Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-30@17:15:22 GMT

نصب اولین سامانه ضد تگرگ در مرند

تاریخ انتشار: ۱۲ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۳۳۷۲۷۲

نصب اولین سامانه ضد تگرگ در مرند

به گزارش خبرنگار مهر، معاون استاندار آذربایجان شرقی و فرماندار شهرستان ویژه مرند، امروز ابتدا با حضور در بخش یامچی از ساختمان در حال احداث جهاد کشاورزی بازدید کرد.

نماینده عالی دولت در شهرستان مرند، در حاشیه این بازدید، در گفتگو با خبرنگار مهر، گفت:ساختمان خدمات و ترویج جهاد کشاورزی یامچی از محل توانمندی و خودیاری در حال احداث است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

داود گرشاسبی ادامه داد: این ساختمان در مساحت ۴۰۰ مترمربع از محل اعتبارات خودیاری و ماده ۶ فروش اماکن غیرقابل مصرف جهاد سازندگی احداث می شود.

فرماندار ویژه مرند در ادامه افزود: شهر یامچی از ظرفیت و پتانسیل قوی برخوردار بودن که نمونه بارز آن کاشت پسته در این شهر است که می تواند باعث توسعه این شهر شود.

وی با اشاره به اینکه با بهره برداری از این ساختمان می توان در جهت توسعه کشاورزی گام برداشت، تصریح کرد: شهر یامچی در حوزه کشاورزی در زمینه تولید محصول پسته سرآمد استان آذربایجان شرقی است و با استقرار ساختمان خدمات کشاورزی، تلاش می کنیم این محصول را در سطح کشور ترویج کرده و در اختیار شهروندان قرار دهیم.

گرشاسبی در ادامه با اشاره به نبود برخی ادارات در این بخش خاطرنشان کرد: ادارات مورد نیاز شهر یامچی برای تسهیل در امور مردم، در حال بررسی است، هر چند برخی از ادارات از قبیل بهزیستی و کمیته امداد مستقر شده است.

همچنین در جلسه ای با حضور معاون استاندار آذربایجان شرقی، معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی فرماندار، بخشدار و شهردار یامچی مشکلات یامچی بررسی شد.

اجرای طرح تعویض تاج های درخت گردو در مرند

فرماندار ویژه مرند در ادامه این بازدید، به همراه مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرند از اجرای تعویض تاج درختان گردو درروستای پیام در قالب پروژه اصلاح باغات حوضه دریاچه ارومیه بازدید کرد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرند در این بازدید گردو را یکی از مهم ترین محصولات خشکباری دانست و گفت: برای داشتن یک تولید مناسب و اقتصادی در باغ های بذری از قبل کاشته شده این محصول، تنها گزینه سریع و باصرفه ممکن جهت اصلاح درختان بذری، اجرای عملیات پیوند از طریق تعویض تاج یا سرشاخه کاری با ارقام اصلاح شده روز دنیاست.

منوچهر رحمانی افزود: در همین راستا جهاد کشاورزی این شهرستان برای اولین بار در قالب پروژه های احیای دریاچه ارومیه، در سطح ۴ ونیم هکتار به صورت پایلوت اقدام به تعویض تاج کرده است.

 وی تاکید کرد: سرشاخه کاری درختان گردو طرحی است که به واسطه آن ضمن اصلاح و تعویض تاج درختان نامرغوب با ژنوتیپ های برتر و پرمحصول افزایش عملکرد و تولید محصول یکنواخت مدنظر قرار می‌ گیرد ضمن آنکه آشنایی باغداران با روش ‌های پیوند سرشاخه کاری درختان نامرغوب و انتقال و آموزش یافته‌ های تحقیقاتی به باغداران لحاظ می‌ شود.

رحمانی عنوان کرد: به منظور افزایش عملکرد و مقاوم سازی درختان بومی و فاقد عملکرد مناسب با هرس سنگین شدید، تاج درخت گردو تعویض و با استفاده از پیوندک هایی که از ارقام خوش بار و دیر گل تهیه شده، از طریق پیوند سرشاخه طی ۲ تا ۳ سال تاج درخت عوض می شود و پایه های قدیمی دارای شاخه های جوان، مقاوم و با عملکرد مطلوب می شوند.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرند همچنین وجود کارشناسان توانمند در سطح شهرستان، وجود افراد پیوندزن ماهر در برخی روستاها، وجود کشاورزان علاقه ‌مند و متقاضی اجرای طرح را از جمله ظرفیت‌های شهرستان مرند عنوان کرد.

رحمانی در ادامه سطح زیر کشت باغات گردو در شهرستان مرند را بیش از ۹۰۰ هکتار دانست و اظهار داشت: میزان تولید این محصول در شهرستان مرند بالغ بر ۲ هزار و ۷۰۰ تن در سال است،

 رحمانی با بیان اینکه شهرستان مرند فاقد باغات صنعتی و اقتصادی گردو است، خاطر نشان کرد: سرمای دیررس و بارندگی های بهاره (همزمان با گلدهی)،شیوع آفات،آلودگی درختان گردو به بیماری قارچی آنتراکنوز و بلایت باکتریایی تهدیدی جدی برای تولید گردو بوده که طی سال های اخیر باعث خشکیدگی یا زوال تدریجی درختان گردو و کاهش شدید محصول گردو در شهرستان شده است.

وی گفت:این عوامل خسارت زا در بیشتر باغات گردوی شهرستان (باغات قدیمی)توسعه یافته و عدم مدیریت صحیح باغ های گردو باعث وارد شدن خسارات سنگین مالی به باغداران شده است.

۸ سامانه ضد تگرگ در مرند نصب می شود

اما دستگاه ضد تگرگ برای اولین بار چندی پیش در یکی از باغ های شهرستان ویژه مرند در روستای «سیوان» نصب و راه اندازی شد که امروز مورد بازدید فرماندار و مسئولان قرار گرفت. 

این سامانه به منظور جلوگیری از خسارت ناشی از حوادث مترقبه مخصوصا بارش تگرگ راه اندازی شده است، این سامانه می تواند محیط به شعاع ۵۰۰ متر و حدود ۱۰۰هکتار از اراضی باغی و زراعی را تحت پوشش قرار داده و خسارت ناشی از بارش تگرگ را کاهش داده و به صفر برساند.

به گفته مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرند برای راه اندازی این سامانه حدود ۹۰۰ میلیون ریال اعتبار هزینه شده که برای تامین این اعتبار یک بخش از محل اعتبارات دولتی و مشارکت خود باغدار تهیه شده است.

این دستگاه با استفاده از گاز استیلن  کار می کند و ۱۲ کیلومتر برد دارد و قادر است از طریق شلیک امواج صوتی به داخل توده های ابر تگرگ زا، از بارش تگرگ جلوگیری و آن را تبدیل به باران کند.

منوچهر رحمانی همچنین گفت: تا اواخر امسال ۸ دستگاه ضد تگرگ دیگر در سطح شهرستان راه اندازی شود که اعتبار آن از محل اعتبارات جلوگیری از حوادث غیر مترقبه و اعتبارات دولتی به صورت تسهیلات بانکی و با مشارکت بهره برداران تامین خواهد شد.

همچنین بازدید فرماندار ویژه مرند به همراه مدیر و مسئول فنی و اجرایی، مسئول باغبانی و مسئول امور مالی جهاد کشاورزی شهرستان از آخرین وضعیت ساخت کانال عمومی و کشاورزی روستای «شوردرق» به طول یک و نیم کیلومتر از دیگر برنامه های این روز بود.

با اجرای این طرح، کشاورزان این روستا که پیش از سالیانه حداکثر یک یا ۲ نوبت اقدام به آبیاری مزارع و باغات خود می کردند، در سال جاری حداقل ۴ بار اقدام به آبیاری کرده اند، آن ها از اجرای این طرح ابراز رضایت کردند.

عکس ها: محمد غفاری

کد خبر 4736307

منبع: مهر

کلیدواژه: مرند کشاورزی گردو اربعین 98 اربعین حسینی هفته دفاع مقدس بوشهر قزوین شیراز گردشگری گرگان اجلاس جاده ابریشم شهرکرد آتش نشانی ایلام بیرجند یاسوج

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۳۷۲۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تخریب ساخت و ساز غیر مجاز در اراضی کشاورزی بویراحمد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای کهگیلویه و بویراحمد، علی معتمدی پور با بیان اینکه حفاظت از اراضی کشاورزی به جد در این استان پیگیری می‌شود افزود: حفاظت از عوامل تولید در بخش کشاورزی به ویژه عامل زمین کشاورزی نه فقط برای حمایت از اقتصاد کشاورزی بلکه برای حمایت از کل اقتصاد کشور امری ضروری است. وی از بهره‌برداران بخش کشاورزی استان خواست تا بدون استعلام از مدیریت جهادکشاورزی شهرستان‌ها اقدام به ساخت و ساز در اراضی کشاورزی نکنند تا متحمل هزینه و خسارت نشوند. معتمدی پور افزود: عوامل گشت یگان حفاظت از اراضی کشاورزی و باغی به طور مستمر در حال گشت بوده و تغییر کاربری‌های غیر مجاز را شناسایی و اقدام لازم انجام می‌شود. رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد ضمن قدردانی از فرمانده نیروی انتظامی استان به خاطر امنیت و ثبات موجود در این استان گفت: استان کهگیلویه و بویراحمد یکی از استان‌های امن کشور است و این امر به خاطر تلاش‌های شبانه‌روزی نیرو‌های خدوم ناجا محقق شده است. مدیر جهاد کشاورزی بویراحمد هم گفت: در راستای اجرای تبصره ۲ ماده ۱۰ قانون حفظ اراضی کشاورزی و باغی در پنجم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ حدود ۱۳ مورد از ساخت و ساز‌های غیرمجاز در محدوده روستای موردراز شهرستان بویراحمد با حضور، نماینده دادستان، یگان حفاظت امور اراضی جهاد کشاورزی شهرستان و با همکاری نیروی انتظامی، قلع و قمع شد.  جهرم شاکریان ادامه داد: قلع و قمع انجام شده در مساحت۳هزار و ۵۰۰ متر مربع در اراضی کشاورزی بوده که شامل ۹ مورد دیوارکشی غیر مجاز در راستای تبصره ۲ ماده ۱۰ بوده است.

دیگر خبرها

  • پلمب ۱۰ داروخانه گیاه پزشکی متخلف در داراب
  • تک‌کشتی پسته، کشاورزی خوشاب را تهدید می‌کند
  • تخریب ساخت و ساز غیر مجاز در اراضی کشاورزی بویراحمد
  • ۱۵ تغییر کاربری غیرمجاز در آمل قلع و قمع شد
  • ۳۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان کاشمر سند دار شد 
  • امحاء۲۰۰ کیلوگرم گوشت منجمد فاسد در آمل
  • برداشت خیار سبز در شهرستان قیروکارزین
  • اجرای طرح سرشاخه کاری درختان گردو در زارچ
  • افزایش ۱۰۰ درصدی کشت کلزا در شهرستان نهاوند
  • آغاز توزیع تخم نوغان در شهرستان شفت