Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-03@03:10:46 GMT

آشنایی با چند ویژگی سبزترین دانشگاه‌های جهان

تاریخ انتشار: ۱۳ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۳۴۶۳۲۵

آشنایی با چند ویژگی سبزترین دانشگاه‌های جهان

بسیاری از دانشجویان در سراسر جهان خواهان اقدام فوری در مورد وضعیت اضطراری آب‌وهوا هستند، اما متاسفانه برخی از دانشگاه‌ها از این هدف مهم غفلت کردند، به همین دلیل اهداف گروه‌های فعال سبز دانشگاهی در کاهش انتشار کربن تا سال 2020 با شکست مواجه شده است.

به گزارش ایسنا، برای رسیدن به این هدف دانشگاه سبز، روش‌های مختلفی توسط دانشگاه‌ها ارائه‌شده که برخی از این موارد به شاخص استاندارد در دانشگاه‌های سبز تبدیل‌شده‌اند که از آن جمله می‌توان به استفاده از ساک‌های دستی پارچه‌ای و بطری‌های قابل‌استفاده مجدد برای آب آشامیدنی اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس نتایج تحقیقات، بیش از 2 درصد از گازهای گلخانه‌ای توسط سفرهای هوایی منتشر می‌شود و دانشگاه‌ها می‌توانند با کاهش تعداد مدرسین پروازی به کاهش این میزان کمک کنند.

در ذیل به راهبردهای سبز برخی دانشگاه‌های سبز اشاره‌شده است.

دانشگاه نوئوو لئون، مکزیک

در این دانشگاه امکانات و فرهنگ‌سازمانی به صورتی است که روش‌های مختلف سازگار با محیط‌زیست را ترویج می‌کند. برنامه‌های مدیریت محیط‌زیست و اجرای آن از طریق بهره‌وری انرژی، استفاده از آب و مشارکت دانشجویان از روش‌های ارائه‌شده توسط این دانشگاه است.

محققان اظهار کردند: عدم تولید زباله و آلودگی می‌تواند تا حدودی به نجات محیط‌زیست و بهبود کیفیت زندگی کمک کند. بنابراین هر دانشگاهی از طریق روش‌های پایدار مانند عدم استفاده از پلاستیک و استفاده از انرژی‌های تجدید پذیر به نسل‌های آینده کمک خواهد کرد.

کالج دانشگاه کورک، ایرلند

این دانشگاه در سال 2010 پردیس سبز را دریافت کرد. تمام فعالیت‌های این دانشگاه سازگار با محیط‌زیست است. بهره‌وری عالی از انرژی، استفاده صحیح از منابع و برنامه‌های کاهش ضایعات از دیگر ویژگی‌های دانشگاه کورک است.

دانشگاه مورسیا، اسپانیا

دانشگاه مورسیا در سال 2007 با پروژه پردیس سبز تعهد سبز خود را نشان داد. از آن زمان تاکنون این ابتکار عمل در جهت بهبود محیط‌زیست اجرا می‌شود.

دانشگاه گرینویچ، انگلستان

دانشگاه گرینویچ میزان انتشار کربن خود را 22 درصد کاهش داده و قصد دارد تا 10 سال آینده این میزان را تا 40 درصد کاهش دهد. از فعالیت‌های این دانشگاه، در زمینه افزایش آگاهی درباره پایداری محیط‌زیست در بین کارکنان و دانشجویان نیز قدردانی شده است.

دانشگاه اتاوا ، کانادا

دانشگاه اتاوا به دلیل ابتکار عمل و ایجاد گروه‌هایی به‌منظور ارتقاء پایداری و سازگاری با محیط‌زیست شهرت دارد. دانشجویان همچنین در حمایت از چنین ابتکاراتی فعالیت چشمگیری دارند.

دانشگاه ساسکس، انگلستان

یکی از محبوب‌ترین ابتکارات دانشگاه ساسکس، برنامه مدیریت پسماند، ایجاد باغی در محوطه دانشگاه و بازارهای مواد غذایی است. به‌عنوان بخشی از این استراتژی سبز، دانشجویان قصد دارند از طریق فعالیت‌های تفریحی، آگاهی نسبت به بسیاری از مسائل زیست‌محیطی را بالا ببرند.

دانشگاه ناتینگهام، انگلستان

به تازگی این دانشگاه، عنوان سبزترین دانشگاه جهان را ازدست‌داده، اما به‌هیچ‌وجه تلاش برای پایداری را متوقف نکرده است. به دلیل تلاش‌های بسیار همچنان رتبه بالایی در میان سبزترین دانشگاه‌های جهان دارد. تمرکز اصلی این دانشگاه بر روی حمل‌ونقل و بازیافت است. دانشگاه ناتینگهام هرروز در راستای ارتقاء سطح آگاهی از محیط‌زیست فعالیت می‌کند.

دانشگاه کنتیکت، امریکا

این دانشگاه برای اولین بار، سیاست زیست‌محیطی خود را در سال 2002 تدوین کرد و از آن زمان بر پایداری و توسعه متمرکزشده است. یکی از شعارهای مهم این دانشگاه، بالا بردن استانداردهای خرید سبز و تقویت اکوسیستم‌های محلی علاوه بر محوطه‌سازی طبیعی است. مسئولان در این دانشگاه امیدوارند که بتوانند تولید مواد غذایی محلی را در سال‌های آینده تقویت کنند.

علاوه بر این، رویدادهای بی‌شماری در زمینه بازیافت برگزار می‌شود تا به اهداف خود در این زمینه دست یابد. هدف نهایی این دانشگاه تا سال 2050 انتشار کربن صفر است. دانشگاه کنتیکت برنامه‌های بسیاری در زمینه حفاظت از آب برای کمک به حفظ آب قابل شرب و بهبود کیفیت آب در دست اقدام دارد.

دانشگاه آکسفورد، انگلستان

دانشگاه آکسفورد پایداری محیط‌زیست را اولویت اصلی خود قرار داده، به همین دلیل سیاست جامعی برای پایداری زیست‌محیطی تدوین کرده و تلاش می‌کند تا به این هدف دست یابد. برخی از برنامه‌های دانشگاه آکسفورد، امکانات پیاده‌روی و دوچرخه‌سواری است. همچنین میزان انرژی در همه ساختمان‌های این دانشگاه بررسی می‌شود. هدف این دانشگاه، کاهش انتشار کربن تا سال 2021 به میزان 33 درصد نسبت به سال 2005 و 2006 است.

در حال حاضر، بیشترین فعالیت‌های سبز این دانشگاه حمل‌ونقل سبز است. این دانشگاه برای استفاده از وسایل حمل‌ونقل عمومی، وام‌هایی برای خرید دوچرخه و تخفیف برای استفاده از اتوبوس ارائه کرده است.

دانشگاه و مرکز پژوهشی واخنینگن، هلند

این دانشگاه یکی از دانشگاه‌های برتر در گرین متریک (ارزیابی و رتبه‌بندی دانشگاه‌های جهان بر اساس معیارها و شاخص‌های مرتبط با مسایل زیست محیطی)  شده و هدف آن بهبود کیفیت زندگی با روش‌های سبز است. این دانشگاه در سال 2015 هدف دانشگاه بدون کربن را اعلام کرد و  دوره‌های مربوط به پایداری محیط‌زیست را بخشی از برنامه تحصیلات تکمیلی خود قرار داده است.

در این دانشگاه، فردی با پوشش سبز با هدف افزایش میزان آگاهی افراد در پایداری محیط‌زیست در محوطه دانشگاه قدم می‌زند.

دانشگاه کالیفرنیا دیویس، ایالات‌متحده

دانشگاه کالیفرنیا دیویس موفق به کسب بالاترین امتیاز در سه شاخص اصلی پایداری محیط‌زیست، حمل‌ونقل پایدار، تفکیک زباله پایدار و تنظیم و زیرساخت‌ها شده است. از دیگر فعالیت‌های این دانشگاه اجرای برنامه پایدار در مقیاس گسترده با هدف دانشگاهی عاری از کربن تا سال 2025 است.

هدف جنبش سبز این دانشگاه، سازگاری با محیط‌زیست در کلیه سازه‌ها، ساختمان‌های جدید و قدیمی و محوطه دانشگاه ازلحاظ انرژی و آب است. از دیگر فعالیت‌های سبز دانشگاه دیویس بازیافت کلیه زباله‌های تولیدشده است.

منابع:

interestingengineering.com

bangkokpost.com

theguardian.com

unenvironment.org

collegemagazine.com

usnews.com

housebeautiful.com

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی دانشگاه سبز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۴۶۳۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی مشکلات و معضلات رودخانه کن

به گزارش خبرگزاری مهر، علیرضا طاهری با اشاره به برگزاری جلسه بررسی مشکلات و معظلات رودخانه کن با حضور معاون این اداره کل، نمایندگان کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر، اداره کل محیط زیست استان تهران، شرکت آب منطقه ای تهران، شهرداری های مناطق ٥، ٩، ١٨، ٢١، ٢٢ گفت: رودخانه کن بزرگترین رودخانه ورودی شهر تهران است و از منظر محیط زیستی و گردشگردی از اهمیت ویژه ای برخوردار است که با گسترش محیط شهری، افزایش نفوس و کاهش نزولات جوی و بهره برداری های غیر اصولی صورت گرفته معضلات فراوارنی را به‌وجود آورد است.

وی به بخشی از معضلات این رودخانه اشاره و تصریح کرد: تخلیه نخاله و پسماند، ورود فاضلاب های بهداشتی و صنعتی، نبود ایمنی مناسب در حریم و بستر رودخانه و … از جمله موضوعات مطرح و بررسی شده در این جلسه بود.

رئیس اداره پایش اداره کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران مطرح کرد: پس از تبادل نظر و تشریح مشکلات و اقدامات صورت گرفته در بخش های مختلف، مقرر شد ماتریس وظایفی برای همه دستگاه های متولی تنظیم شود و همچنین همکاری هایی فی مابین در خصوص رفع معضلات مربوط به رودخانه کن تقویت شود.

کد خبر 6093949

دیگر خبرها

  • علت آلودگی هوا و محیط‌زیست قم چیست؟
  • آغاز اجرای طرح پاکسازی طبیعت در استان مرکزی
  • گام بلند پتروشیمی پردیس در تامین امنیت غذایی جهان و حفظ محیط زیست
  • بررسی مشکلات و معضلات رودخانه کن
  • زیستگاه های مرجانی خلیج فارس در معرض خطر
  • شرکت هسل دیزاین
  • سرور ابری و آشنایی با ویژگی های آن
  • اجازه فعالیت به ۳ کارخانه سیمان در یک دشت ممنوعه / مجوزهای عجیب دولت بر ضد محیط زیست که در هیچ‌ جای جهان شبیه آن وجود ندارد / نابودی آب و خاک و زمین در نزدیکی تهران (فیلم)
  • درخشش دانشجوی دانشگاه صنعتی بهبهان در جشنواره محیط زیست کشور+فیلم
  • همکاری دانشکده آب اهواز در حل چالش‌های زیست محیطی خوزستان