Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-27@21:07:57 GMT

پیش‌بینی‌ درباره جایزه نوبل ادبیات

تاریخ انتشار: ۱۳ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۳۵۴۵۶۷

به گزارش ایسنا به نقل از گاردین، آکادمی سوئدی جایزه نوبل دهم اکتبر دو برنده این جایزه را همزمان معرفی می‌کند. رئیس این آکادمی می‌گوید، با خودداری کردن از نگرش‌های «مردمحوری» و «اروپامحوری»،‌ جایزه نوبل می‌تواند بار دیگر جایگاه خود را به‌دست بیاورد.

 اهدای جایزه نوبل ادبیات سال گدشته به دلیل خبرساز شدن اتهام‌های رسوایی جنسی «ژان کلود آرنالت»، همسر «کاترین فروستنسون»، یکی از اعضای آکادمی نوبل، برای اولین‌بار پس از ۷۰ سال لغو شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این اتفاق استعفای تعدادی از اعضای آکادمی از جمله «سارا دنیوس»، رئیس آکادمی نوبل را به دنبال داشت.

حالا آکادمی جایزه نوبل امیدوار است با معرفی برندگان این جایزه در سال‌های ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ در روز پنج‌شنبه، این جایزه بار دیگر جایگاه خود را جامعه جهانی ادبیات پیدا کند. جایزه ادبیات نوبل ۹ میلیون کرون به نویسنده‌ برگزیده اهدا می‌کند.

پس از آن‌که «آندرس اولسون»‌، یکی از اعضای کمیته جایزه ادبیات نوبل از تغییرات ایجادشده در معیارهای انتخاب برنده جایزه خبر داد،‌ «لیودمیلا اولیتسکایا»، نویسنده روس‌، «ماریز کنده»، نویسنده ‌گوادلوپی و «مارگارت اتوود» ‌نویسنده کانادایی را می‌توان در زمره نویسندگانی قرار داد که به عنوان مهم‌ترین شانس‌های جایزه نوبل ادبیات امسال محسوب می‌شوند.

از آن‌جایی که دو جایزه پیشین به «کازوئو ایشی‌گورو» و ‌«باب دیلن» - نویسندگانی که به زبان انگلیسی می‌نویسند - اهدا شد و درحالی که تنها ۱۴ برنده از ۱۱۴ برنده جایزه نوبل ادبیات را زنان تشکیل داده‌اند، اولسون اعلام می‌کند، هیئت داوران برای انتخاب برنده این دوره باید به نگرش خود را وسعت ببخشند.

او می‌گوید: «تاکنون نگرش اروپامحوری را برای انتخاب برندگان جایزه نوبل درنظر گرفته بودیم و حالا نویسندگان سراسر جهان را درنظر می‌گیریم.»

از دیگر نویسندگانی که به عنوان شانس‌های این دوره از جایزه نوبل ادبیات محسوب می‌شوند به «‌لاسلو کراسناهورکایی»‌، نویسنده مجارستانی و «اولگا توکارچوک‌»، نویسنده لهستانی در کنار شانس‌های همیشگی همچون «نگوگی وا تیونگو»‌ و «هاروکی موراکامی»‌ می‌توان اشاره کرد.

 «‌فیامتا روکو»‌ یکی از مسئولان جایزه بوکر بین‌المللی با اشاره به این‌که دو نویسنده برنده جایزه نوبل ادبیات که روز پنج‌شنبه معرفی می‌شوند به احتمال زیاد از دو قاره متفاوت باشند، ‌می‌گوید: «یکی از دو برنده روز پنج‌شنبه باید زن باشد.»

«‌الکساندرا پاسکالیدو»‌ نویسنده و روزنامه‌نگار سوئدی یونانی نیز برای انتخاب یک نویسنده زن به عنوان یکی از برندگان روز پنج‌شنبه ابراز امیدواری می‌کند و «جامیکا کینکید»، نویسنده آمریکایی-آنتیگوآیی را به عنوان یکی از امیدهای جایزه امسال معرفی می‌کند.

«مورین فریلی»‌، یکی از اعضای جایزه انگلیسی پن و از داوران امسال جایزه بوکر بین‌المللی،‌ «آنی ارنو»، نویسنده فرانسوی و «خوآن گابریل واسکس»، نویسنده کلمبیایی را از امیدهای این دوره از جوایز ادبیات نوبل معرفی می‌کند.

«ژاک تستارد»‌  از انتشارات بریتانیایی «فیتزکارالدو» نیز «النا پونیاتوسکا»، نویسنده و خبرنگار مکزیکی، «اولگا توکارچوک‌»، نویسنده لهستانی،‌ «یون فوسه» و «آنی ارنو» را از شانس‌های شایسته این دوره جایزه نوبل ادبیات  می‌داند.

حالا قرار است برندگان جایزه نوبل ادبیات ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ در یک اقدام بی‌سابقه همزمان در دهم اکتبر معرفی شوند. «کازوئو ایشی‌گورو»، نویسنده انگلیسی ژاپنی‌تبار که رمان‌های «بازمانده روز» و «هرگز رهایم مکن» از آثار شناخته‌شده او هستند، آخرین نویسنده‌ای بود که در سال ۲۰۱۷ موفق به کسب این جایزه شد.

سال گذشته جایزه جایگزین نوبل ادبیات در پی برگزار نشدن جایزه اصلی به «ماریز کُنده»، نویسنده فرانسوی رسید.

 نوبل ادبیات از زمان آغاز به کار از سال ۱۹۰۱، تنها شش بار اعطا نشده بود که هیچ‌یک تحت تاثیر رسوایی اخلاقی نبوده است؛ در سال‌های ۱۹۱۴، ۱۹۱۸، ۱۹۳۵، ۱۹۴۰، ۱۹۴۱، ۱۹۴۲ و ۱۹۴۳.

این جایزه مهم در طول جنگ جهانی دوم و سوم نیز به هیچ‌کس اعطا نشد و در سال ۱۹۳۵ به دلیلی که هنوز نامعلوم است برنده‌ای نداشت.

اعتبار جایزه نوبل ادبیات که چهره‌های نامداری برندگان آن بوده‌اند در سال ۲۰۱۶ نیز به چالش کشیده شد؛ زمانی که «باب دیلن» موسیقی‌دان آمریکایی به عنوان برنده نهایی انتخاب شد و با این انتخاب جایزه مورد انتقاد قرار گرفت.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۵۴۵۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تکریم چهره ماندگار فلسفه و عرفان در شیراز

ایسنا/فارس آیین نکوداشت اصغر دادبه، چهره ماندگار فلسفه و عرفان و حافظ شناس شهری کشورمان، اصغر دادبه امروز، ۸ اردیبهشت‌ماه در مدیریت منطقه جنوب کشور(شیراز) برگزار شد.

در این آیین که به پاس خدمات علمی و فرهنگی این استاد فلسفه و عرفان در سالن فرهنگ مدیریت اسناد و کتابخانه ملی منطقه جنوب کشور برگزار شد، اصغر دادبه در بیان مفهوم رندی حافظ اظهار کرد: حافظ رندی را به عنوان یک مکتب مستقل پیشه کرده است.

وی بیان کرد: اگر قرار بود رندی همان معنایی را داشته باشد که در اشعار عطار و سنایی وجود دارد، حافظ باید در ۱۲ غزلی که صرفأ عرفانی بود، لفظ رندی بیاورد.

این حافظ شناس کشورمان ادامه داد: غزل‌های حافظ را می‌توان به سه دسته تقسیم کرد که دو دسته اقلیت و یک دسته از اکثریت‌ها می‌شوند، آن اقلیت‌ها گاهی یکی دو غزل عاشقانه است و بیش از ۱۰ غزل کاملاً جمله‌های عرفانی است که قابل انکار است. نیست.

نویسنده کتاب «حافظ، زندگی و اندیشه» با طرح این پرسش که چرا با وجود این عطار و سنایی پیش از حیات حافظ زیسته‌اند اما رندی با نام حافظ گره خورده است، گفت: در جهان‌بینی حافظ دو روش‌شناسی وجود دارد که از زیبایی‌های طبیعی و شنیداری شروع می‌شود و در نتیجه نظربازی سرمنزل به تزکیه باطن می‌رسد.

مجید اسکندری، پژوهشگر ادبی و استاد دانشگاه، تفاوت کلامی اصغر دادبه را قابل تعظیم و تکریم توصیف کرد و افزود: دادبه نه تنها شعر حافظ را ارائه کرده است، بلکه با حافظ زیسته است. شیوه مناسب استاد دادبه در کلام و بیان مسئله مهمی است که خواص و عوام بر این نکته منبع دارند.

اصغر دادبه (زاده ۱۸ اسفند ۱۳۲۵ در یزد)، استاد فلسفه اسلامی و ادبیات عرفانی دانشگاه علامه طباطبایی و مدیر گروه ادبیات دائره‌المعارف بزرگ اسلامی، همچنین مدیر گروه زبان و ادبیات فارسی در دانشکده علوم انسانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال است.

دادبه در سال ۱۳۸۱، در دومین همایش چهره‌های ماندگار، به‌عنوان چهره ماندگار در ادبیات عرفانی و فلسفه اسلامی معرفی شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • هاآرتص: اسرائیل دانشگاه‌های آمریکا را از دست داده است
  • جو کول پیش‌بینی می‌کند؛ از قهرمان لیگ قهرمانان اروپا تا قهرمان یورو و برنده توپ طلا
  • تکریم چهره ماندگار فلسفه و عرفان در شیراز
  • پاسداشت ادبیات، شعر و موسیقی اصیل ایرانی در شبکه آموزش
  • «رخ» از مسکو جایزه گرفت/ جایزه بزرگ جشنواره مراکش برای «برنده‌ها»
  • اسامی داوران مرحله استانی اعلام شد/ داورانی از جنس هنر و تجربه
  • انتشار کتاب یوسف گم گشته باز آید در ماهشهر
  • گفتگو با نویسنده و بازیگر نمایش‌های طنز رادیو
  • عرضه چهار نمایشنامه «تیرنگ» در نمایشگاه کتاب
  • بزرگداشت «فرانتس کافکا» در جشنواره کارلوی واری