Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-30@09:38:33 GMT

تعیین جنسیت فرزند قبل از بارداری

تاریخ انتشار: ۱۰ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۳۲۶۰۹۰

تعیین جنسیت فرزند قبل از بارداری

دراین میان بازارخرافات هم داغ است که مثلا زن حامله چه بخورد یا نخورد که جنسیت فرزندش را تعیین کند. اما واقعیت این است که بعد ازشکل گیری جنین هیچ راهی برای تغییر جنسیت جنین وجود ندارد. خیلی از زوج‌ها با تغییر در رژیم غذایی خود قبل از بارداری سعی دراین دارند که شانس داشتن پسر یا دختر را بالا ببرند که در بسیاری از موارد این تمهیدات به شکست می‌انجامد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


امروزه با استفاده از تکنیک (In Vitro Fertilization) IVF یا همان لقاح خارج از رحمی، افراد می‌توانند با شانس ۹۸ درصد جنسیت فرزند خود را تعیین کنند.

امروزه تعیین جنسیت جنین را با انجام IVF و تست (Pre-implantation Genetic Screening) یا PGS به راحتی می‌توان درآزمایشگاه‌های مراکز باروری انجام داد. در این روش سلول‌های تخمک در شرایط آزمایشگاهی و خارج از بدن مادر توسط اسپرم بارور می‌شوند. پس از گذشت چند مرحله از تقسیم سلولی در روز سوم یا پنجم پس از تشکیل جنین، چند سلول از جنین را به کمک دستگاه Micromanipulator از سایر سلول‌ها جدا می‌کنند که انجام این عمل به مهارت بالای جنین شناس نیاز دارد.

سلول جدا شده از جنین به آزمایشگا‌های تخصصی فرستاده شده و بعد از انجام تست‌های مختلف، نه تنها جنسیت هر جنین تعیین می‌گردد، بلکه به متخصصان اطلاعاتی درمورد تعداد کروموزوم‌ها و شکل آن‌ها می‌دهد. با کمک این روش می‌توان از داشتن فرزندی که بیماری‌های ناشی از نقص کروموزومی مانند سندروم داون و ترنر دارد جلوگیری کرد.

در آزمایشگاه‌های PGS تست دیگری به نام (Pre-implantation Genetic Diagnosis) PGD می‌تواند انجام شود. چنانچه یک یا هر دوی والدین، ناقل بیماری ژنتیکی و یا مبتلا به آن هستند و ترس از آن دارند که فرزندشان به این بیماری مبتلا شود، با انجام IVF و PGD می‌توانند از سلامت جنین اطمینان حاصل نمایند. در گذشته بسیاری از افراد مبتلا به بیماری‌های ژنتیکی مانند هموفیلی (Hemophilia) یا تالاسمی (Thalassemia)، از این هراس داشتند که بیماری خود را به فرزند خود انتقال دهند. اما امروزه این افراد با شانس ۹۸ درصد می‌توانند از این اتفاق جلوگیری نمایند. به وسیله IVF و انجام تست PGD می‌توان جنین‌هایی که بیماری ژنتیکی مورد نظر را ندارند از سایر جنین‌ها جدا کرد و به رحم مادر برای ادامه رشد منتقل نمود. تقریبا ۱۲ روز پس از انتقال جنین به رحم مادر می‌توان تست خونی برای اثبات حاملگی را انجام داد.

به هرحال همان طور که ذکر گردید، این تکنیک می‌تواند در تشخیص بیماری‌های ژنتیکی پیش از تولد به کارگرفته شود، ولی اهداف استفاده از این روش بر اساس خواست والدین و یا تفاوتی‌های فرهنگی می‌تواند متفاوت باشد.


منبع:مجله سیب

منبع: پارسینه

کلیدواژه: تعیین جنسیت دختر پسر جنین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۲۶۰۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۴ عملیات مقابله با آلودگی‌های دریایی در استان بوشهر انجام شد

به گزارش خبرنگار مهر، محمد شکیبی نسب بعد از ظهر یکشنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در عملیات‌های یاد شده حدود ۲ هزار اقلام مصرفی جذب کننده مواد نفتی از سطح دریا و هشت هزار و ۸۰۰ لیتر امحاء کننده ترکیبات هیدروکربنی مورد استفاده قرار گرفت.

مدیرکل بنادر و دریانوردی استان بوشهر بیان کرد: از جمله اقدام‌های برجسته در فرایند پیشگیری و مقابله با آلودگی دریایی استان بوشهر در سال ۱۴۰۲ می‌توان به عملیات گسترده امحاء و جمع آوری آلودگی نفتی در اثر نشت نفت از یکی از خطوط لوله نفتی در آب‌های بندر گناوه اشاره کرد.

شکیبی نسب ادامه داد: آماده سازی بارج مخصوص جمع آوری و ذخیره مواد زائد نفتی و راه اندازی شناور تخصصی مقابله با آلودگی نفتی با نام دریا پاک یک و همچنین برگزاری مانورهای متعدد مقابله با آلودگی‌های نفتی از دیگر اقدام‌های برجسته برای اداره کل بنادر و دریانوردی استان بوشهر در سال ۱۴۰۲ بود.

مدیرکل بنادر و دریانوردی استان بوشهر تصریح کرد: در سال گذشته و در راستای اشاعه فرهنگ محیط زیست دریایی برای کودکان، پس از تدوین مطالب متناسب با سن جامعه هدف چهار جلد کتاب چاپ و در بین دانش آموزان توزیع شد.

وی اظهار کرد: در راستای اشاعه فرهنگ محیط زیست دریایی فعالیت‌های فرهنگی متنوع مانند تدوین و چاپ کتاب کودک، پاکسازی سواحل استان، خلق شخصیت‌های عروسکی متناسب برگرفته از کتاب‌های چاپ شده و برگزاری نمایش عروسکی در دستور کار قرار دارد.

شکیبی نسب ادامه داد: از دیگر اقدامات انجام شده می‌توان به تخصیص یک دستگاه کامیون با مخزن هفت هزار لیتری و استقرار آن در بندر بوشهر جهت دریافت مواد زائد از کشتی‌های متردد در این بندر بود.

شکیبی نسب ادامه داد: از هدف‌های آتی در زمینه حفاظت از محیط زیست دریایی و افزایش توان عملیاتی در آب‌های استان می‌توان به ارتقا تجهیزاتی شناور تخصصی مقابله با آلودگی شناور دریا پاک یک اشاره کرد.

وی گفت: همچنین این شناور به تجهیزات لازم جهت رسیدگی به دریانوردان در زمینه فوریت‌های پزشکی تجهیز خواهد شد.

کد خبر 6091319

دیگر خبرها

  • برای بارداری در سن بالا باید این چکاپ ها را انجام دهید + فیلم
  • دانشمندان سن آتشفشان‌ها را در قمر آیو تعیین کردند
  • با این فناوری انقلابی می‌توان درون سلول‌های سرطانی را مشاهده کرد!
  • فتوای رهبر انقلاب درباره مصرف داروی سقط جنین با احتمال بارداری و استشمام بوی خوش در اعتکاف
  • دستگاه آزمایش غربالگری بیماری‌های ویروسی در قم به بهره‌برداری رسید
  • ۱۴ عملیات مقابله با آلودگی‌های دریایی در استان بوشهر انجام شد
  • تقسیم عشق در زندگی زوج مبتلا به «ای‌ال‌اس»/بیماری جزیی از زندگیست
  • ژنتیک و قرارگیری در معرض آفت کش ها خطر پارکینسون را افزایش می دهد
  • چرا چپ دست یا راست دست به دنیا می‌آییم؟
  • آیا می توان چراغ خطی را در کف نصب کرد؟