Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-01@21:35:02 GMT

موضع آیت‌الله سیستانی در قبال تحولات اخیر عراق

تاریخ انتشار: ۱۲ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۳۴۳۰۰۴

نماینده حضرت آیت الله العظمی «سید علی سیستانی» در کربلای معلی، در خطبه نماز جمعه دیدگاه مرجعیت عالی در قبال تحولات اخیر عراق را بیان کرد.

به گزارش «تابناک» به نقل از شفقنا، حجت الاسلام و المسلمین «احمد صافی»، نماینده مرجع عالیقدر شیعیان جهان در کربلای معلی، ظهر امروز در خطبه نماز جمعه در حرم مطهر امام حسین (ع) به بیان دیدگاه و موضع حضرت آیت الله العظمی سیستانی در قبال تحولات اخیر عراق پرداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



متن خطبه نماز جمعه امروز در کربلای معلی به شرح ذیل است:

بسم الله الرحمن الرحیم

طی روز‌های گذشته تعرض‌های غیر قابل قبول و محکوم به تظاهرکنندگان مسالمت آمیز، نیرو‌های امنیتی و اموال عمومی و خصوصی در بغداد و شماری از استان‌ها روی داد و تظاهرات در بسیاری از موارد و در صحنه‌های بسیار دردناک و تاسف بار شبیه آن چه در برخی سال‌های گذشته اتفاق افتاد، به آشوب و برخورد‌های خونین کشیده شد که ده‌ها قربانی، شمار زیادی زخمی و مجروح و خسارت‌های زیادی به نهاد‌های دولتی و ... در پی داشت.

مرجعیت عالی دینی همواره از جریان‌ها و طرف‌های مختلف که کنترل قدرت را در دست دارند، خواسته که رویکرد خود به مشکلات کشور را تغییر دهند، اقدامات جدی در راه اصلاحات و مبارزه با فساد اتخاذ کنند و سهمیه بندی و رابطه بازی در اداره کشور را پشت سر بگذارند و به آن‌هایی که مانع از انجام اصلاحات می‌شوند و به این دل بسته اند که درخواست‌ها برای انجام آن کاهش یابد نیز هشدار داده که بدانند، اصلاحات یک ضرورت غیر قابل اجتناب است و اگر نشانه‌های درخواست آن برای مدتی کاهش یابد، در زمان دیگری و این بار با قدرت و گستره بیشتری باز خواهد گشت.

امروز مرجعیت بار دیگر بر آن چه از قبل درخواست کرده، تاکید می‌کند، از قوای سه گانه می‌خواهد که اقدامات عملی واضح در راه اصلاحات واقعی اتخاذ کنند و تاکید می‌کند که مجلس نمایندگان با اختیارات قانونگذاری و نظارتی خود، بزرگ‌ترین مسئولیت را در این زمینه بر عهده دارد جایی که اگر بزرگ‌ترین فراکسیون – که دولت از آن برآمده – رویکرد خود را تغییر ندهد و به الزامات و نیاز‌های اصلاحات به طور واقعی پاسخ ندهد، چیزی از آن در عمل تحقق نمی‌یابد.

همچنین قوه قضاییه و نهاد‌های نظارتی مسئولیت بزرگی در مبارزه با فساد، پیگرد مفسدان و بازپس گیری اموال ملت از آن‌ها بر عهده دارند، با این حال در گذشته آن چه در این زمینه ضروری بوده را انجام ندادند و اگر وضعیت این چنین باقی بماند، امیدی به جلوگیری از گسترش فساد در کشور وجود ندارد.

دولت نیز باید به وظایف خود عمل کند و هر آن چه در توان دارد را در راه کاهش درد و رنج شهروندان از طریق بهبود خدمات عمومی، ایجاد فرصت‌های شغلی برای افراد بیکار و دوری از رابطه بازی در انتصاب‌های دولتی انجام دهد و پرونده‌های افراد متهم به دستکاری اموال عمومی و تسلط بر آن را نیز به عنوان مقدمه اجرای عدالت در حق آن‌ها تکمیل کند.

در این جا به این مسئله اشاره می‌کنیم که دفتر مرجعیت پیشتر در ارتباط با طرف‌های مسئول در هفتم آگوست سال ۲۰۱۵ و در اوج جنبش مردمی خواهان اصلاحات، پیشنهاد داد که «یک کمیته از برخی افراد شناخته شده در تخصص‌های ذی ربط و از خارج از جریان‌های حاکم که دارای اعتبار بوده و به کارآمدی عالی و پاکدستی کامل معروف هستند، تشکیل گردد و برای تعیین اقدامات مورد نیاز در راه مبارزه با فساد و تحقق اصلاحات مورد نظر مکلف شود به شرط آن که به اعضای کمیته اجازه داده شود به طور دقیق در جریان تحولات اوضاع قرار بگیرند و با گروه‌های تاثیرگذار در کشور و در راس آن‌ها نمایندگان تظاهرکنندگان در استان‌های مختلف دیدار کنند تا به خواسته‌ها و دیدگاه‌های آن‌ها گوش دهند؛ هنگامی که این کمیته کار خود را تکمیل کرده و اقدامات مورد نیاز چه در زمینه قانونگذاری و چه در زمینه اجرایی و قضایی را نیز مشخص کرد، تلاش خواهد شد که این اقدامات از راه‌های قانونی و در صورت نیاز با بهره گیری از پشتیبانی مرجعیت و مردم عملی شوند»؛ با این حال در آن هنگام این پیشنهاد مورد استفاده قرار نگرفت در حالی که استفاده از آن در حال حاضر می‌تواند آغاز مناسبی برای غلبه بر مصیبت کنونی باشد.

امیدواریم نزد افرادی که در جایگاه مسئولیت هستند و تصمیم گیری در دست آن‌ها است، خرد و منطق و منافع کشور حاکم شود تا پیش از آن که دیر شود، وضعیت را اصلاح کنند؛ همچنین امیدواریم که همگان پیامد‌های خطرناک استفاده از خشونت و خشونت متقابل در جنبش اعتراضی کنونی را درک کنند تا در هر حالت از آن دوری گزینند؛ خداوند همگان را به آن چه به خیر و صلاح عراق و مردمان آن است، هدایت کند.

منبع: تابناک

کلیدواژه: ارز اربعین ۹۸ گروه عظام عباس ایروانی مرز خسروی قاسم سلیمانی لردگان سید علی سیستانی اعتراضات عراق احمد صافی آیت الله سیستانی ارز اربعین ۹۸ گروه عظام عباس ایروانی مرز خسروی قاسم سلیمانی لردگان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۴۳۰۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش تعداد دانشمندان بین المللی ۱ یا ۲ درصد

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، محمدعلی زلفی‌گل وزیر علوم در سی و یکمین آیین تجلیل از اعضای هیات علمی نمونه کشوری که ۱۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ که در سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی برگزار شد، اظهار کرد: بزرگ‌ترین سرمایه هر جامعه‌ای فرهنگ آن جامعه و سرمایه جاودان آن جامعه است. جامعه فهیم دانشگاهی، پویش و پالایش دانشگاهی را مدنظر خود قرار داده و همواره فرهنگ‌های جدیدی را خلق کرده است.

بیشتر بخوانید: فرآیند ثبت اختراع و حفاظت از مالکیت فکری زمان‌بر و پرهزینه‌ است

وی افزود: همانطور که کلمات و جملات جدید به زبان هر کشور اضافه می شود، علم و فناوری و نوآوری جدید همراه خود فرهنگ جدیدی را خلق می کند. استادان فرهنگ ساز و امید افرین، الگو و اسطوره برای نسل های فعلی و آینده ایران هستد و نسل های بعدی باید بدانند که قدردان پیشینیان خود باشیم.

وزیر علوم خاطرنشان کرد: در هر منطقه‌ای که استاد دانشگاهی ساکن شود، آن منطقه و محله ارزش بیشتری می یاید. کوی دانشگاهیان در هر شهری ارزش بیشتری دارد. بنابراین سرمایه های نمادین کشور باید قدر ببینند و بر صدر بنشینند.

زلفی گل با بیان اینکه تجلیل از استادان نمونه کشوری، در راستای ارتقای مرجعیت علمی است، یادآور شد: هر کدام از استادانی که امروز تجلیل می شوند در رشته خود سرآمد هستند. انتخاب استاد نمونه در راستای تحقق مرجعیت علمی است. وقتی این فرایند طی می شود می خواهیم شاخص های افراد مرجع را به نمایش بگذاریم.

وی همچنین گفت: تعداد دانشمندان یک درصد و ۲ درصد بین الملل روز به روز افزایش می یابد و نشان می دهد مسیر جامعه علمی ما درست است.

وزیر علوم به بیانات رهبر معظم انقلاب درمورد وظیفه دانشگاه ها اشاره کرد و افزود: تولید علم، تربیت عالم و جهت دهی به علم و عالم وظیفه دانشگاه‌ها است.

زلفی گل ادامه داد: اقتدار حاصل از جسارت کشور یعنی عملیات وعده صادق در سطح بین المللی نشان دهنده مرجعیت علمی است که اولویت وزارت علوم است.

وی یادآور شد: در قوانین وزارت علوم سعی کردیم برای ارتقای مرجعیت علمی برنامه اجرایی داشته باشیم، همچنین از ظرفیت برنامه هفتم توسعه استفاده کردیم و این قوانین را در احکام برنامه گنجاندیم، از جمله این اقدامات که انجام شده و در برنامه هفتم توسعه نیز قید شده است، دستور العمل اعطای پژوهانه جامع، دستور العمل تعاملات علمی ملی و بین المللی و دستورالعمل مهارت محور کردن آموزش است.

وزیر علوم افزود: امروز دنیا دنبال جنگ و صلح ارزان است، کشور گشایی مشروع از طریق علم و فناوری مقدور و مشروع است‌ وقتی دانشمندان و استادان نمونه کشوری دانشی تولید می کنند و بروندادهای علمی بین المللی دارند، این کتاب در هر جای دنیا تدریس شود یعنی ما در آن کشور نفوذ کرده و آن کشور را تسخیر کرده ایم.

زلفی گل تاکید کرد: بهترین و موفق ترین سربازان کشورگشای ایران اسلامی استادان هستند که کشورگشایی از طریق آنها محبوب و معمول است. این موفقیت قدرت نرم است، جامعه فهیم و فرهیخته دانشگاهی به قدری توانمند است که هم قدرت سخت و هم قدرت نرم را می تواند ایجاد کند. از این جهت است که همه هزینه ها برای علم و فناوری بهترین سرمایه گذاری برای کشور است.

وی از استادان برگزیده خواست تلاش کنند تا نسلی بهتر و توانمندتر از خود تحویل جامعه دهند.

انتهای پیام/

عاطفه نظارتی‌زاده کد خبر: 1229016 برچسب‌ها وزیر علوم، تحقیقات و فناوری

دیگر خبرها

  • اسناد ساواک درباره‌ی همسر حاج آقا مصطفی خمینی چه می‌گویند؟
  • زلفی گل: انتخاب استادان نمونه در راستای تحقق مرجعیت علمی است
  • انتشار اسناد ساواک درباره بازرسی از همسر سیدمصطفی خمینی
  • مخالفان سوریه: موضع ترکیه در قبال ما ثابت است
  • افزایش تعداد دانشمندان بین المللی ۱ یا ۲ درصد
  • دشوارترین عملیات نظامی در دوران جنگ با عراق /کدام فرمانده سپاه به در روز اول به شهادت رسید؟
  • امیر بختیاری: تقلیل اقدامات ارتش در سال ابتدایی جنگ بی‌انصافی است/ در ارتش مخالفت چندانی با ادامه جنگ بعد از فتح خرمشهر وجود نداشت/ از سال دوم جنگ وحدت فرماندهی بین ارتش و سپاه از بین رفت
  • اژه ای: جریانات مختلف سیاسی و اجتماعی از این اقدامات و آرای ما، هر کدام بهره‌برداری‌های خود را می‌کنند
  • کارشناس مسائل حقوقی عراق: بغداد حق دارد سفیر آمریکا را اخراج کند
  • پروژه آمریکا برای منحرف کردن جامعه عراق ناکام ماند