Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی یازدهمین روز مهر ماه پرداخته می شود که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

11 مهر 1300، دولت براي جلوگيري از خروج ارز و مسكوكات طلا و نقره مقررات شديدي در مرزها به اجرا گذاشت. روز سوم مهر دولت ايران به مستشار سفارت انگليسي به خاطر خارج كردن مسكوكات ايراني از كشور شديداً اعتراض كرد.

11 مهر 1305، جمعي از تجار ضمن ملاقات با رضا شاه در عمارت سعد آباد، گزارشي از بحران شديد اقتصادي در كشور را به اطلاع وي رساندند و خواستار كنترل واردات بي رويه كالاهاي تجملي و لوكس به كشور شدند .

11 مهر 1337، اولین فرستنده تلویزیون ایران که توسط بخش خصوصی احداث شده بود، افتتاح شد.

11 مهر 1339، پروفسور لودویک ارهارد معاون صدر اعظم و وزیر اقتصاد آلمان فدرال وارد تهران شد.

11 مهر 1342، بانک رفاه کارگران صد میلیون ریال به آموزش و پرورش داد تا به عنوان وام در اختیار معلمان قرار دهد.

11 مهر 1356، بيست سناتور آمريكايي مجدداً با طرح فروش هواپيماهاي تجسسي «آواكس» به ايران مخالفت كردند.

11 مهر 1357، هیات وزیران پیرو خواسته کارمندان اعتصابی ضریب حقوق آنان را افزایش داد.

11 مهر 1366، روزنامه «وال استريت ژورنال» چاپ آمريكا فاش كرد حملات عراق عليه تأسيسات نفتي ايران، عموماً با تشويق آمريكا صورت مي گيرد.

11 مهر 1374، نشريه نفتي «پتروليوم آرگوس» نوشت افزايش مشتريان نفتي ايران در ميان كشورهاي اروپاي غربي سياست آمريكا در مورد تحريم نفتي ايران را ناكام گذارده است.

11 مهر 1389، شورای عالی هواپیمایی در حالی مصوبه افزایش ۳۰ درصدی نرخ بلیت هواپیما از ۱۵ مهر در خطوط داخلی را ابلاغ کرد که وزیر راه ضمن تایید این افزایش قیمت تاکید کرد که با آغاز اجرای قانون هدفمندسازی یارانه‌ ها و واقعی ‌سازی قیمت ‌ها علاوه براین افزایش قیمت، دیگر شاهد افزایش دوباره قیمت بلیت هواپیما نخواهیم بود.

11 مهر 1390، حضرت آیت ‌الله خامنه ‌ای رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به فساد بانکی اخیر در کشور، علت وقوع این سوء استفاده را عمل نکردن مسوولان به توصیه ‌های موکد چند سال پیش رهبری در خصوص مقابله با فساد اقتصادی توصیف و تاکید کردند: مسوولان قضایی ضمن پیگیری قوی، دقیق و عاقلانه قضیه و اطلاع‌ رسانی مناسب به مردم، باید دست ‌های خائن را قطع کنند.

11 مهر 1391، رییس جمهور در یک نشست مطبوعاتی و رادیو-تلویزیونی در پاسخ به سوال خبرنگاران در خصوص نوسانات شدید ارزی اعلام کرد که هیچ دلیل اقتصادی برای این نوسانات تند وجود ندارد. به گفته احمدی ‌نژاد، دو عامل دست به دست هم دادند تا این نوسانات شکل بگیرد: یک عامل از بیرون و یک عامل از درون. به اعتقاد رییس جمهور، تحریم نفتی و از آن بدتر تحریم مبادلات بانکی که به شکل یک جنگ پنهان گسترده به کشورمان تحمیل شده‌ است عامل بیرونی است و عامل درونی نیز اقدامات عملی و جنگ روانی و تبلیغاتی است که علیه دولت راه ‌اندازی کرده ‌اند.

11 مهر 1395، دیوان محاسبات کشور به ‌عنوان بازوی نظارتی مجلس شورای اسلامی، نخستین گزارش «همراه با اعداد و ارقام» درباره موضوع دریافتی ‌های نامتعارف مدیران را در سه محور حقوق و مزایا، پاداش ‌ها و وام‌ ها ارائه کرد. براساس این گزارش که از سوی عادل آذر، رئیس دیوان محاسبات قرائت شد، بازه زمانی ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۴ برای بررسی حقوق و مزایا و بازه زمانی ۱۳۹۱ تا ۱۳۹۴ برای بررسی پاداش ‌ها در نظر گرفته شده ‌بود. رئیس دیوان محاسبات اعلام کرد که تنها ۴/ ۰ درصد مدیران دولتی، دارای دریافتی ماهانه بیش از ۲۰۰ میلیون ریال بوده ‌اند.

11 مهر 1396، وزیر اقتصاد از سلاح مالیاتی دولت برای تنبیه بانک ‌های متخلف از نرخ سود مصوب، رونمایی کرد. به گفته مسعود کرباسیان، بانک ‌هایی که سود بیشتر از نرخ سود مصوب بدهند، باید تاوان مالیاتی آن را نیز بپردازند.

11 مهر 1397، کارگروه ویژه اقدام مالی با درخواست عضویت عربستان در این کارگروه مخالفت و آن را منوط به اجرای تعهدات عربستان در زمینه مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم کرد. گزارش ۲۴۶ صفحه‌ای FATF  از عربستان بیانگر آن بود که این کشور به‌رغم همکاری خوب هنوز نتوانسته است انتظارات را برآورده سازد.

منابع: موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی و روزنامه دنیای اقتصاد

منبع: تابناک

کلیدواژه: ارز اربعین ۹۸ گروه عظام جعفر کاشانی بیژن قاسم زاده گذرگاه البوکمال القائم مولانا تاریخ اقتصاد اقتصاد ایران رویدادهای اقتصادی ارز اربعین ۹۸ گروه عظام جعفر کاشانی بیژن قاسم زاده گذرگاه البوکمال القائم مولانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۲۷۳۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۳۵۳ درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران | بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می دهد؟ | ۹۵ درصد حریق ها عامل انسانی دارد

همشهری آنلاین – مجیدجباری: در حالی که وسعت و تعداد آتش سوزی عرصه های جنگلی و مرتعی کشور در سال ۱۴۰۱ به نسبت سال های ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ کاهش چشمگیری را تجربه کرد و به نسبت، سال آرام طبیعت ایران نام گرفت، اما سال ۱۴۰۲ آتش سوزی طبیعت ایران هم به لحاظ تعداد و هم از نظر وسعت با افزایش چشمگیری مواجه شد. این درحالی است که براساس آخرین داده‌های آماری سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به صورت میانگین سالانه بیش از ۲۱هزار هکتار جنگل‌ و مرتع ایران در آتش می‌سوزد.

حالا علی ملکی آهنگران، فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی کشور از وقوع هزار و ۷۰۴ فقره آتش سوزی به مساحت ۱۲ هزار و ۴۳۰ هکتار در عرصه‌های منابع طبیعی طی سال گذشته خبر داد و گفت:« بررسی این آمار در مقایسه با سال قبل از آن افزایش ۸۲ درصدی تعداد آتش سوزی ها و ۳۲۳درصدی مساحت آتش سوزی‌ها را نشان می دهد. آتشی که به گفته عباسعلی نوبخت، ‌رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور عامل ۹۵درصد آن عامل انسانی دارد.

سیدناصرالدین عمادی،مشاور رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور اما درگفت‌وگو با همشهری آنلاین درباره آتش سوزی مراتع و جنگل‌های کشور بیان کرد: «حریق در عرصه‌های منابع طبیعی را می‌توان به شکل‌های سطحی، تنه‌ای، تاجی و زیرزمینی مشاهده کرد که در کشور ما اکثر آتش‌سوزی‌ها در عرصه‌های طبیعی به شکل سطحی اتفاق می‌افتد.»

قلب سبز ایران، هیزم آتش کباب و قلیان | ۸.۵ میلیون مترمکعب جنگل در سال ذغال می‌شود | روزانه ۵۰۰ هکتار از جنگل‌های کشور ازبین می‌رود + اینفوگرافیک

او افزود: «عوامل مختلفی در بروز و توسعه حریق در منابع طبیعی وجود دارد. حضور دامداران، جنگل‌نشینان و روستاهای داخل جنگل، بی‌احتیاطی رهگذران، شکارچیان و چوپانان، افزایش جمعیت گردشگران طبیعت و حوادث ناشی از آن و همچنین افراد سودجو و فرصت‌طلب که عرصه‌های طبیعی را به‌خاطر افزایش اراضی زراعی خود به آتش می‌کشند، ازجمله مهم‌ترین عوامل آتش‌سوزی در طبیعت کشور به‌حساب می‌آید.»

او تصریح کرد: «گسترش اراضی احیاشده با گونه‌های سوزنی‌برگ و وجود درختان پوسیده، شکسته و افتاده در جنگل که احتمال وقوع حریق را افزایش می‌دهد، ضعف در اجرای موارد فنی نظیر عملیات بهداشتی و پرورشی توسط بخش‌های مربوطه و مجریان طرح‌ها به‌ویژه در سطح جنگل‌کاری‌ها، بروز پدیده خشکسالی‌های پی در پی طی سالیان اخیر و کمبود نیرو و امکانات و غیره... از دیگر عوامل آتش سوزی در طبیعت و عرصه‌های منابع طبیعی کشور است.»

مشاور رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به ساعات آتش سوزی در طبیعت ایران اشاره کرد و گفت: «با بررسی آمارهای موجود، بیشترین ساعات حریق در شبانه‌روز بین ساعت ۱۲ظهر تا ۱۸ است. ضمن اینکه در عرصه های شمالی کشور ماه‌های آذر، دی و بهمن و در عرصه های خارج از شمال، خرداد، تیر و مرداد، حادترین ماه‌های حریق هستند و روزهای تعطیل و آخر هفته نیز بحرانی‌ترین روزهای وقوع حریق در هفته به حساب می آیند.»

کد خبر 847542 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها منابع طبیعی آتش‌ سوزی گیاهان و درختان محیط زیست جنگل حریق محیط زیست ایران محیط زیست سازمان جنگل‌ها و مراتع کشور

دیگر خبرها

  • موافقت وزیر اقتصاد عربستان با 5 پیشنهاد ایران
  • موافقت وزیر اقتصاد عربستان با ۵ پیشنهاد ایران
  • اغلب تخلفات در بین کارمندان ناشی از جهل به قوانین است
  • لحظات نفس‌گیر نجات ۴ مرد جوان گرفتار در سیلاب عربستان (فیلم)
  • مخالفت مجلس با افزایش ۴۰ نفر به تعداد نمایندگان مجلس
  • افزایش ۳۵۳ درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران | بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می دهد؟ | ۹۵ درصد حریق ها عامل انسانی دارد
  • مخالفت شدید هواداران میلان با لوپتگی؛ هشتگ اعتراضی ترند شد، کوروا سود هشدار داد
  • عربستان پیش‌نویس قطعنامه آتش‌بس در غزه را به سازمان ملل می‌برد
  • نگرانی شدید تل‌آویو از همکاری‌های دفاعی ایران و روسیه
  • جزئیات جدید از انسداد مرزها برای افزایش امنیت کشور