Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-26@05:28:28 GMT

حمام شیخ بهایی در فهرست مزایده قرار گرفت

تاریخ انتشار: ۱۰ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۳۲۱۰۹۸

حمام شیخ بهایی در فهرست مزایده قرار گرفت

صندوق احیاء و بهره برداری از بناها و اماکن تاریخی و فرهنگی فهرستی از بناهای آماده واگذاری را منتشر کرد که در آن نام آثار مهمی چون حمام شیخ بهایی، خانه پرویش اعتصامی و خانه جلال آل احمد دیده می شود.

به گزارش خبرنگار ایمنا، صندوق احیاء و بهره برداری از بناها و اماکن تاریخی و فرهنگی روز گذشته اسامی ۵۴ اثر که برای بهره‌بردای در فهرست مزایده قرار گرفتند را اعلام کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر این اساس نام بناهای مهمی چون حمام شیخ بهایی نیز در این لیست دیده می‌شود، حمامی که حاشیه‌های زیادی داشته و مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان در ۱۵ تیر سال جاری اعلام کرد که عملیات مرمت در این حمام آغاز شده است.

فریدون الهیاری در آن تاریخ اعلام کرد که "بخش‌های مختلف این حمام در سال‌های  ۱۳۸۵، ۱۳۸۷، ۱۳۸۹ و همچنین ۱۳۹۴ مرمت شده و جدیدتری فاز مرمت نیز با بودجه‌ای ۱۰۰ میلیون تومانی به مدت سه ماه آغاز شده است."

اکنون حدود سه ماه از اعلام این خبر می‌گذرد و نام این موزه در لیست آثاری که برای مزایده در صندوق احیاء و بهره برداری دیده می‌شود. این صندوق وظیفه تشویق، حمایت و هدایت سرمایه گذاران همچنین تعیین کاربری و اعطای مجوز بهره‌برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی کشور را دارد و تا کنون ۲۰ محل را واگذار کرده است.

در لیست منتشر شده نام بناهای مهم دیگری چون خانه پروین اعتصامی در تبریز، خانه بهشتیان و خانه یدالهی در اصفهان، خانه جلال آل احمد در تهران و منزل جواهری سنندج نیز دیده می‌شود. هرکدام از این بناها رسالت و تاریخ خاص خود را دارند و امید است که پس از واگذاری این رسالت زیر انبوه خاک دفن نشود.

اگرچه وزارت میراث فرهنگی وظیفه و متولی اصلی مرمت و احیا بناها تاریخی است اما کمبود بودجه و همچنین سیاست‌های اقتصادی اجازه انجام عملیات‌های مرمتی در تمام بناهای ثبت ملی را به این نهاد نمی‌دهد. جدا از این مسئله درگیر کردن سرمایه گذاران در عملیات مرمت و بهره‌برداری از بناهای تاریخی در صورتی که با نظارت درست وزارت میراث فرهنگی همراه باشد، به حفظ بافت تاریخی کمک خواهد کرد.

با در نظر گرفتن تمام ابعاد، برخی از بناهای تاریخی داستانی جدا از بقیه دارند، چراکه با روح، تاریخ و سرگذشت شهروندان یک تمدن گره خورده‌اند. حمام شیخ بهایی نیز یکی از آخرین بازمانده‌های این عالم بزرگ در اصفهان است که صیانت از آن خواسته هر شهروند اصفهانی است.

کد خبر 379668

منبع: ایمنا

کلیدواژه: حمام شیخ بهایی شیخ بهایی حمام تاریخی وزارت میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری ميراث فرهنگي شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۲۱۰۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سمینار بین‌المللی تأثیر بحران‌های طبیعی بر بناهای تاریخی با رویکرد کاربرد فناوری‌های نوین برگزار شد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین استان سمنان، سروش هاشمی گفت: با حضور مدیرکل حفظ و احیاء بناها، محوطه‌ها و بافت‌های تاریخی و کارشناسان ستادی معاونت میراث فرهنگی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، پژوهشگران موسسه بین‌المللی ایسکارسا، سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان، محققان هیئت‌علمی دانشگاه اصفهان و جمعی از صاحب‌نظران، کارشناسان، پژوهشگران، محققان و علاقه‌مندان سمینار بین‌المللی تأثیر بحران‌های طبیعی بر بناهای تاریخی با رویکرد کاربرد فناوری‌های نوین با بررسی بنای آرامگاه شیخ علاءالدوله سمنانی به‌عنوان نمونه مطالعه در استان سمنان روز چهارشنبه 5 فروردین‌ماه 1403 برگزار شد.

سرپرست میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان افزود: از مهم‌ترین نتایج و دستاوردهای این سمینار بین‌المللی، ارائه به یک طرح مرمت مبنی بر استانداردهای جهانی بوده است.

سروش هاشمی گفت: پروفسور گرون آرون استاد تمام دانشگاه صنعتی بیلدیز ترکیه، دکتر نیلکون اوگون مدیرعامل شرکت مشاور مرمت کشور ترکیه از سخنرانان بین‌المللی و دکتر فاطمه داوری مدیرکل حفظ و احیای بناها بافت‌ها و محوطه‌های تاریخی، دکتر مهرداد حجازی استاد تمام دانشگاه اصفهان، دکتر محمود هاشمی دانشیار دانشگاه اصفهان، مهندس سیمین فرهنگی مهندسین مشاور طرح و ساخت طراد، سخنرانان ملی سمینار بین‌المللی تأثیر بحران‌های طبیعی بر بناهای تاریخی با رویکرد کاربرد فناوری‌های نوین بودند.

او افزود: در این سمینار، گروه پژوهشگران موسسه بین‌المللی ایسکاراسا به دستاورد خود در زمینه‌های مطالعات سازه، مصالح، خاک، پایش از طریق آزمودن ارتعاشی و فروشست زمین پرداختند.

سرپرست میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان گفت: ارائه کاربرد فنّاوری‌های نوین در مرمت سازه‌ای بناهای تاریخی موضوع سخنرانی‌های میهمانان بین‌المللی در ایران همایش بود.

سروش هاشمی افزود: برگزاری سمینار بین‌المللی تأثیر بحران‌های طبیعی بر بناهای تاریخی با رویکرد کاربرد فناوری‌های نوین با همکاری میان معاونت میراث فرهنگی وزارت و اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان، پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان، دانشگاه اصفهان، موسسه بین‌المللی ایسکارسا بوده است.

او افزود: بررسی موضوع فرونشست زمین و پیامدهای آن از موضوعات بسیار مهمی بود که در این سمینار مطرح گردید.

۴۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899545

دیگر خبرها

  • سمینار بین‌المللی تأثیر بحران‌های طبیعی بر بناهای تاریخی با رویکرد کاربرد فناوری‌های نوین برگزار شد
  • بهره‌برداری از حمام بیگ‌جوان چایپاره با کاربری اقامتگاه بوم‌گردی
  • بهره برداری از خانه بهداشت کارگری در دماوند
  • برگزاری مزایده بناهای تاریخی استان مرکزی در نیمه نخست سال جاری
  • بهره برداری از خانه بهداشت خوزنان آبیک
  • بهره برداری از خانه بهداشت خوزنان آبیک + فیلم
  • بررسی واگذاری بناهای تاریخی مناطق روستایی به دهیاری‌ها/اختصاص تسهیلات کم بهره جهت بازسازی بناها
  • خسارت ۱۸۴ میلیاردی بارندگی به بناهای تاریخی سیستان‌وبلوچستان
  • اجرای ۸۰ پروژه مرمتی و عمرانی در آذربایجان‌غربی
  • سمینار بین‌المللی تأثیر بحران‌های طبیعی بر بناهای تاریخی با رویکرد کاربرد فناوری‌های نوین برگزار می‌شود