Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-27@01:50:58 GMT

خلخال سرای سالمندان ندارد

تاریخ انتشار: ۱۰ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۳۱۷۷۰۷

خلخال سرای سالمندان ندارد

معاون دانشکده علوم پزشکی و رئیس مرکز بهداشت خلخال گفت: برغم روند رو به رشد جمعیت سالمند ، شهرستان خلخال فاقد سرا و مراکز نگهداری سالمندان است.

ایرج اعتبار روز چهارشنبه افزود: قوی بودن فرهنگ نگهداری از والدین سالخورده از سوی فرزندان از جمله عوامل نبود مراکز نگهداری سالمندان است ولی با توجه به افزایش روزافزون جمعیت سالمند منطقه راه‌اندازی مراکز نگهداری سالمندان برای افزایش مراقبت‌های دوران پیری در خلخال ضرورت دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او با بیان اینکه میانگین جمعیت سالمند در کشور ۱۱.۵ درصد و در استان اردبیل ۱۰ درصد است، گفت: این شاخص در جمعیت سالمند خلخال ۱۶.۲ درصد می‌باشد.

وی با بیان اینکه انواع بیماری‌های روحی و روانی از جمله افسردگی بلحاظ زندگی فردی و تنها زیستن جمعیت سالخورده این شهرستان را تهدید می‌کند، اظهار داشت: ۱۲ هزار و ۸۳۲ نفر از جمعیت روستایی خلخال و هفت هزار و ۵۲۹ نفر از جمعیت شهری این شهرستان سالمند بوده و نیازمند مراقبت‌های ویژه دوران پیری و کهنسالی هستند.

او گفت: تناسب آمار جمعیت سالمند در جامعه روستایی ۱۹ درصد و در جامعه شهری ۱۲ درصد است و روستای خمس از توابع بخش مرکزی خلخال با داشتن ۳۹ درصد بیشترین جمعیت سالمند روستایی را بخود اختصاص داده است.

اعتبار اجرای برنامه‌های آموزشی از جمله تغذیه، فعالیت‌های بدنی، مراقبت‌های فشار خون و تنظیم قند و پوکی استخوان سالمندان ۶۰ تا ۷۰ ساله خلخال را از جمله برنامه‌های در دست اجرای مرکز بهداشت خلخال ذکر کرد و گفت: سالمندان سرمایه‌های معنوی جامعه بوده و باید به نحو احسن از این سرمایه‌ها حفظ و نگهداری شود.

او با بیان اینکه ترویج فرهنگ تکریم سالمندان و نگهداری سالمندان توسط فرزندان ضرورت دارد، بیان کرد: شهرستان خلخال فاقد مرکز نگهداری سالمندان بوده و سالمندانی که از نعمت داشتن فرزند محروم بوده و یا به هر دلیلی فرزندان آنها حاضر به نگهداری بزرگان خانواده خود نیستند، شناسایی می‌شوند.

وی با گرامیداشت ۹ مهرماه سالروز جهانی سالمند اظهار کرد :دسترسی عادلانه و آسان سالمندان به خدمات شهروندی از جمله مناسب‌سازی اماکن دولتی و عمومی برای تسهیل در تردد سالخوردگان همراه با برنامه‌ریزی برای اجرای برنامه‌های شاد و نشاط‌آور در طول سال برای جمعیت سالمند انتظار دستگاه بهداشت و درمان خلخال از سایر دستگاه‌های اجرایی عضو شورای سالمندان این شهرستان است.

هزار و ۶۰۰ سالمند دارای معلولیت جسمی، حرکتی، شنوایی، بینایی اعصاب و روان و مشکلات گفتاری در شهرستان خلخال شناسایی شده است، از مجموع جمعیت سالمند نیز ۳۵۰ نفر زیرپوشش ۱۹ مورد خدمات ارائه شده اداره بهزیستی از جمله دریافت مستمری و خدمات توانبخشی قرار دارند.

خلخال در جنوب اردبیل قرار دارد./ ایرنا

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۱۷۷۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک نشانه مهم زوال عقل در سالمندان

آفتاب‌‌نیوز :

مطالعه‌ای که به تازگی توسط محققان دانشکده بهداشت عمومی جانز هاپکینز در بلومبرگ انجام شده، نشان می‌دهد که احتمال زوال عقل در افراد مسن با شدت بالای کم‌شنوایی بیشتر است، اما این احتمال در بین کسانی که از سمعک استفاده می‌کنند پایین‌تر است.

نتایج حاصل از این مطالعات (روی بیش از ۲۴۰۰ سالمند)، بیانگر این است که کاهش شنوایی ممکن است عاملی در افزایش خطر زوال عقل باشد و بر همین اساس، درمان کم‌شنوایی می‌تواند خطر زوال عقل را کاهش دهد. کاهش شنوایی یک مسئله حیاتی در زمینه سلامت عمومی است و این خطرِ روبه‌رشد که کاهش شنوایی ممکن است با خطر زوال عقل مرتبط باشد]، میلیون‌ها نفر را در جهان تحت تأثیر قرار می‌دهد.

در این مطالعه، ۲۴۱۳ نفر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند که حدود نیمی از آن‌ها بالای ۸۰ سال داشتند و طی همین بررسی‌ها ارتباط واضحی بین شدت کم‌شنوایی و زوال عقل در آن‌ها مشاهده شد؛ شیوع زوال عقل در میان شرکت‌کنندگان با کم شنوایی متوسط تا شدید، ۶۱ درصد بیشتر از شرکت‌کنندگانی بود که شنوایی نرمال داشتند. شیوع زوال عقل در ۸۵۳ شرکت‌کننده کم‌شنوا که از سمعک استفاده می‌کردند نیز تا ۳۲ درصد کمتر بود.

چگونگی ارتباط کم شنوایی با زوال عقل هنوز به طور قطع مشخص نیست، اما نتایج این تحقیقات به مجموعه اطلاعاتی که حاصل از بررسی ارتباط جرئی بین کم‌شنوایی و زوال عقل است، اضافه می‌کند.

امید بر این است که به تدریج، اطلاعات کامل‌تری از تأثیر کم‌شنوایی بر عملکرد شناختی و زوال عقل در سالمندان حاصل شود و داده‌های موجود در این زمینه تکامل یابند.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • زنگ خطر کاهش رشد جمعیت در خوشاب
  • خدمات بسیار خوبی به عشایر تنگستان ارائه شد
  • امکانات حوزه سلامت خوشاب فقط برای ۲۵ درصد جمعیت کفایت می‌کند
  • پیگیری و اجرای پروژه‌های شهرستان خلخال در اولویت مدیران باشد
  • ویزیت رایگان ۷۴ سالمند ساکن در سرای سالمندان تربت حیدریه
  • پیگیری و اجرای پروژه‌ها بر اساس زمان‌بندی در اولویت مدیران باشد
  • بهره مندی هشتاد درصدی جمعیت روستایی ارومیه از شبکه آب و فاضلاب
  • دستور بارگیری قریب به ۲۰۰۰ موتور سیکلت توقیفی به کرمان صادر شد  
  • دستور بارگیری قریب به ۲۰۰۰ موتور سیکلت توقیفی بدون صاحب به مرکز کرمان صادر شد  
  • یک نشانه مهم زوال عقل در سالمندان