Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ايتنا»
2024-05-06@22:44:20 GMT

برخورد یک شیء فضایی بزرگ با مشتری

تاریخ انتشار: ۱۱ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۳۲۶۷۵۳

برخورد یک شیء فضایی بزرگ با مشتری

ایتنا - سنگ فضایی بزرگی که ماه گذشته به مشتری برخورد کرد، رمزگشایی شد و به‌نظر میرسد که این برخوردگر یک سیارک بوده و نه یک دنباله‌دار. به گزارش ایتنا و به نقل از Space، در روز ۷ اوت (۱۶ مرداد) چیزی به پادشاه سیاره‌های منظومه شمسی برخورد کرد که سبب تولید یک پرتو نور گردید و توسط ایتان چاپل (یک ستاره‌شناس آماتور) در تگزاس مشاهده شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اکنون نزدیک به دو ماه پس از آن، ستاره‌شناسان توانسته‌اند طرحی از این مهاجم کیهانی ترسیم کنند.
 
بنابر تحلیلهای انجام‌شده توسط دانشمندان در دانشگاه فلوریدا، این برخوردگر احتمالاً ۱۲ تا ۱۶ متر پهنا و نزدیک به ۴۵۰ تن جرم داشته است. بنابراین، چگالی این شیء مشابه چگالی شهاب‌سنگهای سنگی-فلزی پرجرم است که نشان می‌دهد برخوردگر مورد بحث، یک سیارک بوده و نه دنباله‌دار.

این سیارک نزدیک به ۸۰ کیلومتر بالای ابرهای مشتری متلاشی شد و میزانی انرژی معادل با ۲۴۰ کیلوتن تن‌ان‌تی آزاد کرد. گفتنی است تاریخی‌ترین برخورد با مشتری، مربوط به دنباله‌داری با نام Shoemaker-Levy 9 بوده که در سال ۱۹۹۴ به این غول گازی اصابت کرد.
 
ریکاردو هوئسو (پژوهشگر دانشگاه باسک) نیز داده‌های مربوط به این برخورد را تحلیل کرده و به نتایج مشابهی از لحاظ اندازه و جرم سیارک رسیده است. به نظر وی، رویداد ماه اوت احتمالاً دومین رخداد درخشان از مجموعه شش برخورد با مشتری از سال ۲۰۱۰ بوده است. او می‌گوید: «بیشتر این اشیاء بدون اینکه توسط مشاهده‌گران رصد شوند، به مشتری برخورد می‌کنند. ولی ما اکنون برآورد می‌کنیم که همه‌ساله، ۲۰ تا ۶۰ شیء با این کره برخورد می‌نمایند. البته به دلیل اندازه بزرگ مشتری و میدان گرانشی توانمند آن، این نرخ برخورد ده‌هزار برابر بیشتر از نرخ برخورد اشیاء مشابه با زمین است».

 
گفته می‌شود جامعه ستاره‌شناسان تازه‌کار توجه زیادی به این رویداد داشته و شمار مشاهده‌گران و نیز حجم داده‌های درحال پردازش، به‌سرعت رو به فزونی می‌باشند.

شایان ذکر است که نتایج جدید دربارهٔ برخورد روز ۷ اوت هفته گذشته در ژنو و در یک جلسه مشترک میان کنگره علوم سیاره‌ای اروپا و بخش علوم سیاره‌ای انجمن ستاره‌شناسی آمریکا ارائه شدند.

منبع: ايتنا

کلیدواژه: فضا ناسا سیاره مشتری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.itna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ايتنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۲۶۷۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونمایی از اسرار یک سیاره جهنمی توسط تلسکوپ فضایی جیمز وب

اخترشناسان با استفاده از تلسکوپ جیمز وب، آب و هوا را بر روی یک سیاره فراخورشیدی دوردست به نام WASP-۴۳ b اندازه‌گیری کرده‌اند. میانگین آن ۲۳۰۰ درجه فارنهایت (۱۲۵۰ درجه سانتیگراد) درروز در مقایسه با ۱۱۰۰ درجه فارنهایت (۶۰۰ درجه سانتیگراد) در شب است. - اخبار ویژه نامه‌ها -

به گزارش خبرنگار فضا و نجوم خبرگزاری تسنیم، اخترشناسان با استفاده از تلسکوپ فضایی جیمز وب، آب و هوا را بر روی یک سیاره فراخورشیدی دوردست به نام WASP-43 b اندازه‌گیری کرده‌اند و بادهایی را با سرعت 5000 مایل در ساعت در اطراف سیاره آشکار کرده‌اند.

سیاره فراخورشیدی WASP-43 b  نزدیکه به 280 سال نوری از زمین فاصله دارد. اندازه و جرم این سیاره مشابه مشتری است و فاصله 1.3 میلیون مایلی به ستاره خود (نزدیکتر از عطارد به خورشید) دارد.

محققان از ابزار MIRI وب برای مشاهده دماهای متفاوت در سراسر سیاره استفاده کردند که میانگین آن 2300 درجه فارنهایت (1250 درجه سانتیگراد) در روز در مقایسه با 1100 درجه فارنهایت (600 درجه سانتیگراد) در شب است

آیا تلسکوپ جیمز وب اولین ستارگان جهان هستی را کشف کرده است؟

علت بادهای شدید در این سیاره فراخورشیدی، اختلاف دمای شدید بین دو طرف سیاره است.

تلسکوپ فضایی جیمز وب تصاویر دقیقی از سیاره ارائه می‌کند و اندازه‌گیری دما، پوشش ابرها، بادها و ترکیب دقیق جوی، مشاهده بخار آب در هر دوطرف سیاره از خدماتی است که تلسکوپ جیمز وب ارائه کرده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • چرا مشتری ۷۹ قمر دارد ولی زمین فقط یکی؟
  • سیاره مشتری ممکن است عامل وجود ماه زمین باشد
  • کشف اتفاقی شهاب‌سنگ در ایران؛ قطعه‌ای زیبا از هسته یک سیاره را ببینید | تصویر
  • در این سیاره سرعت باد مثل سرعت «گلوله» است
  • (عکس) کشف اتفاقی شهاب‌سنگ در استان لرستان
  • کشف اتفاقی شهاب‌سنگ در استان لرستان/ عکس
  • شناسایی یک شهاب سنگ از هسته سیارک توسط محققان کشور
  • تصاویر نجومی شانزدهم اردیبهشت (۵ مه)
  • اطلاعات نامطمئن جیمزوب از حیات فرازمینی
  • رونمایی از اسرار یک سیاره جهنمی توسط تلسکوپ فضایی جیمز وب