Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، پژوهشگران ساختار سوزنی شکلی موسوم به MAC را شناسایی کردند که نوعی باکتری از آن برای تزریق یک ماده شیمیایی به نوعی یوکاریوت موسوم به تبول استفاده می‌کند تا مواد مورد نیاز این یوکاریوت را از طریق این ساختار سوزنی شکل به آن تزریق کند.

محققان نشان دادند که این ساختار سوزنی شکل می‌تواند به‌عنوان نانوحامل استفاده شود و اینکه چگونه ساختار انقباضی مرتبط با دگرگونی (MAC) در تبول‌ها (یوکاریوتی با ساختار لوله‌ای شکل) موجب دگرگونی می‌شود، آن‌ها پروتئین جدیدی شناسایی کردند که ساختاری شبیه ستاره دارد و مسئول فعال شدن این دگرگونی در تبول‌ها است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ساختار MAC در باکتری‌ها بوده و پروتئین مورد نیاز تبول‌ها توسط MAC به تبول‌ها تزریق می‌شود.

در این پروژه محققان نوعی MAC را شناسایی کردند که مسئول تزریق مواد شیمیایی زیستی به لارو این یوکاریوت‌ها است که می‌توان با این کار، لاروها را به کرم تبدیل کرد. MAC ساختاری شبیه سرنگ دارد که در باکتریوفاژها یافت می‌شود، باکتری‌ها در اثر فرگشت این ساختار را از فاژها نسخه‌برداری کرده‌اند.

پژوهشگران با استفاده از تصویربرداری توموگرافی کرایو الکترونی، از این ساختار تصویربرداری کردند. نتایج این تصویربرداری نشان داد که MAC دارای ساختار تزریقی ستاره‌ای شکل است که توسط باکتری‌ها آزاد می‌شود.

این گروه در مقاله‌ای که در Cell Report به چاپ رساندند، نشان دادند که چگونه این ساختار می‌تواند به سلول‌ها متصل شده و ماده موردنظر را رهاسازی کند. آن‌ها این ساختار را روی سلول‌های موش آزمایشگاهی مورد آزمایش قرار دادند، این نتایج شواهدی بود بر این فرضیه که می‌توان از MACهای اصلاح شده برای رهایش دارو استفاده کرد.

محققان نشان دادند که این سامانه دارای پتانسیل بالایی برای استفاده در زیست‌فناوری و پزشکی است و می‌توان از آن برای رهایش و هدف‌گیری سلول‌های یوکاریوت‌ها استفاده کرد. از آنجایی که MAC از باکتری رها شده و به‌صورت خودبه‌خودی به سلول‌های هدف متصل می‌شود، این فناوری برای محققان جالب توجه است.

این تحقیقات نشان می‌دهد که تعداد زیادی از مواد موثر را می‌توان با MAC حمل کرد و رهایش انتخابی را با این ساختار انجام داد. محققان این پروژه بر این نکته تاکید دارند که تمام باکتری‌ها، MAC تولید نمی‌کنند؛ از هر ۵۰ باکتری تنها یک باکتری قادر به تولید این ساختارها است اما از آنجایی که میلیاردها باکتری وجود دارد این موضوع مشکلی ایجاد نمی‌کند.

نتایج این پروژه در نشریه eLife به چاپ رسیده است.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فناوری نانو باکتری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۴۶۶۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(ویدیو) افشاگری عجیب الهام حمیدی از ازدواجش

ویدیویی از صحبت‌های الهام حمیدی بازیگر مشهور ایرانی در فضای مجازی پربازدید شده است.

الهام حمیدی از بازیگران مشهور سینمای ایران است که در کنار برخی دیگر از بازیگران از جمله شیلا خداداد، بهنوش طباطبایی، یکتا ناصر، الناز شاکردوست و دیگران در نیمه نخست دهه ۸۰ به شهرت رسید. سریال تب سرد و سریال مسافری از هند به شهرت این بازیگر کمک زیادی کرد و پس از آن چند فیلم سینمایی الهام حمیدی را به ستاره سینما مبدل کرد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • (ویدیو) افشاگری عجیب الهام حمیدی از ازدواجش
  • ایجاد شکل خاصی از گرافن برای بهبود باتری سدیم یون
  • این رژیم غذایی سبب از بین رفتن تنوع زیست محیطی می‌شود
  • الکترونیک سبز می‌شود/ ابداع نانوسیم‌هایی که از هوا برق تولید می‌کنند 
  • «خارشتر» در تماشاخانه ایران‌شهر به صحنه می‌رود
  • تغییر رنگ و بوی آب پکیج
  • ردپای کدام شرکت‌ها در تولید پلاستیک بیشتر است؟
  • تام کروز از خلبانان ایرانی الهام گرفت
  • جهاد میدانی محققان برای جهش تولید با مشارکت مردم در بوشهر اجرا شد
  • این ملحفه‌ها باعث اگزما در پوست می‌شوند