Web Analytics Made Easy - Statcounter

تجمع اعتراضی گروه هایی از مردم در دو گرایش متفاوت اعتراضات خشن با رویکرد ضد نظام و معترضان مسالمت جوی معترض به فساد، بیکاری و ضعف خدمات دولتی که صبح روز سه شنبه در میدان تحریر در قلب پایتخت عراق و مناطق اطراف آن با آرامی  آغاز شد، در ساعات عصر به درگیری های نسبتا  گسترده با نیروهای امنیتی انجامید و طی آن یک تن کشته و ۱۶۰ نفر از  تظاهرکنندگان زخمی شدند که به جز ۱۰ نفر بقیه دچار زخم های سطحی یا مصدومیت ناشی از  استنشاق گاز اشک آور شده و به صورت سرپایی درماند شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین چهل نیروی امنیتی نیز در جریان این حوادث که از عصر آغاز و تا پاسی  از شب بصورت پراکنده ادامه یافت، مجروح شدند.

دامنه وسیع خشونت ها و گزارش منابع  رسمی مبنی بر  حمله گروهی از تظاهرکنندگان به پلیس با استفاده از سنگ، چاقو، میله های فلزی و مواد آتش زا و استفاده گسترده نیروهای امنیتی از گاز اشک آور و تیراندازی هوای در بغداد و همچنین تظاهرات مشابه در برخی دیگر از شهرهای عراق، سبب بروز نگرانی هایی در سطح مقامات این کشور و همچنین دفتر نمایندگی سازمان ملل از سرنوشت این اعتراض های خشونت بار شده است.

''جنین هنیس پلاسچارت" نماینده ویژه جدید دبیرکل و رئیس هیات یاری رسانی سازمان ملل به عراق (یونامی) روز چهارشنبه  در حالی که برخی خبرهای تایید نشده از آغاز دوباره تظاهرات در نقاطی از بغداد حکایت دارد، در بیانیه ای از نگرانی عمیق در این خصوص خبر داده و خواستار  حفظ آرامش شده است.

نماینده سازمان ملل با تاکید بر حمایت از حق اعتراض برای  شهروندان عراقی و ابراز تاسف از کشته و زخمی شدن تعدادی از معترضان، از تظاهرکنندگان خواستار رعایت بعد مسالمت آمیز اعتراضات و آسیب نزدن به اموال عمومی و خصوصی شده و از نیروهای امنیتی نیز خواسته است تعامل بهتری با معترضان داشته و خشم خود را کنترل کنند.

"عادل عبدالمهدی" نخست وزیر و فرمانده کل نیروهای مسلح عراق نیز سه شنبه در بیانیه ای با تاکید بر برنامه دولت برای تامین خواسته های شهروندان از طریق راه حل های ریشه ای مشکلات متراکم شده در طول سالهای اخیر، گفته است که دولت تفاوتی میان معترضان مسالمت جو و نیروهای امنیتی قایل نیست و از هر دو گروه حمایت می کند اما بین این دو گروه و گروه سومی که با سردادن شعارهای غیرقانونی دست به خشونت زده و نظم عمومی و فضای مسالمت آمیز کشور را مختل کرده و با استفاده از چاقو و بمب های دستی باعث کشته و زخمی شدن تظاهرکنندگان و نیروهای امنیتی شدند تفاوت قایل است.

وی با ابراز تاسف از کشته و زخمی شدن افراد در جریان اعتراضات دیروز، خواستار انجام تحقیقات در خصوص علل و عوامل این حوادث شد و از همه طرف ها خواست، خشم خود را کنترل و خواسته هایشان را در بصورت مسالمت آمیز مطرح کنند و به فرصت طلبان مجال سوء استفاده ندهند.

نخست وزیر عراق تاکید کرده است که اولویت نخست دولت، حفظ امنیت و ثبات در کشور است که به قیمت ریخته شدن خون فرزندانش در جریان دفاع از سرزمین و مقدسات خود بدست آمده است.

"برهم صالح" رییس جمهوری عراق نیز در توییتی، تظاهرات مسالمت آمیز را یک حق برسمیت شناخته شده در قانون اساسی و تضمین شده برای شهروندان خواند و در عین حال از نیروهای امنیتی خواست در حفظ نظم و امنیت کشور و  نیز دفاع از حقوق شهروندان کوشا باشند.

شخصیت های متعدد دیگری نیز به این حوادث واکنش نشان دادند که عمدتا بر سه محور حمایت از حق اعتراض مسالمت آمیز، نگرانی از بروز و گسترش خشونت های متقابل میان معترضان و نیروهای امنیتی و نیز سوء استفاده برخی افراد - به گفته آنها - نفودی و خرابکار از اعتراضات مردمی و به اغتشاش و خشونت کشیدن آن از طریق حمله با سلاح سرد به نیروهای امنیتی و غارت مغازه ها و ... متمرکز بوده است.

احزاب و گروههای شناخته شده عراقی هیچکدام از تظاهرات دیروز حمایت نکردند و بدلیل آنچه جنبه های ضد نظام و آشوب طلبانه دعوت کنندگان به تظاهرات، خوانده بودند، اعلام کردند از حضور در این اعتراضات و حمایت از آن خودداری می کنند.

با این حال گزارش ها حاکی است گروههایی از جوانان و مردم عراقی نیز با هدف اعتراض به فساد، بیکاری و نیز ضعف خدمات عمومی در تظاهرات دیروز شرکت کردند که با خشونت، آشوب طلبان علیه خود و نیروهای امنیتی  مواجه شدند و صف خود را از آنان جدا کردند.

بررسی های میدانی همچنین نشان می دهد که بسیاری از مردم عراق نیز با نگاه مشکوک به متولیان گمنام تظاهرات دیروز و خشونت های آن نگریسته و نه تنها از پیوستن به آن بلکه ابراز همراهی و همدردی در شبکه های اجتماعی نیز خودداری کرده اند.

ایرنا صبح سه شنبه در گزارشی در بدو شروع تجمع بغداد که در ساعت های اولیه بدون حادثه برگزار شد، نوشت که تجمع بحث برانگیز اعتراضی که در طول روزهای گذشته در سطح شبکه های اجتماعی برخی فعالان و گروهای ناشناس اجتماعی برای آن فراخوان می دانند، در میدان تحریر در مرکز بغداد تحت تدابیر شدید امنیتی برگزار شده است. این تظاهرات که متولیان ناشناخته ای دارد با عناوینی مانند «تظاهرات اکتبر» یا «تظاهرات میلیونی» فراخوان شده بود و امروز با حضور دهها نفر از جوانان عراقی در حالی برگزار شد که  گروه های معروف سیاسی مانند جریان صدر یا حزب کمونیست و یا گروه های مقاومت اسلامی که معمولا به عنوان گروه های برگزار کننده تظاهرات های اعتراضی شناخته می شوند از پیوستن به آن خودداری کرده اند.

بر این اساس هر چند به نظر می رسد بایکوت حزبی و مردمی که فراخوان های تظاهرات دیروز با آن مواجه شدند، در کنار حضور و برخورد نیروهای امنیتی با آشوب طلبان سبب شده است دامنه این اعتراضات و امید به موفقیت آن کاهش یابد هر چند برای نتیجه گیری قطعی باید منتظر  تحولات ساعت های آینده بود. /

منبع: ایرنا

کلیدواژه: یونامی میدان تحریر اعتراضات عراق سازمان ملل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۱۹۸۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طنز تلخ آمریکا؛ با مردم عراق جنگ نداریم(!)

  عراق با شروع این حملات خاورمیانه را وارد بحران بزرگی کرد. ائتلاف آمریکا هم که روی کشور کویت که از نفت‌خیزترین کشورهای منطقه بود بسیار حساب کرده بود، بلافاصله شروع به حمله به عراق کرد و در این میان از همه بیشتر شروع به بمباران‌کردن بغداد به‌عنوان مهم‌ترین شهر عراق کرد. این‌گونه شد که جنگ خلیج‌فارس شروع شد و تا سال‌ها بعد (۲۰۰۳) و بعدها هم با بهانه حملات ۱۱سپتامبر ادامه پیدا کرد.آن زمان بازار تهدیدات بین سران داغ بود. آمریکا تهدید به حمله به بغداد کرد و صدام تهدید به حمله شیمیایی. به ‌گمانم حملات شیمیایی در زمان جنگ با ایران به مذاقش خوش آمده بود! و بعد هم تهدید به حمله به اسرائیل. بخشی از همین تهدیدها هم به واقعیت تبدیل شد.طنز تلخ ماجرا اینجاست که عراق به‌منظور ساختن اقتصاد عراق، به‌دنبال بازپس‌گیری بدهی آمریکا و اروپا به خودش بود ولی همین بهانه باعث ویرانی شهرها، راه‌ها، جاده‌ها، نیروگاه‌ها، سدها، تمدن تاریخی و تمام زیرساخت‌های اقتصادی عراق شد.
خانم «نُها الراضی»، سفالگر، نقاش و هنرمند عراقی بود که اتفاقا درهمان سال‌ها در بیشتر کشورهای دنیا نمایشگاه‌هایی از آثار هنری‌اش برگزار کرده بود ودراغلب کشورها هنرمندی شناخته‌شده بود.درهمین دوره‌ای که خانم نُها زیر بمباران‌ در بغداد می‌زیست و علاوه بر ویرانی شهر، سختی معیشت و کمبود خوردوخوراک و قحطی را با خود به همراه داشت، به ‌نوعی ازهنر جدید روی آورد؛ او با وسایل بازیافتی و متریالی که از میان ضایعات ماشین‌های ویران و رهاشده به‌خاطر نبود بنزین جمع‌آوری می‌کرد و نیز از نخاله‌های باقیمانده از ویرانی ساختمان‌ها آثاری پدید آورد که به هنر تحریم معروف شد. برخی از این آثار به‌شدت عجیب و غمگین را می‌توانید با جست‌وجویی در اینترنت ببینید.خارج از فضای هنری و روح هنرمندانه خانم نویسنده، کتاب «یادداشت‌های بغداد» شرح رنج و ستمی است که بر مردمان عادی و غیرنظامی عراق می‌رود. چند روز از بمباران‌ها بیشتر نمی‌گذرد که برق و آب اغلب سیستم‌های شهری قطع می‌شوند. مردم مجبور می‌شوند مواد فریزری و یخچالی خود را تندتند بخورند تا در بی‌برقی خراب و فاسد نشوند. این‌گونه می‌شود که در حالتی به‌شدت عجیب و تلخ از بیشتر خانه‌ها و باغ‌های مردم بوی گوشت کبابی به مشام می‌رسد و بعد بحران بی‌غذایی مطلق فرا می‌رسد. مرزها بسته شده، شهرها و راه‌ها بمباران شده و مواد غذایی اولیه به مردم نمی‌رسد.آنهایی که می‌توانند و وسایلش را دارند،شروع می‌کنندبه باغبانی و کاشت هرآنچه بتوانند بخورند.آن ‌هم در شرایطی که آبی برای آبیاری و شست‌وشو وجود ندارد. آنهایی نیز که استخر دارند، به آب‌های درون استخرهای‌شان روی می‌آورند و... .
کتاب شرح تمام این مشکلات و ویرانی‌هاست و این در حالی است که رئیس‌جمهور وقت آمریکا مدام در رسانه‌ها اعلام می‌کند که «با مردم عراق جنگ نداریم!»؛ تلخ‌ترین طنز موجود در جهان. نوک تیز پیکان قلم نویسنده رو به آمریکا و قدرت‌های جهان است که به بهانه این‌که قصد دارند صدام را سر جایش بنشانند، بر سر مردم و تمدن چندین‌هزارساله عراق بمب و ویرانی فرومی‌ریزند و دم از حمایت از مردم می‌زنند.

دیگر خبرها

  • اعتراضات روز کارگر و مخالفت با جنگ غزه در سراسر آلمان
  • سرکوب معترضان حامی فلسطین در فرانسه
  • ابراز نگرانی کمیسر عالی‌ حقوق بشر سازمان ملل از نحوه برخورد با دانشجویان معترض
  • ابراز نگرانی سازمان ملل از اقدامات پلیس آمریکا در برخورد با دانشجویان
  • نگرانی گزارشگر سازمان ملل درباره تعلیق دانشجویان معترض در آمریکا
  • نگرانی از بدرفتاری پلیس آمریکا با دانشجویان حامی فلسطین به سازمان ملل رسید
  • طنز تلخ آمریکا؛ با مردم عراق جنگ نداریم(!)
  • ابراز نگرانی گزارشگر سازمان ملل از تعلیق دانشجویان دانشگاه کلمبیا
  • رضایت شهروندان از قرار دادن حفاظ برای کانال آب در جاده اراک - سلفچگان + تصاویر
  • وضعیت متشنج در خیابان‌های تل آویو + فیلم