Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-27@13:07:58 GMT

صادرکنندگان ۸.۳ میلیارد یورو ارز به نیما فروختند

تاریخ انتشار: ۱۲ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۳۴۲۶۴۷

آمار رسمی از روند فروش ارز صادراتی در سامانه نیما حکایت از آن دارد که صادرکنندگان از ابتدای امسال تاکنون معادل بالغ بر ۸.۳ میلیارد یورو انواع ارز به این سامانه فروخته‌اند.

به گزارش مهر، بازگشت ارز حاصل سامانه نیما از صادرات به چرخه اقتصادی کشور، هنوز هم یکی از سختگیرانه‌ترین دستورکارهای بانک مرکزی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حالا بیش از یکسال و نیم است که دولت با محوریت بانک مرکزی، صادرکنندگان کشور را ملزم کرده تا ارز حاصل از صادرات خود را به روش‌های اعلام شده، به داخل کشور بازگردانند و اسناد مثبته آن را هم ارایه کنند.

در ابتدای کار، اما و اگرهای زیادی در رابطه با چگونگی فروش ارز حاصل از صادرات به بخش‌های مختلف اقتصادی و حتی بازتعریف چگونگی بازگشت ارز به چرخه اقتصادی وجود داشت و شیوه‌های رفع تعهد ارزی به گونه‌ای تدوین شده بود که کمتر صادرکننده‌ای می‌توانست با روش‌های اعلامی بانک مرکزی، ارز حاصل از صادرات خود را برگرداند.

اما به مرور، زمانی که بانک مرکزی و دولت تصمیم گرفتند تا به بخش‌خصوصی اعتماد کرده و نظرات آن را ملاک عمل خود در تدوین بخشنامه‌ها و دستورالعمل‌ها قرار دهند، به مرور اوضاع بهتر شد و بازگشت ارز صادرکنندگان به اقتصاد کشور رونق گرفت.

در عین حال بانک مرکزی هم تصمیم گرفته که با توجه به شرایط سخت اقتصاد ایران و مشکلاتی که به واسطه محدودیت‌های بین‌المللی و مسائل تحریمی پیش روی صادرات غیرنفتی وجود دارد، با صادرکنندگان تعامل لازم را داشته باشد و حتی در مواردی، مورد به مورد پرونده‌های آنها را در مجامع مشورتی از جمله کمیته ارزی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران که اتفاقا این روزها مرجعی برای تصمیم‌گیری‌های مشورتی ارزی شده است، بررسی و در مورد آنها تصمیمات لازم را اتخاذ نماید.

بررسی‌های خبرنگار مهر از عملکرد سامانه نیما به عنوان بستری برای خرید و فروش ارز حاصل از صادرات که اتفاقا مشتریان اصلی آن، اکنون واردکنندگان کشور هستند، نشان می‌دهد که از ابتدای سال ۱۳۹۸ تاکنون، مجموع معاملات فروش ارز صادراتی جمعا معادل ۸ میلیارد و ۳۷۴ میلیون و ۲۲۰ هزار یورو انواع ارز بوده است.

در عین حال، مجموع معاملات خرید ارز بابت واردات در سامانه نیما نیز به خوبی نشان می‌دهد که واردکنندگان رغبت زیادی بابت خرید ارزهای صادراتی دارند و البته هنوز هم عرضه ارزهای صادراتی آنگونه که خبرگزاری مهر در گزارش ماههای گذشته خود ذکر کرده، نسبت به تقاضای آن بالاتر است و خود این امر، نرخ را متعادل می‌سازد.

بر این اساس مجموع معاملات خرید ارز بابت واردات حکایت از آن دارد که از ابتدای فروردین سال جاری تاکنون، معادل بالغ بر ۷ میلیارد و ۴۷۴ میلیون و ۵۰۰ هزار یورو انواع ارز بوده است که این امر از استقبال صادرکنندگان از خرید ارز حاصل از صادرات با یک قیمت رقابتی حکایت دارد.

همچنین در این مدت، میانگین نرخ فروش دلار در بازار ثانویه (نیما) ۱۰ هزار و ۷۳۰ تومان بوده است؛ ضمن اینکه میانگین نرخ فروش یورو در بازار ثانویه نیز ۱۱ هزار و ۷۳۱ تومان است.

از سوی دیگر، میانگین نرخ خرید دلار در بازار ثانویه، بر اساس آمار رسمی ۱۰ هزار و ۶۴۶ تومان و میانگین نرخ خرید یورو در بازار ثانویه نیز۱۱ هزار و ۶۳۹ تومان بوده است.

منبع: تابناک

کلیدواژه: ارز اربعین ۹۸ گروه عظام عباس ایروانی مرز خسروی قاسم سلیمانی لردگان صادرکنندگان یورو بازگشت ارز صادرات سامانه نیما ارز اربعین ۹۸ گروه عظام عباس ایروانی مرز خسروی قاسم سلیمانی لردگان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۴۲۶۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خرید و فروش استقلال و پرسپولیس در چه زمانی امکان‌پذیر است؟

زمان فروش باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس توسط مالکان خصوصی آنها مشخص شد. - اخبار ورزشی -

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، در روز 5 اردیبهشت ماه سال جاری  مالکیت باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس رسماً به بخش خصوصی واگذار شد. بر این اساس 85 درصد از سهام باشگاه استقلال از سوی شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس، شرکت‌های تابعه آن شامل پتروشیمی بندر امام، پتروشیمی بوعلی سینا، پتروشیمی شهید تندگویان، پتروشیمی پارس و شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس واگذار شد و همین مقدار از سهام باشگاه پرسپولیس نیز به بانک‌های شهر (30 درصد)، ملت (20 درصد)، تجارت (20 درصد)، صادرات (پنج درصد)، رفاه (پنج درصد) و اقتصاد نوین (پنج درصد) انتقال پیدا کرد. 10 درصد سهام دو باشگاه نیز پیش‌تر به هواداران واگذار شده بود. طبق اعلام وزیر ورزش قرار است 5 درصد باقی‌مانده سهام دو باشگاه نیز به زودی به پیشکسوتان واگذار شود.

پرسپولیس و استقلال رسماً واگذار شدند/ سهم پیشکسوتان؛ 5 درصد

در این میان سؤالی مطرح است که آیا مالک خصوصی چه زمانی قادر به واگذاری باشگاه مورد تملکش است؟ پاسخ این سؤال نیازمند رعایت یک پیش‌نیاز است.

از آنجایی که دو باشگاه به‌صورت اقساطی خریداری شدند، طبق توافق صورت گرفته، سرخابی‌ها تا شش سال زیر نظر سازمان خصوصی‌سازی خواهند بود و مالکان بخش خصوصی آنها باید تا تاریخ معین شده، اقساط خود را  به دولت بپردازند. حتی اگر بخش خصوصی سریع‌تر از زمان موعود (پیش از شش سال)، اقساط خود را تسویه کند، می‌تواند فردای همان روز سهام باشگاه موردنظر را در فرابورس عرضه کند. در غیر این‌صورت بعد از پایان شش سال و تسویه مطالبات دولت از محل سرخابی‌ها، بخش خصوصی قادر به فروش سرخابی‌ها خواهد بود.

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • اینتر برای خرید‌های تابستانی ۱۰۰ میلیون یورو خرج میکند
  • بودجه ۱۰۰ میلیون یورویی اینتر برای خرید بازیکنان جدید در تابستان
  • خرید و فروش استقلال و پرسپولیس در چه زمانی امکان‌پذیر است؟
  • یک پیش‌بینی جدید درباره قیمت خودرو در روز‌های آینده؛ زمان خرید خودرو هست یا خیر؟
  • فعال‌سازی بند فسخ قرارداد، تنها راه خرید مارکوس تورام از اینتر
  • اولتیماتوم اینتر به دنزل دومفریز برای تمدید قرارداد
  • میلان و اینتر چگونه برای خرید یاشوا زیرکزی رقابت می‌کنند؟
  • بایرلورکوزن رقیب جدی یوونتوس در مسیر جذب ریکاردو کالافیوری
  • از سرگیری صادرات دام زنده مازاد در کشور
  • تحولات خیره کننده حاصل از تلاقی فین تک با مدیریت درآمد شرکت های هواپیمایی