Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-02@02:12:27 GMT

کمبود مجلات علمی در حوزه علوم انسانی

تاریخ انتشار: ۱۳ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۳۴۹۲۱۵

کمبود مجلات علمی در حوزه علوم انسانی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه آزاد، حجت الاسلام عبدالحسین خسروپناه در جمع اساتید علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان گفت: هدف این معاونت برای تعالی علوم انسانی و هنر، انجام سه فعالیت مهم است که نخستین آن «روزآمدی» است، چرا که اساتید علوم انسانی و هنر باید نسبت به آخرین دستاوردهای علمی جهان در رشته تخصصی خود، مسلط باشند و پیشرفت‌های علمی را در رشته خود بدانند، چرا که دانشگاه زمانی دانشگاه است که اساتید و رشته‌های آن به روز باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: فعالیت دوم، «بومی‌سازی» است و بومی‌سازی در این حوزه، یعنی درگیر کردن مسائل علمی و دستاوردهای تحقیقاتی با مشکلات منطقه‌ای، داخلی و شهری. باید بتوانیم علوم و دستاوردهای علمی را برای حل مشکلات جامعه به کار ببریم.

خسروپناه با بیان اینکه در غرب، برای تمام فعالیت ها، دانش تولید می کنند، افزود: دانشگاه های ما همچنان در نسل دانشگاههای آغاز قرن ۱۴ شمسی هستند و به سبک سالهای ۱۳۰۰ عمل می کنند و همچنان به علوم نگاه شناختی دارند؛ در حالی که در دانشگاه های دنیا و به طور ویژه دانشگاه های غرب، نگاه به علوم نگاه حل المسائلی در جهت رفع مشلات جامعه است.

معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی گفت: سومین فعالیت در این حوزه، توجه به مبانی حکمی و فلسفی در علوم انسانی و بالاخص توجه به حکمت اسلامی است، چرا که اگر در علوم انسانی و هنر، به مبانی حکمت و فلسفه آن توجه نشود، نمیتواند منشاء تحول باشد.

وی با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه علوم انسانی و هنر بیش از ۱۰ هزار هیأت علمی دارد، افزود: یکی از مسائل ما در حوزه علوم انسانی کمبود مجلات علمی است و باید مجلات علمی را در هر رشته فعال کرد و حتی باید به سمت مجلات علمی ISI رفت.

معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی توجه به توانمندسازی اساتید را از دیگر دغدغه‌های این حوزه دانست و افزود: توسعه کرسی‌های نظریه پردازی و مخصوصاً کرسی های ترویجی مورد توجه این معاونت بوده و در این زمینه تاکنون اقدامات خوبی داشته‌ایم و راه‌اندازی کرسی‌های نقد و کرسی‌های نظریه‌پردازی موجب تعالی خواهد شد.

کد خبر 4737332 مهتاب چابوک

منبع: مهر

کلیدواژه: عبدالحسین خسروپناه دانشگاه آزاد اسلامی علوم انسانی اساتید دانشگاه وزارت علوم تحقیقات و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی دانشجویان تکمیل ظرفیت سازمان سنجش دانشگاه های علوم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشگاه تهران دانشگاه پیام نور کنکور 98 اربعین 98 وزارت بهداشت آموزش پزشکی دانشگاه فنی و حرفه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۴۹۲۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استاد مجتهدی هم معلم و هم مولف بود

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، موسی نجفی، رئیس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی وزارت علوم امروز (دوشنبه) در آیین گرامیداشت مقام استاد کریم مجتهدی به نام یک عمر معلم اظهار داشت: استادان معمولا دو وجه تحقیق و تالیف و تدریس و تعلیم دارند و در یکی از وجوه قوی هستند، اما استاد مجتهدی در هر دو وجه بسیار قوی بود و به این دلیل توانست جریان فکری راه بیاندازند.

رئیس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی ادامه داد: استاد مجتهدی به دلیل تعلق خاطر زیادی که به فرهنگ ایرانی و اسلامی داشت، مشکل بحران هویت را مد نظر قرار داد.

نجفی گفت: استاد مجتهدی نگاهی عمیق داشت و این نگاه باعث می‌شد انقلاب و شرایط فعلی را بهتر درک کند. وی معتقد بود می‌توانیم از فرهنگ خود سوال بپرسیم ولی جواب باید از فرهنگ خودمان باشد.

وی افزود: استاد مجتهدی معتقد بود غرب شناسی واجب و غرب زدگی حرام است.

استاد پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی نیز در این مراسم گفت: در مطالعات تطبیقی چند اندیشه یا نظریه علمی با استفاده از روش‌های مختلف مقایسه می‌شود تا شباهت و تفاوت‌های نظریه‌ها را بشناسیم. معمولا فلاسفه به مطالعه تطبیقی فلسفه‌هایی که هر کدام به جهان‌های علمی مختلفی تعلق دارند، علاقه نشان نمی‌دهند. عده‌ای معتقدند مقایسه ممکن است ولی سودمند نیست.

حجت الاسلام رضا غلامی ادامه داد: استاد مجتهدی را به عنوان فیلسوف منتقد و نقاد فرهنگ غرب می‌شناسیم. البته با اینکه خود را متخصص فلسفه غرب می‌دانست، مطالعات مفصلی در اشراقی و صدرایی داشت و به طور طبیعی بنابراین ساختار فلسفه اسلامی را هم می‌شناخت.

وی با اشاره به کتاب «فلسفه و فرهنگ» نوشته دکتر مجتهدی گفت: وی در این کتاب فیلسوفان مختلف را از جهان‌های مختلف گردهم آورده و سخنان آنها را بیان و نقد کرده است.

غلامی گفت: استاد مجتهدی نگاه از بیرون به فلسفه اسلامی داشتند و برداشت‌های نو و بدیعی از فلسفه اسلامی ارایه داد. در این ارایه گاهی با شوق انگیزی دیدگاه‌های سهروردی را طرح می‌کند و همین بدیع نگری به فلسفه صدرایی هم مشاهده می‌شود.

وی گفت: ادامه اقدامات استاد مجتهدی به نفع هر دو فلسفه اسلامی و غرب است و این تلقی از مدرنیستم که در تعارض کامل با سنت است، تلقی درستی نیست و از رویکرد کاریکاتوری به غرب و غرب مدرن نشات می‌گیرد.

استاد پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی تصریح کرد: مطالعات تطبیقی بیش از همه فرصت رشد فلسفه اسلامی و بازشدن پنجره‌های تازه به روی فلسفه اسلامی را فراهم می‌کند و فرصت‌های نوآوری را در فلسفه اسلامی به وجود می‌آورد.

وی نتیجه گرفت: فلسفه اسلامی حتی در جهان خود که جهانی آسمانی است و نه جهانی زمینی، از رشد لازم باز مانده است.

غلامی در پایان گفت: حتی نوآوری‌های علامه طباطبایی در فلسفه به دلیل مواجهه ایشان با جهان فلسفه‌های غربی است که بعد از ایشان فلاسفه اسلامی چنین مواجهه‌هایی ندارند و شاهد نوآوری‌های بیشتر هم نبودیم.


انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • جزو چند کشور اول جهان در زمینه علوم هسته‌ای و پزشکی هستیم
  • برگزاری آزمون غربالگری شانزدهمین المپیاد علمی دانشجویان علوم پزشکی
  • تشریح روند انتخاب استادان نمونه کشوری
  • امضای تفاهم نامه همکاری دانشگاه رضوی با مرکز کربلاء للدراسات والبحوث
  • آزمون غربالگری درون دانشگاهی المپیاد علمی دانشجویی وزارت بهداشت در دانشگاه آزاد برگزار شد
  • وزیر فرهنگ: دکتر مجتهدی غرب را کاملاً می‌شناخت، اما غرب زده نبود
  • نشست سراسری مدیران گروه‌ها و اعضای هیئت علمی رشته علوم اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی
  • سالانه ۲۰۰۰ نفر در حوزه کوانتوم تربیت و جذب می‌شوند
  • جذب و تربیت سالانه دو هزار نیروی متخصص در حوزه فناوری کوانتوم
  • استاد مجتهدی هم معلم و هم مولف بود