Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، محسن نفر شامگاه پنج‌شنبه در حاشیه مراسم افتتاح اولین مرکز تحقیقات مواد اولیه داروهای گیاهی به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود ضمن بیان اینکه این اقدام افق‌های فراتر از پژوهش و حرکت به‌سوی کاربردی کردن علوم است، ابراز داشت: امروز هدف‌گذاری روی نیازهای داروی کشور به‌تنهایی مطلوب نیست و باید با افزایش بهره‌وری نیروی متخصص انسانی و توسعه محصولات سمت‌وسو در اختیار گرفتن بازارهای جهانی باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: ضرورت تصاحب بازارهای جهانی داشتن بینش فرآیندی و نگاه دانش‌بنیان در راستای رونق تولید و جهت‌گیری اقتصاد مقاومتی است به‌بیان‌دیگر تلاش باید برای رسیدن به هدف باشد نه تحقیقات صرف یا انجام وظایف و رفع تکلیف!

معاون علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی ضمن تأکید بر کاربردی کردن فعالیت مرکز تحقیقات مواد اولیه داروهای گیاهی، ابراز داشت: اهداف کوتاه‌مدت خود را روی استحصال اسانس‌ها به‌منظور ایجاد ارزش‌افزوده و ایجاد منابع و اشتغال باید متمرکز شود  اما هدف بلندمدت واصلی باید به دست آوردن مواد مؤثره دارویی باشد.

نفر ضمن بیان اینکه این مرکز تحقیقاتی در فضایی بالغ‌بر هزار مترمربع ایجادشده است، تصریح کرد: پژوهشگران علوم دارویی، کشاورزی، شیمی دارویی، فیتو شیمی و غیره در غالب سه هسته پژوهشی فارماکوگنوزی، تجزیه دستگاهی و فیتوشیمی مشغول به فعالیت‌های علمی پژوهشی در این حوزه می‌شوند.

وی افزود: کاشت، داشت و فرآوری گیاهان دارویی، توسعه، بهره‌وری و شناخت گیاهان دارویی جدید منطقه و فرا منطقه‌ای، استخراج، شناسایی و تفکیک ترکیبات طبیعی، کشت سلول گیاهی، تبدیلات بیوشیمیایی و بررسی مسیرهای بیوسنتزی، فیتوفارماسیوتیکال مواد اولیه و خام برای تولید داروهای گیاهی و فیتوتراپی اثرات فارماکولوژی و درمانی گیاهان دارویی و طب سنتی از فعالیت‌های این مرکز خواهد بود.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود بابیان اینکه کشت انواع گیاهان دارویی در این مرکز آغازشده است، ابراز داشت:  یک هکتار گیاه زعفران، یک هکتار درخت زیتون، پرورش انواع گونه‌های شمعدانی، آلوئه ورا و عصاره گیری از گیاه نعناع در این مرکز زیر کشت رفته است.

مجتبی واحدی در ادامه تصریح کرد: با تلاش‌های رئیس این مرکز تحقیقاتی و حمایت‌های رئیس واحد شاهرود امیدواریم شاهد موفقیت روزافزون این مرکز تحقیقات و خدمت‌رسانی به میهن اسلامی و توسعه و ترویج استفاده از گیاهان دارویی طب سنتی باشیم.

کد خبر 4736313

منبع: مهر

کلیدواژه: دانشگاه آزاد شاهرود محسن نفر گیاهان دارویی اربعین 98 هفته دفاع مقدس اربعین حسینی بوشهر قزوین شیراز گردشگری گرگان اجلاس جاده ابریشم شهرکرد بیرجند آتش نشانی دفاع مقدس جنگ تحمیلی ایلام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۳۵۷۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حتی یک وعده غذای بدون گوشت برای بیماران کبدی مفید است

ایتنا - بر اساس پژوهشی که به‌تازگی منتشر شده است، گیاهخواری حتی در حد یک وعده غذای روزانه می‌تواند میزان آمونیاک مضر را در بزرگسالانی که کبدشان در اثر سیروز آسیب دائمی دیده است پایین بیاورد.
پژوهشگران به ۳۰ نفر که گوشت می‌خوردند همبرگری حاوی ۲۰ گرم پروتئین دادند.  به ۱۰ نفر آن‌ها برگر متشکل از گوشت خوک و گاو، به ۱۰ نفر گوشت گیاهی، و به بقیه برگر گیاهی لوبیا دادند. به شرکت‌کنندگان چیپس سیب‌زمینی کم‌چرب، نان سبوس‌دار و آب نیز داده شد، اما اجازه مصرف چاشنی و مخلفات نداشتند.

از شرکت‌کنندگان پیش و پس از غذا نمونه خون و ادرار گرفته شد، و نتایج نشان داد در افرادی که برگر گوشت مصرف کرده بودند میزان آمینواسیدهای دخیل در تولید آمونیاک و انسفالوپاتی کبدی بالاتر از کسانی بود که برگر غیرگوشتی خورده بودند.

انسفالوپاتی کبدی نوعی اختلال مغزی ناشی از آسیب کبدی شدید است.

وقتی بدن غذا را هضم می‌کند، باکتری‌های روده آمونیاک تولید می‌کنند. مواد پسماند معمولا در کبد تصفیه می‌شوند، اما کبدی که به‌شدت آسیب‌ دیده باشد نمی‌تواند این کار را انجام دهد، که سبب می‌شود این ترکیب‌ شیمیایی سمی در مغز تجمع کند.

به گفته پژوهشگران، باکتری‌های روده و برنامه غذایی روی سطح آمونیاک بدن تاثیر می‌گذارند.

این گروه پژوهشی با اشاره به ضرورت تحقیق بیشتر در مورد اثر برنامه‌ غذایی گیاهی روی سیروز کبدی و سطح آمونیاک، ابراز امیدواری کردند پزشکان افراد مبتلا به بیماری کبدی را ترغیب کنند پروتئین مورد نیاز بدنشان را به‌جای گوشت از گیاهان یا منابع لبنی تامین کنند.

دیگر خبرها

  • اولین مرکز شیمی درمانی فرهنگیان کشور در ارومیه افتتاح شد
  • ادغام ادویه و داروی گیاهی برای تجربه یک طعم تازه
  • توسعه زنجیره ارزش ماهیان سردآبی در چهارمحال و بختیاری
  • ایران رتبه چهارم علم گیاهان دارویی و طب سنتی دنیا
  • آموزش مهارت های کشاورزی به دانش آموزان آبادانی
  • برداشت ۳۲۰ تن گیاهان دارویی از مزارع نهاوند برای نخستین‌بار
  • حتی یک وعده غذای بدون گوشت برای بیماران کبدی مفید است
  • نخستین جشنواره ملی گیاهان دارویی جنوب استان کرمان
  • بردن گیاهان دارویی و مواد اسیدی به عربستان ممنوع است
  • توسعه وکشت گیاهان دارویی کم آبخواه در میانکوه