Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-26@15:46:14 GMT

مهم‌ترین پیام دین اسلام یادگیری و علم‌آموزی است

تاریخ انتشار: ۱۰ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۳۲۳۸۲۱

مهم‌ترین پیام دین اسلام یادگیری و علم‌آموزی است

به گزارش ایکنا از کردستان، لادن حیدری، معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز، 10 مهر ماه در آیین افتتاحیه نهمین نمایشگاه بین المللی کتاب کردستان که در محل دائمی نمایشگاه‌های استان برگزار شد، با ابراز خرسندی از حضور ناشران فرهنگی اقلیم کردستان عراق در این نمایشگاه اظهار کرد: امیدواریم برپایی سلسله نشست‌های فرهنگی زمینه‌ساز روابط بیشتر بین دو اقلیم شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: ما مسلمانیم و آنچه از سوی خداوند و به واسطه پیامبر ختمی مرتبط به ما رسیده کتاب است، کتابی آسمانی که نشانگر پایبندی دین مبین اسلام به آگاهی‌بخشی و علم‌آموزی است.
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه خداوند متعال با اولین پیام خود به رسولش که فرمود «بخوان» ما را به سوی آموختن سوق داده است، بیان کرد: مهم‌ترین پیام دین اسلام یادگیری و علم‌آموزی است و برهمین اساس باید تمام تلاش مسئولان بر ترویج کتاب و کتابخوانی معطوف شود.
ماه مهر؛ بهترین فرصت برای ترویج کتابخوانی است
وی اعلام کرد: ماه مهر، یادآور بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها و موعد همت دوباره دانش‌آموزان، دانشجویان و حضور معلمان و اساتید در سنگر درس و مدرسه است و فرصت خوبی است تا شرایط و محیطی مناسب را برای عرضه کتاب فراهم کنیم.
حیدری عنوان کرد: صحبت از کتاب و کتابخوانی که امروز امری شعاری و تکراری شده است، باید به دلیل اهمیت آن از مقوله شعاری جدا شود و به علم و عمل بینجامد و ما باید آن را مطالبه کنیم.
وی افزود: اگر معتقدیم که کشور ما شایسته رشد و شکوفایی بیشتر و در پیش رو داشتن مسیر طولانی برای رسیدن به توانمندی هایش است و دشمنان در تلاش برای بازماندن ما از اهدافمان هستند و اگر معتقدیم کودکان و جوانان ما سرمایه‌هایی هستند که جایگزین سرمایه‌های مادی ما می‌شوند و اگر معتقدیم در هیچ زمینه‌ای از سایر کشورهای دیگر عقب نبوده و نباید باشیم و اگر معتقدیم نه تنها موقعیت جغرافیایی و سرمایه‌های مادی بلکه علم، ادب و هنر کشور ما و هوش و ذکاوت مردمان آن همواره زبانزد جهانیان بوده است در این راه چاره‌ای جز افزایش آگاهی و علم و تقویت آن‎ها نداریم.
سرمایه‌گذاری برای آگاهی‌بخشی زودبازده نیست
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام کرد: ما باید بدانیم که سرمایه‌گذاری برای آگاهی‌بخشی و افزایش اطلاعات افراد نه تنها سرمایه گذاری زودبازده نیست بلکه ثمرات و اثرات آن کشور را در مقابل هر هجمه‌ای چه فرهنگی و چه فیزیکی حفاظت و صیانت می‌کند.
وی اعلام کرد: حمایت از صنعت چاپ و نشر کتاب، کمترین دستاوردش توسعه یافتگی است و نباید این امر را به عنوان سرمایه‌گذاری غیرضروری و لوکس بدانیم، باید بدانیم که پایین بودن سرانه مطالعه یا عدم افزایش متناسب و مطلوب آن موضوعی است که بیشتر از تلاطم اقتصادی فاجعه بار خواهد بود.
حیدری افزود: رمز و راز پیشرفت تنها در ساخت و سازها، لوله کشی‌ها، برق رسانی‌ها و جاده‌سازی‌ها نیست، حتی اگر ضروری است تا زمانی که مصرف علم و فهم و فرهنگ به وجود نیامده و یا ارتقاء نیافته باشد، هیچ کدام از این هزینه‌ها ما را به هدف نزدیک نخواهد کرد.
برای توسعه باید هزینه فرهنگی پرداخت کرد
وی با ذکر اینکه هدف ما توسعه است، عنوان کرد: برای توسعه باید هزینه فرهنگی پرداخت کرد و با وارد کردن کتاب به ضروریات زندگی افراد و مأنوس کردن کودکان با کتاب، خلاقیت، تفکر و اندیشه را به زندگی افراد وارد کنیم و از ثمرات آن بهره‌مند شویم.
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام کرد: کارهای کوچکی همچون برگزاری نمایشگاه‌های کتاب ثمرات بزرگی در پی دارد باید چنان جان مایه ای بیاید که عرضه و فروش کتاب را به بدیهی ترین مطالبه و نیاز مردم تبدیل کند.
وی یادآور شد: همه ما آرزومند داشتن فرزندانی هستیم که اهل علم و کمالات باشند، باید بدانیم برای دستیابی به این آرزو از خودمان شروع کنیم و همین امروز و از همین جا، چرا که ما کتاب می‌خوانیم تا خود را باور کنیم و بتوانیم به هدفی که نزدیک است، دست یابیم.

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن ایکنا کردستان فرهنگی وزارت ارشاد نمایشگاه کتاب کردستان نهمین دوره

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۲۳۸۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح کاشت یک میلیارد درخت راه حلی برای احیا و توسعه پایدار سرزمین

محمد علی نیکبخت در پیامی به نخستین نشست شورای حکام، خواستار توسعه دانش و فناوری، ارتقای آگاهی، حمایت مالی و علمی، ظرفیت‌سازی و بسیج منابع در سطوح ملی و بین‌المللی شد.

در این پیام آمده است: امنیت غذایی به عنوان یکی از مهمترین مقوله‌های متاثر از حکمرانی منابع طبیعی و مدیریت منابع آب و خاک مطرح است و مدیریت سازگار و تاب‌آور جوامع محلی، محور مدیریت حوزه‌های آبخیز با رویکرد جامع‌نگری و مشارکت موثر تمام دست‌اندرکاران و ذی‌نفعان برای دستیابی به امنیت پایدار غذایی به شمار می‌رود.

این پیام می‌افزاید: در این راستا حمایت، آموزش و توانمندسازی دست‌اندرکاران به ویژه زنان و جوانان در جمعیت‌های روستایی و عشایری، انجام تحقیقات و توسعه و پایش شبکه‌های دانش و اطلاعات، توجه به دانش بومی و تجارب بین‌المللی و پشتیبانی از مجموعه‌های دانش‌بنیان نقش اساسی دارد.

وزیر جهادکشاورزی در پیام خود با اشاره به این که در اصل ۵۰ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران بر حفاظت از محیط زیست و منابع طبیعی تاکید شده، گفته است: در این مسیر تلاش شده در تدوین برنامه‌های توسعه‌ای کشور، ملاحظات مدیریت جامع حوزه‌های آبخیز و منابع آب، خاک و اکوسیستم‌ها مد نظر قرار گیرد.

در این پیام آمده است: ایران در راستای دستیابی به حفاظت، احیا و توسعه پایدار سرزمین، اقدامات بنیادین مختلفی در زمینه مدیریت پایدار مراتع، حفظ و صیانت از جنگل‌ها و به طور ویژه طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت را در دستور کار خود دارد و این طرح زیربنایی را با مشارکت مسوولان جوامع محلی، بخش خصوصی، دستگاه‌های اجرایی مرتبط و با محوریت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور دنبال می‌کند.

نیکبخت در این پیام، حمایت همه‌جانبه این مجموعه را به نمایندگی از ایران از توافقنامه تاسیس مرکز بین‌المللی مدیریت جامع آبخیز و منابع زیستی در مناطق خشک و نیمه‌خشک اعلام و ابراز امیدواری کرده در چارچوب همکاری‌های سازمان ملل متحد، ایران و سایر نهادهای بین‌المللی، نقش موثری در حوزه‌های آموزش، علوم و فرهنگ مدیریت جامع حوزه‌های آبخیز و حفاظت از تنوع زیستی ایفا شود.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • شعار سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب تهران پیام‌های مهمی دربر دارد
  • شعار سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب تهران پیام‌های مهمی دربر دارد/ پنجره‌ای گشوده به تمدن ایران زمین
  • نزدیکی نگاه به حجاب در اسلام و مسیحیت
  • طرح کاشت یک میلیارد درخت راه حلی برای احیا و توسعه پایدار سرزمین
  • مرتضی اشراقی در مراسم رونمایی از کتاب «چالش‌های تاریخی» چه گفت؟!
  • سپاه پاسداران به سرمایه ملی و جهان اسلام تبدیل شد
  • تداوم فرهنگی ایران از دیدگاه اسلامی ندوشن
  • کتاب «اُمّ علاء» نمایشگاه کتاب عرضه می‌شود
  • روند تکامل هوش مصنوعی... از اصول اولیه تا نوآوری‌های مختلف
  • پیام تقدیر استاندار سابق از مردم مازندران