Web Analytics Made Easy - Statcounter

کم‌لطفی مسئولان دانشگاه رازی به راه اندازی دانشکده هنر که از مصوبات سفر ‍رخیر و برکت مقام معظم رهبری به این استان است ادامه دارد و آنها با راه‌اندازی تنها یک رشته در این دانشکده رفع تکلیف کردند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از مرصادنیوز استان کرمانشاه از دیرباز مهد هنر و فرهنگ بوده و هنرمندان برجسته ای چون آیت الله نجومی، استاد بهزاد، میرزارضا کلهر و.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. در این دیار پرورش یافته اند که از مفاخر ایران و حتی جهان محسوب می‌شوند.

در حال حاضر نیز هنرمندان بسیاری در عرصه های مختلف از شعر و موسیقی گرفته تا خط و نقاشی و تئاتر و سینما در این استان فعالیت دارند و موفقیت های زیادی را در صحنه های ملی و بین المللی به دست آورده اند.

با توجه به این سطح از هنر و فرهنگ در استان متمدن کرمانشاه، این استان از وجود یک دانشکده هنر بی نصیب است و بسیاری از هنرمندان و علاقه مندان به حوزه هنر برای ادامه تحصیلات خود ناچار به تحمل رنج غربت شده و تحصیلاتشان را در دانشکده های هنر استان های دیگر طی می کردند.

البته چندسالی مرکز فرهنگ و هنر علمی کاربردی، جور نبود این دانشکده را می کشید و دانشجویان زیادی در این مرکز و در رشته های فرهنگی و هنری تحصیل می کردند، اما چندی پیش طبق مصوبه شورای عالی اداری کشور، این دانشکده نیز در زمره دانشکده هایی قرار گرفت که باید یا تعطیل شده و یا به بخش خصوصی واگذار می شد که نهایتا به دلیل اینکه روند خصوصی سازی نیز برای آن اتفاق نیفتاد، تعطیل شد و مردم کرمانشاه بار دیگر از وجود یک دانشکده هنر محروم شدند.

را‌ه‌اندازی دانشکده هنر؛ مصوبه سفر رهبری به کرمانشاه

راه اندازی دانشکده هنر در دانشگاه رازی کرمانشاه همواره یکی از مطالبات هنرمندان و هنردوستان کرمانشاهی بوده و سالهای سال است که در انتظار تاسیس آن به سر می برند اما این انتظار پس از تعطیلی مرکز فرهنگ و هنر قدری پررنگتر شده است.

طرح احداث دانشکده هنر در دانشگاه رازی کرمانشاه به عنوان دانشگاه مادر غرب به دنبال این مطالبه جامعه هنری، مبحثی بود که در دولت های دهم و یازدهم مطرح شد و لزوم ایجاد آن تا جایی پیش رفت که جزو مصوبات سفر مقام معظم رهبری قرار گرفت اما هنوز به مرحله اجرا در نیامده است.

با روی کار آمدن دولت یازدهم راه اندازی دانشکده هنر بار دیگر از سوی رضایی بابادی استاندار وقت مطرح شد و چندین بار در مراسم و همایش های مختلف آن را تکرار کرد و قول راه اندازی آن را داد.

با گذشت چندین سال از این موضوع بازهم خبری از راه اندازی نشد تا اینکه پس از انتصاب ابراهیم اعلمی آل آقا در سال های 92 و 93، وی قول راه اندازی دانشکده هنر و معماری را به هنر دوستان و فرهیختگان کرمانشاهی داد و نهایتا پس از 2 تا 3 سال در تاریخ 27 تیرماه 95 فاز اول این دانشکده که مربوط به بخش معماری است، افتتاح شد و از آن زمان تاکنون خبری از راه اندازی بخش هنر این دانشکده نشده است.

دلسوزان حوزه فرهنگ و هنر پیگیر ایجاد دانشکده هنر در ذیل دانشگاه رازی باشند

بهرام فاضلی زاد، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه در گفتگو با خبرنگار مرصاد بر ضرورت ایجاد دانشکده هنر در ذیل دانشگاه رازی به عنوان یک دانشگاه مادر تاکید کرد و گفت: اصلح این است که دلسوزان فرهنگ و هنر استان به جای اینکه به  فکر ایجاد ظرفیت های جایگزینی چون مرکز علمی کاربردی فرهنگ و هنربرای این موضوع باشند، مانند استان های دیگر چون اصفهان، کردستان و... پیگیر این موضوع باشند که دانشکده هنر در ذیل دانشگاه مادری چون دانشگاه رازی ایجاد شود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه افزود: قطعا مدارک دانشگاه رازی که مربوط به وزارت علوم است، از تشخص و شانیت دیگری برخوردار است.

وی تصریح کرد: هم اکنون دانشکده هنر و معماری راه اندازی شده است اما تنها حوزه معماری آن فعال بوده و حوزه هنر آن فعال نیست.

فاضلی زاد خاطرنشان کرد: همانطور که گفته شد، استانهای دیگر چون کردستان و اصفهان این ظرفیت را ایجاد کرده اند و در حال حاضر دانشگاه سنندج، دانشکده هنر دارد.

این مسئول تاکید کرد: مادامی که نهاد رسمی و قانونمندی چون وزارت علوم و دانشگاه هایی چون دانشگاه رازی وجود دارد، ترجیح کسانی که می خواهند در این رشته ها تحصیل کنند، دانشکده دولتی خواهد بود.

وی خاطرنشان کرد: به دلیل اینکه استان کرمانشاه دانشکده هنر ندارد، مدتی مرکز علمی- کاربردی فرهنگ و هنر جور این موضوع را می کشید.

لزوم اجماع فرهیختگان استان برای پیگیری مطالبه 5 دهه ای دانشکده هنر

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه تاکید کرد: بهترین راهکار برای داشتن یک دانشکده در حوزه هنر، این است که اجماع فرهیختگان، اساتید، تحصیل‌کردگان و دلسوزان حوزه فرهنگ و هنر این باشد که این مطالبه را پیگیری کنند.

وی با بیان اینکه ایجاد دانشکده فرهنگ و هنر از مصوبات سفر مقام معظم رهبری به استان کرمانشاه است، گفت: این مطالبه از حدود 4 تا 5 دهه پیش نیز بوده و از زمانی که دانشگاه رازی به وجود آمده است باید دانشکده هنر و معماری آن نیز فعال می شد که اکنون تنها بخش معماری آن فعال است.

فاضلی زاد تاکید و خاطرنشان کرد: باید فرهیختگان و دلسوزان حوزه فرهنگ و هنر استان این مطالبه 4 تا 5 دهه ای را از دانشگاه رازی پیگیری کنند.

وی گفت: پس از پیگیری این موضوع باید رشته های هنری این دانشکده در کنکور اعلام شود تا علاقه مندان بتوانند در این دانشکده تحصیل کنند.

ایجاد مقاطع تحصیلی ارشد و دکتری با راه اندازی دانشکده هنر

این مسئول با بیان اینکه دانشجویان در مرکز فرهنگ و هنر تنها می توانستند تا مقطع کارشناسی تحصیل کنند، گفت: دانشجویان این دانشکده برای ادامه تحصیل باید به استانهای دیگر سفر می کردند اما با راه اندازی دانشکده هنر دانشگاه رازی می توان مقاطع دیگر را نیز تا دکتری راه اندازی کرد.

وی تاکید کرد: دانشگاه رازی بهترین محمل و بهترین مسیر برای وصول مطالبات حوزه هنر و آموزش آکادمیک رشته های هنری است.

اغلب استانها دانشکده هنر دارند

 بشیر نظری، از اساتید هنرهای تجسمی استان کرمانشاه در گفتگو با خبرنگار مرصاد در این خصوص گفت: هم اکنون تقریبا در در تمام استانها یک دانشکده هنر داریم و کرمانشاه علی رغم اینکه یک کلانشهر است، جزو آن معدود شهرها و کلانشهرهایی است که از این موضوع محروم است.

وی افزود: بسیاری از علاقه مندان به تحصیل در حوزه هنر از بین آقایان و خانم ها به ویژه بانوانی که امکان رفتن به سایر شهرها برای آنها به دلایلی چون خانواده و اشتغال وجود نداشت در مرکز فرهنگ و هنر علمی کاربردی تحصیل می کردند اما با تعطیل شدن این مرکز و نبود ظرفیت جایگزین یعنی دانشکده هنر این امکان برای افرادی از این دست وجود ندارد.

این استاد هنرهای تجسمی خاطرنشان کرد: به واسطه ظرفیت هنری که در استان کرمانشاه وجود دارد، دانشجویان ما با دانشجویان دانشکده هایی چون دانشکده هنرهای زیبا، دانشگاه هنر و دانشگاه شاهد رقابت می کردند و اینها بعد از پایان تحصیلات کارشناسی برای مقاطع بالاتر به راحتی در دانشگاه های مطرح ملی کشور قبول و پذیرش می شدند.

ضرورت وجود دانشکده هنر برای ارتقا سواد بصری جامعه

وی بر ضرورت وجود دانشکده هنر در کرمانشاه تاکید کرد و گفت: وجود دانشکده هنر برای ارتقا سطح، فهم و سواد بصری یک شهر فوق العاده مهم است. به این معنا که اگر ما انتظار داشته باشیم در آینده نزدیک یا دور مردم، دانشجویان و فرهیختگان ما به یک سواد بصری برسند، این سواد بصری در دانشگاه اتفاق می افتد.

نظری خاطرنشان کرد: سالهای گذشته کرمانشاه شاید چند فارغ التحصیل هنر بیشتر نداشت و حتی موضوعاتی چون برگزاری نمایشگاه، رفتن به نمایشگاه و... نیز مطرح نبود و جزو چالش هایی محسوب می شد که شهر کرمانشاه با آن مواجه بود اما با ایجاد مرکز فرهنگ و هنر نیروهای خوبی در این حوزه ها تربیت شد.

وی تصریح کرد: با تربیت این نیروها سواد بصری افراد بالا رفت و روی گرافیک محیطی شهرمان نیز تاثیرگذاشت و حتی روی موضوع برگزاری نمایشگاه ها و رفتن مردم به نمایشگاه ها نیز تاثیر گذاشت.

دانشکده هنر از اهم دانشگاه هایی است که شهر باید داشته باشد

این استاد هنرهای تجسمی تاکید کرد: دانشگاه هنر از اهم دانشگاه هایی است که یک شهر باید داشته باشد و تمام نفع آن به فرهنگ جامعه برمی گردد.

وی افزود: این موضوع حتی روی فرهنگ ترافیکی ، فرهنگ محیطی، فرهنگ آداب و معاشرت و... نیز تاثیرگذار است.

نظری تصریح کرد: برای مثال یک کارمند بانک که هیچ ربطی به هنر ندارد، صبح که از منزل خارج می شود اگر یک یا چند منظره و تابلوی نقاشی، گرافیک محیطی و تندیس زیبا در شهر ببیند، قطعا حالش خوب می شود و حال خوب او نیز می تواند باعث حال خوب تمام ارباب رجوع هایش شود و در نتیجه می تواند ارائه خدمات خیلی خوبی نیز داشته باشد.

وی خاطرنشان کرد: همه ما به نحوی در جامعه به هم متصل هستیم و نیاز به زیبایی و زیبایی شناسی داریم و نیازمند این هستیم که حالمان خوب باشد که آن را به دیگران منتقل کنیم و در غیراین صورت ناهنجاری هایی که در احوالات افراد وجود دارد به دیگران منتقل می شود.

این استاد هنرهای تجسمی با اشاره به اینکه ایجاد دانشکده هنر از مصوبات سفر رهبری به استان کرمانشاه بود، گفت: تاکنون در این زمینه اتفاقی نیفتاده است.

هنوز مسئولین ما به آن سطح از آگاهی و فرهنگ نرسیده‌اند که ضرورت هنر را در جامعه احساس کنند

وی در خصوص علت این موضوع افزود: شاید دلیل آن نیز این است که هنوز مسئولین ما به آن سطح از آگاهی و فرهنگ نرسیده اند که ضرورت هنر را در جامعه و شهرشان احساس کنند.

نظری تاکید کرد: اگر مسئولین این موضوع را می فهمیدند و ضرورت آن را احساس می کردند، بیش از هر زمان دیگری و قبل تر از هر رشته دیگری به فکر رشته هنرمی بودند و همه اینها ناشی از ناآگاهی مسئولین ما است.

ایجاد دانشکده هنر یکی از الزامات فرهنگی و هنری و مطالبات جدی مردم استان کرمانشاه است که باید مورد توجه مسئولان قرار گیرد و مسئولان مربوطه باید با اهتمامی بیشتر و تلاشی مضاعف در جهت راه اندازی آن تلاش کنند تا در نتیجه آن علاوه بر اینکه ظرفیت های هنری استان از هنرمندان بزرگ حاضر به نسل های بعدی منتقل شود، جوانان و هنردوستان کرمانشاهی برای تحصیل در رشته های هنری مجبور به تحمل رنج غربت و دوری از خانواده نشوند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۵۸۸۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شرکت در انتخابات یک حق و تکلیف ملی است

به گزارش جام جم آنلاین لرستان به نقل از ایرنا، حجت الاسلام و المسلمین سید احمدرضا شاهرخی در خطبه های این هفته نماز جمعه خرم آباد در مصلای الغدیر به برگزاری دور دوم انتخابات در ۲۱ اردیبهشت ماه در حوزه انتخابیه خرم آباد و چگنی اشاره کرد و افزود: برگزار کنندگان انتخابات دقت لازم را در اجرای چهار راهبرد رهبر معظم انقلاب در برگزاری انتخابات را داشته باشند.
وی خطاب به برگزارکنندگان انتخابات اظهار کرد: دقت لازم را در برگزاری انتخابات سالم انجام دهند و با تخلفات احتمالی در هر سطحی برخورد شود که تخلف در انتخابات گناهی نابخشودنی است.
خطیب جمعه خرم آباد با اشاره به سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع) بیان کرد: امام جعفر صادق(ع) امام جهاد و مبارزه بودند، ایشان همزمان با جهاد و مبارزه مستمر برای سرنگونی حکومت بنی امیه شاگردان مستعد، فهیم و متبحر در علوم اسلامی تربیت نمودند که موجب حفظ و اصالت معارف اسلامی گردید.
حجت الاسلام و المسلمین شاهرخی ادامه داد: اکنون در این عصر حاکمیت بخشیدن به معارف اسلامی جهت اجرای عدالت و مبارزه با ظلم وظیفه تمام مردم است.
وی با اشاره به اصل ۱۲۳ قانون اساسی و تصویب قانون مد و لباس افزود: براساس این قانون در راستای تقویت فرهنگ ایرانی و اسلامی و ترغیب مردم به استفاده از لباس های مانوس با فرهنگ اسلامی وظایفی برای برخی وزراتخانه های فرهنگ و ارشاد اسلامی، صمت، آموزش و پرورش، صدا و سیما تعریف شده و همزمان تکالیفی برای نمایندگانی از مجلس و اصناف در یازده ماده و سه تبصره بیان شده که باید اجرا شود.
امام جمعه خرم‌آباد یادآور شد: کمیته مد و لباس در استان نسبت به اجرای قانون و اتخاذ تدابیر در جلوگیری از توزیع لباس های غیر مانوس با فرهنگ ایرانی اسلامی اقدام کند.
حجت الاسلام و المسلمین شاهرخی با بیان اینکه آینده کشور و لرستان امیدوار کننده و روشن است، گفت: وجود کارگاه های بزرگ و کوچک تولیدی، صنعتی و تولیدات دامی و کشاورزی همراه با تولیدات متنوع و توجه دولت به احیای برخی کارخانجات تعطیل شده مثل ماشین سازی لرستان که در موقعیت تولید مناسبی قرار گرفته و پیگیری رونق و برگشت به تولید برخی کارخانه های تعطیل دیگر آینده روشنی برای استان متصور است.
وی با اعلام تشکر از عملکرد آموزش و پرورش در سال های متمادی در اجرای طرح سودای بندگی افزود: معاونت پرورشی و معلمان دلسوز از سال های گذشته و دولت های مختلف دانش آموزان را در میعادگاه فرهنگی عبادی و الهی نماز جمعه حاضر شده تا با آداب حضور آشنا شوند.
نماینده ولی فقیه در استان لرستان ضمن قدرانی از پرسنل نیروی انتظامی افزود: نیروی انتظامی خدمات زیادی انجام می دهد حفظ امنیت مردم مبارزه و جهاد با قاچاقچیان اسلحه و کشف سلاح، مبارزه با سوداگران مواد مخدر، برخورد با اراذل و اوباش و خدمات بسیار دیگری که پرسنل نیروی انتظامی انجام می دهند، جای تقدیر فراوان دارد.
 

دیگر خبرها

  • انعکاس جهانی پاویون جمهوری اسلامی ایران در دوسالانه ونیز قابل اعتنا بود
  • افزایش تعداد دستگاه‌های تصویربرداری «ام.آر.آی» در کرمانشاه
  • دانش بنیان‌های کرمانشاه؛ چشم به راهِ احداث «شهرک فناوری»
  • راه‌اندازی آمبولانس دریایی در پهنه سواحل مَکُران ضروری است
  • تعیین تکلیف سایت جدید پسماندهای بیمارستانی کرمانشاه در گام‌ نهایی
  • افراد حاکم بر تلویزیون سرمایه‌ها را از بین بردند/ گفتگو
  • جشنواره دانش‌آموزی فرهیختگان جوان ۱۹ اردیبهشت آغاز به کار می‌کند/ ایجاد شبکه پژوهشی قوی و منسجم در بخش دانش‌آموزی
  • شرکت در انتخابات یک حق و تکلیف ملی است
  • ماجرای نفوذ سرویس‌های جاسوسی به هیئت‌ها و ترور حاج صادق آهنگران از زبان خودش + فیلم
  • در فقدان خاموشی یک صدای ناب از موسیقی شریف خراسان