Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایکنا؛ پنجمین همایش ملی اعجاز قرآن، امروز دهم مهرماه با حضور جمعی از اندیشمندان و علاقه‌مندان در دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد.

فرزانه روحانی، رئیس همایش و استادیار پژوهشکده اعجاز قرآن دانشگاه شهید بهشتی در این همایش با اشاره به اهداف پژوهشکده اعجاز بیان کرد: مطالعات قرآنی که با عنوان علوم قرآن از آن یاد می‌شود، در حوزه‌های متنوعی صورت گرفته که در یک نگاه کلان می‌توان چهار حوزه اساسی را مطرح کرد؛ 1- تاریخ قرآن، 2- ویژگی‌های کتاب به عنوان یک متن، 3- روش‌های تفسیر قرآن و 4- کارکردهای قرآن که در مورد اخیر، قرآن از منظر کارکردها مورد مطاله قرار می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قرآن کریم، بنا بر آیات، دو کارکرد عمده دارد و در کنار اینکه هدایت‌گر است و قرار است بهترین راه زندگی را ارائه کند، در آیات متعدد بر «آیت» بودن خود تأکید دارد، همانطور که برای معجزات پیامبران نیز از این واژه استفاده شده است.

وی با اشاره به ارتباط این هریک از این حوزه‌ها با یکدیگر تصریح کرد: بین این حوزه‌های چهارگانه تعامل وجود دارد. مثلاً از مسائل تاریخی می‌توان برای تبیین ویژگی‌های قرآن استفاده کرد یا اینکه اثبات کرد که قرآن تحریف نشده است. این ویژگی‌ها نیز می‌تواند مبنایی برای استخراج منابع تفسیری باشد و همه این سه حوزه به کار گرفته می‌شوند تا قرآن را بخوانیم و ببینیم که معجزه است یا خیر. در حقیقت، «آیت» بودن قرآن، مقدمه ورود به مطالعات ایمانیِ قرآن است که بتوانیم از هدایت‌های قرآن بهره‌مند شویم.

روحانی ضمن اشاره به اهداف پژوهشگاه اعجاز قرآن بیان کرد: دو هدف را برای پژوهشگاه تعریف کرده‌ایم؛ اولین هدف اثبات اعجاز قرآن و سپس فهم عمیق آیات الهی به کمک فناوری‌های نوین است. برای تحقق این اهداف نیز، مجموعه‌ای از فعالیت‌های آموزشی، پژوهشی و ترویجی شکل گرفته که همایش‌های اعجاز قرآن که امروز پنجمین دوره آن است، نمونه‌ای از کارهای پژوهشکده در این راستا است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به ارائه آماری از مقالات این دوره از همایش اشاره و تصریح کرد: تمام مقالاتی که به دبیرخانه همایش رسید، 166 عنوان تحقیقی بود که اینها مرتبط با تمام محورهایی بود که پیشنهاد کرده بودیم. البته بیشترین مقالات در حوزه مطالعات میان‌رشته‌ای و سپس مباحث نظری اعجاز قرآن بود. در ادامه هریک از این مقالات برای دو داور ارسال شد و پس از جمع‌بندی، 14 مقاله انتخاب شدند که به صورت سخنرانی ارائه شوند. همچنین 49 مقاله نیز برای ارائه پوستری انتخاب شدند و در نهایت 103 مقاله رد شد.

روحانی در ادامه افزود: برای برگزاری این همایش از دانشگاه‌های دیگر نیز کمک گرفتیم و در کنار دانشگاه بهشتی، از اعضای هیئت علمی 10 دانشگاه و پژوهشگاه به عنوان داور مقالات استفاده کردیم و باید بگویم که این همایش حاصل زحمات و تلاش‌های اساتید برجسته‌ای مانند دکتر غلامرضا حسن‌زاده و دیگر اعضای کمیته علمی است.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن اندیشه همایش ملی اعجاز قرآن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۲۳۶۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حل مسائل کشور در حوزه زلزله‌های بزرگ ۵ کلانشهر ایران

به گزارش خبرگزای مهر، دکتر محمد حسن بازیار در آیین افتتاح نهمین کنفرانس زلزله که در سالن همایش‌های برج میلاد در حال برگزاری است، گفت: نهمین دوره کنفرانس بین‌المللی زلزله‌شناسی از امروز، سه‌شنبه ۱۸ اردیبهشت آغاز به کار کرده است و تا روز پنجشنبه، ۲۰ اردیبهشت ماه جاری در برج میلاد ادامه دارد.

وی با اشاره به حضور ۶ سخنران خارجی کلیدی در این کنفرانس، اظهار کرد: در این رویداد ۴۱۵ مقاله داخلی و ۴۳ مقاله خارجی ارائه می‌شود که از این تعداد ۲۱۱ مقاله شفاهی و ۲۰۴ مقاله به صورت پوستر ارائه خواهد شد.

بازیار، زلزله‌شناسی، پیشگیری و ایمن‌سازی سازه‌ها و مدیریت بحران را از جمله محورهای مقالات این کنفرانس ذکر کرد و یادآور شد: سخنرانان بخش خارجی از کشورهایی چون آلمان، نروژ، یونان، امارات متحده عربی، امریکا، اسپانیا، استرالیا، برزیل، ترکیه، چک، سوئد، فرانسه، نیوزلند و هند خواهند بود.

رییس پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی، تمرکز اصلی این کنفرانس را حل مسائل کشور در حوزه زلزله‌های بزرگ کلانشهرهایی چون تهران، تبریز، اصفهان، شیراز و مشهد عنوان کرد.

وی تاکید کرد: در روزهای برگزاری کنفرانس، ۱۶ کارگاه تخصصی در حوزه‌هایی چون ساخت و ساز بر روی گسل، زلزله تهران و طراحی و ساخت بیمارستان‌های تاب‌آور برگزار می‌شود.

بازیار اضافه کرد: بر اساس داده‌های به دست آمده در این کارگاه‌ها، در تلاش هستیم که در انتهای این کنفرانس قطعنامه‌ای در حوزه ارتقای تاب‌آوری و مدیریت بحران و ساخت و ساز ایمن برای مسؤولان و سیاست‌گذاران تدوین شود.

رییس پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی، این کنفرانس را رویداد تبادل تجربیات دانست که در طی آن راهکارهایی برای کاهش تلفات به عنوان یکی از اولویت‌های مدیریت بحران مورد بررسی قرار می‌گیرد.

کد خبر 6099043

دیگر خبرها

  • ارسال ۵۰ مقاله به دبیرخانه همایش «حجاب، عفاف و زیست عفیفانه»
  • ارسال بیش از ۵۰ مقاله به دبیرخانه همایش «حجاب، عفاف و زیست عفیفانه»
  • همایش ملّی زبان‌ها و گویش‌های ایران فراخوان داد
  • حل مسائل کشور در حوزه زلزله‌های بزرگ ۵ کلانشهر ایران
  • همایش «دین، فرهنگ و رسانه‌های نوین» برگزار می‌شود
  • از ۵ قاره در کنفرانس صنعت هسته‌ای شرکت کرده اند
  • تهران و قم میزبان همایش دین، فرهنگ و رسانه‌های نوین شدند
  • تهران و قم میزبان همایش دین‌، فرهنگ و رسانه‌های نوین شدند
  • برگزاری همایش دین، فرهنگ و رسانه‌های نوین در قم و تهران
  • همایش دین، فرهنگ و رسانه‌های نوین