق توسعه ملی مبالغی دریافت شد که در سال ۹۷ تمام آن به دلیل وضعیت استان خوزستان به آن استان اختصاص یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به منشاءیابی داخلی و بین‌المللی گرد و غبار گفت: در این راستا در حال رایزنی با مراجع بین‌المللی هستیم، از سوی دیگر برنامه اقدام برای مقابله با گرد و غبار به تفکیک استان و دستگاه هم تا پایان تیر ماه ۹۹ به پایان می‌رسد.

طهماسبی در ادامه به معرفی ستاد ملی مبارزه با گرد و غبار پرداخت و گفت: این ستاد در سال ۸۷  توسط هیات دولت تشکیل شد و اکنون نیز ۱۸ دستگاه عضو آن هستند، ریاست ستاد بر عهده رئیس سازمان حفاظت محیط زیست است. ایجاد هماهنگی بین دستگاه‌های اجرایی، نظارت بر برنامه‌ها و در نهایت گزارش‌های مدون به معاون اول رئیس جمهوری، از مهم‌ترین اهداف این ستاد است.

او به تعداد جلسات تشکیل شده اشاره کرد و گفت: این ستاد در سال ۹۶ هشت جلسه، سال ۹۷ چهار و امسال تاکنون یک جلسه برگزار کرده که خروجی‌های قابل قبولی را در پی داشته است.

طهماسبی با اشاره به کارگروه‌های به وجود آمده در این ستاد گفت: در ستاد ملی مبارزه با گرد و خاک ۴ کارگروه به وجود آمده است که عبارتند از: منشاءیابی، برنامه عمل، ارزیابی تثبیت کننده‌های خاک و کارگروه بین‌المللی که هر کدام جداگانه در حال فعالیت‌های مستمر در این حوزه هستند.

دبیر ستاد مقابله با پدیده گرد و غبار در خصوص فعالیت سمن‌ها در این حوزه‌ها افزود: نظارت و پیگیری از مهم‌ترین وظایف سمن‌ها است، ستاد وظیفه آگاه‌سازی و اطلاع رسانی را دارد و فعالیت‌های پیشگیرانه را هم انجام می‌دهد و اینجاست که سمن‌ها می‌توانند با پیگیری‌های منظم از دستگاه‌ها در این موضوع تاثیرگذار باشند.

این نشست از سری نشست‌های تخصصی سازمان و چهارمین نشست تخصصی با معاونت‌های سازمان طی امسال است که با موضوع «بررسی ابعاد جدید زیست محیطی آلودگی هوای کلان شهرها و شهرهای صنعتی» با حضور  مشاور رئیس سازمان و دبیر ستاد مقابله با پدیده گرد و غبار، معاون مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم، مدیر کل دفتر مشارکت‌های مردمی و مسئولیت اجتماعی، کارشناسان هر سه حوزه سازمان و جمعی از نمایندگان سازمان‌های غیردولتی محیط زیست و منابع طبیعی کشور، در محل سالن اجتماعات معاونت محیط زیست انسانی برگزار شد.

کد خبر 457177 برچسب‌ها آلودگی هوا

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: آلودگی هوا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۱۶۶۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزییات طرح ممنوعیت عرضه رایگان کیسه‌های پلاستیکی در فروشگاه‌های زنجیره‌ای

امیر عبدوس درباره راهکارهای کاهش اثرات مخرب کیسه‌های پلاستیکی بر محیط زیست اظهارکرد: یکی از موضوعات مهم در این زمینه اهمیت تفکیک پسماند از مبدا و تحویل آن به به مراکز مجازی است که در ماه‌های اخیر از طریق برنامه های کاربردی اقدام به خرید پسماندهای قابل بازیافت شهروندان می‌کنند چراکه این کار به مراتب هزینه‌های کمتری نسبت به تفکیک آن‌ها در مقصد دارد.

وی یکی از راه‌های کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی را به همراه داشتن کیسه‌های چند بار مصرف یا پارچه‌ای برای خرید ذکر کرد و گفت: اگر هنگام خرید ناگزیر به استفاده از کیسه‌های پلاستیکی بودیم، تلاش کنیم از کیسه‌های کمتری استفاده کنیم.

عبدوس درباره اقدامات سازمان محیط زیست برای کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی توضیح داد: این سازمان در نخستین گام با همکاری وزارت صمت و فروشگاه‌های زنجیره‌ای و بر اساس آیین‌نامه کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی تلاش کرده است طی هفته زمین پاک (۳ تا ۹ اردیبهشت‌) کیسه‌های پلاستیکی به‌طور رایگان در فروشگاه‌های زنجیره‌ای توزیع نشود تا مردم به استفاده از کیسه‌های چند بار مصرف و پارچه‌ای برای خرید ترغیب شوند.

مدیر کل دفتر مشارکت‌های مردمی و مسئولیت اجتماعی سازمان حفاظت محیط زیست در پاسخ به این پرسش که آیا پیش از این فروشگاه‌های زنجیره‌ای هیچ مبلغی را برای ارایه کیسه‌های پلاستیکی به مشتریان دریافت نمی‌کردند، پاسخ منفی داد و تصریح کرد: هزینه صرف شده برای ارایه این کیسه‌ها در حاشیه سود فروشگاه‌ها لحاظ می‌شد بنابراین قرار است طی هفته زمین پاک این مبلغ در فاکتور خرید لحاظ شود تا کسانی که از کیسه برای حمل خریدهای خود استفاده می‌کنند از مبلغ پرداخت شده برای آن اطلاع یابند این در حالیست که علت تمایل مردم برای خرید از برخی فروشگاه‌های زنجیره‌ای، کیفیت بالای کیسه‌های پلاستیکی آن‌هاست.

وی اضافه کرد: در این شرایط تلاش می‌شود با اجرای طرح آزمایشی ممنوعیت عرضه رایگان کیسه‌های پلاستیکی در فروشگاه‌های زنجیره‌ای اثرات مخرب کیسه‌های پلاستیکی بر محیط زیست کاهش یابد.

عبدوس درباره علت استفاده کم از بیلبوردهای شهری برای اطلاع‌رسانی در زمینه این طرح و پیامدهای مصرف کیسه‌های پلاستیکی برای محیط زیست اظهارکرد: شهرداری تهران در یک حرکت سراسری از بیلبوردهای شهری برای اطلاع‌رسانی درباره برنامه کاربردی نوماند - که به منظور جمع‌آوری پسماند خشک شهروندان طراحی شده است- استفاده می‌کند. با بهره‌گیری از این نرم‌افزار کاربردی مردم پسماند خود را به پیمانکاران دارای مجوز تحویل می‌دهند.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا بهتر نبود سازمان محیط زیست برای طرح ممنوعیت یک هفته‌ای عرضه کیسه‌های پلاستیکی علاوه بر رسانه‌های تصویری و مکتوب از ظرفیت بیلبوردهای شهری هم استفاده می‌کرد، اذعان کرد: این نظر، درست است البته اقدامات ما در این زمینه تازه شروع شده است و به‌طور قطع در مراحل بعد از ظرفیت بیلبوردهای شهری بیشتر بهره خواهیم برد.

عبدوس در پایان تاکید کرد: برای کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی در هماهنگی کامل با اداره کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران و سازمان مدیریت پسماند این شهرداری هستیم، با این حال برای اطلاع‌رسانی و فرهنگ‌سازی در این زمینه از همه رسانه‌ها استمداد می‌طلبیم.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس: تنها ۲۰ حکم قانون هوای پاک اجرا شده است
  • جزییات طرح ممنوعیت عرضه رایگان کیسه‌های پلاستیکی در فروشگاه‌های زنجیره‌ای
  • احتمال تبدیل دریاچه نمک قم به کانون جدید گرد و غبار کشور​
  • هوش مصنوعی ناسا از سیاره زمین محافظت می‌کند
  • نگرانی از فعال شدن کانون گردوغبار در مرکز ایران
  • حذف کیسه‌های پلاستیکی در ایران | آب دریای خزر باز هم عقب‌نشینی کرد
  • توضیحات سلاجقه درباره موضوع حذف کیسه‌های پلاستیکی
  • چرا پروژه بارورسازی ابر‌ها در ایران به بن‌بست خورد؟
  • آبگیری یک کانون مهم گرد و غبار بر اثر بارندگی‌های اخیر | آب به جازموریان رسید
  • دولت یارانه حمل‌ و نقل عمومی را افزایش دهد