Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تین نیوز»
2024-04-27@03:41:55 GMT

◄ مناقشه تکمیلی

تاریخ انتشار: ۱۳ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۳۴۵۲۹۰

◄ مناقشه تکمیلی

تین نیوز

محمد ارغوان: مدتی است که رانندگان گرفتار مشکلی به نام حق‌بیمه‌ شده‌اند. بیمه تکمیلی باعث شده است که صدای رانندگان و فعالان حوزه حمل‌ونقل جاده‌ای دربیاید و به این موضوع معترض باشند. رانندگان و فعالان معترض معتقدند که هزینه بیمه تکمیلی که باید از سوی شرکت‌ها و سازمان راهداری پرداخت شود از دسترنج خودشان و از طریق بارنامه کسر می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اعتراض دیگر آنها به افزایش حق بیمه تکمیلی است.

همچنین آنها معتقدند که حق بیمه‌شان مشخص نیست و باید سازمان و متولیان این امر مشخص کنند که هزینه بیمه تکمیلی رانندگان چقدر است. آخرین تصمیمی که برای حق بیمه تکمیلی رانندگان گرفته‌ شده است این بوده که «برای تأمین منابع مالی قرارداد بیمه رانندگان، به کرایه پایه حمل، نیم درصد اضافه‌شده و توسط شرکت‌های حمل‌ونقل وصول و به‌حساب کانون شرکت‌های حمل‌ونقل واریز شود».

این بدان معناست که برای مثال اگر کارکرد ماهانه یک کامیون ۱۰ میلیون تومان باشد حق بیمه تکمیلی معادل ۵۰ هزار تومان پرداخت می‌کند و اگر کارکرد ماهانه ۳۰ میلیون تومان باشد ۱۵۰ هزار تومان حق بیمه پرداخت می‌کند، درحالی‌که خدمات ارائه‌شده یکسان است. کارشناسان می‌گویند: «چرا نیم درصد باید به کرایه پایه جهت منبع درآمدی شرکت‌های حمل‌ونقل اضافه شود، به‌نحوی‌که همین مبلغ وقتی به کرایه پایه اضافه شد، کمیسیون به آن تعلق خواهد گرفت؟»

 نوید خیرکند، فعال حوزه حمل‌ونقل جاده‌ای می‌گوید: «وقتی حق بیمه یک عدد ثابت متناسب با خدمات ارائه‌شده توسط بیمه‌گر است دریافت حق بیمه به‌صورت درصدی چه توجیهی دارد؟»

کارشناسان معتقدند که تصمیمات احساسی یا غیرمنطقی صرفا برای این است که گفته شود یکی دیگر از مطالبات رانندگان را جامه عمل پوشاندند؛ اما این قوانین به‌گونه‌ای تصویب می‌شود که نه‌تنها مشکلات رانندگان راحل نمی‌کند بلکه راهی برای ایجاد فساد و ضایع‌کردن حقوق رانندگان می‌شود. گزارش‌ها نشان می‌دهد روشی که اکنون اجرا می‌شود مغایر با قانون تصویب‌شده است. در گزارش‌ها آمده است که علاوه بر اینکه نیم درصد به کرایه‌ها اضافه نشده بلکه از کرایه‌ها نیز کم شده است و درنهایت حق بیمه از جیب راننده کسر شده است.

عبدالله خانعلی، رئیس هیئت‌مدیره انجمن رانندگان کامیون‌های یخچال‌دار استان تهران در خصوص مشکلات حق بیمه تکمیلی گفت: «شرکت‌ها با چند روز پرداخت‌نکردن مبلغ حق بیمه تکمیلی و نامه‌نگاری‌های مختلف از طرف کانون انجمن صنفی شرکت‌های حمل‌ونقل، به این خواسته خود دست پیدا کردند و توانستند مبلغ بیمه تکمیلی را به «درصد» ی از کرایه تبدیل کنند. ازاین‌رو سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای افزایش نیم درصدی کمسیون شرکت‌های حمل‌ونقلی بابت حق بیمه تکمیلی رانندگان را تأیید کرد.»

خانعلی اضافه می‌کند: «شرکت‌های حمل‌ونقل جاده‌ای باید ۸ درصد از رانندگان بابت کمسیون خود دریافت کنند اما تا ۱۴ درصد از رانندگان کمسیون دریافت می‌کنند. این در حالی است که از همین ۱۴ درصد کمیسیون دریافتی از رانندگان نیز ۴ درصد را به‌حساب سازمان راهداری واریز می‌کنند و از ۱۰ درصدی که باقی می‌ماند درصدی را برای حق بیمه رانندگان باید به‌حساب شرکت‌های بیمه واریز کنند؛ اما از پرداخت این هزینه شانه خالی می‌کنند.»

همچنین یکی دیگر از فعالان حوزه حمل‌ونقل جاده‌ای گفته است که عدم شفاف‌سازی این سازمان نسبت به بیمه رانندگان، مشکلاتی را برای آنان به وجود آورده است. او در ادامه می‌گوید: «شرکت‌های حمل‌ونقل ماهی بالای

۱۵۰ هزار تومان از رانندگان خواهند گرفت و بدون ارائه خدمات قابل‌توجهی، جیب بیمه‌های ورشکسته را پر می‌کنند.»

شرکت بیمه‌ای نامعتبر

همچنین موضوع دیگری که رانندگان به آن اعتراض دارند، شرکت بیمه موردنظری است که سازمان راهداری با آن قرارداد بسته است. خانعلی در این خصوص معتقد است: «متولیان حمل‌ونقلی، به‌جای اینکه با شرکت بیمه‌ای که اعتبار بیشتری دارد و خدمات بهتری نیز ارائه می‌دهد برای بیمه تکمیلی رانندگان قرارداد ببندند؛ با شرکتی قرارداد بسته‌اند که در حال ورشکستگی است.

این شرکت بیمه خدمات گران‌قیمتی مانند دندان‌پزشکی و زایمان را به رانندگان ارائه نمی‌کند و در ارائه خدمات نیز کارشکنی می‌کند. این در حالی است که رانندگان به دلیل اینکه از بانک توسعه و تعاون وام گرفته‌اند مجبور شده‌اند برای بیمه‌کردن ناوگان خود نیز به شرکت بیمه مذکور مراجعه کنند. این شرکت علاوه بر اینکه در بخش بیمه تکمیلی خدمات را به‌خوبی ارائه نمی‌دهد، در بخش بیمه ناوگان و پرداخت خسارت از انجام وظایف خود شانه خالی می‌کند.»

اما در کنار تمامی اعتراض‌ها از سوی رانندگان به شرکت‌های حمل‌ونقلی و سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای، شرکت‌های حمل‌ونقلی نیز به نحوه اجرا بیمه تکمیلی اعتراض دارند. شرکت‌های حمل‌ونقل با اصل خدمات‌دهی منطقی به رانندگان مشکلی ندارند بلکه ناراضی بودن شرکت‌ها به اصل و نوع قرارداد و گمنام بودن شرکت بیمه و بعضی بندهای ضعیف و نحوه پرداخت و... برمی‌گردد.

با وجود اعتراض رانندگان و فعالان حوزه حمل‌ونقل جاده‌ای متولیان و مسئولان سازمان راهداری درباره بیمه تکمیلی رانندگان گفته‌اند تنها بیمه تکمیلی رانندگان تمدید شده است و نسبت به گذشته اتفاقات جدیدی رخ نداده است و هیچ هزینه اضافی از رانندگان دریافت نمی‌شود اما شواهد چیز دیگری نشان می‌دهد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: سازمان راهداری حق بیمه رانندگان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۴۵۲۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مروری بر بودجه در سال ۱۴۰۳؛ دست دولت در جیب مردم برای جبران کسری!

آفتاب‌‌نیوز :

هیرش سعیدیان- پس از مدت‌ها تاخیر غیرمعمول، دولت سیزدهم بخش دوم قانون بودجه ۱۴۰۳ را  که شامل جداول و ضمائم منابع شرکتی نیز می‌باشد، منتشر کرد.

۳ میلیون و ۷۴۱ هزار میلیارد تومان جمع منابع در نظر گرفته شده بودجه سال جاری است. حمیدرضا حاجی بابایی، رییس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس برای بودجه دولت در سال ۱۴۰۳ قریب ۳۰۰ هزار میلیارد تومان کسری پیش‌بینی نمود، برخی کارشناسان مانند مهدی پازوکی چنین پیش‌بینی‌هایی را «بیش از حد خوشبینانه» ارزیابی کرده‌اند. کسری بودجه که در اثر افزایش هزینه‌های دولت ایجاد می‌شود، یکی از علل اصلی رشد تورم در جامعه است.

 وضعیت ناامید کننده بیمه ایران و ماشین سازی تبریز

بر اساس جدوال پیوستی،  شرکت ماشین‌سازی تبریز که زمانی یکی از شواحد‌های های موفق و صادر کننده نمونه صنعتی ایران محسوب می‌شد، در سال ۱۴۰۳ جزء شرکت‌های سر به سر و بدون سود طبقه بندی شده است، درآمد و هزینه‌های این شرکت به شکل برابر معادل ۸۰۵ میلیارد و ۶۴۰ میلیون تومان است.

در حالی که شرکت‌های خصوصی بیمه کشور نیز در سال‌های اخیر اغلب در ترازنامه خود سود‌های قابل قبولی شناسایی کرده‌اند، وضعیت بزرگ‌ترین شرکت بیمه کشور چندان نویدبخش به نظر نمی‌رسد.

در جداول بودجه، درآمد شرکت سهامی بیمه ایران به عنوان تنها بیمه دولتی کشور، ۷۳ هزار و ۵۱۲ میلیارد و هزینه‌های آن حدود ۷۳ هزار و ۴۱۲ میلیارد برآورد شده است. با توجه به زیان انباشته شرکت به نظر می‌رسد این مجموعه جزء شرکت‌های زیان‌ده به حساب آید، اخیراً مدیرعامل بیمه ایران پس از ماه‌ها اعتراض و انتقاد کارشناسان از سمت خود برکنار شد.

شرکت راه آهن درگیری داخلی و زیان گسترده

اخیراً ۵ تشکل اصلی صنفی شرکت‌های خصوصی پیمانکار و دخیل در صنعت راه آهن ج. ا در نامه‌ای ۷ صفحه‌ای از نحوه مدیریت سید میعاد صالحی مدیرعامل این نهاد انتقاد کرده و وی را مسئول زیان و افت عملکرد قابل توجه رجا معرفی کردند. یک منبع آگاه در گفتگو با آفتاب‌نیوز، توقف اولین قطار ترانزیتی از افغانستان به ترکیه و عدم صدور اجازه عبور برای آن را نیز به اختلافات داخلی در راه آهن نسبت داد.

در جداول بودجه ۱۴۰۳ علی رغم انحصار شرکت راه آهن، برای این شرکت حدود ۱۰۰۰ میلیارد تومان زیان پیش بینی شده است.

بودجه باشگاه پرسپولیس چند برابر استقلال

در بودجه سال جاری، هزینه‌های باشگاه استقلال ۶۹ میلیارد و ۵۰۰ میلیون و درآمد‌های آن ۷۰ میلیارد و ۵۰۰ میلیون محاسبه شده است. در واقع این باشگاه هیچ سودی ندارد. باشگاه استقلال اخیراً با اجبار دولت به هلدینگ سرمایه گذاری خلیج فارس  واگذار شد. با توجه به اینکه سهامدار عمده این مجموعه شرکت‌های سهامی عدالت و صندوق بازنشستگی نفت هستند، در واقع از این پس، پول قرارداد بازیکنان از جیب سهامداران عدالت و بازنشستگان نفت پرداخت خواهد شد. پرسپولیس نیز به یک کنسرسیوم بانکی واگذار شد.

دولت به بهانه آنکه خریداران خصوصی «اهلیت ندارند» از واگذاری این دو باشگاه پرطرفدار به بخش خصوصی خودداری کرد.

در قانون بودجه ۱۴۰۳ منابع و هزینه‌های باشگاه پرسپولیس، اما چند برابر باشگاه استقلال در نظر گرفته شد. برابر جدوال بودجه ۱۴۰۳  منابع و هزینه‌های این باشگاه به شکل تقریباً برابر ۴۲۷ میلیارد تومان  است.

خبرگزاری ایرنا با ۸۳ میلیارد تومان درآمد و ۴۵۲ میلیارد هزینه جزء  شرکت‌های با درصد بالای زیان‌دهی به نظر می‌رسد. از ایرنا زیان‌ده‌تر، صداوسیما جمهوری اسلامی است که تنها ۶۶۰۰ میلیارد درآمد و بیش از ۲۷ هزار میلیارد تومان هزینه دارد.

بانک مسکن نیز حدود ۵۲ هزار میلیارد تومان درآمد و بیش از ۵۳ هزار میلیارد تومان هزینه دارد که این بانک را به تنها بانک زیان‌ده دولتی (به ادعای  قانون بودجه) بدل ساخته است.

بودجه ناچیز برنامه ترک اعتیاد و اطفاء حریق جنگل‌ها

مبلغ سرمایه‌گذاری در مناطق کمتر توسعه یافته ۱۰ هزار میلیارد تومان است. برخی مبالغ در بودجه سال جاری به شکل معناداری ناچیز در نظر گرفته شده‌اند. برای مثال کل بودجه برنامه ترک اعتیاد معتادان مواد مخدر و روانگردان و بیمه پایه سلامت مرتبط با آن تنها حدود ۲۰ میلیارد تومان است. در حالی که بر اساس آمار‌ها حداقل ۵ میلیون معتاد در کشور وجود دارد.

حق بیمه پایه سلامت زندانیان و خانواده آن‌ها نیز تنها حدود ۲۷ میلیارد تومان است.  بودجه در نظر گرفته شده برای پیشگیری و اطفاء حریق جنگل‌ها و مراتع نیز کمتر از ۶ میلیارد تومان است. اجرای طرح مقابله با بیابان‌زدایی و کانون‌های بیابان زا نیز تنها ۵۵۰ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان بودجه در اختیار دارد.

این در حالی است که در لایحه پیشنهادی دولت تنها بودجه سازمان تبلیغات ۵ هزار و ۲۶ میلیارد در نظر گرفته شد. نهاد‌های جامعه المصطفی العالمیه و نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه نیز هر کدام بیش از ۱۴۰۰ میلیارد تومان بودجه دریافت کردند.

دیگر خبرها

  • جزئیات پرداخت تسهیلات ارزی برای واردات اتوبوس
  • اتصال نسخه الکترونیک به بیمه‌های تکمیلی تا یک ماه دیگر
  • (ویدیو) علت تأخیر در پرداخت الکترونیکی بیمه‌های تکمیلی
  • مروری بر بودجه در سال ۱۴۰۳؛ دست دولت در جیب مردم برای جبران کسری!
  • لزوم وجود مدیریت واحد مرزی به منظور جلوگیری از توقف زیان‌بار کامیون‌ها
  • تعیین ۶۰۰ میلیون یورو اعتبار برای واردات اتوبوس برون‌شهری ویژه اربعین
  • تخصیص ۶۰۰ میلیون یورو برای واردات اتوبوس برون‌شهری ویژه اربعین
  • فرصت استثنایی برای واردات ناوگان اتوبوس برون شهری ویژه اربعین
  • فرصت استثنایی برای واردات ناوگان اتوبوس برون‌شهری ویژه اربعین 
  • جابجایی ۲۵۲ هزار تن کالا از استان اردبیل