Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@04:25:09 GMT

بوفه مدارس زیر ذره‌بین سازمان دانش‎آموزی

تاریخ انتشار: ۱۳ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۳۴۵۱۱۱

بوفه مدارس زیر ذره‌بین سازمان دانش‎آموزی

معاون هماهنگی، اقتصادی و نظارت بر امور استان‌های سازمان دانش‌آموزی روز شنبه در تشریح برنامه های این سازمان برای سلامت دانش آموزان در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا گفت: به منظور تضمین سلامت دانش‌آموزان و ایجاد پایگاه‌های تغذیه سالم در مدارس، نظارت بر بوفه‌ها در تمامی مدارس سراسر کشور تشدید می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«سیدهادی دلبری» افزود: از مدیران مدارسی که پایگاه تغذیه سالم در مدارس دارند، خواسته شده است که درخواست مجوز کنند به همین منظور امسال سامانه ای به نام boofe.irsto.ir با عنوان سامانه پایگاه تغذیه سالم کشوری راه اندازی شده است.

وی ادامه داد: مدیران باید درخواست خود را برای صدور مجوز به این سامانه وارد و نوع مجوز را انتخاب کنند و بازرسان وزارت بهداشت و اداره کل سلامت و سازمان دانش آموزی پس از بازدید از محل بوفه نسبت به تائید یا تائید نشدن آن اقدام خواهند کرد.
به گفته وی، برای پیگیری بهتر مشکلات در بوفه ها یا پایگاه های تغذیه سالم مدارس، مدیران، اولیاء دانش آموزان و دانش آموزان می توانند به سازمان دانش آموزی کمک کنند و اگر گزارشی مبنی بر تخلف از سوی این پایگاه ها وجود داشت به ما اطلاع دهند تا در سریع ترین زمان رسیدگی شود.
معاون هماهنگی، اقتصادی و نظارت بر امور استان‌های سازمان دانش‌آموزی با بیان اینکه در کل کشور بازرسانی برای بازرسی بهتر بر این پایگاه ها تعیین شده است، اظهار داشت:  باید مدیران استانی موارد تخلف را به ما گزارش دهند، اگرچه نظارت ما در کل کشور به صورت ویژه انجام می شود اما اگر هر فرد یک گزارشارسال کند، نظارت ما در کل کشور توسعه می یابد.
دلبری تاکید کرد: از آنجا که سال گذشته سامانه ای برای صدور مجوز پایگاه های تغذیه سالم در مدارس وجود نداشت امسال نظارت شفاف تر شده است که در این زمینه ۲ نوع نظارت داریم یکی اینکه مدیران برای فروش باید مجوز داشته باشند و مجوز با نوع فروش مرتبط باشد، دوم اینکه بازرسان سراغ مدارسی می روند که اصلا مجوز نگرفته اند و با آنها برخورد می شود.
معاون هماهنگی، اقتصادی و نظارت بر امور استان ‌های سازمان دانش‌آموزی گفت: اینکه چرا یک مدرسه ای مجوز نگرفته است، مدیر آن مدرسه باید پاسخگو باشد چون سلامت دانش آموزان را به خطر انداخته است، البته بازدیدهای میدانی ما افزایش یافته و در دستورالعمل به مدیران مدرسه نیز ابلاغ شده است که مدیران، مسئولان بوفه و کارشناسان سلامت باید به مبحث نظارت بر بوفه ها بیشتر توجه داشته باشند تا اگر احیانا تخلفی وجود داشت، از آن تخلف جلوگیری کنند.


۱۸ نوع مواد غذایی ممنوع
دلبری با بیان اینکه ۱۸ نوع ماده غذایی در مدارس ممنوع است، اظهار داشت: : فروش فرآورده‌هایی مانند پفک، چیپلت، پفیلا، ذرت، چیبس‌های سیب‌ زمینی، انواع یخمک، نوشابه ‌های گازدار، ماءالشعیر، دلستر، شیرکاکائو بخاطر قند فراوان و سایر شیرهای طعم ‌دار، دوغ گازدار، سوسیس، کالباس، انواع پیتزا، همبرگر، سالاد الویه، انواع لواشک، آلو، آلوچه بدون بسته ‌بندی و فاقد مجوزهای بهداشتی، انواع آب ‌نبات، کاکائو، شکلات ‌هایی که به سقف دهان و دندان می‌ چسبد، انواع آبمیوه‌ های صنعتی،  فلافل، سمبوسه، انواع اشترودل،  پیراشکی، دونات، بستنی یخی، پاستیل، ژله، خیار شور، انواع سس و ناگت در تمام پایگاه‌های تغذیه سالم مدارس ممنوع است.
وی تصریح کرد: از آنجا که دستورالعمل بهداشتی هرساله از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با همکاری اداره کل سلامت وزارت آموزش و پرورش و سازمان دانش آموزی صادر می شود، و امسال نیز دستورالعمل بهداشتی به سازمان دانش آموزی به عنوان متولی امر نظارت و مدیریت اجرایی واگذار شده است.
وی ادامه داد: به همین منظور این دستورالعمل مبنی بر ۱۸ نوع ماده غذایی ممنوعه از ۲۵ شهریورماه  به تمامی مدارس ارسال شده است. البتهسال گذشته ممنوعیت کمتر بود اما امسال چون یکسری از واحدهای تولیدی به موادغذایی خود شکر بیشتری اضافه کرده بودند، آنها را به فهرست ممنوعه اضافه کرده ایم.
معاون هماهنگی، اقتصادی و نظارت بر امور استان ‌های سازمان دانش‌آموزی گفت: به عنوان مثال پارسال در بوفه های مدارس همبرگر با ۶۰ درصد گوشت و برخی از انواع اشترودل و برخی از کاکائوها مجاز بود اما امسال این موارد هم به فهرست ممنوعه ها اضافه و تاکید شده است که توزیع این موادغذایی باید در مدارس ممنوع باشد.
دلبری اضافه کرد: دستورالعمل ۱۸ نوع ماده خوراکی ممنوعه به تمامی مدارس کشور ارسال شده است و از همه مدیران خواسته شده است که این فهرست را در معرض دید دانش آموزان و اولیا قرار دهند تا فهرست موادغذایی مجاز و غیرمجاز برای همه مشخص باشد.

هفت ماده خوراکی مجاز
وی در ادامه به مواد خوراکی مجازی که در پایگاه‌ های تغذیه سالم به دانش‌آموزان عرضه می شود نیز گفت: این موادغذایی به هفت دسته تقسیم می‌ شود که شامل خشکبار، خرما، انواع مغزه و دانه های بدون نمک مثل توت، انجیر، برگه کشمش، مغز تخمه ها و نخودچی، شیر و فرآورده‌های آن، نوشیدنی هایی مانند دوغ کم نمک، انواع میوه، بیسکویت بدون کرم، کیک و کلوچه،  لقمه سالم مانند نان و پنیر و گردو و غذاهای پخته مثل آش، سوپ، خوراک لوبیا، عدسی، حلیم، فرنی، شله زرد و سمنو است که پایگاه های تغذیه سالم می توانند از این موادغذایی استفاده کنند.
معاون هماهنگی، اقتصادی و نظارت بر امور استان ‌های سازمان دانش‌آموزی گفت: در شهر تهران با بیش از چهار هزار مدرسه  ۱۵۰ بازرس از اول مهر بازرسی ها را با جدیت دنبال می کنند. با توجه به اینکه در آموزش و پرورش دغدغه سلامت دانش آموز را داریم و نمی خواهیم این سلامت به خطر بیفتد، شماره پیگیری ۱۴۹۹ روی مجوزها در پایگاه تغذیه سالم باید نصب شود اگر فروش غیرمجاز یا مورد تخلف باشد در مدت ۴۸ ساعت رسیدگی می کنیم.
وی تصریح کرد: ۱۴ میلیون و ۸۰۰ هزار دانش آموز وارد ۱۱۰ هزار مدرسه شدند، اگر ۵۰ درصد مناطق روستایی یا محروم را در نظر نگیریم،  ۵۵ هزار پایگاه تغذیه سالم در مدارس ایجاد شده است.

مدارس روستایی بوفه ندارند
دلبری با بیان اینکه مدارس روستایی شامل طرح ایجاد پایگاه های تغذیه سالم نمی شوند، اظهار داشت: حدود ۵۰ درصد از کل مدارس کشور تخمین زده می شود که نیاز به بوفه داشته باشد که باید تا آخر مهرماه این مجوزها را دریافت کنند.
وی با بیان اینکه تخلف مدارس بدون مجوز ایجاد پایگاه های تغذیه سالم به مراتب بیشتر است، تصریح کرد: از آنجا که ۵۰ درصد مدارس کشور روستایی است و بخاطر تعداد پایین دانش آموزان در هر مدرسه، پایگاه های تغذیه سالم در این مدارس ایجاد نمی شود، پس این مدارس نیازی به ایجاد بوفه ندارند.
به گفته وی، برای ایجاد پایگاه های تغذیه سالم در مدارس باید پیمانکارانی انتخاب شود، به همین منظور مدیر مدرسه پیمانکار را انتخاب می‌ کند اما باید مجوز معاینه پزشکی را در سامانه ثبت کند.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان دانش آموزی تغذیه دانش آموزان وزارت آموزش و پرورش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۴۵۱۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افتتاح پایگاه سلامت مدارس در شاهرود

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز سمنان،️  محمدرضا حسینی معاون تربیت بدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش استان سمنان گفت: در این پایگاه غذا‌های بدون افزودنی و سالم طبخ و توزیع می‌شود.
حسینی افزود: در مدارس دیگر از کلمه بوفه استفاده نمی‌شود.
به گفته حسینی، برای ایجاد هر پایگاه در مدارس استان ۱۰ میلیون تومان اعتبار پیش بینی شده است.

مناسبت هفته سلامت زنگ سلامت در دبستان دخترانه برکت شهرک شهید بهشتی شاهرود هم نواخته شد.
مهدی میرزایی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شاهرود گفت: امسال برنامه‌های هفته سلامت با شعار سلامت خانواده و مردمی سازی سلامت برگزار می‌شود.
یکم تا هفتم اردیبهشت ماه به نام هفته سلامت نام گذاری شده است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

 

دیگر خبرها

  • آمادگی مجموعه مدارس صدرا در اجرای کامل سند تحول آموزش و پرورش
  • همایش دانش آموزی سفیران سلامت در گرمسار برگزار شد
  • برپایی پایگاه سنجش و ارزیابی سلامت در بیمارستان علامه بهلول گنابادی
  • نهمین دوره جشنواره خوارزمی در کاشان
  • شرط اجرایی شدن سند ملی دانش بنیان امنیت غذا و تغذیه
  • باغچه‌های سلامت خانگی راهی برای ترویج فرهنگ تغذیه سالم
  • استقبال ویژه اردوهای مدارس از مجموعه ارم سبز
  • ‌توزیع بیش از یک میلیون مکمل آهن در مدارس دخترانه فارس
  • افتتاح پایگاه سلامت مدارس در شاهرود
  • ۲ هزار مادر باردار تحت پوشش برنامه تغذیه سالم دانشگاه علوم پزشکی مشهد