Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛ محمدجواد آذری جهرمی، در همایش افتتاحیه هفته جهانی فضا با اشاره به فیلم میان ستارگان (Interstellar)گفت: این فیلم دیالوگ معروفی دارد مبنی بر اینکه «قدیم‌ها عادت داشتیم به آسمان نگاه کنیم و به جایگاهمان بین ستاره‌ها فکر کنیم ولی حالا فقط به پایین نگاه می‌کنیم و نگران جایگاهمان بین گردوخاک هستیم».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: این جمله دقیقی است. آن‌قدر درگیر مسائل زیست‌محیطی و موضوعات بروکراسی و مشکلات این‌گونه هستیم که فراموش کرده‌ایم که ما هم سهمی در فضا داریم. آن‌قدر به صنایع قدیمی و بی‌خاصیت پرداخته‌ایم که یک صنعت مهمی مثل صنعت فضایی از خاطرمان رفته است. شاید این هفته (هفته فضایی) بتواند این امکان را فراهم کند که ما یادمان بیاید این صنعت چقدر مهم و ارزشمند است.

وزیر جوان کابینه بابیان اینکه خودم شخصاً دوست دارم بزرگ فکر کنم و به همکاران خود هم همیشه توصیه می‌کنم که بزرگ فکر کنید گفت: دو سال پیش که ما شعار محوری‌مان را گذاشتیم «توسعه کاربردهای فضایی»، خیلی‌ها ما را مسخره می‌کردند؛ اما امروز می‌بینم که استارتاپ‌های فضایی به‌واسطه تلاشی که سازمان فضایی در حوزه توسعه کسب‌وکارهای فضاپایه شروع کرده است رشد کرده است.

آذری جهرمی افزود: روزی که در دولت اعلام کردیم خسارت ناشی از سیل را با دانش فضایی برآورد و دقیق سازی می‌کنیم، برخی از همکاران ما در دولت باور نمی‌کردند و می‌گفتند مگر می‌شود؛ اما شد. زمینی در پاکستان را ثبت سامانه کردند که این زمین خسارت سیل در ایران بگیرد. زمین ۳۰۰ متری را ۳۰۰ هکتار اعلام کرده بودند، زمینی که گندم در آن کشت‌شده بودند و مثلاً یک هکتار بود را ۳ هکتار و یک محصول دیگر اعلام کرده بودند؛ اما با دانش فضایی توانستیم این گزارش‌ها را دقیق سازی کنیم و آن‌قدری که در پرداخت هزینه‌های سیل صرفه‌جویی شد به‌اندازه کل سرمایه‌گذاری‌های کشورمان در طول تاریخ در صنعت فضایی هزینه نشده است.

وی ادامه داد: این‌ها دستاوردهایی است که برخی آنرا باور نداشتند، اما بخش زیادی از آن مسائلی که به آن‌ها فکر می‌کردیم محقق شده است و امروز هم دوست دارم فکر، برنامه‌ریزی و تلاش کنیم تا با کمک کشورهای دیگر فضانورد ایرانی به فضا بفرستیم.

وزیر ارتباطات تصریح کرد: این نوع تفکر و این نوع نگاه به صنعت فضایی است که حسادت کشور آمریکا را برمی‌انگیزد که در یک‌شب سه مجموعه فضایی ایران را که کار صلح‌آمیز انجام می‌دهند را تحریم می‌کند. کدام‌یک از اقداماتی همچون مقابله باسیل و سایر بلایای طبیعی، حفظ محیط‌زیست و... جزو فعالیت‌های غیرمجاز بین‌المللی است که شایسته تحریم است؟ بااین‌حال قطعاً دانشمندان و جوانان خوب ما پشت در تحریم آمریکا نمی‌ایستند.

آذری جهرمی تأکید کرد: ما جدا از آنکه پیگیری می‌کنیم که با همکاری سایر کشورها قطعاً فضانورد ایرانی به فضا بفرستیم، کسانی که خوششان نمی‌آید، بدانند که تا سال ما ۱۴۰۰ ماهواره‌ای با دقت تصویربرداری یک متر در مدار قرار خواهیم داد.

وزیر جوان دولت تدبیر و امید در خاتمه با خطاب قرار دادن رئیس‌جمهوری آمریکا گفت: در این جلسه یک توصیه مشفقانه هم برای آقای ترامپ دارم. آقای ترامپ ۱۴۰۰ سال پیش یکی بود که در شقاوت از تو خیلی بدتر، در خودبزرگ‌بینی و خود بزرگ‌پنداری هم از تو خیلی جلوتر بود. اسمش یزید بن معاویه بود. او پاک‌ترین و شریف‌ترین بشر روی زمین در آن زمان را به بدترین شیوه ممکن به شهادت رساند. ۱۴۰۰ سال گذشته، آقای ترامپ توصیه می‌کنم ماهواره‌هایتان را فعال کنید که تا چند روز دیگر مسیر نجف به کربلا را خوب و با دقت ببینید که چه جمعیتی در این مسیر تردد می‌کنند و بدان سرانجام تو سرانجام یزید و سرانجام پیروان حسین بن علی همانی است که ماهواره‌هایتان نشان می‌دهد.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران سرمایه صنعت ماهواره

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۵۱۸۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمک تصاویر ماهواره‌ای به تدقین بیلان حوضه آبریز کارون بزرگ

رئیس حوضه‌آبریز کارون بزرگ بر لزوم استفاده از روش‌های جدید از جمله تصاویر ماهواره‌ای در تدقیق مؤلفه‌های بیلان این حوضه آبریز تأکید کرد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری تسنیم، فراز ،رئیس حوضه‌آبریز کارون بزرگ شرکت مدیریت منابع آب ایران در  هشتمین جلسه راهبری پروژه به‌هنگام‌سازی بیلان منابع آب حوضه آبریز کارون بزرگ که به منظور نهایی کردن نتایج بیلان منابع آب محدوده‌های مطالعاتی تشکیل شد،‌ با اشاره به لزوم توجه به نقش و جایگاه بیلان منابع آب در برنامه‌ریزی‌ها و تصمیم‌گیری برای آینده این حوضه آبریز اظهار داشت: در ارائه نتایج محاسبات بیلان، علاوه بر دستورالعمل موجود، باید از روش‌های جدید از جمله تصاویر ماهواره‌ای نیز در تدقیق مؤلفه‌های بیلان بهره‌مند شد. 

وی افزود: دلیلی ندارد که حتماً خطای معادله بیلان محدوده‌های مطالعاتی با اعمال ضرایبی صفر شود؛ بلکه باید با تدقیق اجزاء و مؤلفه‌های بیلان، میزان خطا در هر محدوده مطالعاتی نمایان شود؛ در این صورت است که می‌توان برنامه‌ریزی و تصمیمات مناسب‌تری برای حوضه آبریز اتخاذ کرد. 

رئیس حوضه آبریز کارون بزرگ تصریح کرد:‌ برای تهیه گزارش بیلان فعلی باید سه سناریو تعریف شود و علاوه بر پوشش محاسبات بیلان با دستورالعمل‌های موجود، نسبت به تدقیق، تبخیر و تعرق واقعی محدوده‌های مطالعاتی بر اساس چند روش معتبر و شناخته شده و نیز تدقیق مصارف آب بر اساس نقشه‌های کاربری اراضی و الگوی کشت مؤسسه تحقیقات آب (استخراج شده از تصاویر ماهواره‌ای) اقدام لازم به‌عمل آید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نخستین تصاویر اشعه‌ایکس از کاوشگر چشم‌خرچنگی
  • شهرک صنعتی «کشت و صنعت» لرستان به‌زودی بهره‌برداری می‌شود
  • تصویربرداری ۹۵ درصد از اراضی کل کشور توسط ماهواره پارس
  • مبارزه با تغییرات اقلیمی با استفاده از پوشش گیاهی
  • پایش سطح زیرکشت محصولات استراتژیک کشاورزی با استفاده از داده‌های فضایی
  • زباله فضایی در دام دوربین ماهواره ژاپنی افتاد
  • پایش سطح زیر کشت محصولات کشاورزی با استفاده از داده های فضایی
  • کمک تصاویر ماهواره‌ای به تدقین بیلان حوضه آبریز کارون بزرگ
  • درآمد میلیون دلاری شبکه‌های ماهواره‌ای از سینمای ایران! چرا و چگونه؟!
  • از سینمای متفکر به فیلم های کمدی رسیدیم