Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-05-03@15:25:17 GMT

رسوایی چشم انداز ۲۰۳۰ بن سلمان

تاریخ انتشار: ۱۴ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۳۶۴۳۴۳

مسئولان سعودی به ده‌ها هزار نفر از فارغ‌ التحصیلان این کشور وعده داده‌اند که بیش از نیم میلیون شغل را برای مردان و زنان عربستان ایجاد کنند که بالغ بر 450 هزار مورد از این فرصت‌های شغلی در چارچوب پروژه نئوم است. فعالیت‌های توریستی با 300 هزار شغل و فعالیت‌های سینمایی با 100 هزار شغل در رتبه‌های بعدی اشتغال قرار داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اخبار بین‌الملل- گزارش‌های موجود نشان می‌دهد هیچ کدام از پروژه‌های مورد نظر نتوانسته اهداف را تامین کرده و فرصت‌های شغلی برای سعودی‌ها به دست آورد. این در حالی است که در سه ماهه دوم سال 2019 بیش از 100 هزار فرصت شغلی برای خارجی‌ها در عربستان ایجاد شده است. این موضوع را آمار رسمی عربستان سعودی مطرح کرده است.

بر اساس این گزارش بیش از 20 هزار سعودی در همین مدت شغل خود را از دست داده‌اند. این موضوع شکست جدیدی بر قامت چشم انداز 2030 عربستان سعودی است که محمد بن سلمان به دنبال اجرای آن بود و تلاش داشت سعودی‌ها را در شغل‌های جدید بویژه در گردشگری جذب کند.

گزارش هیئت آمار عربستان تعداد غیر‌سعودی‌های شاغل در این کشور را بالغ بر 9 میلیون و 653 هزار نفر معرفی کرده است که یک میلیون و 195 هزار نفر از آن‌ها زن هستند. این آمار ضربه سختی به پیکر طرح‌های سعودی برای ایجاد اشتغال در داخل عربستان وارد کرده است.

اداره عمومی گردشگری و میراث فرهنگی در عربستان در مارس 2016 با ارائه گزارشی اعلام کرد که انتظار دارد فرصت‌های شغالی در بخش گردشگری عربستان بالغ بر 1.7 میلیون فرصت شغلی در سال 2020 باشد، اما آمار رسمی اخیر نشان از شکست این سیاست‌ها دارد و حتی نیمی از این فرصت‌های شغلی نیز ایجاد نشده است.

این در حالی است که وعده‌های عربستان همچنان ادامه دارد و اخیرا نیز هیئت مذکور وعده داده که استراتژی این کشور مبتنی بر ایجاد یک میلیون فرضت شغلی برای زنان و جوانان در عربستان است که قرار است تا سال 2030 ایجاد شود. در همین راستا ماجد القصبی وزیر تجارت و سرمایه گذاری عربستان هفته گذشته در گفتگو با العربیه پیش‌بینی کرد که ایجاد یک میلیون فرصت شغلی در بخش گردشگری عربستان بعید و مبالغه‌آمیز نیست.

این هیئت مدعی است که این میزان شغل باعث کاهش 6 درصدی بیکاری در کشور و افزایش سهم بخش گردشگری از 3 درصد کنونی به 10 درصد در درآمدهای دولتی خواهد شد، اما رویکرد واقع‌گرایانه نشان از شکست این استراتژی دارد. میزان بیکاری جوانان سعودی در یک چهارم ابتدایی سال 2018 به رقم 12.9 درصد رسیده و رشد یک دهم درصدی را نسبت به سال قبل شاهد بوده است.

آمار رسمی عربستان حکایت از آن دارد که در سال 2018 میلادی حدود 234 هزار کارگر از بازار کار این کشور خارج شده اند.

آژانس خبری بلومبرگ نیز در اکتبر 2018 گزارش داد که توسعه اقتصاد غیر نفتی عربستان از رقم 6 دهم درصد فراتر نرفته است، این آمار در مقایسه با بلندپروازی‌های دولت رقم بسیار ناچیزی است.

بر اساس آمارهای رسمی بیمه تأمین اجتماعی عربستان، تعداد کارگران غیر سعودی فعال در عربستان در سه ماهه دوم سال گذشته بالغ بر 7.421 میلیون نفر بوده است. این در حالی است که میزان فعالیت سعودی‌ها در همین زمان رقم 1.936 میلیون نفر را شاهد بوده است که نسبت به رقم 1.946 میلیون نفری سه ماهه قبل، کاهش پیدا کرده است.

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: عربستان سعودی میراث فرهنگی سرمایه گذاری عربستان نرخ بیکاری استراتژی بن سلمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۶۴۳۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اندونزی و عربستان سعودی با مصادره دارایی‌های روسیه مخالفت کردند

فایننشال تایمز می‌نویسد که کشور‌ها از آینده دارایی‌های خود در غرب می‌ترسند. آنها به طور خصوصی از نمایندگان اتحادیه اروپا خواستند "تسلیم فشار‌های آمریکا و انگلیس نشوند" و بر جلوگیری از مصادره ۲۰۰ میلیارد یورو از دارایی‌های روسیه پافشاری کردند.

در گردهمایی اخیر وزرای دارایی گروه ۲۰ در برزیل، نمایندگان در یک موضوع مبرم احساس ناراحتی عمیقی داشتند: مصادره بالقوه یا استفاده از دارایی‌های روسیه که تحت تحریم‌های غرب پس از حمله روسیه به اوکراین مسدود شده بودند.

دو وزیر - محمد الجدان از عربستان سعودی و سری مولیان ایندراواتی از اندونزی - از جمله کسانی بودند که از این بابت نگران بودند. سؤالات آنها از همتایان غربی خود به یک بحث پرتنش در مورد اینکه آیا صد‌ها میلیارد یورو از دارایی‌های مسدود شده بانک مرکزی روسیه باید برای کمک به تأمین مالی اوکراین اختصاص داده شود، تبدیل شد.

آمریکا و هم پیمانانش استدلال می‌کنند که انجام این کار باعث تقویت مالی با پتانسیل تبدیل جنگ به نفع کی‌یف خواهد شد. برای مخالفان این ایده، چنین اقدامی خطر ایجاد یک سابقه خطرناک در حقوق بین‌الملل را به همراه دارد - سابقه‌ای که می‌تواند منافع هر کشوری را در غرب درگیر کند و نظم حقوقی بین‌المللی را نیز به خطر بیندازد.

در حال حاضر، کی‌یف به بسته کمک نظامی ۶۱ میلیارد دلاری که در ۲۴ آوریل توسط سنای ایالات متحده تصویب شد، پس از ماه‌ها کشمکش سیاسی متکی است. اما جو بایدن، رئیس‌جمهور ایالات متحده، متحدانش را تحت فشار قرار می‌دهد تا به دنبال راه‌هایی برای بهره‌برداری از ذخایر تقریباً ۲۶۰ میلیارد یورویی روسیه باشند، در حالی که نشست سران گروه هفت در ایتالیا در ماه آینده به عنوان لحظه‌ای کلیدی برای فشار جهت پیشرفت تلقی می‌شود. پیش از این، نمایندگان G۷ گفتند که موضوع مصادره کامل دارایی‌های فدراسیون روسیه دیگر مورد بحث قرار نمی‌گیرد و اقدامات جایگزین در حال بررسی است.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • اندونزی و عربستان سعودی با مصادره دارایی‌های روسیه مخالفت کردند
  • چراغ سبز عربستان به اسرائیل با بازداشت حامیان فلسطین
  • بلومبرگ: عربستان دیدگاه‌های ضد اسرائیلی را سرکوب می‌کند
  • سال گذشته بیش از ۴۰۰۰۰ فرصت شغلی در سامانه رصد کرمانشاه ثبت شده
  • با توافق الاتحاد: بنزما به رئال بازگشت (عکس)
  • ایجاد چهار هزار شغل جدید در غرب استان سمنان
  • سیل شدید در شمال مکه مکرمه
  • عربستان و اسرائیل سازش می‌کنند؟
  • نخست‌وزیر مالزی: برای برقراری عدالت در قبال فلسطینی‌ها قاطعانه عمل می‌کنیم
  • (ویدئو) سیل وحشتناک در عربستان سعودی همه را ترساند