Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، رضا اردکانیان در حاشیه آخرین روز از پانزدهمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت آب و تاسیسات آب و فاضلاب ایران در جمع خبرنگاران اظهار داشت: این نمایشگاه فرصت بسیار خوبی به ویژه در شرایط تحریم جهت توجه بیشتر به امکانات داخلی بوده است.

وی افزود: آنچه بنده برداشت کردم این بود که اکثر تولیدکنندگان و عرضه‌کنندگان تاکید داشتند محصولاتشان با استقبال بیشتری مواجه است و نوآوری‌های صورت گرفته بیشتر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وزیر نیرو تصریح کرد: با توجه به روند رو به رشد گسترش خدمات آب و فاضلاب شهری و روستایی می‌توانیم انتظار داشته باشیم در آینده نزدیک از حیث تجهیزات به ظرفیت‌های داخلی بیشتر اتکا کنیم.

وی خاطرنشان کرد: اکنون تعداد قابل توجهی از تولیدکنندگان با اعتماد به نفس از قابل رقابت بودن محصولات با محصولات خارجی وارداتی صحبت می‌کردند.

هر هفته یک طرح بزرگ آب و برق افتتاح می‌شود

وی در ادامه بیان کرد: ما در وزارت نیرو در صدد هستیم در نیمه دوم امسال هر هفته طرح بزرگی در عرصه آب و برق کشور افتتاح کنیم که از جمله آنها 220 طرح بزرگ تامین آب، آبرسانی شهری، تصفیه‌خانه‌های آب و فاضلاب، آبرسانی روستایی، نیروگاه تولید برق و سایر پروژه‌ها که در همه استان‌های کشور به بهره‌برداری خواهد رسید و مردم شاهد خواهند بود ما به سهم خود از شرایط تحریم حسن استفاده را کردیم و سعی کردیم وقفه‌ای در چرخه تولید کشور از حیث آب و انرژی ایجاد نشود.

عرضه 150 هزار مگاوات انرژی بیشتر به بخش صنعت

اردکانیان گفت: در سال گذشته موفق شدیم 150 هزار مگاوات انرژی بیشتر به بخش صنعت عرضه کنیم و در سال رونق تولید دو محصول آب و انرژی نقش مهمی در توسعه کشور ایفا کردند.

راه‌اندازی کمپین «آب، برق، ایران»

وی با اشاره به راه‌اندازی کمپین «آب، برق، ایران» هر هفته مردم در استان‌های مختلف شاهد یک حرکت جمعی متکی بر استعدادهای کشور و استفاده از همه ظرفیت‌ها خواهند بود.

مقام عالی وزارت نیرو در ادامه با بیان اینکه مدیریت مصرف آب اگر بیش از انرژی اهمیت نداشته باشد از آن کم‌اهمیت‌تر نیست، گفت: ما 10 سال خشک را پشت‌سر گذاشتیم و در سالهای کم‌آبی مدیریت مصرف و صرفه‌جویی ملموس‌تر است. بناست که موضوع مصرف صحیح را به صورت عادت فرهنگی و اخلاقی در جامعه نهادینه کنیم.

تاب‌آوری جامعه وابسته به پایبندی به اخلاقیات است

وی تاکید کرد: پایداری در توسعه کشور و تاب‌آوری جامعه بیش از هر چیز وابسته به پایبندی به اخلاقیات است. هرچه جامعه اخلاقی‌تری داشته باشیم، جامعه تاب‌آور و توسعه‌‌یافته‌تری هستیم. بحث اخلاق یکی از عرصه‌های مهم در حوزه مصرف آب است. امیدوارم سهم خود را در بخش آب و برق در پایبندی عادات خوب مصرف ایفا کنیم و در این راستا مردم نقش تعیین‌کننده در جامعه شهری و روستایی دارند.

تا افق 1400 شهر تحت تنش آبی نخواهیم داشت

وی با بیان اینکه به زودی جزئیات برنامه مدیریت مصرف آب منتشر می‌شود، توضیح داد: طبق برنامه، باید بتوانیم در افق 1400 شهر تحت تنش آبی نداشته باشیم. این یک هدفگذاری بزرگ است که البته به تامین مالی هم وابسته است. در هر حال سعی می‌کنیم تمام ملزومات تحقق آن را فراهم کنیم.

با رکود صنعت آب و برق موافق نیستم

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه صنعت آب و برق دچار رکود شده، گفت: بنده به هیچ وجه با رکود در این صنعت موافق نیستم. ما یکی از بهترین سالها در تولید انرژی را پشت‌سر گذاشتیم. امسال رکورد تولید را زدیم. 3800 مگاوات برق وارد مدار تولید شد. در حوزه مدیریت مصرف نیز 3700 مگاوات در اوج بار کاهش مصرف داشتیم. در حوزه صادرات انرژی نیز رکوردزنی کردیم.

اردکانیان درباره مشکلات برخی واردکنندگان تکنولوژی گفت: این مشکلات به تحریم برمی‌گردد ولی ما در وزارت نیرو یک کارگروه تشکیل دادیم که به صورت موردی به کمک بانک مرکزی راه‌حل پیدا کنیم خصوصا در مواردی که تولیدکنندگان برای برخی تجهیزات به منابع مالی نیاز دارند.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: وزیر نیرو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۲۹۸۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شروع طوفانی هفته دوم معاملات برق در بورس انرژی

مدیرعامل شرکت توانیر گفت: حجم معاملات شرکتهای توزیع نیروی برق در دومین هفته شروعی توفانی داشت و با رشد چشمگیر نسبت به نخستین هفته معاملات، به ٦٨٤ میلیارد ریال رسید. - اخبار اقتصادی -

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری تسنیم، مصطفی رجبی مشهدی، مدیرعامل شرکت توانیر اظهار داشت: در حالی که در نخستین روز خرید برق توسط شرکتهای توزیع نیروی برق از بورس انرژی (٥ اردیبهشت ماه جاری)، ٧١ میلیارد ریال برق معامله شده بود، ارزش این معاملات در آغاز هفته دوم با جهش خیره کننده به ٦٨٤ میلیارد ریال رسید.

وی خاطرنشان کرد: در هفته نخست ١٦٩ معامله بارزش حدود 130 میلیارد تومان و حجم حدود ١.٢ میلیون مگاوات ساعت انجام شد در اولین روز معاملاتی هفته دوم ٦٨ معامله با حجم ٦٣٨ هزار و 880 مگاوات ساعت برق به ثبت رسید.

مدیرعامل توانیر نکته حائز اهمیت در این هفته از معاملات را، افزایش سهم نیروگاههای بخش خصوصی از نیروگاههای دولتی عنوان کرد به طوری که در آغازین روز این هفته از معاملات، ٧٨ درصد معاملات به وسیله نیروگاههای خصوصی انجام شد.

رجبی مشهدی با بیان اینکه "با اصلاح جریان مالی صنعت برق، شرکتهای توزیع نیروی برق از اول اردیبهشت ماه جاری برق مورد نیاز خود را از بورس انرژی خریداری می کنند"، گفت: با افزایش میزان معاملات شرکت‌های توزیع در بورس انرژی، موتور تولید بدهی در صنعت برق متوقف می‌شود.

وی ادامه داد: بر اساس تاکید ویژه وزیر نیرو اصلاحات مالی جامعی در صنعت برق به جریان افتاده است که بخشی از آن به ورود شرکت‌های توزیع برق به بورس انرژی و خرید مستقیم برق از این بازار باز می‌گردد.

سخنگوی صنعت برق تصریح کرد: بر اساس این طرح که از روز نخست اردیبهشت‌ماه آغاز شد، یک حساب وکالتی برای شرکت‌های توزیع سراسر کشور باز شده است و توانیر ماهانه این حساب‌ها را به میزان 2 هزار میلیارد تومان شارژ خواهد کرد تا شرکت‌های توزیع بتوانند در بورس انرژی به صورت مستقیم اقدام به خرید برق کنند.

مدیرعامل توانیر با بیان اینکه به حساب وکالتی شرکت‌های توزیع هر هفته 500 میلیارد تومان پول واریز می‌شود و هفته جاری نیز 500 میلیارد تومان دوم به حساب به شرکت‌ها واریز شد، ادامه داد: در گذشته تنها مشتریان بالای 5 مگاوات امکان خرید برق از بورس را داشتند که سال گذشته مشتریان بالای یک مگاوات به این لیست اضافه شد و از اردیبهشت ماه سال جاری شرکت‌های توزیع سراسر کشور نیز امکان خرید برق از بورس را پیدا کردند.

رجبی مشهدی اضافه کرد: سال گذشته 53 تراوات ساعت از برق کشور از طریق بورس انرژی به فروش رسید و بر اساس هدفگذاری صورت گرفته در سال جاری قرار است این رقم با 4 برابر افزایش به 210 تراوات ساعت برسد.

وی در همین رابطه بیان کرد: بر اساس برنامه هفتم توسعه مقرر شده است تا در سال اول 30 درصد معاملات برق در بورس انرژی انجام شود و در پایان برنامه هفتم نیز قرار است میزان معاملات به 60 درصد برسد، اما بر اساس هدفگذاری صورت گرفته در وزارت نیرو قرار است در سال جاری هدف گذاری نهایی برنامه هفتم در این رابطه محقق شود.

مدیرعامل توانیر در ادامه با بیان اینکه در هفته گذشته بیش از 1211 هزار میلیارد ریال در بورس انرژی توسط 32 شرکت توزیع برق معامله صورت گرفت، افزود: پیش بینی می‌شود در هفته‌های آتی با برنامه ریزی و هماهنگی‌های صورت گرفته حجم معاملات شرکت‌ها به شکل قابل توجهی افزایش یابد.

رجبی مشهدی در پاسخ به این پرسش که ورود شرکت‌های توزیع برق به معاملات بورس چه نقشی در توسعه صنعت برق خواهد داشت، گفت: ارتباط مستقیم میان خریداران و فروشندگان برق، کاهش نقش دولت در معاملات، کمک به استقلال مالی شرکت‌های توزیع و توسعه رقابت، شفاف شدن معاملات و نیز تزریق نقدی پول به نیروگاه‌ها بر‌خلاف بازار عمده فروشی از جمله مزایای اجرای این طرح است که ضمن کمک به اصلاح نظام مالی صنعت برق بستر مناسبی را برای توسعه صنعت برق فراهم خواهد کرد.

مدیرعامل توانیر خاطرنشان کرد: پرداخت به روز هزینه‌ها و شفاف شدن درآمد‌ها در صنعت برق که در سایه ورود شرکت‌های توزیع به بورس انرژی و خرید نقدی برق از نیروگاه‌ها محقق می‌شود، نه تنها به شرکت‌ها کمک می‌کند تا هزینه‌های جاری و طرح‌های توسعه‌ای خود را با سرعت و قدرت بیشتری دنبال کنند، بلکه موتور تولید بدهی در کل صنعت برق متوقف می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دردسرهای افزایش بیش‌ از حد انرژی‌های تجدیدپذیر برای آینده
  • دردسرهای افزایش بیش‌ازحد انرژی‌های تجدیدپذیر برای آینده
  • شروع طوفانی هفته دوم معاملات برق در بورس انرژی
  • توسعه صنعت نوغانداری، نیازمند تغییر الگوی مصرف 
  • رعایت توازن تولید و مصرف انرژی به سرمایه گذاری خارجی نیاز دارد
  • با سازوکارهای اقتصادی فعلی جامعه، کارگر غالباً با مشکل مواجه می‌شود
  • تابستان چقدر کمبود برق داریم؟
  • شاخص شدت انرژی در کشور رو به افزایش است
  • ضربه سنگین خودروهای بی‌کیفیت تولید داخل به تشدید ناترازی بنزینی و کسری بودجه ارزی کشور
  • تزریق ۵ هزار میلیارد تومان نقدینگی به بورس انرژی