Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش تسنیم، جمال خاشقچی (Jamal Khashoggi) روزنامه‌نگار و نویسنده مشهور تبعه عربستان سعودی، در تاریخ دوم اکتبر 2018 (10 مهر 1397) برای انجام کارهای مرتبط با ازدواجش با نامزد اهل ترکیه خود، وارد کنسولگری عربستان سعودی در استانبول شد، ورودی که در نهایت به مرگی دردناک توسط مأموران امنیتی ارشد و نزدیک به محمد بن سلمان ولیعهد سعودی منتهی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حاکمان عربستان سعودی هرچند تمامی مطالب درز یافته به رسانه‌ها مبنی بر قتل جمال خاشقچی را رد می‌کردند، اما سعودی‌ها در نهایت تحت فشار افشاگری‌های امنیتی و رسانه‌ای، در حالی که بیش از دو هفته منکر وقوع هر حادثه‌ای برای جمال خاشقچی در کنسولگری سعودی در استانبول بود، به کشته شدن وی داخل عمارت کنسولگری اعتراف کردند.

با این همه فشار رسانه‌ها و افکار عمومی در سطح منطقه و جهان روی حاکمان عربستان سعودی برای افشای تمام ابعاد این رسوایی ادامه یافت تا اینکه محمد بن سلمان در آستانه اولین سالگرد  این جنایت فجیع، مسئولیت آن را برعهده گرفت.

سوم مهر ماه 1398 خبرگزاری رویترز بر اساس مستندی با  عنوان ولیعهد عربستان سعودی که شبکه پی‌بی‌اس قرار بود به نمایش بگذارد، به نقل از محمد بن سلمان درباره قتل جمال خاشقچی نویسنده و منتقد رژیم آل سعود که در کنسولگری عربستان در استانبول کشته شد، نوشت: «این اتفاق تحت نظر من صورت گرفت. من همه مسئولیت آن را می‌پذیرم، زیرا آن (قتل خاشقچی) تحت نظر من اتفاق افتاد.»

محمد بن سلمان تاکنون درباره قتل خاشقچی به صورت علنی صحبت نکرده است. سازمان سیا و برخی دولت‌های غربی اعلام کرده‌اند که محمد بن سلمان دستور قتل را صادر کرده است ولی مقام‌های سعودی اعلام کرده‌اند که وی هیچ نقشی نداشته است.

قتل خاشقچی موجب خشم و نفرت جهانی نسبت به مقام‌های سعودی شده است و لطمه بزرگی به وجهه بن سلمان و برنامه‌های بلندپروازانه وی برای رشد و پیشرفت اقتصادی عربستان وارد کرده است.

مقام‌های سعودی پس از انکارهای اولیه سرانجام ماموران یاغی و سرخود را عامل اصلی قتل خاشقچی معرفی کردند. دادستان کل عربستان اعلام کرد که معاون سابق اطلاعات دستور استرداد خاشقچی را صادر کرده است ولی پس از ناکامی در بازگرداندن خاشقچی، این مسئله منجر به قتل وی شده است.

بر اساس این گزارش، سعود القحطانی مشاور سابق و ارشد خاندان سلطنتی سعودی دستور قتل خاشقچی را صادر کرده است، با وجودی که اعلام شد که القحطانی مشاور بن سلمان دستور قتل خاشقچی را صادر کرد، هیچ اقدامی علیه وی از سوی حکومت سعودی برای محاکمه و مجازاتش صورت نگرفته است.

بن سلمان در پاسخ به این سئوال که "قتل چگونه بدون اطلاع وی رخ داده است"، گفت: ما 20 میلیون نفر جمعیت و 3 میلیون نفر کارمند دولتی داریم. مجری شبکه پی بی اس از بن سلمان پرسیده است که آیا قاتلان می‌توانسته‌اند هواپیماهای خصوصی دولتی را در اختیار بگیرند؟ وی در پاسخ گفته است: من مقام‌های رسمی و وزرایی دارم تا امور را پیگیری کنند، آنها مسئول هستند. آنها این قدرت و اختیار را دارند تا این کار را انجام دهند. ‎

یک سال از ترور فجیع جمال خاشقچی گذشت، مردی که روزگاری در رسانه‌های رسمی سعودی در راستای‌ تبلیغ سیاست‌های حاکمان عربستان قلم می‌زد و مدتی هم مسئولیت یکی از روزنامه‌های مهم عربستان به نام الوطن را برعهده داشت و در مصاحبه با شبکه‌های ماهواره‌ای مختلف به دفاع از نظام سعودی می‌پرداخت، اما هیچ گاه گمان نمی‌کرد روزی به طرز هولناکی چنان کشته شود که حتی آثاری از جسدش هم به جا نماند.

یک سال از قتل وحشتناک خاشقچی در حالی سپری شده است که نه خبر از معرفی قاتل اصلی شده است و نه محاکمه و قصاص.

این در حالی است که قتل‌«سرتیپ عبدالعزیز الفغم» قدیمی‌ترین محافظ ملک سلمان که در یک فضای کامل پر ابهام و سئوال برانگیز اتفاق افتاده است،‌نشان می‌دهد که نباید به روشن شدن پرونده جنایت قتل خاشقچی آن هم پس از گذشت یک سال چندان خوش بین بود.

اما حقیقتی که قتل فجیع خاشقچی یا به عبارتی ترور وی نشان داد این بود که بار دیگر بر دروغ بودن ادعاهای پرطمطراق مدعیان دفاع از حقوق بشر یعنی آمریکا و دیگر کشورهای غربی مبنی بر دفاع از حقوق بشر مهر تایید زد و معیارهای دوگانه آنها را بیش از پیش به جهانیان نشان داد که هنگامی که پای منافع سرشار آنها در عربستان و دیگر کشورهای مرتجع عرب به میان آید، عناوین پر سر و صدایی همچون دفاع از حقوق بشر تنها در حد همان شعار باقی خواهد ماند.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۱۹۹۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سفرهای سریالی مقامات سعودی به پاکستان برای تجارت و سرمایه‌گذاری

به گزارش قدس آنلاین، وزرای بازرگانی و نفت پاکستان امروز در پایگاه هوایی نورخان در مجاورت شهر اسلام‌آباد از هیات بلندپایه تجاری سعودی استقبال کردند.

هیات سعودی به ریاست معاون وزیر سرمایه‌گذاری این کشور متشکل از ۵۰ نفر از مسوولان ارشد شرکت‌های تجاری، سرمایه‌گذاری مرتبط با حوزه‌های انرژی، کشاورزی، فناوری اطلاعات، پتروشیمی، بندرگاه، پالایشگاه، معاون، مخابرات و راه و ارتباطات است.

سفرهای سریالی مقامات سعودی به پاکستان درحالی انجام می‌شود که شهباز شریف نخست وزیر پاکستان هشتم اردیبهشت امسال و برای دومین بار به عربستان رفت؛ جایی که وی علاوه بر شرکت در اجلاس ویژه مجمع جهانی اقتصاد با محمد بن سلمان ولیعهد سعودی دیدار کرد.

علاوه بر این، پاکستان در بیست و هشتم فروردین میزبان فیصل بن فرحان وزیر امور خارجه عربستان و هیات بلندپایه اقتصادی همراه وی بود. در این بازدید، مسوولان عربستانی قول افزایش سرمایه‌گذاری در پاکستان و ترغیب شرکت‌های بزرگ تجاری سعودی برای ورود به بازار پاکستان را دادند. سفر امروز هیات دیگری از عربستان در نتیجه توافق اخیر ۲ کشور برای گسترش تعاملات تجاری و یافتن فرصت‌های سرمایه‌گذاری عربستان در پاکستان صورت می‌گیرد.

روابط عمومی وزارت بازرگانی پاکستان با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که هیات سعودی از سوی جام کمال خان وزیر بازرگانی و مصدق ملک وزیر نفت پاکستان مورد استقبال قرار گرفت و قرار است در طول سه روز آینده مسوولان ۳۰ شرکت پاکستانی با طرف‌های سعودی خود پیرامون سرمایه‌گذاری و اجرای پروژه‌های مشترک مذاکرات کنند.

وزیر بازرگانی پاکستان در این خصوص اعلام کرد که هر ۲ کشور توانمندی‌ها و ظرفیت‌های متقابل را برای شناسایی راهکارهای سرمایه‌گذاری و اشتغال زایی تبیین خواهند کرد.

ترافیک سفر مقامات پاکستان و عربستان سعودی به کشورهای یکدیگر به ویژه از زمان آغاز به کار دولت شهباز شریف به خوبی نشانگر عمق روابط سیاسی، اقتصادی و تجاری مابین اسلام‌آباد و ریاض و همچنین میل و اشتیاق پاکستان به توسعه روابط به ویژه در حوزه اقتصادی و تجاری با عربستان دارد.

در نقطه مقابل برخی از منتقدان در پاکستان معتقدند، عربستان چندین بار از سرمایه‌گذاری‌های مختلف در پاکستان صحبت کرده است، ولی تا به حال هیچ نتیجه ملموسی نداشته است. با این حال در آذرماه گذشته عربستان سپرده گذاری ۳ میلیارد دلاری خود در بانک مرکزی پاکستان را با هدف حمایت از بهبود معیشتی این کشور برای یکسال دیگر تمدید کرد.

سال گذشته دولت پاکستان با حمایت ارتش این کشور شورایی موسوم به «شورای ویژه تسهیل سرمایه‌گذاری SIFC» را تشکیل داده که هدف اصلی آن تسهیل سرمایه‌گذاری خارجی در پاکستان به ویژه از جانب کشورهای حوزه خلیج فارس است و نقش ارتش نیز به عنوان تضمین دهنده سرمایه‌گذاری خارجی در پاکستان تعریف شده است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • الهلال و النصر دست نیافتنی می‌شوند
  • ماجرای یک مناسبت جدید و مهم در تقویم عربستان
  • سفرهای سریالی مقامات سعودی به پاکستان برای تجارت و سرمایه‌گذاری
  • فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ آمریکایی به عربستان؟!
  • آمریکا به دنبال فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ به عربستان است
  • دیدار امیرعبداللهیان با وزرای خارجه مصر و عربستان
  • وزرای خارجه ایران و عربستان دیدار کردند
  • توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا در انتظار چراغ سبز اسرائیل!
  • عربستانی‌ها آماده می‌شوند: آتش‌بازی در تابستان
  • اندونزی و عربستان سعودی با مصادره دارایی‌های روسیه مخالفت کردند