Web Analytics Made Easy - Statcounter

رسانه های آسیایی روز شنبه گزارش دادند: "یانگ هی لی " بازرس و نماینده ویژه سازمان ملل متحد جمعه شب با ارائه گزارش جدیدی به این سازمان گفت که شرایط در میانمار همچنان بسیار مرگبار و وحشتناک است، بنابراین ایالت راخین مکان امنی برای بازگشت آوارگان پناه یافته در بنگلادش نیست.

اخبار بین‌الملل- بازرس مستقل سازمان ملل در امور میانمار افزود: نایپیدائو هنوز نتوانسته است "سیستم آزار و اذیت" علیه روهینگیایی ها را در ایالت راخین از بین ببرد، بنابراین آوارگان نباید از بنگلادش به میانمار بازگردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق این گزارش شرایط زندگی برای اقلیت مسلمان روهینگا در ایالت راخین همچنان مرگبار و بسیار وحشتناک باقی مانده است. اهالی روهینگیا نمی توانند دهکده های خود را برای کسب معاش ترک کنند و همه آنها به شدت به دریافت کمک های انسانی وابسته هستند. اما دسترسی اقلیت روهینگیا به این کمک ها به  حدی کاهش یافته که بقای آنها از این کمبودها تاثیر یافته است.

گزارشگر ویژه سازمان ملل که توسط شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنوبرای تهیه و ارائه  گزارش های ویژه از میانمار منصوب شده است، گفت: در حالی که این وضعیت همچنان ادامه دارد، باید تاکید کرد که بازگشت پناهندگان به میانمار امن و پایدار نخواهد بود.

 وی تاکید کرد اقدام نایپیدائو برای اینکه هر پناهجویی که از بنگلادش به میانمار بازگردد از یک کارت هویت ملی برخوردار خواد بود راه حل مناسب و جایگزینی برای حق شهروندی اقلیت روهینگیا نیست.

مسلمانان روهینگیا در میانمار از جمله اقلیت هایی هستند که از حق شهروندی در میانمار برخوردار نیستند و بودائی های افراطی از آنها به عنوان مهاجران غیرقانونی بنگالی یاد می کنند.

بیش از ۷۵۰ هزار روهینگیایی با فرار از جنگ و قتل عام ارتش و بودائیان افراطی درایالت رخین در سال ۲۰۱۷ از میانماربه بنگلادش فرار کرده و اکنون در کمپ‌های مرزی این کشور ساکن هستند. سازمان ملل متحد در پی حملات نظامی ماه اوت ۲۰۱۷ علیه روهینگیا و اخراج گروهی آنها به بنگلادش، نظامیان میانماری را عامل پاکسازی قومی و نسل‌کشی مسلمانان روهینگیا معرفی کرد و ارتش این کشور را بدنام ترین ارتش جهان نامید.

بنگلادش و میانمار در ۲۵ ماه نوامبر ۲۰۱۷ (۴ آذر ۱۳۹۶) یک توافق نامه برای بازگشت پناهجویان روهینگیا به خانه های خود در راخین امضا کردند. اما این توافق به دلیل فراهم نشدن شرایط مناسب از سوی دولت میانمار اجرایی نشده است. این دو کشور توافق نامه دومی هم برای بازگشت آوارگان امضا کردند که این توافق نامه همچنان اعتبار اجرا پیدا نکرده است.

دولت آنگ سان سوچی به رغم گذشت ۲ سال از این قتل عام همچنان این اتهامات را رد کرده و اقدامات نظامیان را پاسخ ارتش به حمله شورشیان آرکان در ایالت راخین دانسته است.

مسلمانان روهینگیا خواهان آن هستند که میانمار به آنها حق شهروندی، ایمنی برای زندگی دهد  و همینطورزمین و خانه هایی را که  سال ۲۰۱۷ به اجبار رها کردند، به آنها بازگرداند. اما نایپیدائو با جمعیت اکثریت بودایی تاکنون از به رسمیت شناختن روهینگیایی ها به عنوان شهروند یا حتی به عنوان یکی از اقوام این کشورخودداری کرده و آنها را همچنان در وضعیت بدون تابعیت نگه داشته است.

گزارشگر لی تاکید کرد که وی همچنان گزارش هایی از ضرب و شتم، قتل و سوزاندن خانه ها و انبارهای برنج به عنوان مهمترین منبع غذایی روهینگیایی ها را درایالت راخین میانمار دریافت می کند.

دولت و ارتش میانمار مرتباً از نقض حقوق بشر انکار کرده اند. آنها می گویند عملیات نظامی در ایالت راخین میانمار در پاسخ به حملات شورشیان روهینگیا درحال انجام است اما لی در گزارش خود تاکید کرده که درگیری دولت با ارتش آزاد آراکان یا چریک های روهینگیایی که به دنبال آزادی روهینگیا هستند نیز بر زندگی روهینگیایی های باقی مانده در ایالت راخین به شدت تاثیر گذاشته است.

گزارشگر ویژه سازمانل ملل گفت: در ماه آوریل سال جاری میلادی، احتمالا ده ها  نفر از روهینگیایی ها درایالت راخین در اثر حمله بالگردهای نظامیان کشته شدند.

طبق این گزارش سازمان ملل ۱۲۸ هزار نفر روهینگیایی در اردوگاه هایی در شمال راخین، که دولت می گوید قصد دارد آن را ببندد، همچنان در حال گذراندن زندگی هستند. لی تاکید کرده که وی نگران آن است که خانواده های روهینگیایی ساکن راخین به دلیل عدم حمایت دولت حتی قادر به دریافت کمک های غذایی نیستند.

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: سازمان ملل شورای حقوق بشر پناهندگان نقض حقوق سازمان ملل بازرس روهینگیا روهینگیایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۵۷۸۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش به کشتار در غزه؛ حقیقت جنبش‌های دانشجویی در آمریکا

کارشناس مسائل آمریکا با بیان این‌که تداوم جنایت‌های اسرائیل در غزه اعتراضات دانشجویان را در پی داشته است، گفت: راه دیگری برای نتانیاهو باقی نمانده است، اگر دست خالی برگردد قطعا کابینه سقوط می‌کند، بنابراین ناچار است برگ برنده‌ای را به دست آورد تا روی ناکامی‌هایی که داشته، سایه بیاندازد.

دامنه حمایت از فلسطین و اعتراضات دانشجویی در پی ادامه جنایت‌های رژیم صهیونیستی و درخواست برای پایان دادن به جنگ اسرائیل در غزه که از دانشگاه‌های آمریکا آغاز شده بود، همچنان ادامه دارد و  امروز محدود به یک کشور و منطقه نیست؛ تقریبا علاوه بر آمریکا،‌ در بسیاری از کشورهای اروپایی از جمله انگلیس و فرانسه نیز شکل گرفته است. 

از زمان آغاز عملیات طوفان‌ الاقصی و تجاوزها و جنایت‌های رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه، اعتراضات و تحصن‌ها در دانشگاه‌های آمریکا وجود داشته و در حال حاضر با گسترده شدن این اعتراضات در دانشگاه‌های غرب واقعیت موجود از حامیان رژیم صهیونیستی خود را به وضوح نشان می‌دهد. 

در میانه سرکوبی که از سوی دولت‌ها به ویژه در آمریکا در قبال این اعتراضات شکل می‌گیرد، «پل اوبراین» مدیر اجرایی دفتر عفو بین‌الملل در آمریکا در واکنش به اعتراضات دانشجویان آمریکایی به جنگ غزه، اظهار کرد: اعتراضاتی که در داخل دانشگاه‌های آمریکا و اطراف آن‌ها برای حمایت از حقوق فلسطینی‌ها برپا شد، با واکنش‌های سرکوبگرانه از جمله بازداشت و اخراج دانشجویان روبه‌رو شدند.

وی تصریح کرد: حق اعتراض کردن از منظر گفت‌وگوی آزادانه درباره تحولات جاری در غزه در کنار استمرار حمایت‌های تسلیحاتی واشنگتن از اسرائیل، بسیار اهمیت دارد. بر اساس قوانین بین‌المللی آزادی دانشگاهی فاکتور اصلی حق تحصیل است، بر این اساس از مدیریت‌های دانشگاه‌ها می‌خواهیم از حق دانشجویان در اعتراض مسالمت‌آمیز و امنیت حمایت کنند.

بازداشت دانشجویان در نیویورک

حساسیت دانشجویان به کشتار مردم فلسطین

«علی بیگدلی» کارشناس مسائل آمریکا در گفت‌وگو با ایسنا در تحلیل خود از اعتراضات دانشجویی در آمریکا و اروپا و تاثیر این جنبش‌ها در تحقق مطالبه دانشجویان اظهار داشت: قطعا جنبش‌های دانشجویی تاثیرگذار است، دانشجویان در تمام دنیا نسبت به مسائل اجتماعی حساسیت دارند، نخستین جنبش دانشجویی در جهان در سال ۱۹۱۸ در آلمان اتفاق افتاد و همان زمان نیز اثر داشت و یا وقوع جنبش‌های دانشجویی در سال ۱۹۶۸ در فرانسه که بسیار گسترده بود و در ادامه اعتراضات دانشجویان، کارگران،  دانش‌آموزان و حتی کارمندان نیز  به این اعتراضات پیوستند.

این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: جنبش‌های دانشجویی حقیقت و واقعیتی است که دانشجویان به دلیل حساسیت اجتماعی دارند و از آن‌جایی که دانشجویان بی‌پرواتر هستند، واکنش و حساسیت خود را نسبت به مسائل بروز می‌دهند.

وی با اشاره به تحولات غزه و ادامه یافتن جنایت‌های رژیم صهیونیستی گفت: مساله غزه، موضوعی است که گسترده شده و هر روز شاهد اعتراضات ضد اسرائیلی هستیم و این موضوع نشان می‌دهد دانشجویان نسبت به مظلومیت مردم غزه حساسیت دارند؛ به‌رغم این‌که دولت‌ها اعتراضات را ممنوع کرده‌اند اما همچنان ادامه دارد.

این کارشناس مسائل آمریکا خاطرنشان کرد: در حال حاضر آن چه موجب در هم آمیختگی موضوعات شده، مساله یهودستیزی است و دولت‌ها در غرب و اروپا نسبت به آن نگرانی دارند اما به دلیل مسائل مرتبط با دموکراسی ناچار هستند کنار بیایند، برای مثال در فرانسه حدود ۶ میلیون یهودی زندگی می‌کنند اما ماکرون ناچار شده جانب دانشجویان را بگیرد و مستقیما نتانیاهو را تحت تاثیر قرار دهد.

اعتراضات دانشجویی در نیویورک

نتانیاهوی ناکام، در جستجوی برگ برنده

بیگدلی با بیان این‌که اعتراضات به دلیل حمله قریب‌الوقوع اسرائیل به رفح تشدید شده است، افزود: از سوی دیگر آمریکا در سال انتخاباتی قرار دارد و بایدن در واقعیت باید نظر اقلیت یهودی را هم به دست آورد اما می‌بینیم این اعتراضات در آمریکا و حتی انگلیس که نوچه اسرائیل است، گسترش یافته و جنبش‌های دانشجویی در فضای سیاسی و کانون‌های قدرت نقش ایفا می‌کنند.

اعتراضات دانشجویی با برپایی کمپ‌های چادری در دانشگاه‌های آمریکا برای توقف جنایات رژیم صهیونیستی آغاز شد و در مدت کوتاهی به دانشگاه‌های اروپا نیز رسید و در پی آن بسیاری از دانشجویان تعلیق و یا اخراج شده‌اند. حتی برخی از این اعتراضات به این دلیل است که دانشجویان اخراج شده به دانشگاه‌ها بازگردند.

این جنبش‌های دانشجویی با واکنش بنیامین نتانیاهو مواجه شد و او در بیانیه‌ای گفت: «آنچه در دانشگاه‌های آمریکا اتفاق می‌افتد وحشتناک است. اوباش یهودی ستیز، دانشگاه‌های پیشرو را تصرف کرده‌اند. آن‌ها خواستار نابودی اسرائیل هستند. آن‌ها به دانش آموزان یهودی و به اعضای هیئت علمی یهودی حمله می‌کنند. این بی وجدانی است. باید متوقف شود».

بیگدلی، کارشناس مسائل آمریکا در تحلیل خود از واکنش نتانیاهو به اعتراضات گفت: در نظر داشته باشیم برای نتانیاهو راه دیگری باقی نمانده تا به لحاظ سیاسی حمله به رفح را انجام دهد، از طرفی فشارها از سوی‌ دولت‌های غربی نیز شدت یافته است و نتانیاهو به شدت تحت تاثیر افکار عمومی داخل سرزمین‌های اشغالی است. در واقع تحولات سرزمین‌های اشغالی راه دیگری برای نتانیاهو باقی نگذاشته و چه بسا ممکن است به قتل عام گروگان‌ها منجر شود، بنابراین نتانیاهو نمی‌تواند این حمله و ادامه جنایت‌هایش را به تنهایی ادامه دهد و یا این‌که دست خالی به دامن اسرائیل و جامعه برگردد در این صورت قطعا کابینه سقوط می‌کند، موضوعات قضائی در دستور کار قرار می‌گیرد. بنابراین نتانیاهو ناچار است برگ برنده‌ای را به دست آورد تا روی ناکامی‌هایی که داشته، سایه بیاندازد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • درخواست پارلمان عربی برای تحقیقات در مورد کشف گور‌های جمعی در غزه
  • تجمع اعتراضی دانشجویان دانشگاه سیستان و بلوچستان در محکومیت برخورد آمریکا با دانشجویان
  • متهم کردن اسرائیل به کشتار ۳۳ هزار فلسطینی، یهودی‌ستیزی نیست
  • امام رضا، محل وفاق تمام مسلمانان جهان است
  • ائمه معصومین(ع) سرآمدانِ گفت‌وگو بودند/ احساس مسئولیت مسلمانان، نسبت به تمام بشریت
  • ۱۸ میلیون راس دام سبک آماده کشتار است
  • امام رضا (ع) محل وفاق تمام مسلمانان جهان است
  • واکنش به کشتار در غزه؛ حقیقت جنبش‌های دانشجویی در آمریکا
  • زمانیکه مسلمانان کاخ سفید را به مسجد تبدیل کردند! | فیلم
  • سقوط اندلس با یک تار مو