Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-30@19:10:05 GMT

آیا امسال آلودگی هوا زودتر شروع شده است؟

تاریخ انتشار: ۱۳ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۳۴۴۲۶۸

آیا امسال آلودگی هوا زودتر شروع شده است؟

آفتاب‌‌نیوز :

شرکت کنترل هوای تهران می‌گوید: در روزهای نخستین مهرماه، وزش باد با سرعت بالا از سمت غرب و جنوب غربی باعث شد گردوغبار از حاشیه تهران وارد شهر شود که آن زمان PM۱۰ (ذرات بزرگ‌تر از دو و نیم میکرون) هم عامل تشدید آلودگی هوا بود. البته در روزهای اخیر به دلیل پایداری هوا، شاخص‌ آلودگی هوا بالا رفته و ممکن است هوا برای گروه‌های حساس ناسالم شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علی پیرحسین‌لو، مشاور معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری تهران در این باره می‌گوید: آلودگی هوا یک موضوع صفر و یکی نیست، شاخص‌هایی دارد که با بالا و پایین‌ رفتن هرکدام می‌توان اعلام کرد هوا سالم یا ناسالم است؛ به همین دلیل، هر نوع قضاوت بدون توجه به این شاخص‌ها صحیح نخواهد بود. بنابراین نمی‌توان گفت آلودگی هوا امسال زودتر شروع شده است. تنها چیزی که می‌توانم بگویم این است که عوامل آلودگی هوا آنقدر متعدد هستند که با وجود اینکه سیاست‌های موجود تا حدی موفق بودند، اما قطعاً کافی نیستند. مهم‌ترین موضوع این است که برای آلودگی هوا، شرکای زیادی باید کمک کنند تا مسئله از حالت بحرانی به حالت طبیعی برگردد.

به گفته او در وجوه مختلف بحث، چند وقت پیش روی ازن تمرکز شده بود؛ اما موضوع این است که ازن به‌اندازه ذرات معلق یا CO حاد نیست. البته این به آن معنا نیست که ازن خطرناک نیست، بلکه معنی آن این است مسئله مربوط به آن رفع شده است. زمانی هم گوگرد مهم‌ترین شاخص منجر به آلودگی هوا بود که الان با بهبود کیفیت سوخت، این مسئله بهتر شده است.

پیرحسین‌لو ادامه می‌دهد: گوگرد یک زمان شاخص بالایی داشت، آن زمان کسی به وضعیت ازن توجهی نمی‌کرد. مدتی شاخص بالا CO مورد توجه بود و الان در چند سال اخیر ذرات معلق دو و نیم میکرون به مسئله اصلی تبدیل شده‌اند. امسال که وضعیت بقیه آلاینده‌ها بهبود یافت، ازن مطرح شد. بنابراین این روند، تدریجی است و نمی‌توان آن را نادیده گرفت. موضوع آلودگی هوا موضوع جدی کلان‌شهرهای ما به‌ویژه تهران است که باید همه‌جانبه روی آن کار شود.

امسال وضعیت هوا چطور است؟

پیرحسین‌لو می‌افزاید: تلاش‌های شهرداری برای کاهش میزان آلایندگی خودروها، سطح توقع مردم را از روند بهبود کیفیت هوا بالا برده است. ما از این بالا رفتن سطح توقع خوشحالیم. متأسفانه آن میزان که سطح توقع جامعه بالا رفته است، میزان تلاش‌های مجموع نهادهای حاکمیتی بالا نرفته است.

به گفته مشاور معاون حمل‌ونقل و ترافیک، شهرداری در حوزه اختیارات خود در سال ۹۷ تلاش‌های خوبی کرده است؛ یعنی هم سیاست‌های کنترل ترافیک و هم سیاست‌های منجر به بهبود خودروها از نظر احتراق یعنی سیاست‌های کنترل اگزوز که مصداق آن معاینه فنی می‌شود، خوب عمل کرد. اما آیا این سیاست‌ها تسری پیدا کردند؟ آیا دیگران هم کمک کردند؟ آیا این کنترل و معاینه فنی فراگیر شد؟ آیا کیفیت سوخت خودروها کنترل شد؟ میزان کیفیت مراکز فنی بیرون از تهران هم کنترل شد؟ آیا به همان اندازه که در مورد خودروهای سبک شهری سخت‌گیری شد، در مورد خودروهای سنگین برون‌شهری هم سخت‌گیری شد؟ آیا کیفیت خودروهای تولیدی و خروجی کارخانه‌های خودروسازی کنترل شد؟ نه! هیچ‌کدام از اینها به آن میزان که مردم انتظار داشتند مورد توجه قرار نگرفت و حتی ما شاهد حذف فیلتر دوده به بهانه تحریم بودیم یا به این بهانه که نمی‌توانیم سوخت مورد نیاز را تأمین کنیم، پس کیفیت آن را پایین بیاوریم. اگر دغدغه محیط زیست دغدغه همگانی و به مطالبه جدی تبدیل نشود، برنامه کنترل آلودگی هوا به سرانجام نمی‌رسد.

آیا سیاست‌های شهرداری بر کاهش آلودگی هوا اثرگذار است؟

وی در پاسخ به این سؤال که نشانه اثرگذاری سیاست‌های شهرداری در این حوزه چیست، ادامه می‌دهد: کاهش آلودگی هوا در رینگ‌های اول و دوم نشانه اثرگذاری سیاست‌های شهرداری در حوزه ترافیک و کنترل‌های منجر به کاهش آلایندگی خودروها است.

پیرحسین‌لو ادامه می‌دهد: در این مدت آلاینده‌های ناشی از فعالیت خودرو که ذرات معلق دو نیم میکرون و CO هستند کمتر شده است و این نشان می‌دهد که آلایندگی خودروها کم شده است. حتی در گزارش‌های کارشناسی آمده است که یکی از دلایلی که میزان ازن بالا رفته است، افزایش تابش نور خورشید بوده که ناشی از این است که ذرات معلق در اتمسفر در اطراف شهر تهران کم شده است. بنابراین اینکه سیاست شهرداری اثر گذاشته، یک بحث است و اینکه این سیاست‌ها مشکل آلودگی را حل کرده، بحث دیگری است. مطمئناً برای حل مشکل، نیاز به سیاست‌های همه جانبه است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: آلودگی هوا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۴۴۲۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت آلودگی هوای تهران امروز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق

کیفیت هوا در کلان‌شهر تهران امروز با قرار گرفتن روی شاخص ۷۵ در وضعیت هوای سالم (زرد) ثبت شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، سنجش کیفیت هوا امروز _سه‌شنبه یازدهم اردیبهشت_ در دستگاه سنجش کیفیت هوای ایستگاه پاسداران با شاخص ۱۵۴، در وضعیت هوای ناسالم (قرمز) قرار دارد.

بر این اساس سنجش کیفیت هوا امروز در ایستگاه‌های اسلام‌شهر با شاخص ۱۱۶، باغستان شهریار با شاخص ۱۱۲، تهران پارک شکوفه با شاخص ۱۰۷، دانشگاه شهید بهشتی با شاخص ۱۰۲، رباط‌کریم با شاخص ۱۳۲، سلامت با شاخص ۱۲۷، شهرداری منطقه ۱۹ با شاخص ۱۱۱، شهریار با شاخص ۱۰۳، قرچک با شاخص ۱۳۲، در وضعیت هوای ناسالم برای گروه‌های حساس (نارنجی) قرار دارد.

در همین راستا، دستگاه سنجش کیفیت هوا امروز در ایستگاه‌های اتوبان محلاتی منطقه ۱۴ با شاخص ۵۱، امام خمینی با شاخص ۶۹، پارک رازی با شاخص ۶۴، پاکدشت با شاخص ۶۱، پردیس با شاخص ۸۴، پونک با شاخص ۵۱، پیروزی منطقه ۱۳ با شاخص ۸۷، پیشوا با شاخص ۸۲، دانشگاه تهران با شاخص ۷۷، دماوند با شاخص ۶۵، ژئوفیزیک با شاخص ۶۳، در وضعیت هوای سالم (زرد) قرار دارد.

همچنین ایستگاه‌های ستاد بحران منطقه هفت با شاخص ۸۸، سرخه‌حصار با شاخص ۵۳، شادآباد منطقه ۱۸ با شاخص ۸۵، شریف منطقه دو با شاخص ۹۵، شهرری منطقه ۲۰ با شاخص ۸۱، شهرداری منطقه چهار با شاخص ۹۷، شهرداری منطقه ۱۱ با شاخص ۹۴، شهرداری منطقه ۲۱ با شاخص ۷۰، شهرداری منطقه ۲۲ با شاخص ۵۷، فرمانداری شهرری با شاخص ۹۲، گلبرگ منطقه هشت با شاخص ۶۱، لواسانات با شاخص ۹۹، مسعودیه منطقه ۱۵ با شاخص ۵۷، ملارد با شاخص ۸۹، منطقه ۱۵ با شاخص ۸۰، میدان فتح منطقه ۹ با شاخص ۹۵ و ورامین با شاخص ۷۴ در موقعیت هوای سالم (زرد) ثبت شدند.

به این ترتیب ایستگاه آتی‌ساز با شاخص ۴۶، چشمه با شاخص ۴۴، شهرداری منطقه دو با شاخص ۵۰، علم و صنعت با شاخص ۳۲، قدس با شاخص ۴۹ و وردآورد منطقه ۲۲ با شاخص ۴۲ در موقعیت هوای پاک (سبز) قرار دارد.

شاخص کیفی هوا از صفر تا ۵۰ هوای پاک (سبز)، ۵۱ تا ۱۰۰ هوای سالم (زرد)، ۱۰۱ تا ۱۵۰ ناسالم برای گروه‌های حساس (نارنجی)، ۱۵۱ تا ۲۰۰ ناسالم برای عموم (قرمز)، ۲۰۱ تا ۳۰۰ بسیار ناسالم (بنفش) و ۳۰۱ تا ۵۰۰ بسیار خطرناک (قهوه‌ای) است.

کد خبر 749281

دیگر خبرها

  • فشار خون بالا را این گونه کنترل کنید
  • امسال آب سد سفیدرود زودتر رهاسازی می‌شود
  • مسئله مردم نرخ رشد نقدینگی نیست، مردم تورم را می‌بینند
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • آیا می‌توانید در سنین بالا عضلاتتان را بسازید؟
  • جهاد آسفالت معابر شهر کرمان شروع شد
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز یکشنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • عملیات کنترل آفت در ۵۰۰ هکتار از تاغزارهای شاهرود آغاز شد
  • بالا رفتن سن سالمندی از دیدگاه عموم