Web Analytics Made Easy - Statcounter

«شب تئاتر» در دوازدهمین برنامه از سری جدید خود، با اجرای منوچهر اکبرلو و موضوع «بررسی گذشته و حال دانشگاه های تئاتر در ایران» میزبان پروفسور فرهاد ناظر زاده کرمانی، مترجم، پژوهشگر، نمایشنامه نویس و استاد دانشگاه بود.

به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سیما؛ پروفسور «فرهاد ناظر زاده» در ابتدا تمایز آموزش دانشگاهی با دیگر سبک های آموزش را توضیح داد: کسانی که در دانشگاه رشته تئاتر بخوانند، اگر درست بخوانند، گذشته از یادگیری یک مهارت، اشخاص فرهیخته ای هم می شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به عبارتی فرهنگ پشتوانه دانشگاه است. در آکادمی به شما تنها شیوه های بازیگری را یاد می دهند اما در دانشگاه درس هایی مانند تاریخ نیز خوانده می شوند.
راه اشتغال دانش آموختگان تئاتر را بسته اند!


وی در ادامه نکاتی درباره سیستم ارزیابی دانشگاه ها بیان کرد : در آمریکا ارزیابی دانشگاه ها بر اساس چند و چون این موارد است: آموزش، آفرینش، همایش، شغل یابی. متاسفانه ما در ایران نه تنها این موارد را نداریم بلکه راه اشتغال دانش آموختگانمان را بسته ایم. در کشورهای پیشرفته، تئاتر در دبستان و دبیرستان آموزش داده می شود، بنابراین مدارس موظف به جذب دانش آموختگان تئاتر هستند. اگر ایران هم به این جریان بپیوندد، هزاران تن از دانش آموختگان تئاتر جذب مدارس می شوند. من از وزیر آموزش پرورش خواهش می کنم به این مسئله توجه کند تا راه استخدام دانش آموختگان تئاتر باز شود. تئاتر یک موضوع مهم پرورشی است. مملکتی که هزینه برای تئاتر نکند باید همان هزینه را هزینه زندان سازی و مبارزه با مواد مخدر بکند. رواج تئاتر در دبستان ها و دبیرستان ها از راه های کاهش آسیب پذیری است.


چرا انتشارات سمت با بودجه ی عظیمش کتاب درسی نمی نویسد؟!


اکبرلو بخش دوم برنامه را با طرح این سوال که آیا این تعداد دانشجوی تئاتر گرفتن  به ضرر تئاتر نیست  آغاز کرد.


موسس دانشگاه سوره در پاسخ به این سوال گفت: خیر. ما باید با امکانات موجود کار کنیم و کوشش و ابتکارمان را زیاد کنیم. باید به خودمان و آینده ایمان داشته باشیم. منتها در هر زمینه ای باید آسیب شناسی کنیم و ایراد را اصلاح کنیم. اگر مدرسمان کم سواد است باید یاد بگیرد، کتاب های درسی باید نوشته شوند. ما یک انتشارات سمت داریم با بودجه ای عظیم، که باید کتاب درسی بنویسد. چرا کم کاری در این زمینه ها باعث می شود ما صورت مسئله را پاک کنیم!


وی در مورد اینکه دانشجویان دکترا هیچ نظریه و پژوهش و حضور علمی ندارند اما بعد از فارغ التحصیلی استخدام دانشگاه می شوند گفت: متاسفانه این هرج و مرج است و باید از آن جلوگیری شود. من دیده ام دانشجوی متوسطی که به هر زوری دکتری گرفته و بعد در مقطع دکتری هم درس می دهد. خب دانشجوی او چه چیزی قرار است از او یاد بگیرد؟ متاسفانه استادها یا رفاقتی انتخاب می شوند و یا کدورتی دفع می شوند. در مقطع دکترا این کار بسیار خطرناک است.


پروفسور ناظر زاده در مورد علاقه اش به تئاتر دانشجویی توضیح داد: سرمایه آینده تئاتر ایران دانشجویان هستند که در حال حاضر بسیار خوب کار می کنند. من به آینده تئاتر ایران بسیار امیدوارم. مخصوصا زنان بسیار هنرمندی در عرصه تئاتر ایران پیدا شده اند. بازیگری و کارگردانی بسیار جلوتر از بقیه عرصه ها در حرکت است.


وی در مورد تئاتر شهرستان ها گفت: هنرمندان بسیار درخشانی در شهرستان ها هستند اما خودباوریشان و ارتباطشان با دنیای تئاتر کم است. داد و ستدهای فرهنگی با کشورهای دیگر در ایران بسیار کم است.
منتقد، دیده بان تئاتر است.


پروفسور ناظر زاده در پایان به بررسی نقد پرداخت: برای پیشرفت سیستم تئاتری، آموزش، پژوهش، آفرینش و نقد باید با هم باشد، که اینها بودجه لازم دارند. تئاتر باید زندگی و تجربه کند و اینها هزینه دارد. منتقد دیدبان تئاتر است. نقد وجدان هنر ادبیات است. نقد یک تخصص است و نیاز به آموزش دارد اما متاسفانه در ایران چنین گرایشی نداریم.


«شب تئاتر» از مجموعه «شب های هنر» محصول گروه ادب و هنر شبکه چهار سیما است که شنبه ها ساعت 23 به صورت زنده روی آنتن می رود. تهیه کنندگی این برنامه را امین اشرفی بر عهده دارد و سردبیری و اجرای آن را منوچهر اکبرلو عهده دار است.

پایان پیام/14

منبع: شبستان

کلیدواژه: اربعین حسینی پیاده روی اربعین کانون های فرهنگی هنری مساجد مسجد اربعین اصفهان کانون های مساجد زائران اربعین حسینی سپاه پاسداران هفته نیروی انتظامی شبکه چهار سیما فرهاد ناظرزاده کرمانی تئاتر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۶۴۲۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خودکشی در ایران کمتر از آمار جهانی

عبدالرضا پازوکی رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران از برگزاری همایش ملی پیشگیری از خودکشی در ۲۵ و ۲۶ شهریور ۱۴۰۳ در سالن همایش‌های بین‌المللی رازی خبر داد و گفت: شمار خودکشی در ایران کمتر از میانگین جهانی و ۶.۸ مورد در ۱۰۰ هزار نفر جمعیت است.

به گزارش فارس، رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران در نشست مقدماتی برگزاری این همایش، با ابراز خرسندی از اینکه با وجود سیاه‌نمایی رسانه‌های معاند شمار خودکشی در ایران کمتر از متوسط جهانی است، در ادامه اظهار کرد: براساس آمار‌های جهانی، میانگین خودکشی در دنیا ۱۱ نفر در ۱۰۰ هزار نفر جمعیت و در ایران ۶.۸ نفر در ۱۰۰ هزار نفر جمعیت است. با این وجود در کشور مسلمان حتی یک مورد خودکشی هم گناه است.

وی با اشاره به آمار خودکشی در کشور‌های اسکاندیناوی به‌علت شرایط خاص جغرافیایی، محیطی و نور کم در این کشور‌ها گفت: این نشست مقدمات اجرایی برای تحقق کار‌های علمی در همایش ملی پیشگیری از خودکشی در شهریور۱۴۰۳ است تا برای پیشگیری از خودکشی با تبعات فراوان برای خانواده و جامعه، اقدام موثری انجام شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران، با اشاره به آیه ۳۲ سوره مائده درباره اهمیت نجات جان انسان‌ها خاطرنشان کرد: براساس توصیه‌های الهی و دین مبین اسلام بحث نجات انسان و پیشگیری از خودکشی برای دانشگاه‌های علوم پزشکی با وظیفه حفظ و ارتقاء بهداشت و درمان در کشور یک تکلیف است.

تأکید بر ضرورت حفظ تقسیم کار برای پیشگیری از خودکشی در کشور

در ادامه این نشست، حمید یعقوبی رئیس جمعیت علمی پیشگیری از خودکشی با تشریح اهداف همایش ملی پیشگیری از خودکشی تصریح کرد: یکی از اهداف برگزاری این همایش تهیه نقشه بومی پیشگیری از خودکشی با استفاده از تجارب جهانی است، در عین‌حال باید علل خودکشی در ایران بیشتر شناسایی شوند که این همایش می‌تواند زمینه‌ساز این مسأله باشد.

وی با اشاره به مقایسه آمار جدید خودکشی در ایران نسبت به سال‌های گذشته در ادامه بر ضرورت تقویت پیشگیری از خودکشی تأکید و تصریح کرد: بر این اساس باید برای کاهش پدیده خودکشی در کشور تقسیم کار ملی انجام شود که باید در این زمینه سازمان ملی صدا و سیما، حوزه علمیه و سازمان تبلیغات اسلامی وارد عمل شوند.

خودکشی در ۲۳ کشور دنیا جرم و اجرای کامل سند ملی خودکشی در ایران ضروری است

حمید پیروی رئیس مرکز مشاوره دانشگاه علوم پزشکی ایران نیز با اشاره به اهمیت برگزاری همایش ملی پیشگیری از خودکشی در آگاهی‌بخشی و افزایش سطح سواد جامعه درباره این پدیده شوم در ادامه اهداف و بخش‌های مختلف این همایش را تشریح و خاطرنشان کرد: آمار خودکشی در ایالات متحده آمریکا بیش از متوسط جهانی و ۱۴.۴ نفر در ۱۰۰ هزار نفر جمعیت است. با وجود آمار اندک خودکشی در ایران (کمتر از میانگین جهانی) دانشگاه علوم پزشکی ایران همواره می‌کوشد شیب این آمار را کاهش دهد. برگزاری همایش ملی پیشگیری از خودکشی نمونه بارزی از این اقدامات است.

وی خودکشی را در ۲۳ کشور دنیا جرم دانست و در ادامه بر ضرورت اجرای کامل سند ملی خودکشی ابلاغ‌شده در سال ۱۴۰۰ تأکید کرد.

۳۰ نهاد مسئول کاهش آسیب‌های اجتماعی در کشور

در ادامه این نشست، غلام‌عباس ترکی معاون حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم دادستانی کل کشور با تشریح سیاست‌های دادستانی کل کشور گفت: دستگاه قضایی براساس قانون اساسی وظیفه پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی در کنار مسئولیت رسیدگی به جرائم را بر عهده دارد، با این وجود پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی یک اقدام بین‌بخشی است، و بسیاری از آسیب‌های اجتماعی در اختیار قوه قضائیه نیست.

وی با بیان این‌که در قانون برنامه ششم توسعه، بر پیشگیری از ۵ آسیب اجتماعی حاشیه‌نشینی، اعتیاد، بیکاری و ... تأکید شده تا آمار این آسیب‌ها به ۲۵ درصد کاهش یابد، افزود: بر این اساس مولفه‌های اقتصادی و معیشتی در کاهش آسیب‌های اجتماعی تأثیر بسزایی دارد و به‌نوعی ۳۰ نهاد در این زمینه مسئولند.

معاون دادستانی کل کشور ادامه داد: با وجود شمار اندک پدیده خودکشی در ایران، نسبت به میانگین جهانی، اما در مقایسه با آمار سال‌های گذشته باید اقدامات پیشگیرانه‌تری لحاظ شود، که بر این اساس ارزیابی و به‌روزرسانی سند ملی خودکشی پیشنهاد می‌شود.

ترکی در ادامه آمار‌های مرتبط با حوزه خودکشی در کشور را براساس سن جمعیتی و میزان مداخلات فوری تشریح کرد.

خودکشی در ایران بدون تعقیب کیفری

محمدحسین صادقی مدیرکل پیشگیری از وقوع جرم و آسیب‌های اجتماعی دادستانی کل کشور هم با اشاره به اهمیت برگزاری همایش ملی پیشگیری از خودکشی با استفاده از ظرفیت دستگاه‌ها و انجمن‌های علمی در ادامه مداخله در حوزه آسیب‌های اجتماعی را از وظایف و دغدغه‌های جدی مقام معظم رهبری برشمرد و افزود: بر این اساس این موضوع برای همه یک تکلیف است.

وی جایگاه ایران در زمینه آمار پدیده خودکشی را مطلوب، اما نه ایده‌آل دانست و در ادامه بر ضرورت تلاش بیشتر در این حوزه تأکید و خاطرنشان کرد: براساس آموزه‌های دینی و قرآنی حتی یک خودکشی در کشور نباید رخ دهد. با این وجود جرم خودکشی در ایران تعقیب کیفری ندارد و این در حالی است که در برخی کشور‌ها چنین نیست.

مدیرکل پیشگیری از وقوع جرم و آسیب‌های اجتماعی دادستانی کل کشور، با اشاره به رویکرد قوانین جزائی در تعریف حبس با درجات متعدد برای افرادی که ارتکاب خودکشی را ترغیب می‌کنند، یادآور شد: بازتاب‌های رسانه‌ای در افزایش خودکشی تأثیر بسزایی دارد.

دیگر خبرها

  • یک درصد آسیب های اجتماعی رفتارهای «پرخطر» هستند/ غربالگری بیش از ۶.۵ میلیون دانش‌آموز
  • افزایش ۱.۵ برابری فضای ورزشی در مدارس آذربایجان شرقی
  • یک درصد آسیب‌های اجتماعی رفتار‌های «پرخطر» هستند/ غربالگری بیش از ۶.۵ میلیون دانش‌آموز
  • هشدار درباره افت درسی و ترک تحصیل دانش‌آموزان
  • یک درصد آسیبهای اجتماعی رفتارهای «پرخطر» هستند/ غربالگری بیش از ۶.۵ میلیون دانش‌آموز
  • علمای دینی در کاهش آسیب‌های اجتماعی نقش موثری دارند
  • از معلم جان روشن یافتیم‌
  • کاهش آسیب‌های اجتماعی با بهره گیری از تولیدات علمی و پژوهشی جامعه دانشگاهی گیلان
  • خودکشی در ایران کمتر از آمار جهانی
  • همه فارغ‌التحصیلان دانشگاه بخوانند؛ بزرگترین استخدام تاریخ ایران برگزار می‌شود +جزئیات