Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر کاووس حسن لی ظهر یکشنبه در جمع خبرنگاران به تشریح برنامه های یادروز حافظ پرداخت و گفت: در نشست اول دکتر محمدعلی نعمت‌الهی (استاد دانشگاه علوم قرآنی) با موضوع انسان در نگاه حافظ و ملاصدرا، دکتر علی رجایی (استاد دانشگاه اراک) با موضوع تاریخ خلقت، مفهوم  انسان  و انسان بودن نزد حافظ و گوته، دکتر امیرحسین ماحوزی (استاد دانشگاه) پیرامون حافظ و روان‌شناسی ترس و دکتر نصرالله امامی (استاد دانشگاه اهواز) درخصوص حافظ و جامعه‌ انسانی پیرامونش سخنرانی می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی به بخش دوم نشست های علمی یادروز حافظ که روز ۲۰ مهرماه از ساعت ۸.۱۵ آغاز می شود، اضافه کرد: دکتر اصغر دادبه (استاد دانشگاه) درباره حافظ و انسان امروز (حافظ برای انسان امروز چه حرفی دارد؟)، دکتر علیرضا نیکویی (استاد دانشگاه گیلان) پیرامون نقد رهیافت فلسفی به شعر حافظ (معطوف به پرسش‌های انسان)، کاوه بهبهانی (پژوهشگر) درخصوص حافظ، دیگری و دگرپذیری به سخنرانی می پردازند.

بندناف پژوهش را با پروژه «خورشیدهای سه گانه» بریدیم

مدیر مرکز حافظ شناسی درخصوص سرنوشت مجموعه تلویزیونی «خورشیدهای سه گانه» که دکتر حسن لی مسئولیت کمیته علمی آن را برعهده داشت به خبرنگار مهر، گفت: با وجود اینکه من مسئولیت بخش علمی این پروژه را پذیرفتم، اما در ادامه تصمیم بر این شد که بند ناف پژوهش را با مجموعه یادشده ببریم.

وی حاصل این کمیته علمی را دانشنامه ۱۱ جلدی عنوان کرد که در یادروز حافظ رونمایی می شود.

حسن لی در عین حال، ساخت این پروژه تلویزیونی را که حاشیه هایی به همراه داشت، دارای مشکلاتی دانست.

مدیرمرکز حافظ شناسی درخصوص وضعیت پژوهشکده حافظ هم اعلام کرد: یکی از مطالبات ما از مدیران فرهنگی اختصاص زمین برای این پژوهشکده بود  که خوشبختانه در محوطه تاریخی چهل مقام در جوار آرامگاه حافظ از سوی استانداری فارس قطعه زمینی اختصاص یافت.

وی از رفع موانع قانونی این زمین خبر داد و افزود: چند ماهی است که روی طراحی نقشه این پژوهشکده کار می کنیم و در این ارتباط با معماران برجسته کشوری رایزنی کردیم تا طرح اولیه و نقشه ارایه کنند.

حسن لی با بیان اینکه پس از داوری نهایی طرح ساخت پژوهشکده حافظ اعلام خواهد شد، گفت: امیدواریم با نهایی شدن زمین، مسیر ساخت این پژوهشکده هموار شود.

بیش از ۱۵ هزار نفر دوره های حافظ شناسی را گذراندند

مدیر مرکز حافظ شناسی دستاورد ۲۰ ساله یادواره حافظ را با یادآوری اینکه مرکز یک خیریه فرهنگی است، در دفاع از عملکرد آن، گفت: بیش از ۱۵ هزار نفر دوره های حافظ شناسی را گذراندند.

دبیر علمی بزرگداشت حافظ از تولید ۳۰۰ مقاله در طول این سال ها، خبر داد و اضافه کرد: نزدیک ۵۰ مقاله برای نشست های علمی یادروز حافظ بیست و سوم سفارش داده شد.

وی همچنین از تولید ۳۰ برنامه تلویزیونی ۵۰ دقیقه ای برای کشورهای حوزه بالکان خبر داد و تصریح کرد: با برگزاری یادرروز حافظ قطعا انتظار ساخت یک سالن برای این شخصیت جهانی نداریم، زیرا این خواست همگانی نیاز به یک اراده ملی دارد.

حسن لی با تصریح اینکه در طول سال های اخیر دست کم به ۵ چهره بین المللی نشان حافظ شناسی اعطا شد، گفت: این درحالیست که ۳۲۷ نشست حافظ شناسی و خوانش دیوان حافظ با همکاری فرهنگ و ارشاد اسلامی توسط مرکز حافظ شناسی برگزار شده است.

دبیر علمی بزرگداشت حافظ درعین حال از برگزاری برنامه های یادروز حافظ در ۳۰ کشور دیگر خبر داد و پیرامون نکوداشت پرویز خائفی و جمال زیانی به عنوان حافظ پژوهانی که در سال جاری چهره در نقاب خاک کشیدند، اعلام کرد: در مراسم یادروز حافظ در قالب نماهنگی یادمان این چهره های ماندگار برگزار می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، نشست های علمی بیست و سومین یادروز حافظ با موضوع «حافظ و انسان امروز» از ساعت ۸.۱۵ تا ۱۲.۳۰ روز شنبه ۲۰ مهر در مرکز اسناد و کتابخانه ملی فارس برگزار خواهد شد.

کد خبر 4738508

منبع: مهر

کلیدواژه: شیراز یادروز حافظ فرهنگ و ارشاد فارس مرکز حافظ شناسی اربعین 98 اربعین حسینی بوشهر قزوین گرگان گردشگری هفته دفاع مقدس مرز مهران شیراز خطبه های نماز جمعه ایلام استانداری سمنان آتش نشانی شهرکرد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۶۳۷۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از مفاخر قرآنی استان گیلان تقدیر شد

ایسنا/گیلان به همت معاونت فرهنگی سازمان جهاددانشگاهی استان گیلان و با حضور حاج فرهاد فلاح پور، پیشکسوت و استاد برجسته قرآنی، از مفاخر قرآنی استان تقدیر شد.

محمد شادپور، معاون فرهنگی سازمان جهاد دانشگاهی استان گیلان امروز، ۱۰ اردیبهشت ماه در این مراسم، قرآن را معجزه ای سراسر برکت و رحمت و عافیت دانست و اظهار کرد: در کلام نبی مکرم اسلام(ص)، قرآن کریم تنها نسخه شفابخش انسان بوده و همگان می توانند به قرآن مراجعه کنند و آرامش حقیقی را به دست بیاورند.

وی با بیان اینکه امروز نیازمند انس با قرآن هستیم، افزود: در پرتو هدایتگری قرآن انسان از تاریکی های ظلم و جهل رهایی پیدا می کند و در مسیر نورانیت و حقیقت قرار می گیرد.

معاون فرهنگی سازمان جهاد دانشگاهی گیلان درخشش استاد فلاح پور در عرصه آموزش قرآن را عنایت الهی دانست و عنوان کرد: استاد فلاح پور در یک خانواده قرآنی تربیت یافته و امروز بسیاری از حافظان و قاریان استان، در مکتب استاد فلاح پور تلمذ کرده اند.

شادپور با اشاره به تلاش های استاد فلاح پور در عرصه تعلیم قرآن، عنوان کرد: استاد فلاح پور از مفاخر قرآنی استان گیلان است و مدیران استانی باید جایگاه چنین شخصیت هایی را در عرصه فعالیت های قرآنی پاس بدارند.

وی یکی از شاخص های مهم تدریس استاد فلاح پور را آموزش صحیح قرآن به قرآن آموزان دانست و بیان کرد: شاگردان استاد فلاح پور در عرصه های ملی و بین المللی حائز رتبه های برتر می شوند؛ در واقع استاد فلاح پور صدها حافظ و قاری بین المللی و جهانی را تربیت کرده است.

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی گیلان با بیان اینکه استاد فلاح پور در مسیر آموزش قرآن از سرمایه های مادی و معنوی خویش هزینه می کند، گفت: ثبت ملی روستای شیخعلی کلایه لاهیجان به عنوان روستای قرآنی به برکت سال ها تلاش استاد فلاح پور است؛ ویژگی بارز این روستا محافل و کلاس های قرآنی آن است که با حضور افراد در سنین مختلف برگزار می شود.

وی تجلیل از حافظان و قاریان قرآن را ترویج فرهنگ قرآنی دانست و متذکر شد: باید از آموزه های دینی و قرآنی برای تحکیم خانواده بهره بگیریم تا از هجمه های فرهنگی مصون بمانیم.

استاد حاج فرهاد فلاح پور، پیشکسوت قرآنی گیلان نیز، انسان را تشنه قرآن و فرهنگ قرآنی دانست و اظهار کرد: فرهنگ و تمدن غرب علیه فرهنگ دینی و قرآنی می تازد و در چنین شرایطی نیازمند انس با قرآن هستیم.

وی عدم شناخت و آگاهی نسبت به قرآن را موجب آسیب پذیری انسان در برابر هجمه های فرهنگی و اجتماعی دانست و بیان کرد: بسیاری از افراد مسیر ارتباط با قرآن را نمی دانند و فقط از قرآن در مجالس ختم و مراسم ازدواج و... استفاده می‌کنند؛ این در حالی است که قرآن کتاب حیات است و برای تمام شئونات زندگی ما برنامه دارد.

این استاد برجسته قرآن، با اشاره به مهجوریت قرآن در جامعه هم از ناحیه خواص و هم از جانب عوام، گفت: تنها ماهی که نامش در قرآن آمده، رمضان است و ماه رمضان از این حیث ارزش و کرامت پیدا کرده که قرآن در این ماه نازل شده است و لذا هر چیزی که با قرآن پیوند بخورد، کریم می‌شود.

وی قرآن را نسخه سعادتمندی بشر دانست و متذکر شد: اگر مسیر ارتباطی قرآن را پیدا کنیم، مشکلات فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی ما به برکت قرآن حل می‌شود.

فلاح پور، قرآن را هدایتگر همه انسان ها دانست و خاطرنشان کرد: خداوند قرآن را با «اقرا» بر پیامبر(ص) نازل کرد و به ما نشان داد که عزت و کرامت بشر از مسیر قرائت و تلاوت قرآن می‌گذرد.

وی ترتیل را مهمترین ویژگی قرائت قرآن دانست و یادآور شد: خطاب خدا به پیامبر، خطاب به تمام بشریت است و خداوند در سوره علق، مسیر ارتباط با قرآن را در قرائت و ترتیل معرفی می‌کند.

به گزارش ایسنا، در پایان این مراسم از استاد فلاح پور و همسر و فرزندان قرآنی ایشان و تعدادی از رتبه های برتر گیلان در مسابقات ملی و بین المللی قرآن تجلیل شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اهتمام به مسائل سیاسی جامعه و بندگی از ویژگی‌های استاد مطهری بود
  • ساخت دستگاه حفاری تا عمق ۳ هزار متری توسط محققان پژوهشگاه اقیانوس‌شناسی
  • فال حافظ امروز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ با معنی و تفسیر
  • از مفاخر قرآنی استان گیلان تقدیر شد
  • جواب ترسناک دکتر ایرانی؛ انسان امکان تولید دایناسور دارد! | فیلم
  • رویکرد حکمت بنیان کلید حکمرانی در سلامت
  • (عکس) حضور دیپلمات زن بی‌حجاب در همایش سخنرانی رئیسی
  • عکس خبرساز یک زن بی‌حجاب در سخنرانی رئیسی
  • حضور قاری افغانستانی در بیست و نهمین جشنواره بین المللی قرآن و حدیث
  • تکریم چهره ماندگار فلسفه و عرفان در شیراز