Web Analytics Made Easy - Statcounter

طی چند روز گذشته تصاویری از تخریب مناره‌ها و کاشی‌کاری‌های بقعه محمدبن جعفر طیار در دزفول در فضای مجازی منتشر و موجب گلایه مردم این شهرستان شد. این بقعه در بهمن سال 78 خورشیدی با شماره ثبت 2553 به‌عنوان يكی از آثار ملی ايران به ثبت رسيد. این بقعه محل دفن محمد پسر جعفر، برادرزاده و داماد(همسر ام‌کلثوم) حضرت علی(ع) است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تصاویر منتشره نشان می‌دهد، سردر ورودی بقعه محمد بن جعفر طیار که مربوط به سال 1312هجری قمری است، تخریب شده است. اخبار حاکی از آن است که اسفند ماه سال گذشته این مناره‌ها و کاشی‌کاری‌ها پا برجا بود.

پیگیری خبرگزاری ایکنا خوزستان درباره این موضوع در گفت‌وگوهای زیر مشاهده می‌شود. 

حجت‌اله آریایی‌نیا، مسئول اداره میراث فرهنگی شهرستان دزفول در گفت‌وگو با ایکنا خوزستان در این باره گفت: تخریبی در بقعه محمدبن جعفر نداریم. یک مقدار ساخت و ساز در این بقعه در حال انجام است که به طور کامل زیر نظر کارشناسان اداره و با مجوز سازمان در حال انجام است. ساختمان بقعه یک مقدار به دلیل رانش زمین، دچار مشکل شده است منتها مشکل حادی ندارد. درصدد هستیم که با همکاری اداره اوقاف، مرمت و بازسازی این بقعه زیر نظر اداره انجام شود.

وی درباره ریزش مناره‌ها و کاشی‌کاری‌های بقعه نیز گفت: این ریزش به دلیل بارش‌های سال گذشته بود. ما بقعه بن جعفر را در فهرست بناهای آسیب‌دیده گذاشتیم تا ان‌شاءالله اعتباری برای مرمت آن تصویب شود. مناره این بقعه از مدت‌ها قبل مشکل داشت؛ منتها به دلیل عدم تخصیص اعتبار متأسفانه موفق نشدیم که آن را مرمت کنیم.

آریایی‌نیا اظهار کرد: یک سالی است که به دلیل توسعه حرم، ساخت و ساز در این بقعه در حال انجام است و این ساخت و ساز با تأییدیه میراث فرهنگی است. هیچ تخریب عمدی در کار نبود و تخریب مناره‌ و کاشی‌کاری‌های آن به دلیل بارش‌های اخیر بوده است. در حال حاضر کاشی‌ها جمع شده تا با طرحی که قبلاً داشته، مجددا اجرا شود.

مسئول اداره میراث فرهنگی شهرستان دزفول ادامه داد: در دزفول، بقا و بنا مساجد و خانه‌های قدیمی زیادی داریم که با توجه به اعتبارات محدود، رسیدگی به تک‌تک آنها دشوار است؛ در عین حال همه آنها در اولویت هستند. منتها در جایی که حساسیت بیشتر است سعی می‌کنیم با اوقاف هماهنگی کنیم و هر طور شده به تفاهمی برسیم که بنا برپا بماند.

وی اظهار کرد: بقعه محمدبن جعفر، رودبند، مسجد جامع، مسجد ملاحاجی و مسجد لب خندق در میان بناهای حائز اهمیت و آسیب دیده از سیل معرفی شده‌اند.

همچنین حجت‌الاسلام مجتبی خمیدی، رئیس اداره اوقاف و امور خیریه دزفول هم در این‌باره به خبرنگار ایکنا خوزستان گفت: افرادی که پیگیر این اخبار هستند می‌توانند به اوقاف مراجعه کنند، کمک کنند و در کنار هم بتوانیم اتفاقی را رقم بزنیم. چون بودجه‌ها، بودجه استانی است نه شهرستانی. ما با میراث فرهنگی بیش از هفت یا هشت مرتبه درباره مساجد، بقاع متبرکه و ... شهرستان به استان و فرمانداری نامه زدیم.

وی افزود: همچنین یک دبیرخانه برای این مسأله تشکیل دادیم؛ منتها وقتی پول نباشد، نمی‌توان کاری انجام داد. ولی برای تک‌تک بقاع و مساجد پیگیر هستیم. از خیرین هم دعوت کردیم برای کمک در این امر مشارکت کنند.

خمیدی تأکید کرد: برای مرمت این بقاع، بودجه لازم است؛ برای مثال مسجد ملاحاجی دارد ریزش می‌کند، هر چه‌قدر جلسه برگزار کنیم، تا بودجه نباشد نمی‌توان کاری از پیش برد. این نوید را هم بدهم که برای مسجد ملاحاجی و مسجد کجبافان در ستاد بازآفرینی شهری بودجه در نظر گرفته شده و ان شاءالله مرمت آنها آغاز می‌شود.

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه دزفول با بیان اینکه مرمت این بناها و بقاع نیازمند کمک همه مردم مطالبه‌گر و ادارات مربوطه است تا بتوانیم اتفاق خوبی را رقم بزنیم، گفت: در بقعه محمدبن جعفر، حسینیه‌ای به مساحت دوهزار متر در حال ساخت است و کاشی‌کاری‌ها و مناره‌ها با همان مصالح بازسازی خواهد شد.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: ایکنا خوزستان اوقاف دزفول میراث فرهنگی دزفول

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۵۸۶۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلاش برای پیوند منزل، محله، مدرسه و مسجد در سالروز شهادت رئیس مذهب تشیع

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، حامد منیری مدیرکل دفتر تبلیغ و ترویج امور قرآن و عترت در نشست خبری پیوند صادق که ظهر امروز ۱۲ اردیبهشت و در آستانه سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع) در معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد برگزار شد، گفت: همزمان با سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع)، برنامه عزاداری در مدارس کشور ساعت ۱۰ صبح شنبه ۱۵ اردیبهشت با عنوان «پیوند صادق» برگزار می‌شود که دانش‌آموزان با حضور در محل تحصیل خود در قالب عزاداری به سمت نخستین و نزدیکترین مسجد محل خود حرکت می کنند و بعد از اقامه نماز گفتگوی علمی خواهند کرد.

وی با اشاره به اینکه، طرح پیوند صادق به همت عده‌ای از نیرو‌های مردمی در محلات و مدارس سراسر کشور کلید زده شده است، افزود: این طرح با توجه به پاسداشت مقام معلم، در دستور کار قرار گرفت که هدف از اجرای آن، نشر معارف امام جعفر صادق (ع) و ترویج فعالیت‌های این امام در تمام اعصار در حوزه‌های دین و دیانت و دانش پروری است.

منیری با بیان اینکه دانش پروری از مسائل مهم روز است و امام صادق (ع) نیز شاگردان بسیاری را تربیت کردند، افزود: بیش از ۵۰ درصد از روایات ما، محصول تلاش‌های امام جعفر صادق (ع) است.

وی اضافه کرد: این طرح باهدف پیوند در ۴ نقطه مرکزی و فرهنگی یعنی منزل، محله، مدرسه و مسجد اجرا می‌شود.

منیری گفت: این طرح در حال حاضر نوپاست و امیدواریم در آینده در کل کشور منشأ خدمات فرهنگی باشد.

دیگر خبرها

  • برگزاری مراسم سوگواری شهادت امام جعفر صادق (ع) در مهردشت +فیلم
  • مصلی کیش میزبان عزاداران شهادت امام جعفرصادق (ع)
  • در سوگ امام جعفر صادق (ع) فردا در گلستان مراسم دسته روی برگزار می‌شود
  • مسجد کبود تبریز؛ معماری زیبا و تاریخی ایران
  • میزبانی ۲۷ بقعه متبرکه خراسان جنوبی از عزاداران شهادت امام صادق (ع)
  • برگزاری مراسم شهادت امام جعفر صادق (ع) در ۲۷ بقعه متبرکه
  • پاسخ میراث فرهنگی به ماجرای «سنگلج»
  • تلاش برای پیوند منزل، محله، مدرسه و مسجد در سالروز شهادت رئیس مذهب تشیع
  • برنامه های دسته روی ویژه سالروز شهادت امام جعفر صادق(ع) در ایلام
  • روستای فهرج یزد در مسیر جهانی شدن + فیلم بنای ناشناخته پیش از اسلام