Web Analytics Made Easy - Statcounter

سعید مشهدی، رئیس خانه ناشران دیجیتال مذهبی، در گفت‌وگو با ایکنا؛ در پاسخ به سؤالی مبنی بر بررسی عملکرد متولیان حوزه دین در حوزه فضای مجازی و راهکار‌های تولید محتوای اثربخش دینی، گفت: امروز فضای مجازی می‌تواند به منزله زیرساخت تمامی بستر‌های فرهنگی کشور شناخته شود، در حالی که وضعیت تولید محصولات مجازی در حوزه اسلامی بسیار ضعیف و حتی بی‌کیفیت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
در مواقعی هم که ظاهر محصولات زیباست اما، محتوای خوب و قابل عرضه‌ای که مخاطب‌پسند باشد و کاربران را جذب کند در خود ندارد.

وی ادامه داد: قطعا یکی از دلایل وضع موجود فعالیت اقتصادی نامناسبی است که اکثر شرکت‌ها و مراکز تولیدکننده محتوای اسلامی در حوزه دیجیتال دارند و به همین دلیل درگیر شرایط بد اقتصادی هستند. این در حالی است که آینده حوزه اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی در بستر فضای مجازی تعریف می‌شود و ما از آن غافل هستیم؛ فعالان و متولیان عرصه دینی در حوزه فضای مجازی باید به فضا‌ها و پلت‌فرم‌های جدید دسترسی داشته باشند تا از قافله کسب و کار و توسعه محتوای این حوزه که باید با چرخش اقتصادی همراه باشد، عقب نمانند.
رئیس خانه ناشران دیجیتال مذهبی با بیان اینکه امروز صاحب‌نظران فضای مجازی مهم‌ترین چالش این فضا در کشور را، کمبود تولید محتوا می‌دانند، گفت: این در حالی است که حوزه‏‌های علمیه به منزله بزرگ‌ترین تولیدکنندگان محتوا در زمینه علوم انسانی و اسلامی شناخته می‌شوند و شاید نخستین ارگان و تشکلی که از آن‌ها انتظار جبران کاستی‏‌های محتوایی در فضای مجازی می‌رود، حوزه‌های علمیه باشند. در حوزه‌های علمیه ظرفیت محتوایی فراوانی وجود دارد که می‌توان از آن‌ها به عنوان بزرگ‌ترین گنجینه محتوای اسلامی در فضای مجازی نام برد، لذا انتظار این است که طلاب و روحانیون خود را در این بخش تقویت کنند تا بتوانند پاسخگوی نیاز‌های دینی جامعه باشند.
حلقه مفقوده در اثربخشی محتوای دینی
مشهدی با تأکید بر اینکه برای اثربخشی فعالیت فرهنگی، اجتماعی و به تبع آن اخلاقی و اعتقادی و همچنین پاسخگویی به شبهات دینی و قرآنی به طلبه‏‌های نخبه و فعال در فضای مجازی نیاز داریم، تصریح کرد: حلقه مفقوده در اثربخشی محتوای دینی در فضای مجازی تولید محتوای متناسب با فضا و نیاز روز است؛ لذا ضرورت دارد طلاب و مبلغان در این زمینه بیشتر وارد میدان شوند و حوزه علمیه با توجه به این مسئله مهم، برنامه مشخصی برای تربیت مبلغ در فضای مجازی داشته باشد.

وی با بیان اینکه حوزه‌های علمیه دارای محتوای بسیار غنی هستند که باید از این محتوا به درستی استفاده کرد، ادامه داد: امروز فعالیت‌های مراکز حوزوی در فضای مجازی، در بیشتر نمونه‏‌ها، به راه‏‌اندازی پایگاه‏‌های اطلاع‏‌رسانی و عرضه متن، صوت و فیلم دروس و یا پخش مستقیم کلاس‌ها در اینترنت خلاصه شده است اما تاکنون حوزه‌های علمیه آنطور که باید از این محتوا استفاده نکرده‌اند و حتی برای این موضوع به کسب درآمد هم نزدیک نشده‌اند. مراکز دینی و تبلیغی باید از ظرفیت و توان پلتفرم‌هایی مثل کتاب الکترونیک برای ارائه و تولید محتوای فرهنگی و دینی و عرصه درآمدزایی هم استفاده کنند.   محتوا حکمران فضای مجازی است
رئیس خانه ناشران دیجیتال مذهبی با بیان اینکه امروز محتوا حکمران فضای مجازی است، گفت: هدف از طراحی و ساخت پایگاه‏‌ها و برنامه‌ها در فضای مجازی، رساندن کاربران به محتواست و کاربران هم برای دستیابی به محتوا به فضای مجازی وارد می‌شوند، در این جریان هر کاربری که به محتوای دلخواهش دست پیدا کند، کامیاب شده و هر‌ توسعه‏ دهنده‎ای هم که بتواند کاربران هدفش را به محتوای مطلوب هدایت کند، پیروز این میدان است.

‌مشهدی تصریح کرد: یکی از ایراداتی که امروز داریم این است که هرکسی بدون ذائقه‌سنجی در حوزه محتوا، تولیدات خود را ارائه می‌دهد که برخی ضعیف و مخرب و برخی هم مناسب هستند. محتوای حوزه دین از سایر محتوا‌های معمول حساس‌تر و مهمتر است، چرا که در این حوزه کوچکترین اشتباه و خطا بعضا به حساب دین نوشته می‌شود؛ لذا باید به گونه‌ای فعالیت کنیم که محتوای دیجیتال در حوزه دینی طوری مدیریت و تقویت شود که ضمن اثرگذاری مناسب بر مخاطب، بتواند در تبلیغ دین هم مؤثر باشد.
جایگاه ذائقه‌شناسی در حوزه تولیدات دیجیتال دینی و قرآنی
وی در ادامه بر جایگاه ذائقه‌شناسی در حوزه تولیدات دیجیتال دینی و قرآنی هم تأکید کرد و گفت: محتوا را در فضای مجازی سلطان می‌نامند چرا که همه کاربران این فضا در پی دستیابی به آن هستند. در این میان با توجه به قابلیت مراکز حوزوی، تبلیغی و دینی در تولید محتوا و نیاز به محتوای اسلامی در فضای مجازی، توجه به نشر دیجیتال و تولید محتوا در همه شکل‏‌های آن در فضای مجازی، البته با رعایت اصول تولید محتوا از ضروریات فعلی این حوزه است.
اصول تولید محتوای اثرگذار دینی در فضای مجازی
رئیس خانه ناشران دیجیتال مذهبی با اشاره به اصول تولید محتوای اثرگذار دینی در فضای مجازی به ایکنا، گفت: محتوا‌های دینی که در فضای مجازی عرضه می‏‌شوند، باید به‏‌روز باشند و پیوسته و مدام مورد پایش قرار گیرند تا از تأثیر آن‌ها بر مخاطب با توجه به نقاط ضعف و قوت آن آگاهی حاصل شود. امروز کاربران در پی محتوایی هستند که دقیق و صحیح باشد و اگر مخاطب یک یا چندبار به محتوا‌های نادرست برخورد کند، اعتمادش نسبت به محتوا کم خواهد شد، لذا در تولید و نشر محتوا باید به صحت، دقت و کامل بودن آن‌ها توجه کرد.

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری بین المللی قرآن ایکنا جامعه فناوری اطلاعات فضای مجازی مشهدی محتوا دینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۱۷۵۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انسداد بیش از ۴۰۰ سایت و صفحه مجازی به دلیل جرائم اقتصادی

رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا از مسدودسازی ۴۳۴ تارنمای فعال در حوزه جرائم اقتصادی در فضای مجازی خبرداد.

به گزارش ایسنا، سردار حسین رحیمی با اشاره به اقدامات شناسایی و کنترلی پلیس امنیت اقتصادی در فضای مجازی گفت:‌ این اقدامات با هدف مبارزه با  قاچاق  وجرائم اقتصادی انجام شده و در جریان طی یک ماه گذشته بیش از ۲۵۶۰ نفر ساعت پایش، کنترل و رصد در فضای مجازی پیرامون پی‌جویی جرائم اقتصادی ، کالای قاچاق و جرائم گمرکی  انجام شده است.

وی با بیان اینکه انجام امور این بخش مربوط به کارشناسان معاونت امنیت اقتصاد دیجیتال پلیس امنیت اقتصادی بوده است، گفت: در این مدت با تلاش کارشناسان معاونت امنیت اقتصاد دیجیتال ۳۰۶ تارنمای فعال در حوزه اقتصادی و اقدامات مربوط به امور گمرکی رصد شدند که از این تعداد تخلف ۱۲۸ تارنما در حوزه جرائم اقتصادی، قاچاق کالا و جرائم گمرکی محرز و این تارنماها مسدود شدند.

رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا با اشاره به شناسایی و رصد ۲۲۸ تارنما و صفحه فعال پیرامون پدیده قاچاق گفت: این صفحات اقدام به تبلیغ و فروش کالای دخانی، لوازم آرایشی و بهداشتی، لوازم خانگی، الکترونیکی و ماهواره‌ای، قطعات و لوازم یدکی، مواد شیمیایی و پتروشیمی، پوشاک و البسه قاچاق کرده بودند که از فعالیت این‌ها نیز جلوگیری شد.

به گفته رحیمی در یک ماه اخیر گذشته ۷۸ تارنما و صفحه فعال در بستر اینترنت که اقدام به اخلال در بازار ارز،  قمار و پولشویی، فروش داروهای غیر مجاز کرده بودند، نیز مورد شناسایی قرار گرفته و از فعالیت آنها هم جلوگیری شد. همچنین به منظور پیشگیری از وقوع برخی تخلفات و جرایم محتمل در حوزه فضای سایبری شش نفر از مدیران صرافی‌های که دارای تراکنش مالی بالایی در حوزه رمز ارز بودند با هدف ساماندهی وضعیت رمز ارز احضار و موارد لازم با آنها مطرح شد.

رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا با اشاره اینکه فضای سایبری توسط معاونت امنیت اقتصاد دیجیتال پلیس امنیت اقتصادی فراجا رصد می شود، گفت: به منظور مقابله با اخلال گران اقتصادی در فضای سایبری ۲۴ پرونده قضایی برای  گردانندگان صفحات متخلف در فضای مجازی تشکیل و ۲۷ نفر از مجرمین  فعال در حوزه قاچاق و جرائم اقتصادی نیز دستگیر شدند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • خسرو غفوریان کیست؟
  • بازنگری الگوریتم اینستاگرام به «محتوای اصیل» پاداش می‌دهد و کپی‌کاران را جریمه می‌کند
  • شوراها حلقه میانی بین حاکمیت و مردم هستند
  • شوراها حلقه میانی اصلی حاکمیت و مردم است / از خدمات نظام باید دفاع شود
  • نسبت ما با فضای مجازی چگونه است؟ / تلاش «شبکه» برای ایجاد پرسش
  • بیش از ۹۰ درصد جرایم فضای مجازی در لرستان کشف شد
  • الگوریتم اینستاگرام تغییر می کند؟
  • بیش از ۴۰۰ سایت و صفحه مجازی به دلیل جرائم اقتصادی مسدود شد
  • انسداد بیش از ۴۰۰ سایت و صفحه مجازی به دلیل جرائم اقتصادی
  • آغاز طرح ملی مشاركت اجتماعی مردم در فضای مجازی از تابستان