Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-29@23:24:14 GMT

سرماخوردگی کودکان را چگونه درمان کنیم؟

تاریخ انتشار: ۱۱ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۳۳۲۶۴۳

سرماخوردگی کودکان را چگونه درمان کنیم؟

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از آفتاب یزد، پدران و مادران می‌دانند که به کودک هر دارویی نمی‌شود خوراند و مراقبت از کودک هنگام بیماری شرایط خاصی دارد.کودکی که سرما خورده است به سختی نفس می‌کشد، احساس ناراحتی می‌کند و ممکن است غذا نخورد و همین سرماخوردگی ساده می‌تواند سلامت کودک را به مخاطره بیندازد.با توجه به اهمیت موضوع در این باره با دکتر فرشته کرباسیان ، متخصص کودکان و دکتر فرید ایمان زاده، متخصص کودکان و علی اکبر سیاری، متخصص کودکان گفت و گو کرده است .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ابتدا دکتر کرباسیان در این باره می‌گوید: سرماخوردگی یک بیماری ویروسی است که مصرف بی رویه آنتی بیوتیک برای درمان آن می‌تواند یکی از بدترین جنایت‌هایی باشد که سلامت کودک را به خطر می‌اندازد.

این متخصص اطفال خاطرنشان کرد: در سیر بیماری سرماخوردگی کودک ممکن است به عفونت گوش ، سینوس و ریه مبتلا گردد که در این صورت با انجام معاینات آنتی بیوتیک مناسب را پزشک تجویز خواهد کرد و مصرف خودسرانه آن اشتباه است .

وی عنوان کرد : درمان اصلی بیماری سرماخوردگی در کودکان، درمان حمایتی است بدین صورت که کودک باید استراحت و مصرف مایعات را افزایش دهد تا بهبودی حاصل شود .

دکتر کرباسیان اظهار کرد: از جمله نکات دیگر جهت درمان سرماخوردگی کودکان، مصرف آنتی هیستامین است. آنتی هیستامین‌های نسل اول مانند دیفن هیدرامین ، آبریزش بینی را به صورت مقطعی قطع می‌کند اما آنتی هیستامین‌های نسل دوم مانند سیتریزین ، آبریزش بینی را قطع نخواهد کرد .

این متخصص اطفال بیان کرد : مصرف آنتی هیستامین برای کودکان زیر دو سال مناسب نیست لذا برای درمان آنها تنها مصرف مایعات فراوان ، استراحت و تخلیه ترشحات بینی به دو صورت یکی از طریق استفاده از قطره کلرید سدیم و دیگر اینکه اسپری بینی کلرید سدیم قابل انجام است.

وی اضافه کرد : با توجه به اینکه بیماری سرماخوردگی، بیماری ویروسی خوش خیم است اما در نوزادان زیر شش ماه به دلیل داشتن مجاری تنفسی کوچک موجب ایجاد اختلال در تنفس گردیده لذا وقتی کودک به دلیل سرماخوردگی دچار گرفتگی بینی شده هنگام تغذیه از راه دهان نمی‌تواند تنفس کند وجهت تغذیه دچار مشکل می‌شود و والدین با این شکایت که کودک قادر به خوردن نیست به پزشک مراجعه می‌کنند.

دکتر کرباسیان عنوان کرد: درصورتی که سرماخوردگی در نوزادان باعث ایجاد اختلال تنفس و غذا خوردن و یا تب شدید، بی قراری ،کاهش سطح هوشیاری، بروز علایم گوارشی گردد، سرماخوردگی ساده نیست و ممکن است نوزاد به آنفلوآنزا مبتلا شده باشد لذا در این صورت باید به مراکز درمانی مراجعه شود .

این متخصص اطفال اظهار کرد : بچه‌هایی که به مدرسه یا مهد کودک می‌روند جهت پیشگیری یا بهبود سرماخوردگی باید برخی موارد را رعایت کنند از جمله برای پیشگیری شستن مرتب دست‌ها، انداختن دستمال حاوی ترشحات تنفسی به داخل سطل زباله و در صورت ابتلا نیز سرماخوردگی استفاده از ماسک و در هنگام عطسه و سرفه استفاده از دستمال جلوی دهان و بینی و گرفتن ترشحات از جمله موارد ضروری است .

وی خاطرنشان کرد : برای درمان سرماخوردگی کودکان دو ساله مصرف آب ولرم و عسل مانند شربت هر چند ساعت یکبار برای از بین رفتن سرفه مفید است .

دکتر کرباسیان ادامه داد :

در همان 24 ساعت اول ابتلای کودک به بیماری سرماخوردگی در صورتی که مکمل روی به وی داده شود، می‌تواند دوره درمان سرماخوردگی را کوتاه تر کرده و بهبودی سریع‌تر حاصل شود .

وی در پایان گفت: اگر مصرف ویتامین سی در فصول سرد سال در رژیم غذایی کودک گنجانده شود می‌تواند از ابتلا به سرماخوردگی پیشگیری نماید .

در ادامه نیز دکتر فرید ایمانزاده در ارتباط با تفاوت سرماخوردگی و آنفلوآنزا گفت: این دو بیماری با یکدیگر تفاوت دارند، اما سرماخوردگی هم می‌تواند به بیماری خطرناک تبدیل شود، اگر مراقب نباشیم.

وی ادامه داد: یک سرماخوردگی ساده اگر به درستی مراقبت نشود، می‌تواند به قلب بزند و حتی منجر به مرگ شود و ما مواردی از این مرگ و میرها را داشته ایم. ازهمین رو، نباید در مورد سرماخوردگی، ساه انگاری شود. بلکه می‌بایست با مصرف زیاد مایعات و استراحت کامل، سرماخوردگی را کنترل کرد و جلوی انتشار ویروس در بدن و به افراد دیگر را گرفت.

این متخصص اطفال با عنوان این مطلب که واکسن آنفلوآنزا برای سرماخوردگی نیست، افزود: سرماخوردگی یک نوع رینو ویروس است که قسمت‌های فوقانی دستگاه تنفسی را درگیر می‌کند. اما، آنفلوآنزا، انواع مختلفی دارد که تمام بدن را درگیر ساخته و حتی منجر به مرگ هم می‌شود. در حالی که در سرماخوردگی، این اتفاق به ندرت رخ می‌دهد.

وی اظهار کرد: ویروس آنفلوآنزا با زدن واکسن کنترل نمی‌شود، چون انواع آنفلوآنزا وجود دارد که ممکن است واکسنی که زده ایم برای آن نوع آنفلوآنزا نباشد.

ایمانزاده در ارتباط با حساسیت‌هایی که برخی افراد نسبت به واکسن آنفلوآنزا دارند، افزود: کودکانی که به تخم مرغ آلرژی و حساسیت دارند، باید مراقب باشند که واکسن آنفلوآنزا می‌تواند به آنها شوک وارد کند. زیرا، واکسن آنفلوآنزا، ویروس زنده است که به بدن تزریق می‌شود. ممکن است با داروهایی که فرد استفاده می‌کند، این ویروس قوی شود. وی گفت: افرادی که ایمنی بدن آنها ضعیف است و یا اینکه از داروهای سیستم ایمنی بدن استفاده می‌کنند، باید مراقب باشند و حتی الامکان واکسن آنفلوآنزا را در محیط بیمارستانی و یا اورژانس بزنند که در صورت بروز مشکل، بتوان اقدامات درمانی لازم را انجام داد.

در پایان نیز دکتر ستاری در این باره بیان کرد : ۲۰۰ ویروس باعث سرماخوردگی می‌شود. در دنیا برای ۴ ویروس عامل آنفلوآنزا، واکسن ساخته شده و پیشرفته ترین واکسن ساخته شده در دنیا، واکسن چهار ظرفیتی است که در ایران نیز وجود دارد.وی در ارتباط با اهمیت تزریق واکسن آنفلوآنزا گفت: کودکان، بیماران پیوندی، افرادی که آسم دارند، بیماران CF، کودکان دچار سوءتغذیه، سالمندانی که بیماری زمینه ای دارند و مادران باردار، از جمله افرادی هستند که لازم است این واکسن را بزنند و برای سایر افراد واجب نیست، اما منعی هم ندارد که واکسن را بزنند. این متخصص کودکان با عنوان این مطلب که در حال حاضر دو نوع واکسن آنفلوآنزا از کشورهای هلند و فرانسه در کشور موجود است، افزود: این دو واکسن، استانداردهای لازم را دارند.

وی با انتقاد از تبلیغاتی که علیه داروهای ایرانی صورت می‌گیرد، تاکید کرد: در زمینه مصرف مکمل‌ها برای کودکان، اعتقاد ما این است که مکمل‌های ایرانی، استاندارد بهتری نسبت به نوع خارجی دارند و ما این موضوع را بر اساس مطالعه ای که صورت گرفته است، عنوان می‌کنیم.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: سرماخوردگی کودکان آنتی بیوتیک آنتی هیستامین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۳۲۶۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکسن سرطان میزان بقا را دو برابر می‌کند

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، مریم اسلامی پزشک و ی تخصصی ژنتیک، فلوشیپ پزشکی بازساختی اظهار کرد: واکسن سرطان، میزان بقا را دو برابر می‌کند و امید جدیدی را برانگیخته می‌کند.

این واکسن سفارشی، امیدی برای درمان دارد و در مرحله نهایی آزمایشات در UCLH قرار دارد.

بیماران بریتانیایی در حال آزمایش واکسن بالقوه درمانی شخصی‌شده mRNA برای ملانوم هستند که نور امیدی را برای بیماران سرطان پوست ارائه می‌کند.

اینواکسن سفارشی ساخته شده توسط Moderna و MSD می‌تواند برای هر بیمار در عرض چند هفته ایجاد شود. به گفته Metro، آزمایشات اولیه کاهش قابل توجهی در عود ملانوم نشان داد.

این واکسن با دستور دادن به سیستم ایمنی بدن برای هدف قرار دادن و از بین بردن سلول‌های سرطانی عمل می‌کند.
این درمان نوآورانه در حال حاضر تحت آزمایشات مرحله نهایی به رهبری UCLH قرار دارد و بالقوه می‌تواند در برابر سرطان‌های ریه، مثانه و کلیه نیز موثر باشد.

Heather Shaw، سرپرست این کارآزمایی، نسبت به توانایی این دارو در درمان ملانوما ابراز خوش بینی کرد و در حال بررسی کاربرد آن در سایر سرطان‌ها است.

او گفت: اینیکی از هیجان‌انگیزترین چیز‌هایی است که در مدت زمان طولانی دیده‌ایم. اینیک ابزار واقعاً دقیق است. چیز‌ها بسیار فنی هستند و به خوبی برایبیمار ایجاد می‌شوند، بیماران واقعاً در مورد آنها هیجان زده هستند.
Steve Young، مردی ۵۲ ساله از استیونیج، که یکی از اولین شرکت کنندگان در UCLH است. برای تقریباً ده سال، Steve Young برآمدگی روی سر خود داشت که هیچ فکری برای آن نمی‌کرد. با این حال، معلوم شد که ملانوما است، تشخیصی که شوک بزرگی به همراه داشت.
پدرم در ۵۷ سالگی بر اثر آمفیزم درگذشت، و من در واقع فکر کردم: "من از پدرم کوچکتر خواهم مرد. "

او افزود: این واقعاً علاقه من را برانگیخت. به محض اینکه آنها به این فناوری mRNA که برای مبارزه با سرطان استفاده می‌شود اشاره کردند، من به نظرم جذاب می‌رسید و هنوز هم همان احساس را دارم. من واقعاً بسیار هیجان زده هستم. این بهترین شانس من برای جلوگیری از مسیر سرطان است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آیا واکسن سرطان پوست، روی دیگر سرطان‌ها هم جواب می‌دهد؟
  • انجام واکسیناسیون پنوموکوک کودکان در استان سیستان و بلوچستان
  • تلقیح و تزریق بیش از ۱۶۱ هزار دز واکسن فلج اطفال در همدان 
  • جزییات استفاده از اولین واکسن سرطان
  • یک واکسن دیگر در لیست واکسیناسیون کودکان ایرانی
  • ۴۲ هزار کودک سرطانی در «محک» در حال درمان هستند
  • لوسمی رایج‌ترین سرطان کودکان/ ۶۵ تا ۷۰ درصد کودکان مبتلا به سرطان در ایران درمان می‌شوند
  • واکسن سرطان میزان بقا را دو برابر می‌کند
  • آزمایش واکسن سرطان پوست وارد فاز نهایی شد
  • شناخت زودهنگام اختلالات رشد، موثر بر عملکرد فردی و اجتماعی کودک در آینده