Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایسنا، دومین جلسه رسیدگی به پرونده «گروه عظام» به اتهام قاچاق سازمان یافته و حرفه‌ای قطعات خودرو صبح امروز، شنبه ۱۳ مهر، در شعبه چهارم دادگاه ویژه رسیدگی به جرائم اخلالگران و مفسدان اقتصادی به ریاست قاضی صلواتی برگزار شد.

قاضی صلواتی در ابتدای دومین جلسه دادگاه رسیدگی به این پرونده از عباس ایروانی متهم ردیف اول پرونده خواست تا در جایگاه قرار گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رییس دادگاه  خطاب به متهم ردیف اول پرونده گفت: عباس ایروانی  فرزند رضا، مدیر گروه عظام، تولید کننده قطعات خودور متهم هستید به افساد فی الارض از مجرای اخلال عمده در نظام اقتصادی کشور با توسل به قاچاق سازمان یافته و حرفه‌ای قطعات خودرو به صورت عمده و کلان، رهبری گروه مجرمانه سازمان یافته قاچاق قطعات خودرو، معاونت در جعل اسناد، معاونت در استفاده از اسناد مجعول، معاونت در پرداخت رشوه و مشارکت در فراری دادن متهم.

سپس قاضی از متهم  خواست که از خود دفاع کند.

متهم عباس ایروانی متهم ردیف اول پرونده نیز در ارایه دفاعیات خود در جایگاه قرار گرفت.

متهم ایروانی در دفاع از خود  گفت: عباس ایروانی فرزند رضا مسئول هلدینگ عظام فاقد هرگونه سابقه کیفری هستم.

در این لحظه قاضی صلواتی گفت: شما در سال ۶۶ به اتهام ارتشاء و اختلاس بازداشت شدید؛ چطور می‌گویید فاقد سابقه کیفری هستید؟

متهم پاسخ داد: یک موردی بود که فردی مبلغ ۵٠ هزار تومان به شخص دیگری داده بود که من بعد از چند روز تبرئه شدم.

متهم ردیف اول ادامه داد: در این ٣٠ سال فعالیت باعث رونق اقتصادی شدم و خداوند شاهد است که در این سال‌ها برای دور زدن تحریم‌ها چه رشادت‌ها که به خرج ندادم و در مدت ٩ ماه بازداشت چه مشکلاتی متحمل شدم.

متهم ایروانی اضافه کرد: به هیچ وجه اتهامات وارده را قبول ندارم چون پرونده بدون کارشناسی به دادگاه ارجاع شده است.

قاضی به متهم تذکر داد و گفت: مواظب اظهارات خود باشید.

متهم ایروانی گفت: با توجه به وضع و جو موجود و عدم امکانات، فعالیت‌های عادی برای مدیران مجموعه نظام مهیا نیست‌ و از مقام معظم رهبری درخواست مساعدت دارم.

قاضی صلواتی خطاب به متهم گفت: راجع به تک تک اتهامات توضیح دهید. وظیفه شماست دفاع کنی نه اینکه من دوباره تک تک اتهامات را قرائت کنم. راجع به اتهام افساد فی الارض از مجرای اخلال عمده در نظام اقتصادی کشور با توسل به قاچاق سازمان یافته و حرفه‌ای قطعات خودرو بصورت عمده و کلان توضیح دهید.

متهم ایروانی گفت: هیچ قاچاقی انجام نشده است. یک مورد نماینده گمرک گفته که آن هم نبوده است. ما قراردادی با شرکت بیرونی داریم و مدارک را تحویل دادیم. ماهیچ خطایی در قاچاق نکردیم.

این متهم در دفاع از اتهامش در مورد رهبری گروه مجرمانه سازمان یافته قاچاق قطعات خودرو گفت: به برادران ما گفته بودند اگر بنویسید فلانی دستور را داده در مجازاتتان تخفیف می‌دهیم. اقرار در زندان درست نیست.

قاضی گفت: شما باید تشخیص دهی که  اقرار درست است یا خیر؟  نمی‌توانی برای دادگاه تعیین تکلیف کنی؟ مواظب اظهاراتت باش.

متهم گفت: ما مرامنامه‌ای در سازمان داریم و اگر اتفاقی بیفتد مسئولیتش برعهده مدیران است. دستور از طرف من نبوده است. اگر کسی برخلاف مقررات عمل کند مسئولیتش برعهده خودشان است. ‌

وی درباره اتهام معاونت در استفاده از اسناد مجعول گفت: من چیزی ندیدم و اگر یک مورد پیدا کردید آن را قبول دارم. مجموعه من ۴ هزار نفری است و اینکه در بین تمام مجموعه‌ها بروم امکانش نیست و نمی‌توانم.

وی درباره اتهام معاونت در پرداخت رشوه گفت: آیا کسی گفته رشوه می‌دادم؟

قاضی گفت: متهمان دیگر.

متهم ایروانی گفت: به هیچ عنوان مسئولیت با من نیست، هزار کار در مجموعه ما رخ می‌دهد که من خبر ندارم. در مجموعه بزرگ نمی‌شود یک خطا نباشد. نه در جریان رشوه‌ام و نه در جریان جعل اسناد.

وی درباره اتهام فراری دادن متهم حامد خاتمی گفت: من او را ندیدم و خبر ندارم.

متهم ایروانی بیان کرد: برای ۴ هزار نفر به طور مستقیم و ۳۰ هزار نفر به طور غیر مستقیم اشتغالزایی کرده‌ام و از خروج ۳۵۰ میلیون دلار کشور جلوگیری کرده‌ایم. همچنین ساخت مجموعه‌های گردشگری و رفاهی از جمله اقدامات ما بوده است که البته برخی رسانه‌ها کارهای خیر ما را پوششی برای اقدامات خلاف دانسته‌اند.

وی با بیان اینکه در کیفرخواست ناهمخوانی‌هایی وجود دارد گفت: از شما می‌خواهم شاکیان پرونده را معرفی کنید؛ نماینده گمرک جلسه پیش غیر از یک مورد هیچ خلاف و شکایت دیگری را بیان نکرد. تنها شاکی ما معاونت اقتصادی اطلاعات سپاه است که از حدود ۱۰ سال پیش در دفتر ما  وارد شد و تمام اسناد را ضبط کرد.

متهم ایروانی ادامه داد: من تقاضای استرداد اموال خود از این نهاد را کردم. البته هر بار این نهاد اتهامات جدیدی را به من منسوب کرد و سرانجام طی یک نامه به آن بیان کردم که عباس ایروانی حاضر است کلیه اموال منقول و غیر منقول خود را به جمهوری اسلامی ایران بدهد.

وی با بیان اینکه سال ۹۶ پرونده علیه من درست شد، گفت: اواخر فروردین ٩٧ اموال من در گمرک ضبط شده‌اند.  در اظهاراتی که در کیفر خواست آمده است گفتند قطعات وارداتی خود را برای تعرفه کمتر،   «گازسوز» معرفی کردیم  این در حالی است که تعرفه‌های گاز و بنزین سوز هردو ۵ درصد شده بودند.

متهم ایروانی اظهار کرد: من از بانک مرکزی هیچ ارز دولتی دریافت نکردم و واردات ما به میزان ۶۵۰ میلیون دلار بوده است که آن را به عنوان قاچاق اعلام کرده‌اند.

او ادامه داد: یکی از موضوعاتی که به من منتسب کردند آن است که گفتند در قطعاتی  EUC  برای مسئولان ابزار جاسوسی قرار داده‌ایم اما هزار قطعه وارد کشور می‌شود و از کجا معلوم قطعه EUC که ابزار جاسوسی دارد در خودروی مسئولان قرار می‌گیرد.

وی گفت: با توجه به تحریم‌ها  بانک صادرات و ملی در امارات تحریم بودند و توانایی پرداخت نداشتیم و وثیقه‌های بسیار زیادی را در بانک‌ها قرار دادیم که تمام آنها جوابگوی تسهیلات و بدهی‌ها هستند.

نماینده دادستان در ادامه خطاب به متهم ردیف اول پرونده گفت: شما از طریق ایادی خودتان دستورات‌تان را پیش می‌بردید، شما درصدر بودید و دستورات را برای دیگران صادر می‌کردید.

وی افزود: شما از عواید این امور استفاده می‌کردید و این موضوع را هم در بازپرسی اعلام کردید البته که عواید شما چندین برابر بوده و شما به خوبی از آن مطلع هستید.

شاه‌محمدی نماینده دادستان به راه‌های کسب سود از طریق غیر قانونی از سوی متهم ردیف اول پرونده اشاره کرد و گفت: قاچاق عمده حالت سردستگی داشته است.

وی خطاب به متهم گفت: آقای ایروانی شما می‌گویید ارز خارج نکردید و گفتید مگر ذهنم مشوش است که بالاترین قیمت را اعلام کنم. شما برای خروج ارز این کار را انجام می‌دادید. شما از سه منبع یعنی منبع خودتان بانک مرکزی و ایران خودرو ارز اخذ می‌کردید.

نماینده دادستان ادامه داد: همچنین احتکار و فروش در بازار ثانویه افترمارکت هم مشهود است.

وی در خصوص راه‌های قاچاق گفت: کم اظهاری در فروش ارائه به گمرک با اسناد جعلی در پرونده وجود دارد.

شاه‌محمدی با ارائه سندی خطاب به متهم گفت: شما قیمت اکسیژن سنسور را از رومانیا با  ده یورو و ۹۰ سنت به شرکت خودتان فروختید اما آنچه به ایران خودرو فروختید، ۱۳ یورو و ۹۴ سنت بوده است و این به دلیل کم اظهاری در ارزش بوده تا تعرفه گمرکی هم کم‌تر بپردازید.

وی افزود:شما ارائه قطعه بنزین سوز به جای گاز سوز را داشتید و می‌گویید تعرفه ۵ درصد بوده و کالای مدنظر هم در خودروی گازسوز و هم بنزین سوز قرار می‌گرفته است اما با استعلامات دادستانی و اقاریر شخص آقای رفیع مشخص شده که این امکان وجود نداشته که ایسیو در خودروهای گازسوز استفاده شود، همچنین تعرفه این کالا ۲۰ درصد بوده است.

متهم ایروانی در واکنش به سخنان نماینده دادستان گفت : تعرفه در ۲۰ سال گذشته ۲۵ درصد بوده است که شاه محمدی در واکنش به سخنان وی گفت که سند آن را به دادگاه ارائه می‌کنم.

در ادامه نماینده دادستان به ورود کالاهای چینی با نام شرکت سازه پویش (شرکت زیرمجموعه متهم) گفت: کالایی در گمرک آوردید و ساخت چین بوده و گمرک آن را توقیف کرده است.

ایروانی در واکنش به سخنان نماینده دادستان گفت: من فنی نیستم در رابطه با رشوه و دزدی می‌گویم و این را از کسان دیگر بپرسید.

شاه محمدی در ادامه افزود: استفاده نابجا از معافیت قانون صادرات و واردات و سوء استفاده از مصوبه هیئت دولت باعث شد که متهم کالای بنزین سوز را به عنوان گازسوز ارائه دهد و تعرفه را هم ۵ درصد اعلام کند. فعالیت‌های متهم منجر به ایجاد آلودگی هوا شده است.

وی خطاب به متهم گفت: شما قرار بود مواد اولیه وارد کنید و یا حداکثر در داخل کشور مونتاژ کنید شما در حالی مدعی رونق تولید هستید که کالای چینی را به نام کالا شرکت خودتان وارد کردید.

در ادامه ایروانی در واکنش به سخنان نماینده دادستان گفت: بزرگ‌ترین داخلی ساز در کشور هستم.

در این لحظه قاضی صلواتی خطاب به متهم در تذکری گفت: این برای بار دوم است که به شما می‌گویم نظم دادگاه را رعایت کنید.

متهم در واکنش به سخن قاضی گفت : اگر خلاف کردم یک تا پنج هزار روز مرا به زندان ببرید.

در ادامه جلسه دادگاه قاضی صلواتی خطاب به متهم ایروانی گفت: چطور دستور می‌دهید که متهم خاتمی پور خودش را گم کند؟ شما می‌گفتید محموله با پرداخت رشوه ترخیص شود.

متهم ایروانی گفت: شما باید سند داشته باشید. مدیران ما پاداش می‌گیرند.

قاضی صلواتی با اشاره به اظهارات دیگر متهمان این پرونده گفت: گفته شده آقای ایروانی در دهم اردیبهشت ۹۷ به احدی دستور می‌دهد، پیش فاکتور ثبت سفارش را ۲۰ تا ۲۵ درصد بالاتر از قیمت واقعی ثبت کند. گفته شده که شما گفته‌اید این کار بی سر و صدا انجام شود.

متهم پاسخ داد: مستندی وجود ندارد در دادسرا هم به من گفتند. این کار اگر ارز دولتی گرفته باشیم ارزش دارد؛ در غیر این صورت اگر قیمت را بیش از قیمت واقعی ثبت کنیم، باید گمرکی بیشتری پرداخت کنیم.

رئیس دادگاه گفت: آقای روغنی‌ها می گوید رشوه به گمرک پرداخت می‌شده و ایروانی هم در جریان بوده است. متهم پاسخ می‌دهد من در جریان نبودم.

قاضی صلواتی ادامه داد: شما قطعات خودرو  گاز سوز را به اسم بنزین سوز وارد می‌کردید. شما به آلودگی هوا ضربه زدید حال می‌گویید در جریان نیستم؟

متهم ایروانی گفت: برای خودرو به هردو نیاز است.

رئیس دادگاه گفت: شما قطعه بنزین سوز که وارد می‌کنید به اسم بنزین سوز معرفی کنید. شما در پانزدهم دی ماه سال ۹۶ به روغنی‌ها دستور می‌دهید مشکل ترخیص محموله وارداتی باید حل شود حتی اگر نیاز به حق الحساب است.

متهم ایروانی گفت: این‌ها را در زندان اقرار کرده‌اند.

این متهم با خطاب قرار دادن قاضی با عبارت برادر من، که قصد بیان توضیحی را داشت با واکنش قاضی مواجه شد. قاضی به متهم گفت: من برادر شما نیستم.

متهم گفت: اگر اقرار کرده‌اند باید مستند باشد.

قاضی صلواتی هم گفت: مستند است. می‌رسیم.

قاضی پرونده با اشاره به نام چند تن از متهمان همچون خاتمی پور، روغنی‌ها و رفیعی گفت: دستکاری در واحد لجستیک عظام تایید شده است.

متهم پاسخ داد: اگر عظام دستوری داده قبول. ما یک کتابچه مرامنامه اخلاقی داریم و در آن مواردی را نوشته‌ایم.

قاضی گفت: خوب است آن را بخوانید. خاتمی پور می‌گوید جهت ترخیص محموله در گمرک رشوه به یازده تن پرداخت می‌شده که شماره حساب هم نمی‌دادند.

متهم گفت: این آقا با شرکت‌های زیرمجموعه ما قرارداد دارند که خودشان باید جواب دهند.

قاضی گفت: روغنی‌ها می‌گوید ایروانی در واتساپ گفته که خاتمی پور خودش را گم و گور کند که این عبارت گم و گور هم دقیقا ذکر شده است.

متهم گفت: این موارد را در بازجویی گفته‌اند نمی‌شود که برای تبرئه خودشان برخی مسائل را به بنده منتسب کنند.

رئیس دادگاه با اشاره به اظهارات متهم خاتمی پور گفت: این متهم می‌گوید ایروانی از هشت ماه پیش نگران اسناد معجول بوده و از من می‌خواسته اسناد مساله دار تا سال ۹۵ را امحا کنم.

قاضی یادآور شد: شما ۱۷.۵ میلیون دلار ارز گرفته‌اید و ۹۵. ۴۳ میلیون دلار واردات داشتید.

متهم گفت: مقداری مربوط به ارز دولتی و مقداری مربوط به انتقال است.

قاضی گفت: شما گفته‌اید ممکن است مدیران مرتکب تخلف و قاچاق شده باشند.

متهم گفت: خیر من نگفتم.

قاضی گفت: اظهارات خودتان است. امضا کرده‌اید.

متهم گفت: پس در آن دست برده‌اند.

قاضی گفت: آن اسناد و مدارک شماست که در آن دست می‌برید. در بازجویی بازپرس نمی‌توان دست برد. شما در ادامه گفته‌اید حسین شیرزاد برای شرکت‌های ما رشوه پرداخت می‌کرده است و از ما مبالغ را دریافت می‌کرده است.

متهم گفت: او هیچ وقت از رشوه اسم نمی‌برد و نمی‌گفت بابت رشوه است.

قاضی صلواتی گفت: آیا شما با شرکت‌های سازنده خودرو قرارداد می‌بستید؟

متهم گفت: اصلا. مگر می‌شود قرارداد ببندم.

قاضی گفت: برعکس شده من باید توضیح دهم. شما با عباس ربیعی مدیر خدمات پس از فروش ساپکو قرداد بستید، این قرارداد به نام همسرش زهره شکرچی بوده به مبلغ ۵۰ میلیون تومان که ربیعی هم ۲ میلیارد از جرائم شرکت‌های عظام را کسر می‌کند.

وی افزود: با بهروز حسینی اسد رئیس آنالیز ایران خودرو  با دخترش قرارداد بستید. ۲۵ میلیون سال ۹۱ و ۵۰ میلیون سال ۹۵ گرفته است. همچنین با رئیس مهندسی ایران خودرو قرارداد بستید و ۱۰ تا ۱۲ میلیون در سالهای ۹۱ و ۹۲ و ۵۰ میلیون در ۹۵ دریافت کرده‌اند.

متهم گفت: ما سالی یک بار هم اینها را نمی‌بینیم.

قاضی خطاب به متهم گفت: از من به شما نصیحت دلت به هیچ کس خوش نباشد. این دل خوشی‌ها در این دادگاه سر سوزنی ارزش ندارد.

در ادامه جلسه دادگاه نماینده دادستان گفت: ارزش ریالی مجموع اقلا ۷۶۶ میلیون و ۳۲۳ هزار و ۹۱۴ دلار است. ۱۰۰ سکه از یکی از متهمان مربوط به گمرک کشف شده که یک سوم آن مربوط به هدایای دوستان شما بوده است.

نماینده دادستان خطاب به متهم ایروانی گفت: اقرار متهمان نزد ضابطین و بازپرس و مراجع انتطامی حاکی از این است که مطابق با دستورات شما اقدامات مجرمانه جعل و قاچاق صورت گرفته است.

قاضی خطاب به متهم ایروانی گفت: شما به متهم خاتمی پور گفتی که خودش را گم و گور کند. گفتی چند روز گوشی را خاموش کند. شما در جلسه دادگاه و از ابتدای جلسه، متهمان را تهدید و به انها تلقین کردید.
قاضی دادگاه برای چندمین بار به متهم تذکر داد و گفت: نظم دادگاه را بهم نزنید.

نماینده دادستان در ادامه درباره دریافت ارز دولتی و ورود کالا به کشور و فروش آنها در بازار با قیمت بالاتر گفت: شما ECU را چند وارد کردید؟

متهم پاسخ داد: من چه می‌دانم چند وارد کردم.

نماینده دادستان ابتدا به اشتباه قیمت ECU را ٨ یورو اعلام کرد اما بعد ضمن پوزش گفت: این کالا را ۴٠ یورو وارد کردید و ۶٨ یورو به ایران خودرو فروختید. همچنین اسنادی وجود دارد که آنها را در بازار فروخته‌اید.

متهم ایروانی با تمسخر گفت: در بازار ECU مصرف نمی‌شود اگر نمی دانید بدانید.

در این لحظه قاضی دادگاه خطاب به متهم گفت: چرا نظم دادگاه را بهم می زنید؛ با جوسازی نمی‌توانید کاری پیش ببرید؛ اجازه دهید نماینده دادستان نکات کیفرخواست را بیان کنند. اگر توضیح داشتید بعد از ایشان می‌توانید بگویید.

نماینده دادستان در ادامه با اشاره به دریافت تسهیلات متهم از بانک مسکن افزود: در بانک مسکن اعتبارات اسنادی گرفتید در حالی که مصوبه بانک ١۵ روز بعد صادر شد و این اقدام ناشی از تبانی شما است.

وی ادامه داد: ۶٠۶ میلیون درهم امارات در زمان ریاست آقای شریفی در بانک مسکن دریافت کردید که آن را به شرکت خود در امارات بردید.

شاه محمدی اضافه کرد: در مصوبه منطقه ویژه سلفچگان قرار بود با ارائه سند برگ سبز گمرکی و بارنامه تسهیلات بگیرید اما شما خود را تولید کننده معرفی و بدون ارائه اسناد تسهیلات دریافت کردید.

نماینده دادستان اظهار کرد: درست است که تا قبل از ٩۶ ارز دولتی خودتان دریافت نکردید اما از ارز تخصیص یافته ایران خودرو استفاده می کردید.

متهم ردیف اول گفت: از ایران خودرو ارز را با قیمت آزاد می‌گرفتم.

متهم ایروانی ادامه داد: ما حتی ۴۵٠٠ تومان می گرفتیم و آنقدر قطعه سازان پیش وزیر رفتند و اعتراض کردند؛ حتی تا اوایل امسال ارز ١۴۵٠٠ می گرفتیم که بعد ٨۵٠٠ شد.  این پرونده مربوط به قاچاق است چرا درباره دریافت تسهیلات صحبت می‌شود؟

قاضی گفت: دادگاه موظف به رسیدگی در چارچوب کیفرخواست صادره است اما شما باید توضیح دهید که هزینه تامین قطعات از خارج را از کجا آورده‌اید؟

متهم گفت: هیچ ارز دولتی دریافت نکردم.

وی ادامه داد: هیچ خلافی در مجموعه من رخ نداده و تمام اینها جوسازی است.

نماینده دادستان گفت: شما عواید را پذیرفتید و از ضابطین تشکر کرده‌اید.

متهم گفت: من از ضابطین برای اینکه خلاف‌های مجموعه مرا به من نشان دادند تشکر کردم.

قاضی گفت: پس نقش شما در این مجموعه چه بوده است. شما در صحبت‌های خود می‌گویید که هیچ نقشی در گمرک نداشته‌اید و درباره موضوعات دیگر خبری ندارید. شما چه کاری در شرکت انجام می‌دادید؟

ایروانی بیان کرد: در ایران خودرو بنده تنها عضو مجمع بودم و درباره موضوعاتی که در مجمع مطرح می‌شد صحبت می‌کردم.

نماینده دادستان گفت: اقرار آقای اهری و دیگر افراد نشان دهنده این موضوع است که ارسال پیش فاکتور با تایید شما و توسط شرکت خودتان انجام می‌شده است.

متهم ایروانی بیان کرد : هیچ فرد با ارز آزاد کالا وارد نمی‌کند و آن را به قیمت کمتر بفروشد. یک ارز دولتی داریم و یک ارز متقاضی یعنی صادراتی که  ارز از صرافی دریافت می‌کند.

نماینده دادستان بیان کرد: در صحبت‌های خود گفته‌اید که از ارز متقاضی استفاده کرده‌اید اما پیش از آن ارز را از ایران خودرو دریافت کرده بودید.

متهم ایروانی گفت:  ایران خودرو ارز دولتی ندارد و ارز را از صرافی‌ها می‌خرد و به مجموعه‌ها می‌دهد.

نماینده دادستان تصریح کرد: اقرار متهمان و ضابطان هم همگی اشتباه است؟ یک تخفیف در چین به میزان ۱۴ درصد به شما داده شد که آن را هم دریافت کرده‌اید اما کالایی وارد نکرده‌اید.

متهم ایروانی گفت: گر یک دلار خارج از کشور داشتم همه را به دولت تقدیم می‌کنم و دولت بیاید و آنها را مصادره  کند و من را اعدام کنید و هیچ پولی خارج از کشور ندارم.

وی ادامه داد: در حال حاضر به دنبال توسعه خود هستیم و یک زمین ۲۴ هزار متری در رشت در حال توسعه است. زحمتی که من برای کشور کشیده‌ام کسی نکشیده و پول در همین مملکت وجود دارد شاید بچه‌ها و کارمندان من کارهایی انجام داده‌اند که می‌توانید آنها را مواخذه کنید.

نماینده دادستان تصریح کرد: یک شرکت در چین و یکی در آلمان ایجاد کرده اید و با یک شرکت در کشور امارات کار کرده‌اید و مبلغ را از ایران خودرو دریافت کرده‌اید و به آن شرکت حواله می کردید و ٢ درصد کارمزد توسط شما دریافت می‌شد.

متهم ایروانی گفت : این اقدامات در دوره تحریم‌ها انجام می‌شدند.

نماینده دادستان با اشاره به فروش قطعات وارداتی بی‌کیفیت گفت: شما ارز را تخصیص می‌کردید و آقای مرتضی مرتضوی کار شما را انجام می‌داد و سپس قطعات بی‌کیفیت وارد شده وارد خودرو می‌شود و به مردم ضرر وارد می‌کردید. شما در هر جایی برای خود عامل داشتید. عامل شما در بالا دستی ایران خودرو آقای مرتضوی در پایین‌دست آقای رفیعی بود.  شما با همکاری آقای رفیعی فلاح و یک شخص دیگر به منظور صدور تاییدیه کیفی اقدام به ارتشاء می‌کردید.

متهم ایروانی گفت: گروه اعزام بهترین کیفیت را داشته و همین اکنون هم خط  EUC گروه عظام  بهترین است.

نماینده داستان با اشاره به فروش در بازار ثانویه گفت: ۱۵ تا ۲۰ درصد مجموعه قطعات وارداتی در بازار فروش ثانویه با قیمتی که خودتان می خواستید فروخته می‌شدند. تعیین قیمت در بازار ثانویه توسط شخص شما انجام می‌شد.

شاه محمدی با اشاره به جعل اسناد بیان کرد: شما چه چیزی را کتمان می‌کنید اسناد آن موجود است. گواهی مبدایی که درباره یک قطعه کالا تنظیم شده و به ایران خودرو ارسال شده نشان می‌دهد که به گمرک درباره قطعات گازسوز و بنزینی سوز  اشتباه گفته‌اید.

نماینده دادستان ادامه داد: مدعی هستیم که همه چیز توسط ترخیص کاران صورت می‌گرفته است. ‌ محل اتاق بازرگانی کشور چین در اتاق آقای خاتمی پور شده و بر اساس اقرار آقای خاتمی پور شما به آنها گفته بودید که تمام اسناد را امحا کنند اما آقای خاتمی پور این کار را انجام نداده است.

متهم ایروانی گفت : هر فردی که با این آقا قرارداد امضا کرده باید جوابگو باشد.

نماینده دادستان بیان کرد: همه گفتند چه اقداماتی با اظهارات شما انجام می شده است.

براساس این گزارش با نزدیک شدن به اذان ظهر قاضی صلواتی ختم جلسه امروز را اعلام کرد و جلسه بعدی را به صبح فردا (یکشنبه ۱۴ مهر) موکول کرد.

کد خبر 457664 برچسب‌ها دادگاه انقلاب مفاسد اقتصادی مالی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: دادگاه انقلاب مفاسد اقتصادی مالی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۵۳۴۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قوه قضاییه با برگزاری دادگاه‌های علنی کاملاً موافق است


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای امروز شنبه (۸ اردیبهشت) طی سخنانی در در دیدار اعضای ستاد بزرگداشت سالگرد شهادت استاد شهید مطهری، ضمن گرامیداشت ایام سالگرد شهادت علامه شهید مطهری و همچنین روز معلم اظهار کرد: شهید مطهری شخصیتی دارای ایده‌های نو و مکتب فکری بود و افکارش جهانشمول و مختص و قابلِ استفاده برای همه طبقات و اقشار بود. پدر من نیز که یک کشاورز روستایی بود در محیط زندگی خود با وجود فقدان وسایل ارتباط جمعی، آثار شهید مطهری را تهیه و مطالعه کرده بود.


ویژگی‌های شخصیتی بسیار مهم شهید مطهری از دیدگاه رئیس قوه قضاییه

رئیس قوه قضاییه در ادامه با تبیین و تشریح ابعاد شخصیتی و علمی شهید مطهری، گفت: شهید مطهری به معنای واقعی کلمه روشنفکر و عارف بود و در برابر مخالفین و کسانی که دارای نقطه‌نظرات متفاوت بودند با سعه‌صدر و حُسن‌خلق رفتار می‌کرد و سعی داشت همه اَقوال را استماع کند، اما در میدان مباحثه، جدی و قوی و زمان‌شناس و مخاطب‌شناس بود.

برخورد با متجاوزین به بیت المال باید بازدارنده باشد؛ با شفافیت و دادگاه علنی بسیار موافقم

رئیس دستگاه قضا تصریح کرد: شهید مطهری دردِ دین و مردم را داشت و این امر از ناحیه او منحصر به جغرافیای ایران نبود؛ شهید مطهری در مقطعی موضوعِ حمایت از فلسطین و مقابله با رژیم متجاوز و غاصب صهیونیستی را مطرح کرد که شاید هنوز چنین تفکری در جهان اسلام و در میان آزادی‌خواهان دنیا نُضج و استحکام نیافته بود.

شهید مطهری نه خریدنی بود، نه نفوذپذیر

رئیس عدلیه اظهار داشت: شهید مطهری با تحجر و خرافات و التقاط و انحراف، ستیز داشت و پهلوان میدان مبارزه با متحجرین، التقاطی‌ها و معاندین و مارکسیست‌ها بود و زمانی که دشمنان پی بردند توانایی رویارویی فکری و کلامی با شهید مطهری را ندارند، دست به ترور او زدند. در واقع دشمنان فهمیدند که مطهری علیه مطامع دنیوی آنهاست و خریدنی و قابل نفوذ نیست، لذا تنها راه را در ترور این شخصیت والامقام دیدند.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای بیان داشت: امروز باید پاسدار ارزش‌هایی باشیم که شهید مطهری جان خود را در راه آنها فدا کرد؛ ایشان در برابر انحراف و التقاط و تحجر و خرافات و ترویج ضدارزش‌ها، سینه سپر کرد و مجاهدانه به تبیین‌گری علیه این مقولات پرداخت؛ ما نیز امروز باید همین مسیر مستقیم را ادامه دهیم و اجازه ندهیم این امور مذموم در جامعه رواج یابند. بیش و پیش از همه، ما کارگزاران نظام در این راستا مسئولیت و وظیفه داریم و باید تدابیری اتخاذ شود که اندیشه‌های شهید مطهری در کلیه دستگاه‌های حکومتی، ساری و جاری شود.

رئیس دستگاه قضا افزود: امروز یکی از مسائل مهم کشور و مردم ما، مقوله عفاف و حجاب است؛ شهید مطهری شخصیتی است که در این زمینه حرف برای گفتن دارد و نقطه‌نظراتش در این حوزه بسیار اثرگذار و راهگشاست؛ لذا باید از اندیشه شهید مطهری در این بخش استفاده تمام و کمال شود.

رئیس عدلیه در بخش دیگری از اظهاراتش تصریح کرد: باید توجه داشت که برخی مسائل نیازمند کار فرهنگی و اقناعی و تبیینی است و صرفاً نمی‌توان با رویکرد سلبی و امنیتی، در قبال آنها عمل کرد؛ در عین حال باید توجه داشت که رویکرد سلبی هم در محل خودش باید به کار گرفته شود و در مواردی اتخاذ چنین رویکردی نیز لازم است، اما چنانچه از مقولات فرهنگی و تبیینی در قبال برخی مسائل غفلت شود، کار ناقص می‌ماند و این نکته‌ای است که ما کارگزاران نظام همواره باید مدنظر قرار دهیم

رئیس قوه قضاییه با اشاره به نقطه‌نظرات فقهی و حقوقی و قضایی شهید مطهری گفت: شهید مطهری در حوزه مقولات فقهی و حقوقی و قضایی نیز دارای تأملات و نقطه‌نظراتی بودند که متأسفانه کمتر به این مقوله پرداخته شده است و شاید در این زمینه کوتاهی و غفلت از ما و شما اعضای ستاد بزرگداشت شهید مطهری بوده است؛ علی‌ایحال ما آمادگی داریم که نماینده‌ای را برای عضویت در این ستاد معرفی کنیم و هر چه بیشتر از آراء و اندیشه‌های شهید مطهری برای پیشبرد امور خود وام بگیریم.

قاضی‌القضات در ادامه این نشست با اشاره به پیشنهاد مطرح شده از جانب «علی مطهری» مبنی بر بکارگیری مجازات «تشهیر» در قبال مرتکبان جرائم خشن، گفت: در ابتدا باید تاکید کنم که قوه قضاییه و شخصِ من با شفافیت و برگزاری دادگاه‌های علنی (به استثنای مواردی که قانون اساسی منع کرده است) کاملاً موافق هستیم. مجدانه معتقدیم که باید برخورد بازدارنده‌ای را در قبال متعرضین به جان و مال و عِرض مردم و بیت‌المال صورت داد؛ اگر چه بر انجام اقدامات و برنامه‌های آموزشی و بازاجتماعی کردن مجرمین و محکومین تاکید داریم، اما بر این مقوله نیز اصرار داریم که نمی‌توان امنیت و آرامش مردم را رها کرد و اجازه داد هر کس دست به هر کاری بزند.

رئیس قوه قضاییه تصریح کرد: یکی از اقدامات بازدارنده در قبال مجرمین، معرفی و شناساندن آنها به جامعه به عنوان یک مجرم است؛ در اثر این اقدام، نوعی بازدارندگی در خودِ فردِ مجرم ایجاد می‌شود تا به سمت جرم و جنایت نرود و حتی خانواده او نیز به کمک جامعه و دستگاه‌های مسئول می‌آید. در عین حال باید توجه داشت که همه قوا و دستگاه‌های حکومتی از جمله قوه قضاییه باید ملتزم به قانون باشند و در حال حاضر قانون به ما اجازه این امر را نداده است. البته برخی اشخاص می‌گویند اگر به مجلس برویم، این موارد را به قانون تبدیل می‌کنیم؛ ما در قوه قضاییه از این امر استقبال می‌کنیم و حتی پیشنهاداتی را در برخی از این موضوعات داشتیم و داریم. علی‌ایحال تاکید می‌کنم که هر موردی که به قانون تبدیل شد قوه قضاییه ملتزم به انجام آن است.

رئیس دستگاه قضا افزود: نمی‌خواهم بگویم همه موارد، اما برخی موارد که برای جامعه مضر هستند را تاکید داریم که مرتکبین آنها در زندان بمانند و به تناسب جرم‌شان و وفق قانون، مجازات سنگین‌تر شوند. البته افرادی نیز ممکن است فریب خورده باشند و اظهار ندامت کنند و حتی اگر به زندان بروند و یا در زندان بمانند نیز تبعات بدتری متوجه آنها باشد، تاکید ما در اینگونه موارد اِعمال ارفاقات قانونی است؛ اما تاکید مؤکد داریم عناصر اصلی که برای جامعه مضر هستند نباید مشمول ارفاق شوند.

رئیس عدلیه با اشاره به مقوله سرعت در مجازات مجرمین بویژه مرتکبین جرائم خشن نیز گفت: ما صددرصد معتقد به لحاظ سرعت در مجازات مجرمین بویژه مرتکبین جرائم خشن هستیم؛ البته در مواردی برای اجرای این مهم، با محدودیت‌هایی به جهت نیرو و حتی زمانبندی‌های قانونی مواجه‌ایم. باید تاکید کنم که در سندِ روزآمد‌شده‌ی تحول قضایی نیز برای برخی از این امور پیش‌بینی‌هایی شده است و سندِ مزبور این انعطاف و قابلیّت را برای اصلاح و تکمیل شدن نیز دارد، لذا بار دیگر از همه نقادان و صاحبنظران دعوت می‌کنیم که با مطالعه این سند، نقطه‌نظرات خود را در قبال آن ارائه کنند.

پیش از سخنان رئیس دستگاه قضا ۱۲ نفر از مسئولان و دست‌اندرکاران ستاد بزرگداشت شهید مطهری، به بیان دیدگاه‌ها و نقطه نظرات خود پرداختند.

«علی مطهری» مسئول ستاد بزرگداشت شهید مطهری، ضمن ارائه گزارشی از سابقه فعالیت این ستاد طی دهه‌های گذشته، برخی از برنامه‌های پیش‌بینی شده برای سالروز شهادت شهید مطهری در سال ۱۴۰۳ را تشریح کرد.

وی با اشاره به تعبیرات به کار رفته از سوی امام راحل و مقام معظم رهبری درباره شهید مطهری، اظهار کرد: استفاده از توصیفات و تعبیرات عمیق و شیوا توسط بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی و رهبر معظم انقلاب در خصوص شهید مطهری، صرفاً ناشی از علایق قلبی این دو شخصیت بزرگوار نسبت به شهید مطهری نیست بلکه مقصود اصلی از به کارگیری این عبارات و تاکید بر آنها، این است که مبادا افکار و اندیشه‌های این شهید والامقام به ورطه فراموشی سپرده شود.

مطهری همچنین بر ضرورت اهتمام ویژه رسانه‌ها در امر تبلیغ و ترویج نظرات و اندیشه‌های شهید مطهری به‌ویژه در موضوعاتی نظیر «نظام خانواده و نقش زن در اسلام» تاکید کرد.

وی در ادامه بیان کرد: ستاد بزرگداشت شهید مطهری شامل ۲۵ سازمان و نهاد است و پیشنهاد ما این است که قوه قضاییه نیز در این ستاد، دارای نماینده باشد.

مطهری در بخش دیگری از صحبت‌های خود، به بیان نکاتی در رابطه با اصل بکارگیری مجازات تشهیر در قبال مرتکبین جرایم خشن و همچنین تسریع در رسیدگی به پرونده‌های مخلان امنیت پرداخت.

«جعفرپور» دبیر ستاد بزرگداشت شهید مطهری نیز در این جلسه به ذکر برنامه‌های پیش‌بینی شده از سوی وزارت علوم در سالروز شهادت شهید مطهری پرداخت و گفت: برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی با حضور دانشجویان و اساتید، برپایی مسابقات کتابخوانی از آثار شهید مطهری به صورت مجازی و حضوری و همچنین دیدار با خانواده‌های معظم شهدای دانشگاهی، از جمله برنامه‌های پیش‌بینی شده از سوی وزارت علوم در سالروز شهادت شهید مطهری است.

«اشرف» نماینده دانشگاه آزاد اسلامی در ستاد بزرگداشت شهید مطهری نیز، ضمن بیان برنامه‌های مختلف این دانشگاه در سراسر کشور به مناسبت فرارسیدن سالروز شهادت شهید مطهری، از تجلیل از مقام شامخ اساتید در بیش از ۴۰۰ واحد دانشگاهی به مناسبت روز معلم خبر داد.

«زینالی» نماینده جهاد دانشگاهی در ستاد بزرگداشت شهید مطهری نیز با اشاره به برنامه‌های پیش بینی شده از سوی جهاد دانشگاهی به مناسبت فرارسیدن سالروز شهادت شهید مطهری، از برگزاری همایشی با حضور چهره‌های بین‌المللی پیرامون اندیشه‌های شهید مطهری درخصوص فلسطین خبر داد و گفت: این همایش قرار است طی روز‌های آتی به صورت وبیناری و به میزبانی خبرگزاری ایکنا برگزار شود.

«شایانفر» معاون عقیدتی سیاسی سازمان بسیج مستضعفین نیز با بیان اینکه برنامه‌های سازمان بسیج مستضعفین در هفته عقیدتی سیاسی و مقام معلم سال جاری، از روز شنبه ۸ اردیبهشت تا روز جمعه ۱۴ اردیبهشت در سه سطح اجرایی، عملیاتی و راهبردی پیش‌بینی شده است، گفت: رویکرد بسیج در پیاده‌سازی برنامه‌های گرامیداشت هفته عقیدتی سیاسی، «جهاد تبیین»، «جهاد خدمت» و «جهاد امیدآفرینی و نشاط در جامعه» است؛ همچنین با عنایت به شخصیت جامع الاطراف شهید مطهری، شعار «بسیج، تعالی معرفتی، نشاط معنوی» را برای هفته عقیدتی سیاسی در نظر گرفته‌ایم.

وی با بیان اینکه قریب به ۴۰ هزار پایگاه مقاومت، ۶ هزار حوزه مقاومت، ۶۰۰ ناحیه و سپاه‌های شهرستانی و همچنین کلیه سپاه‌های استانی، برنامه‌های گسترده‌ای را به مناسبت سالروز شهادت شهید مطهری پیشبینی کرده‌اند که این برنامه‌ها از امروز در سراسر کشور آغاز خواهند شد، گفت: حضور مردمی و اجرای چندین ویژه برنامه در محل زادگاه، محل شهادت و جوار مزار شهید مطهری، از جمله رویداد‌هایی است که طی هفته جاری شاهد آنها خواهیم بود.

«صادقی» نماینده وزارت کشور در ستاد بزرگداشت شهید مطهری نیز در این جلسه با اشاره به نظرات و دیدگاه‌های شهید مطهری در باب آسیب‌های اجتماعی، به ذکر برخی نکات در رابطه با تعامل وزارت کشور و معاونت پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه در موضوع کاهش آسیب‌های اجتماعی پرداخت.

«شبرنگ» نماینده سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در ستاد بزرگداشت شهید مطهری نیز از فعالیت‌های صورت گرفته در خانه موزه شهید مطهری گزارشی را ارائه کرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین «رنجبر شیرازی» نماینده سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در ستاد بزرگداشت شهید مطهری نیز در این جلسه، ضمن بیان خاطراتی از جلسات سخنرانی شهید مطهری در حسینیه ارشاد، گفت: نمایندگی‌های سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در ۶۰ کشور جهان، برنامه‌های ویژه‌ای را به مناسبت سالروز شهادت استاد مطهری پیشبینی کرده‌اند؛ همچنین ما در انتشارات بین‌المللی الهدی، چندین کتاب شهید مطهری را به زبان‌های مختلف دنیا ترجمه و به کشور‌های مختلف عرضه کرده‌ایم.

«متین‌پور» نماینده بنیاد شهید و امور ایثارگران در ستاد بزرگداشت شهید مطهری نیز بیان داشت: امروز در بنیاد شهید نگاه ما این است که مراسم گرامیداشت شهید مطهری به یک آیین ثابت اندیشه‌ورزی تبدیل شود.

حجت‌الاسلام «احدی» نماینده وزارت ورزش و جوانان در ستاد بزرگداشت شهید مطهری نیز با اشاره به برخی برنامه‌های پیشبینی شده از سوی این وزارتخانه به مناسبت سالروز شهادت شهید مطهری، از آغاز دوره «تربیت مربی فرهنگی» طی هفته جاری و همچنین دوره «اخلاق حرفه‌ای» ویژه ملی‌پوشان رشته‌های مختلف ورزشی خبر داد و گفت: بخشی از مطالبی که قرار است در این دوره‌ها به حاضرین ارائه شود، برگرفته از اندیشه‌های استاد مطهری خواهد بود.

«کاظمی» نماینده سازمان صداوسیما در ستاد بزرگداشت شهید مطهری نیز در این جلسه، از راه‌اندازی پویش «معلم خوب» در رسانه ملی و پخش دو مستند با موضوع شهید مطهری از شبکه‌های مختلف سیما طی روز‌های آتی خبر داد.

«مطهر پارسا» نماینده بنیاد علمی و فرهنگی شهید مطهری نیز در این جلسه، به ارائه گزارشی از فعالیت‌های صورت گرفته توسط این بنیاد در طول سال گذشته پرداخت و گفت: برگزاری جلسات مستمر نقد و نظر پیرامون آثار و اندیشه‌های شهید مطهری، یکی از رویه‌های ثابت بنیاد علمی و فرهنگی شهید مطهری در طول سال است.
وی همچنین خواستار استفاده حداکثری متولیان امر از اندیشه‌های شهید مطهری در باب اقناع افکار عمومی پیرامون مقوله عفاف و حجاب شد.

دیگر خبرها

  • فیلم/ در یازدهمین جلسه دادگاه منافقین چه گذشت؟
  • پرونده کثیرالشاکی موسوم گروه "ش" به دادگاه ارسال شد
  • تهیه‌کننده متهم به تجاوز، باید دوباره محاکمه شود
  • قوه قضاییه با برگزاری دادگاه‌های علنی کاملاً موافق است
  • ویدیو/ مسعود رجوی همکار و نفوذی ساواک بوده است؟! 
  • تهیه کننده متهم به تجاوز تبرئه شد
  • تهیه‌کننده متهم به تجاوز تبرئه شد
  • ماجرای کشف جسد بازپرس ویژه مبارزه با زمین خواری
  • ماجرای کشف جسد بازپرس ویژه مبارزه با زمین‌خواری
  • تهیه کننده مشهور متهم به تجاوز تبرئه شد