Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون امور ارزی و بین‌الملل بانک ملی ایران گفت: در عراق سه شعبه در نجف، بغداد و بصره داریم که اکنون چند وقتی است بانک مرکزی عراق با فشار آمریکایی‌ها فعالیت‌های شعب ما را محدود کردند. فردی را در شعبه مستقر کرده و جلوی بسیاری از کارهای ما را گرفتند.

به گزارش قدس آنلاین  محسن امین‌زارع امروز در جلسه نشست اقتصادی با موضوع "بررسی و ساماندهی مشکلات فعالان عرصه صنعت، شرکت‌های دانش‌بنیان و اصناف حوزه انتخابیه" در دانشکده الهیات دانشگاه فردوسی مشهد، اظهار کرد: مشکلات سیستم‌ها و مشکلات بین گمرک و بانک مرکزی وجود دارد اما تلاش است این را به حداقل برسانیم و مشکلات کم شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه ثبات خوبی در بازار ارز حاکم شده که یکی از مهم‌ترین اقدامات، سیستمی شدن و شفافیت در عملیات ارز کشور است که‌ وارث این ثبات بوده و نمی‌توانیم آن را حذف کنیم، عنوان کرد: اگر کسی می‌خواهد ارز را جابه‌جا کند، بخرد و بفروشد، باید در چارچوب ضوابط قانونی حرکت کند تا شفاف باشد و علیرغم همه مشکلات باید از نتیجه آن استقبال می‌کنیم. در استفاده از این سیستم‌ها نیز باید خود را به روز کنیم.

امین‌زارع بیان کرد: در زمینه پیمان‌سپاری مشکلات عدیده‌ای داشتیم و بسیاری از صادرکنندگان دچار گرفتاری شدند. بحث وثیقه‌گذاری حذف شده، دیگر وثیقه نمی‌گذارد و تنها متعهد می‌شود ارز حاصل از صادرات خود را برگرداند. یکی از بیشترین مشکلات را بانک‌ها با سیستم‌ها دارند اما اجبار داریم خود را به روز کرده و بتوانیم از این موارد استفاده کنیم.

معاون امور ارزی و بین‌الملل بانک ملی ایران با اشاره به اینکه شرایط کشور شرایط ویژه‌ای است و نمی‌توانیم تفکر خود را با توجه به تحریم‌ها تنها روی این موضوع بگذاریم که می‌توان مثل کشوری عادی رفتار نمود، تصریح کرد: کشور نیاز اساسی به ارز حاصل از صادرات دارد که افزایش یافته است. اکنون یکی از بخش‌های مهمی که به تولید کشور کمک می‌کند، صادرکننده‌ها هستند.

وی خاطرنشان کرد: بانک ملی یکی از بازوهای مهم بانک مرکزی در حوزه بازار ارز است و در کنار ۲۵ بانک فعال در این حوزه، به صورت یک تنه به اندازه ۲۵ بانک در بازار ارز کمک می‌کند. سال گذشته بانک ملی در حوزه سپرده‌گیری در بازار ارز ۱۰۰ درصد رشد داشته است که کمک می‌کند تا این بازار شرایط باثباتی داشته باشد. خودمان پیشنهاد دادیم، پیشرو بودیم و با ارتباط نزدیک با بانک مرکزی آن‌ها نیز ما را حمایت کردند و در آسیای میانه بانک ملی یکی از جذب‌کنندگان ارز حاصل از صادرات است.

امین‌زارع در خصوص شعب بانک ملی در عراق، گفت: در عراق سه شعبه در نجف، بغداد و بصره داریم که اکنون چند وقتی است بانک مرکزی عراق با فشار آمریکایی‌ها فعالیت‌های شعب ما را محدود کردند. فردی را در شعبه مستقر کرده و جلوی بسیاری از کارهای ما را گرفتند. در این ۵،۶ ماه به دنبال حل این مشکل هستیم اما به نتیجه نرسیدیم. باید ظرفیتی از طرف مجلس ایجاد شود تا این کار غیر قانونی و غیر منطقی طرف عراقی را حل کنیم تا در این شرایط تحریم که صادرات غیر نفتی ما ۳،۴ میلیارد دلار به عراق است را حمایت کنیم.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: بانک ملی عراق نجف بغداد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۲۵۶۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در سال جهش تولید، ارز چند نرخی را حذف کنید

به گزارش خبرگزاری مهر دبیر کل انجمن کارفرمایی صنعت پالایش نفت در خصوص نامه انجمن ها به رهبر انقلاب در خصوص سرکوب نرخ ارز در سامانه نیما گفت: در سالی که جهش تولید با مشارکت مردم نامگذاری شده است باید زمینه های مشارکت بخش خصوصی در اقتصاد با حذف ارز چند نرخی از سوی بانک مرکزی رقم بخورد زیرا پس از سال ها تجربه، اثبات شده که ارز چند نرخی فساد آور است.

ناصر عاشوری دبیر کل انجمن کارفرمایی صنعت پالایش نفت اظهار داش: در سال جهش تولید با مشارکت مردم، باید زمینه های لازم از سوی دولت و مجلس برای افزایش تولید با مشارکت مردم و بخش خصوصی فراهم شود اما کماکان سیاست های بر ضد این شعار کماکان در اقتصاد وجود دارد.

وی به سیاست های ارزی بانک مرکزی اشاره کرد و گفت: ارز چند نرخی مشکلات زیادی به همراه دارد و فساد آور است و از طرفی هم انگیزه لازم را از تولیدکنندگان می گیرد.

وی افزود: لذا باید سازوکارهایی تعبیه شود تا مشارکت سرمایه گذار و بخش خصوصی و مردم در اقتصاد بیشتر شود زیرا با گذشت ۴۰ سال از انقلاب، همچنان سهم بخش خصوصی در اقتصاد ملی بسیار ناچیز است و به نظر می رسد یکی از راهکارهای اصلی افزایش مشارکت بخش خصوصی در اقتصاد، حذف ارز چند نرخی از سوی بانک مرکزی است.

کد خبر 6094072 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • آمادگی نفت مناطق مرکزی برای راه‌اندازی ایستگاه تقویت فشار گاز چشمه‌خوش و کارخانه ان‌جی‌ال ۳۱۰۰
  • بانک سرمایه افزایش سرمایه میدهد
  • ضرب سکه نقره ویژه بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت دانشگاهی در ایران از سوی بانک مرکزی
  • بررسی بخشنامه های بانک مرکزی در نشست کمیته رعایت قوانین و مقررات
  • در دیدار روسای گمرکات ایران و عراق چه گذشت؟
  • ترانزیت خارجی ۷ میلیون تن کالا میان ایران و عراق در سال گذشته
  • در سال جهش تولید، ارز چند نرخی را حذف کنید
  • توافقات جدید گمرکی میان ایران و عراق برای تسهیل تجارت
  • منابع محدود بانک‌های خراسان شمالی مشکل‌زا‌ شده است
  • استفاده از منابع مسدودی آزادشده ارزی کلید خورد