Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-08@22:45:05 GMT

قرائت سیاسی جناحی پناهیان از تاریخ اسلام

تاریخ انتشار: ۱۴ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۳۵۷۲۵۴

قرائت سیاسی جناحی پناهیان از تاریخ اسلام

مدام از شبیه‌سازی تاریخی برای اثبات حقانیت خود استفاده می‌کنند؛ چه در وجه اثباتی، چه رد و انکاری. آن‌ها رخداد‌های تاریخی اسلام را گزینشی و آن‌گونه که دوست دارند، تفسیر می‌کنند.

به گزارش شرق، در تازه‌ترین اقدام، علیرضا پناهیان، سخنران مطرح و تندوتیز اصولگرا که حملات اخیرش به دولت و مجلس به بهانه شفافیت آرا بسیار حاشیه‌ساز شد، در چهارمین همایش «دیپلماسی مقاومت، گرامیداشت دیپلمات انقلابی شهید غضنفر رکن‌آبادی» پیش‌بینی کرده است صلح امام‌حسن در زمان ما اتفاق نمی‌افتد و اگر قرار به صلح باشد، باید سراغ نمونه‌های دیگر رفت! فقط در زمان امام زمان رخ می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او که تریبون‌های زیادی از صداوسیما تا نماز جمعه و انواع مراسم‌ها برای ایراد نقطه نظراتش دارد، گفته است: «با دشمن باید صلح و بده‌بستان کرد حرفی نیست، اما الگوی یک دیپلمات نباید دعوای برادر خواهر باشد بر سر پرتقال که یکی پوستش را می‌خواست یکی مغزش را. این ساده‌لوحی است. این رفتار را در کنار رفتار شهید رکن‌آبادی که همه دوستان و نزدیکانش می‌گویند اگر دیپلمات نبود مثل یک بسیجی اسلحه بر‌می‌داشت و می‌رفت با اسرائیلی‌ها می‌جنگید، بگذارید... ما از زمان پیامبر و امام حسن (ع) خیلی جلوتریم. صلح امام حسن اصلا در زمان ما اتفاق نمی‌افتد.

صلح امام حسن ناشی از خیانت یارانش بود، ممکن است گاهی ضعفی نشان دهیم، بعضی‌ها عوامل صلح امام حسن را پاک می‌کنند و بر آن تأکید می‌کنند، اما نباید این‌طور نگاه کرد. صلح در اسلام هست و در زمان امام زمان هم صلح خواهیم داشت. اما صلح امام حسن که برای جامعه‌مان مثال بزنیم، ننگین است، چون برخی یاران امام آماده خیانت به امام بودند. اگر صلح هم بخواهیم انجام دهیم، حتما مدل‌های دیگری خواهد داشت... متأسفانه کلمه زیبای صلح فریبنده است و البته همیشه بهتر از جنگ است، اما صلح درست و پایدار. اما برخی این‌قدر صدای صلح را بالا می‌برند و خطر جنگ را بالا می‌برند که امکان گفتگو در جامعه از بین می‌رود البته در جامعه ما شیرمردان و شهدایی هستند که اجازه عقب‌نشینی به ما نمی‌دهند؛ مخصوصا که الان ثمرات مقاومت را در بحث انهدام پهپاد و توقف کشتی انگلیسی شاهد هستیم».

شبیه‌سازی تاریخی، امروزه محور فعالیت و تبلیغات بسیاری از افرادی است که به‌ویژه در حوزه سیاست عملی، از واکاوی واقعی مسئله و بازشناسی جریان‏های امروزی عاجزند و در ساده‌‏ترین سطح برآن‌اند تا با سیاه و سفیدسازی ماجرا، درک از واقعه را برای دیگران در حد همان واقعه تعریف کنند. دلایل مختلفی وجود دارد که چرا افراد از روش شبیه‌سازی تاریخی استفاده می‌کنند یا برعکس از رد آن. ناتوانی در درک و فهم درست از آنچه اکنون اتفاق می‌افتد، ما را به روش شبیه‌سازی می‌کشاند. اذهان ناتوان از دستیابی به راه‌حل‌های مؤثر برای بازشدن گره مشکلات، ناچارند ببینند دیگران چه کرده‌اند، در حالی که هر مسئله‌ای ماهیت و راه‌حل خاص خود را دارد. کسانی که از تجربه جدید هراس دارند، ترجیح می‌دهند برای مسئله‌های جدید راه‌های سنتی را پیش بگیرند. با شبیه‌سازی تاریخی تلاش می‌کنند اقدامات خود را توجیه کنند.

یکی از شبیه‌سازی‌های تاریخی مرسوم که دائما به کار گرفته می‌شود، استفاده از داستان کربلا است. افراد خود را در جبهه امام‌حسین قرار می‌دهند و دیگری را در جبهه مقابل او و این‌گونه می‌کوشند خود را حق و دیگری را باطل جلوه دهند. این مدل در اردوگاه اصولگرایی برای حذف و ذم رقیب سیاسی زیاد استفاده شده و می‌شود. برخی هم البته مدافع شبیه‌سازی تاریخی‌اند، اما معتقدند باید با اصول عقلی همسو باشد مثلا اشتباهی که اغلب در شبیه‌سازی‌های تاریخی روی می‌دهد، استفاده از روابط و مشخصه‌های افراد به عنوان اصل شبیه‌سازی است در صورتی که مبنای شبیه‌سازی می‌بایست علت‌ها و قوانین باشند.

به عبارتی، پسر پیامبربودن که یک رابطه و مشخصه است، نمی‌تواند مبنای شبیه‌سازی باشد، بلکه در این بین باید قانون رابطه پیامبر و فرزند صالح‌اش یا به عبارتی علت صالح‌بودن را کشف کرد و سپس آن را مبنای شبیه‌سازی قرار داد. در مثال فرزند پیامبر آنچه مبنای شبیه‌سازی است، قانون رابطه یعنی اخلاق نیکو، پرهیزکاربودن و سایر عللی است که موجب صالح‌بودن
و بر‌حق‌بودن است.

مورد دیگری که در شبیه‌سازی باید مورد استفاده قرار گیرد، برهان خلف است. اگر یک قانون یا علت برای شبیه‌سازی ایجاد شد، می‌توان در جهت خلاف آن نیز حرکت کرد و تا هنگامی که مثال نقضی برای آن قانون یافت نشد، می‌توان به آن قانون اتکا کرد. مثلا وقتی شبیه‌سازی بر رابطه پدری و فرزندی استوار می‌شود، باید این سؤال مطرح شود که آیا هیچ‌گاه نشده که فرزند پیامبری صالح نبوده باشد؟ کنکاش در پاسخ به این سؤال می‌تواند اعتبار قانون یافت‌شده برای شبیه‌سازی را مورد تأیید یا انکار قرار دهد.

منبع: فرارو

کلیدواژه: پناهیان اسلام تاریخ اسلام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۵۷۲۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پارتی پر سروصدایی که سوشیال مدیا را منفجر کرد/ عکس

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، خانه هکری "MISSION CONTROL" در سانفرانسیسکو اولین مهمانی هوش مصنوعی را برنامه‌ریزی کرد؛ ظاهر این مهمانی در ابتدا این گمان را تقویت می‌کند که مانند هر مهمانی دیگری است و تفاوت چندانی با گردهمایی‌های معمولی ندارد.

بااین‌حال در همان زمانی که مهمانان در خصوص استارت‌آپ‌های خود در صفحات مجازی به چت کردن می‌پرداختند، نسخه هوش مصنوعی آن‌ها روی نمایشگری غول‌پیکر به نمایش درمی‌آمد و یک تابلوی امتیازات، محبوب‌ترین آواتارها را در طول شب بر اساس مکالماتی که انجام می‌شد، رتبه‌بندی می‌کرد و درحالی‌که ربات‌ها صحبت می‌کردند، انسان‌ها بیشتر مشاهده می‌کردند.

ادگار هائوند طی توییتی در شبکه اجتماعی ایکس از برگزاری این مهمانی خبر داد و نوشت: «من اولین مهمانی شبیه‌سازی‌شده با هوش مصنوعی را برگزار می‌کنم. این مهمانی ۳ روز ادامه دارد که روز اول و دوم در فضای شبیه‌سازی‌شده برگزاری می‌شود و روز سوم، مهمانان برای ادامه دادن مأموریت به سانفرانسیسکو می‌روند».

در ادامه در خصوص نحوه کار این مهمانی شبیه‌سازی‌شده چندین نکته آورده شده است:

هر مهمان یک شخصیت هوش مصنوعی دریافت می‌کند. شما آن را با توجه به شخصیت خود سفارشی می‌کند. شخصیت شما به یک دنیای مجازی پرتاب می‌شود که در آن با افراد دیگری که در مهمانی شرکت می‌کنند؛ ملاقات می‌کند. روز مهمانی نیز شرکت‌کنندگان، گزارشی از عملکرد خود دریافت می‌کنند

رویداد ۱۳ آوریل که توسط سازمان‌دهندگانی به‌عنوان «اولین مهمانی شبیه‌سازی‌شده با هوش مصنوعی» نام‌گذاری شد، حدود ۲۰۰ نفر را به خود جذب کرد. قبل از ورود، از مهمانان خواسته شد تا با پر کردن پرسشنامه مختصری که در آن خلاصه‌ای از زندگی آن‌ها «در پنج خط» آورده می‌شود، یک آواتار آنلاین ایجاد کنند.

متن کامل این گزارش را اینجا بخوانید.

227227

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903696

دیگر خبرها

  • شبیه‌سازی ناسا از سقوط به سیاهچاله + ویدئو
  • پناهیان: هیچ ابزاری جز حجاب نشان‌دهنده جاری بودن محبت در جامعه نیست
  • بیش از هزار واژه پرکاربرد زبان بلغاری ریشه و اصالت فارسی دارند
  • کشف راه‌حل پرورش گیاهان در سیاره سرخ
  • انقلابی در دنیای شبیه سازی رانندگی با فرمول پینین فارینا (عکس)
  • مغز انسان به شکلی بی‌نظیر شبیه‌سازی شد
  • هوش مصنوعی ربات‌ها را بهتر از انسان‌ آموزش می‌دهد
  • پارتی پر سروصدایی که سوشیال مدیا را منفجر کرد/ عکس
  • جزئیات دو شبیه سازی آمریکا برای حمله به ایران
  • ظرفیت اقتصادی جهان اسلام برای پایان اشغالگری در فلسطین